[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pastile co2  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna seara dragi colegi!
Astazi mi-am achizitionat vreo 2 pastile de co2 : Sera CO2 Tabs Plus 20.Omul de la pet shop le dadea la bucata.A spus ca vine una la 50 de litri.Zis si facut am calculat ca ar veni o jumatate de pastila la al meu acvariu de 28 de litri o data la 4 zile.Problema este un difuzor,ca fara degeaba le pun.Am incercat sa fac unul dintr-o seringa de 10 ml scotand pistonul.Am pus un sfert de pastila in interior si am facut un dop de tifon,nu prea des.Cand l-am pus in acvariu a reactionat imediat scotand bule de co2 nu tocmai fine,ci chiar mari.A bolborosit acolo in jur de 10 minute si dupa s-a oprit.Acum m-am interesat pe internet si difuzorul din setul cu pastile tine gazul in interiorul sau si aparent co2 iese,citez "prin plasticul difuzorului asigurand o distributie a co2-ului mai buna".Si o idee mi-a tresarit in mintea mea bolnava si incurcata si anume sa las pistonul ridicat la maxim cu pastila inauntru si sa il pun asa [inca nu l-am pus].
Acum intrebarile :
Este valabil ce a spus pe site-ul de la sera?In privinta co2-ului care iese prin plastic.
Daca da,poate iesi co2 prin plasticul de la seringa?
Ce fac cu varful unde bagi acul?Sa il astup[daca il acopar nu o sa mai intre apa] sau sa il las asa?
A avut vreun efect "doza" pusa mai devreme?
Mai pot incerca noua idee in seara asta?Sau e prea mult?
Si mare intrebare curioasa : Sa ma astept la ceva efecte per total?
Tin sa precizez ca atat seringa cat si tifonul sunt sterile si proaspat scoase din ambalaj.
Si sa nu uitam,daca a-ti folosit aceste tablete si daca a-ti fost multumiti.
Stima!

This message was edited 2 times. Last update was at 07/03/2012 19:57:49

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/17431.page#p155021
Vezi ce zice Faraonu in link-ul asta...

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai gandeste si tu putin. Nu a avut nici un efect pastila aia, nu va avea nici in seringa, nu va iesi nimic prin plasticul de la seringa. Difuzorul acela pentru pastile este special conceput sa lase sa iasa ceva gaz. Poti incerca si noua ta idee, dar nu vei obtine nimic.
La intrebarea ta curioasa, nu ai la ce sa te astepti.
Nu am folosit asa ceva, mai bine incearca cu o bomba artizanala .
[ICQ]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

In cazul bombei,daca ar fi dupa capul meu ar fi facuta de mult.Dar nu am obtinut aprobarea parintilor.Deci ma rezum si eu la ce am.Au trecut vreo 2 ore si nimic.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Plasticul ala este microtesatura cu porozitatea foarte mica, incat sa creeze o delimitare intre apa si punga de gaz dar sa permita difuzia co2-ului in apa. Ceva de genul foloseste si tetra la difuzoarele alea verzi de la Optimat.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: