Message |
|
Fa rost de un ghiveci ceva pamant de flori si o plantezi in el. Sa tii pamantul umed in permanenta si o sa ai planta frumoasa.
|
 |
|
pauldiscus wrote:da,dar ma gandesc ca la JBL fertilizarea in masa apei e compusa din ferropol care se adauga o data pe saptamana si ferropol 24 o data pe zi si mi se pare cam putin.
A folosit cineva fertilizare Aquatic Nature,sau hobby?
Ce ti se pare putin?
Verifici cu un test de fier si fertilizezi astfel incat fierul sa fie peste 0,2 ppm, dar nu cu mult. Mai simplu de atat nu cred ca poate sa fie.
|
 |
|
alber wrote:Planta acvatica nu este neaparat si subacvatica. Din cate am observat a aparut anul acesta un nou curent in magazinele de gradinarit, care se aprovizioneaza din greu cu plante pentru pond. Acestea sunt plante care vor multa apa, dar nu sa fie scufundate. Vor un sol foarte ud, eventual si un mediu umed, dar nu rezista in acvarii. Poate doar cateva luni.
Ma gandesc ca nu mai ai bonul de casa, altfel cautai planta pe google, nu?
Si dupa ce isi da duhul o planta emersa o sa putrezeasca, spre deosebire de cele submerse, cu efecte adverse. Cat de adverse o sa vezi singurel.
|
 |
|
Dupa ghivecel sunt plante luate de la ikea. Si sigur nu sunt acvatice. Posibil sa supravietuiasca o perioada sub apa dar nu mare si bineinteles cand incep sa putrezeasca sa vezi ce placere o sa fie.
|
 |
|
Ar mai fi o varianta. Eu am si facut asa. Scoti moss-ul intr-un vas de maxim 2 litri cu apa curata. Apa de la robinet direct. Eu am pus si cativa melci mici spiralati plati. Chestia este ca daca ai cum sa faci schimbul de apa total cu clatitul moss-ului in fiecare zi. L-am tinut asa mai bine de 4 saptamani cu schimburi zilnice direct de la robinet si pus undeva unde bate putina lumina cat sa-l tina la limita subzistentei. Am desfacut toata gramada si am mai gasit cateva fire de alga din cate au fost. Zic sa incerci si cu CO2 de la "bomba" decat nimic.
|
 |
|
Fan micro nu are filtrare biologica. Pentru carcotasi - are, doar pentru un cory si ala pui de 1 saptamana. Ca sa nu ma exprim si de eficienta filtrarii mecanice, e ca si cum ai manca supa cu furculita. Cauta ceva mai marisor, macar daca este numai cu burete sa fie o suprafata mare de colonizare pentru bacterii. Si gasesti si la mai putin bani. Rasfoieste cu incredere forumul la aceasta sectiune.
|
 |
|
Osram fluora nu are o culoare galbuie? Si cum 7700k este spre albastru nu prea cred ca 77 inseamna 7700k la acest tub.
Cica ar fi undeva intre 2700K si 3400K.
|
 |
|
Ai PM.
|
 |
|
Trebuie sa corespunda "culorii" luminii. Multi recomanda pentru plante o combinatie cald + rece ( 2700K + 8000K ) sau un neutru ( intre 5400k si 6700k ). si indicele IRC de redare a culorii. Adica sa fie peste 80 respectiv cauti tuburi sau becuri florescente cu codurile astea ( un exemplu ): 827 unde 8 reprezinta IRC 80 sau mai mare si 27 reprezinta 2700K sau 865 - 8 este IRC 80 si 65 este 6500K si tot asa. Mai bune sunt cele cu 9 in fata, dn punct de vedere a lcalitatii acelui IRC care este peste 90 dar nu cred ca o sa gasesti becuri de asemenea fel.
Paste Fericit.
|
 |
|
Sau faci fundul din doua foi de 6 mm, una incastrata intre laterale , mai inalti acvariul cu 2 cm, pui intaritoare pe fetele mari si ai un acvariu tun. Parerea mea.
|
 |
|
Un pret pentru filtru daca se poate si niste dimensiuni, la fel daca esti amabil. Merci.
|
 |
|
Crevetele ala din gura neonului e mort de mai bine de 4-5 ore. Stiu pentru ca am avut cateva probleme cu red cherry si dupa ce mor abia dupa cateva ore incep sa se albeasca. Si cum ai mentionat ca ai bagat de proba 5 creveti sa nu fi murit vreunul din cauza neadaptarii iar cadavrul sa fie papat de acel neon. Eu am avut pentru o luna de zile creveti cu tetrazona, 15 bucati si nu am vazut pe niciunul cu vreun crevete la coltul gurii.
PS Stiu ca e de aproape an postul la care fac referire dar orice informatie in plus nu strica.
|
 |
|
Sau lasi apa intr-un vas deschis, nu neaparat cu gura larga, dar fix cat timp trece intre doua schimburi de apa.
|
 |
|
Exact asa am si eu cateva frunze vechi de la un tenellus.
In schimb am facut teste.
Temp: 24 gC
Fe : 0,5ppm
PO4 : 0,7 ppm
NO3 : 20 ppm
NO2 < 0,2 ppm
NH4 : 0 ppm
GH : 8
KH : 3
PH :6,8
Substrat Aquabasis Plus
Ferropol
Dennerle A1 zilnic
Mai rar Ferrotabs sau E 15
CO2 de la bomba
Easy Carbo 1 ml / 50 litri
PPS- pro sub dozat
PO4 cat sa tin peste 0,5 ppm
Lumina peste 1w/l Osram 865
Mentionez ca este singura planta care aceasta problema, dar spre deosebire de restul care se dezvolta bine. Este si singura planta care am mutat-o recent mai la umbra.

|
 |
|
Sincer nu mai stiu care exact sau daca era de la hagen. Erau o gramada de tuburi si de la alte firme. In mod special o sa fac un drum sa mai caut odata tubul ala. Retin ca mi-a sarit in ochi 8000k, vroiam sa incerc cu unul dar aveau doar peste metru la lungime. Sa nu fi fost unul de la reptile 
|
 |
|
De la Hagen , Aqua-Glo. Eu cel putin in cautarea mea dupa 865, inainte de a lua de la marbo am vazut in z******a, magazin de acvaristica si 8000k sau 8200k, nu mai retin exact.
|
 |
|
Ai PM. 
|
 |
|
Daca trimiti pana in Ploiesti iau urmatoarele:
3. Po4 400 mll
Pret 6 Ron
4. Ferropol 650 Mll
Pret 20 Ron
Pentru cel care va cumpara mai mult va primi mici bonusuri ca:
(1 bila laterita, putin dennerle a1 daily, 100 mll easylive profito)
Teste
3. JBL Iron Test Set Fe-Test Fier/50 Teste
sunt inca 20/25 teste.
Pret 10 Ron
4. JBL Phosphat Test-Set PO4/50 Teste
valabil inca 25/30 teste
Pret 15 Ron
5. JBL GH Test-Set-Duritatea totala
Folosit aproximativ 25 %
Pret 5 Ron
6. Dupla NO3
Folosit aproximativ 25 %
Pret 20 Ron
Bonus O cutie cu test Kh, cantitate circa 10/15 %.
2. Naturefood Energy v2 75 grame
Pret 5 Ron
Bonus alte doua cutii de mancare si o bucata de Weekend Feeding (fulgi din comert si alta cutie cu sera micron)
Iti dau adresa pe PM dupa ce confirmi ca poti trimite coletul asa.
|
 |
|
Poate zic o tampenie, de ce nu incerci sa-l pui in acvariul mare. Daca temperatura nu coboara sub 24 de grade poate sta linistit acolo, eventual cauti o planta plutitoare si o pui intr-un colt sa aibe si el un ascunzis. Am zis doar, tu stii cel mai bine.
PS Am si eu un mascul, incrucisare intre un voalat si crown de un albastru superb si il tin intrunul din acvarii ( 54l ) cu 5 tetrazona, 2 sae, cativa pui de ancitrusi si e bine merci, temperatura la 24 gC, Are un cuib de spuma intr-un colt de mai are putin si da peste marginea acvariului.
|
 |
|
Uite aici ce am eu la un acvariu de 54 litri.
Powerhead Aquael Circulator 350 + burete ( 20 x 8 x 8 cm ). Il spal, clatesc in apa de schimb cand se reduce debitul la jumatate sau la 3 luni. Pana acum a functionat foarte bine din punctul meu de vedere.
Powerhead-ul a fost 28 lei si buretele 4 lei. Stiu, e mai ieftin un resun dar asta l-am luat pentru ca e silentios si trage aproape constant. Am facut o proba cu un resun si ala dupa 2 saptamani a scazut debitul la jumatate plus ca incepuse sa bazaie un pic. Teste la apa am facut numai NO2 si NH3/NH4, amandoua zero. Scoate si culoarea din apa.Detalii pe PM.
|
 |
|