[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Moss atacat  XML
Forum Index » Alge
Author Message
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut, am si eu o problema, java moss-ul meu este atacat de cladophora. Deci este acoperit de aceasta alga, l-am separat si as vrea sa incep un tratament.
Voi ce imi recomandati, cum starpesc "monstruozitatea" ?

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

arunci mossul si cumperi altul nou, din pacate din muschi nu poti sa scoti clado mai deloc, daca din gazoane si din stem o mai pigoli, in mom in care ti-a intrat in moss e "THE END". Am avut si eu si inafara de aruncat nu am gasit alta solutie. Clado se mai topeste la easy carbo, dar se topeste si mossul.

Poti sa incerci o metoda mai neortodoxa, sa scoti tot mossul sa il bagi intr`un bazin micut separat, in care sa bagi extrem de mult co2, pana in momentul in care nu ar mai supravietui absolut nimic in apa respectiva, apoi scoti mossul si il bagi in acvariu. In treaba asta ai 2 variante
1. Crapa clado si iti ramane mossu curat
2. Crapa aman2

In general la scourile puternice de ph si la cantitatea foarte mare de co2 plantele rezista mai ok, eu am scapat de clado din tot acvariu cu metoda mai sus, dar fara sa vreau, cand mi-a scapat reductoru atat demult co2 incat testul permanent de la sera ajunsese la culoare rosiatica. Bineinteles am pierdut orice fiinta vie. dar plantele nu au avut de suferit. Tot in acel moment am scapat si de clado . Bine ...scapat nu stiu cat de corect e spus, pentru ca de ciuma asta nu scapi mai niciodata, doar poti sa o tii sub control cat de cat cu monitorizare atenta.

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ms. , am sa incerc totusi sa o starpesc.
Poti sa incerci o metoda mai neortodoxa, sa scoti tot mossul sa il bagi intr`un bazin micut separat, in care sa bagi extrem de mult co2, pana in momentul in care nu ar mai supravietui absolut nimic in apa respectiva, apoi scoti mossul si il bagi in acvariu.

Si Co2 cum bag, incerc bomba?

[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

cu bomba e prea putin, cantitativ, e/era buna o butelie

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Ar mai fi o varianta. Eu am si facut asa. Scoti moss-ul intr-un vas de maxim 2 litri cu apa curata. Apa de la robinet direct. Eu am pus si cativa melci mici spiralati plati. Chestia este ca daca ai cum sa faci schimbul de apa total cu clatitul moss-ului in fiecare zi. L-am tinut asa mai bine de 4 saptamani cu schimburi zilnice direct de la robinet si pus undeva unde bate putina lumina cat sa-l tina la limita subzistentei. Am desfacut toata gramada si am mai gasit cateva fire de alga din cate au fost. Zic sa incerci si cu CO2 de la "bomba" decat nimic.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ar mai fi o varianta. Eu am si facut asa. Scoti moss-ul intr-un vas de maxim 2 litri cu apa curata. Apa de la robinet direct. Eu am pus si cativa melci mici spiralati plati. Chestia este ca daca ai cum sa faci schimbul de apa total cu clatitul moss-ului in fiecare zi. L-am tinut asa mai bine de 4 saptamani cu schimburi zilnice direct de la robinet si pus undeva unde bate putina lumina cat sa-l tina la limita subzistentei. Am desfacut toata gramada si am mai gasit cateva fire de alga din cate au fost. Zic sa incerci si cu CO2 de la "bomba" decat nimic.

Am sa incerc mai intai metoda ta, ca butelie nu am, am sa pun si cativa melci.
Revin peste 4 saptamani si va spun ce s-a intamplat.

[Email] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Update, after 5 weeks:
Moss-ul a fost tinut intr-o sticla taiata in jumate cu schimburi de apa zilnice.
Observatii:
La inceput era plin de clado, nici nu-l puteam rupe.
In primele doua sptamani nu am sesizat nici o schimbare.
In saptamana trei parca a inceput sa mai dispara clado, urmand ca in urmatoarele doua sa dispara putin cate putin.
Alte observatii:
Moss-ul e inca verde, nu da semne ca ar fi bolnav.
Desi cladophora a inceput sa dea inapoi, aceasta nu a disparut.

Sa mai continui, voi ce ziceti?

[Email] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Din pacate am luat decizia sa-l arunc, dupa 4 saptamani (6 de acum) schimburi zilnice si clatit, clado tot nu dadea inapoi, asa ca am hotarat ca cel mai bine este sa arunc mossul.
Asa ca R.I.P.

Se poate inchide aici.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Alge
Go to: