[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Vreau sa elimin clorul  XML
Forum Index » Apa
Author Message
Beos
Junior member
[Avatar]

IP:

Dupa cum bine stim cu totii,in apa de la robinet este foarte mult clor.Am inteles ca acest clor nu le face deloc bine pestilor.La inceput am avut o solutie pe care o puneam in apa pentru a scoate clorul.Ieri,am fost la un pets-shop si vanzatoare mi-a recomandat albastru de metil.Este bun pentru scoaterea clorului din apa ? Inca nu am cumparat !

image
[WWW]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nu, nu este bun albastrul de metil, n-are nicio legatura. clorul dauneaza si plantelor, nu numai pestilor.
exista 2 mari moduri de a scoate clorul din apa:
- lasi apa sa stea intr-un vas cu gura larga cam 24 de ore (eu personal folosesc un powerhead pt a creste agitatia pe care-l las pana apa se face limpede, respectiv 30 de minute, dar asta o fac pe riscul meu)
- solutii speciale cum ar fi Sera Aqua Safe sau Tetra Aquatan (cauta pe gugle mai multe info); astea neutralizeaza nu doar clorul, ci si alte metale grele care sunt necesare in acvariile plantate, deci trebuie sa stii pt ce le folosesti. apa poate fi folosita imediat dupa tratament

This message was edited 1 time. Last update was at 10/02/2010 17:00:13

Beos
Junior member
[Avatar]

IP:

Ms mult pentru sfaturi.Daca ma luam dupa vanzatoare pestii mei acum pluteau invers

PS: De faza cu decantarea apei inca nu auzisem.O idee super buna !

image
[WWW]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Sau lasi apa intr-un vas deschis, nu neaparat cu gura larga, dar fix cat timp trece intre doua schimburi de apa.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]

Forum Index » Apa
Go to: