[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
modalitate de lipire autocolant pe geam  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

un mod de a lipi autocolantul: se degreseaza bine geamul. Unii folosesc sapun lichid inainte de lipire, eu nu am folosit niciodata, fiecare cu metoda lui. Se taie autocolantul pe dimensiunea dorita. Eu la lipirea de autocolante am inceput din coltul stanga sus, de aceea va voi spune cum am procedat eu. Se desface folia de protectie in coltul de sus stanga pe o suprafata aproximativa de 5 pe 5 si se taie cu o foarfeca( folia de protectie). Este bine ca la aceasta operatie de colantare sa te asiste cineva. Se fixeaza autocolantul din partea opusa unde ai taiat folia( in momentul asta el nu se lipeste ci doar se pozitioneaza ) si se fixeaza pe geam exact pe pozitia dorita. In faza asta se poate retusa pozitia autocolantului pe toata suprafata micandu-l in sus, jos, stanga sau dreapta, avand grija ca mana ta stanga sa tina in aer coltul stang dezlipit, ca sa nu se lipeasca de geam . Tu te ajuti de mana dreapta si asistentul de ambele maini. Asistentul va tine autocolantul pe geam fixat pana cand tu lipesti coltul dezlipit in prealabil. Ultima parte fixata pe geam este cea cu coltul dezlipit. In felul acesta tot autocolantul va ramane lipit pe geam doar intr-un colt( cel din stanga sus). Daca esti convins ca este pus pe pozita dorita, se ridica autocolantul, avand grija sa nu ii dezlipesti coltul lipit si incepi se desfaci mai departe folia de protectie cate un cm in timp ce cu mana stanga cu un card se lipeste autocolantul pe geam pe masura ce desfaci. ATENTIE: nu se desface niciodata toata folia de protectie ca apoi sa lipiti ca nu veti reusi sa faceti o treaba ca lumea. La aceasta operatie trebuie multa grija sa nu tragi de autocolant pentruca el este de plastic si se poate intinde, ci doar sa desfaci folia si sa-l presezi cu cardul. In principiu trebuie sa merga usor. La sfarsit eventualele bule de aer se pot intepa cu un ac, urmand ca prin presare cu cardul (miscari de la marginea bulei catre intepatura) in jurul gaurii sa eliminati aerul

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
aco
Member

IP:

Complicat.
Se uda bine geamul cu o solutie de apa cu ceva sapun(orice care face bule si aluneca) si se lipeste autocolantul pe pozitie, stramb, cutat, cum iti iese.
Apoi se indreapta, deoarece va aluneca pe acea pelicula subtire de apa care a ramas intre el si geam. Bulele nu se inteapa, se imping spre margine cu o cartela.
Nu e nevoie de asistent si nici nu te chinui cu pozitionarea.
[Email] [Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

rectific timpul de lipire pentru o suprafata de 1 m pe 1 m : 5 min de cand am lipit coltul din stanga sus. Mai adaug maxim 5 min daca am facut 2-3 bule de aer pentru a le elimina. E drept ca aici nu am adaugat timpul pentru aplauze prelungite urmate de "bis", berea de la sfarsit si sms-urile de la admiratoare, mea culpa asta e. Multumesc de atentionare @scificuss

This message was edited 4 times. Last update was at 05/02/2012 09:49:27

[Yahoo!]
aco
Member

IP:

Nu m-am referit la cat ai scris cand am spus complicat. As vrea sa stiu care sunt avantajele metodei tale fata de ce am scris eu.
[Email] [Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nu spun ca metoda mea e mai...decat a ta sau invers. Spuneam ca cel mai mult conteaza rezultatul. Ce metoda se aplica? asta fiecare decide dupa cum i se pare mai usor. De asta este bine ca fiecare sa scrie aici o metoda pe care o foloseste si care a dat rezultate bune, iar cei care citesc acest topic sa aibe de unde sa aleaga o metoda care li se par lor mai la indemana

[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu folosesc numai apa de osmoza/distilata/dedurizata. Incep din stanga cu dezlipitul suportului pe toata inaltimea, fara sa tai nimic. Cu acelasi pulverizator stropesc si autocolantul cand incep sa dezlipesc pentru a impiedica electrizarea foliei si sa nu atraga scame. Desfac pe o portiune de 10 cm, o aliniez cat de cat fara sa presez foarte tare. Si in timp ce trag pe dedesubt de suportul autocolantului il presez pe exterior cu o carpa mica impaturita. Dupa ce am terminat de scos suportul revin cu o cartela sau orice altceva si presez de la mijloc pe toata lungimea si de pe acea linie in sus si in jos, alternant.

Timp de executie total, pregatirea suprafetei, admirat, montat colant, admirat, laudat, maxim 45 minute.

Rezultat final, de fiecare data lipirea s-a facut exceptional.

scorpionul wrote:... iti lipesc un autocolant de 1m pe 1m in cel mult 5 min...

Mai taie din coada sau pune baterii noi la ceas.

This message was edited 1 time. Last update was at 04/02/2012 14:49:56

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Metoda simpla este indicata de aco, este corecta, doar atat pot adauga: 1.cu un spray de geamuri, se sterge sa fie curat;
2. se stropeste cu acelasi sprey geamul sa fie umed, nu trebuie sa curga, este suficient sa fie stropit pe toata suprafata;
3. se dezlipeste folia de la un colt, si in timp ce o dezlipim pe toata, cu acelasi spray se stropeste folia care o aplicam, sa fie toata umeda;
4. se fixeaza folia cu grija, sa te incadrezi in chenar, apoi de la jumatate se incepe acea raschetare cu cardul si cu servetel,hartie igienica...ce aveti incet, nu trebuie apasat tare ca sa puteti scoate eventualele bule ramase
5.in cazul unei folii mai groase, a unui geam curbat, bule care persista daca nu ati lapast tare, se poate folosi un uscator de par.
Spor la treaba.
[ICQ]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: