[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scificuss
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Message
Daca inelele ceramice sunt poroase le pui ultimele, daca nu, le pui primele ca alea sunt pentru prefiltrare si uniformizarea fluxului de apa, pui un burete peste ele, urmand inevitabil mediul bio - siporax, substrat pro, bioceramax, etc etc si la sfarsit poti folosi niste perlon sa filtreze mizeria fina.

Carbunele il arunci printr-un dulap.
Vezi ca nu merg linkurile.
Sau grindal. Eu numai asa il hranesc. O sa revin cu o poza dupa ce il mut in cubusorul lui. Raraeori ii mai scap ceva granule de la Sera, special pentru specia lui sau granule pentru discus, dar nu prea se inghesuie la ele, as putea sa-i dau si mai mult dar raman neconsumate.
Teortic ar fi suficient. Depinde de spectru, dar cum se precizeaza ca sunt BIO alea ar fi chiar "setate" pentru plante.
Betta respira si de la suprafata apei, adica isi poate lua portia de oxigen din aerul atmosferic prin intermediul unui organ modificat, denumit popular plaman labirint. Exista si o clasificare aparte, "labirint fish" care contine pesti cu aceasta caracteristica dar din specii diferite.
Diatomele nu se fac sub linia substratului. Rare sunt cazurile, chiar foarte rare in care pot aparea.

Detalii sunt pe net cu duiumul, trebuie doar ceva documentatie.

Ceea ce se vede sunt colonii de bacterii nitrificatoare. Alea care transforma NH3/4 in NO2 si ulterior in NO3. Dupa cum se stie acestea se fixeaza in zone propice dezvoltarii lor. Terminati cu schimbarile si tratamentele ca dati peste cap acvariul.
There you go.

Deci pana la urma am avut dreptate. Chiar si fara facultatea de biologie. La partea cu electrica ii dau dreptate lui Alex, pe peretele de la birou sub diploma de ( cica ) informatician/matematician salasuie certificatul de calificare profesionala - electrician exploatare retele medie si joasa tensiune.

Yippee Ki Yay, M&^%$%^&&er !!!
Din pacate mai nimic. Daca mediul in care sta e bun, adica stii tu, ciclat, filtrat, bla bla, cam ala i-a fost firul vietii. Astia ne sunt viviparii. Baza genetica facuta vraiste, ca sa nu mai zic de sistem imunitar sau altele.

Asta daca cumva nu ai vreun exemplar de show cumparat pe o valiza de ieuro cu n-spe certificate, sa poti zice ca era peste de peste si a cazut pe campul de lupta tocmai in acvariul tau.
Nu a fost grav. Doar o usoara iritatie de cateva zile si o umflatura rosiatica de 1 cm si ceva in diametru. Partea cool e ca am cicatricea si acum. Iar din cand in cand , la frig sau iritanti externi se vede ca a fost ceva acolo. Ulterior am aflat la cabinetul medical ca au mai fost cazuri ceva mai grave dar nici unul cu rezultate negative pentru victima.

O sa revin cu o poza cand se va observa mai usor.

Edit.

image


Este pe dosul palmei stangi. Cu dreapta tineam filtrul bolborositor iar stanga am bagat-o sa mut niste plante ( elodeea ) mai in colt sa acopere incalzitorul. Figura de peste probabil speriata a vrut sa se ascunda in spatele incalzitorului si a trecut printre mana si sticla. La acel moment fraierul nu stiu ce a vrut sa faca dar a iesit invingator.

Uneori reapare senzatia de mancarime.
Frumosi aia negri.

Am avut acum vreo 18 ani, daca nu mai bine, un acvariu de 30 litri cu 3 "aratanii" - Stinging catfish - Heteropneustes fossilis. Frumosi au mai crescut, pana m-am intepat intr-un spin din dorsala. Acolo a fost sfarsitul acvaristii din acea perioada.

Au fost impreuna cu cativa guppy, deh, cunostinte nema iar bunavointa celui care vindea era fara margini.
Alexandru wrote:... sunt absolvent al Facultati de Biologie in 2010, in prezent urmez un master tot in domeniu si m-am alaturat pe acest forum pentru ca iubesc animalele printre care si pesti.Pe parcursul anilor am avut de 2 ori acvariu dar din motive de timp si spatiu am fost nevoit sa renunt la ele...

... acvariu de 30 L care a fost lasat cu apa in el pentru acomodare timp de 72 de ore ...

... filtru intern Red Crane Model RC-FI 200 ...

... substrat pentru plante am cumparat o punga de Filtrus Floran la 4 L ...

... primesc si dau sfaturi in limita bunului simt si cat stiu si eu ...


Revin, zic ontopic, ca iar pune lumea mana pe zarzavaturi si muraturi, din informatiile de mai sus se cam poate extrage un minim de esenta:

- a mai avut acvarii
- urmeaza un master la biologie, presupunand ca cel putin 50% ii place si stie ceva din acest domeniu.

Ipoteza : nu le are cu partea de electrica/electronica si fizica asociata acesteia, de unde si o deductie simpla ca la partea in care la o temperatura mai ridicata procesele biologice sunt accelerate sau chiar la care incep alte procese si prin urmare s-a produs un dezechilibru unde au aparut compusi care afecteaza celelalte vietuitoare - pestii le stie, a se vedea mai sus, master la biologie.

Procese biologice care au nevoie de oxigen, lipsa acestuia ducand, dupa cum prea bine se stie ca s-a discutat de sute de ori, la DECICLARE si FORMAREA DE ZONE ANAEROBE. Acestea avand un impact major in bunastarea pestilor.

Mai trebuie sa ma explic in continuare pentru raspunsul oferit in al doilea post?
kmol wrote:Sincer ma consider o persoana cu un minim de cunostinte din diverse domenii. Sunt mai minitehnicus asa de felul meu, incerc pe cat posibil sa acumulez informatii, sa le analizez si sa le stochez.


Atunci felicitari si tot respectul din partea mea. Pe acolo sunt si eu. Fortat de imprejurari, placere si nevoia de a ma descurca, incat nu pot pune bazele mereu ca va fi cineva mai intelept langa mine sa ma ajute intr-o anumita problema intr-un scurt timp.

Colegu', nu exista nici riscul de a deveni oaia neagra/carcotasul, imi asum eu raspunderea pentru asta. Dupa cum vezi coafura inca imi rezista dupa ploaia de oua, rosii sau ce mai are oamenii acestia la indemana.

O mica extrapolare, in urma unei gandiri logice si abilitati de a "citi" omul din cateva miscari, in acest caz, am facut efortul ( multi considera asa ) sa ii caut prin postari incat sa adun minimele informatii expuse imprastiat si sa ii dau un raspuns la intrebare. Tot asa in urma unei judecati simple si logice , fara multe detalii, am mers pe premisa supra incalzirii. Unii au zis soc termic, eu anticipand aceasta miscara am escaladat premisa, iesita din schema gandirii logice pentru marea masa care pe drept nu sunt obligati de nimic sa aibe foarte multe conostinte - chiar elementare - asupra unor fenomene, aparaturi, domenii, etc si am oferit un raspuns cu o posibila legatura la problema lui. Luand cazul acesta, un acvariu normal al unui om normal care din intamplare constituie unul din hobby-urile lui. Logic vine intrebarea, cum ar fi pututu sa ofere un soc termic acelor pesti? Iar mergand pe premisa ca este un om normal si a reglat acel incalzitor la o temperatura decenta si posibil sa aiba si termometru la acvariu.

Eu avand la cunostinta de aceste dispozitive de incalzire, intradevar folosite in domenii unde controlul asupra procesului este strict reglementat si supravegheat am facut o paralela la situatia actuala. Cum am mai zis si sus, un incalzitor uzual de acvaristica, in cazul de fata 25W, nu are cum sa incalzeasca asa repede, in schimb unul construit incat sa poata produce o energie termica mare in scurt timp dupa principiul mentionat in al doilea post putea sa faca asa ceva. Iar, logic, scoatem din calcul socul termic presupunand ca acel incalzitorul este chiar de 25W ( cel putin echivalentul in energie termica ) dar construit cu pastila de uraniu in camp electromagnetic, ramane ca singura problema sa fie radiatiile. Cumulat si cu faptul ca Alexandru nu a specificat ulterior ca acel incalzitor s-a spart, mansonul electric s-a taiat si au intrat firele in contact cu apa, etc.





Inteleg, e luni. Toti trecem prin aceasta zi, chiar in fiecare saptamana.

In principiu, acest sistem de incalzire exista.

Ca fapt divers, nu zic ca a fost o gluma ca nu o sa inteleaga mai toti, zic ca a fost zis la misto.

kmol wrote:
M-ai facut curios ... un link ceva ... ar fi interesant de dezvoltat subiectul.
Multumesc.




Induction heating is a non-contact heating process. It uses high frequency electricity to heat materials that are electrically conductive. Since it is non-contact, the heating process does not contaminate the material being heated. It is also very efficient since the heat is actually generated inside the workpiece. This can be contrasted with other heating methods where heat is generated in a flame or heating element, which is then applied to the workpiece.

Spor la cautat.
Alexandru25 wrote:
PSriveste la propriile-ti greseli, la ce ai facut sau ai lasat nefacut. Treci cu vederea greselile celorlalti. Pe viitor fi mai diplomat ca nimeni nu e perfect si nici eu ca si tine cum ai zis ca nu stai sa imi descifrezi scrisul nu stau sa iti ascult criticile care nu privesc acvaristica .


Wrong. I don't care.

Subtitrat si pentru restul, "Gresit, nu ma intereseaza."

Asta sunt eu, asa sunt crescut si educat. Spun verde in fata indiferent de interlocutor. Iar legat de diplomatie, la fel, nu ma intereseaza. Imi aleg cuvintele cum cred de cuviinta. Daca lucram ca sef taraba vanzari legume mai ziceam.

Iar legat de partea cu ascultat criticile, in postul citat de tine ti-am oferit informatia de baza de unde poti porni in largirea cunostintelor legat de anumite fenomene. Adica pe scurt, ti-ar fi luat ceva timp sa pui cap la cap informatiile si sa ajungi la aceeasi rezolutie. Iar fara sa dai detalii nu ramane decat ca cei la care cauti ajutor, sa isi deschida astrogramale de citit in stele. Si treaba asta nu are nici o legatura stricta cu acvaristica.

Este adevarata treaba cu reglajul lor, de fapt nici nu poate fi vorba despre regalj. Ele au coeficient de randament dat de volumul de apa de incalzit si diferenta de temperatura ceruta prin reglaj / temperatura mediului ambiant.

Dar sa reuseasca sa faca un soc termic - schimbarea brusca de temperatura - aici fiind vorba de cateva zeci de secunde si diferenta de cateva grade celsius, nu o sa se prea reuseasca cu un incalzitor obisnuit. Apare magaria aia din fizica, inertie termica ii zice.

Ce putea sa le faca la pesti era doar sa le ridice temperatura peste nivelul lor confortabil si posibil sa altereze echilibrul biologic incat sa produca marea deciclare sau sa accelereze alte posibile reactii, descompuneri, oxidari, etc care dau peste cap mersul bun al acvariului.

Sunt mult prea multe variabile de luat in calcul, rari sunt expertii si aia nu vin cu intrebari de genul. Intelegi unde bat?

PS. Stai linistit BGD, pe cei care nu sunt de ieri azi pe aici am avut timp sa ii "citesc" incat sa-mi fac o minima parere. Iar prima afirmatie din postul anterior este cu termen general usor directionata catre Alexandru. Si nu cred ca este atat de labil psihic incat sa nu poata trece peste o afirmatie mai dura.
BGD iti e prieten si eu dusman. Corect pana aici.

Ce soc termic poate sa provoace un incalzitor in acvariu? Asta daca nu folosesti unul industrial de 2000w intr-un acvariu de 5 litri.


Stii tu vorba aia, ca fiecare isi cam merita soarta.



Omu a specificat ca este un stingator G2. Adica cele care folosesc CO2 lichefiat.

Orice recipient pentru depozitarea co2-ului lichefiat este construit dupa un stas. Si se poate observa foarte usor de catre cineva cu un minim de cunostinte in domeniu.

Un singator cu co2 lichefiat prezinta aceleasi caracteristici ca si o butelie cu co2 pentru uz acvaristic, in principiu sa prezinte cateva standarde de siguranta avand in vedere ca este folosit de catre orice persoana intr-un spatiu privat sau public. Logic pana aici?
Sa folosesti un termometru si sa scrii coerent, acolo un punct sau o virgula, dupa caz.
Evident ca este de la incalzitor. Ala are o pastila de plutoniu imbracata in cadmiu iar incalzirea se face prin excitarea ei in camp EMF dar datorita unei executii mai ieftinele este posibil sa aiba scurgeri reziduale in exteriorul lui.


Daca l-ai pus la maxim si o fi incalzit blana pana la vreo 32 grade tot ce e posibil sa fi fiert nitel ciorba aia de pesti.
 
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com