[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Val
Forum Index » Profile for Val » Messages posted by Val
Message
1. bine ai revenit maestre
2. ma simt onorat ca am un post pe jurnalul meu(de cand asteptam interventia ta)
3. multumesc pentru interes.


Despre mine e vorba? Daca da, multumesc pentru intampinare, dar sa nu exageram.

Adu, daca vrei sa mergi pe ADA, pentru plante rosii poti incerca ADA ECA. E un produs care exact asta promite: un colorit intens.
Aflam, cu ocazia asta, daca merge si in cazul unei fertilizari ADA + macro.

Toate cele bune.
Acvariul este cel facut intradevar de un neamt de: Harald Schneider si este intitulat GREEN REEF.


Wooow N-am intrat sa mai postez ceva util, doar ca sa scriu ca sunt mut. Si daca nu stateam jos cadeam in cur. Frumos acvariul ala. Frumos rau. Incerc sa imi revin...

Unii oameni sunt mult prea buni, bai nene. Cand capacitatea de a creste plante sanatoase se imbina astfel cu ochiu' de artist si cu putina indrazneala, ies chestii de neuitat.

Foarte frumos!
Bine ai venit pe forum.
... bai frate, pe vremea mea nu erau nitriti de astia...


Sunt oameni muult mai indreptatiti pe aici sa foloseasca expresia "pe vremea mea", asta ca sa ma exprim finut si sa nu fac pe nimeni "batran".
Apropos, sa stii ca erau nitriti si pe vremea ta, doar ca, poate, nu stiai despre ei.

Toate cele bune.
Poti arunca o privire aici http://acvariu.ro/forum/posts/list/183.page#1324
sau aici:
http://acvariu.ro/forum/posts/list/1355.page#13142

Da, discutiile astea sunt mai vechi. Dar asta nu le face cu nimic mai proaste calitativ. As zice ca dimpotriva. Cativa dintre oamenii aia, desi cei care sunteti mai noi pe forum nu i-ati prins in activitate, chiar stiau ce zic.

Spor!
Acvariul merge bine. Folosind estimative index la acvariul precedent, am cam renuntat la teste. Nu am acasa decat test de kh pe care il fac constant si ma stradui sa il tin in jur de kh=3. Folosesc numai apa de osmoza, adusa la parametri pe care ii vreau eu cu pastile KH+ si GH+.

Pe de alta parte nu cred ca am amoniu sau nitriti masurabili pentru ca bag bacterii la greu, dar mai ales pentru ca fac schimburi zilnice de aproape 50%. La acvariul de 40 de litri imi permit
Fertilizare ADA (doar ADA). Plantele merg ok, dar avand in vedere ca le-am luat din emers cu tot cu substrat, inlaturand o mare parte din stresul mutarii, era de asteptat. Concentratia de CO2 incerc sa o tin cat mai sus pentru a minimiza si socul cauzat de modificarea eficacitatii schimbului de gaze, care s-a produs odata cu trecerea de la emers la submers.

Totusi, fata de un acvariu fertilizat EI, mie mi se pare ca totul merge in ritmul melcului. Nu-i nimic. Am rabdare. Sunt chitit sa vad ce poate ADA. Doar ADA.

Deocamdata nici o alga, de nici un fel. Sper ca aceasta parte a lucrurilor sa ramana asa.

Al tau cum merge?

Toate cele bune.
gengiskhan wrote:Din aceeasi serie, eu cand eram mic (cand stiam ca inspiram O2 si expiram CO2), credeam ca fiecare are stocata o anumita cantitate de CO2 pe care o eliminam cu fiecare respiratie si care e inlocuita de O2. Si cand se termina dioxidul... well... Vezi? De-atunci eram preocupat de CO2.

Cool! Multumesc. Uite ca am aflat si de ce murim. Asta nu descoperisem (ca si copil), ramasese una dintre marile intrebari fara raspuns.
Daca mai posteaza cineva vreo idee de-asta o sa reinvii topicul ala de la carciuma de mai demult...

gengiskhan wrote:Apropo de Truly wonderful, the mind of a child is. - citat din... ?

Stii cum suna telefonul meu? "Your phone, ringing it is. Press the button you must and fulfill your destiny."

gengiskhan wrote:era chiar un acvariu al unui neamt (parca, daca-mi aduc bine aminte) care a castigat ceva concurs si in descriere spunea ca: 1. nu are filtrare deloc, folosea doar o pompa mica mica pentru o circulare mai buna a apei si fertiliza cu amoniac (sau amoniu in diferite forme) printre altele.

On-topic: Asta mi-a scapat. Ca multe altele, de altfel. Chiar nu am stiut ca e cineva care sa fertilizeze si cu amoniac. Cel putin nu dintre cei care nu sunt foarte, foarte incepatori si fertilizeaza la greu cu fertilizanti pentru plante de apartament cu amoniu. Mai stii si daca avea plante rosii?

Toate cele bune.
clonitza wrote:Dupa experienta mea cu plantele rosii (rotala macrandra / rotundifolia si didiplis care au culoarea corecta) in acvariul suprapopulat unde nu dozez macro decat K la 2 saptamani cred ca as merge pe mana ta.
Voi revenii peste 2-3 saptamani cu concluzii si din celalalt acvariu ca imi ating si acolo numarul de pesti dorit cu noile achizitii.


N-am prea inteles ce ai de gand. (E si cam tarziu acum si unul dintre neuroni deja doarme ) Ai un acvariu fara macro (dar populat intens, deci ai ceva macro in mod natural acolo), in afara de potasiu, in care plantele rosii sunt rosii. Vrei sa fertilizezi EI si sa vezi daca raman rosii? Pai iti zic eu, incet-incet se vor inverzi. Garantat. Daca nu se intampla asa, foarte, foarte bine, dar sa ne zici si cum ai facut. Daca ai de gand sa fertilizezi EI pana plantele rosii incep sa se "decoloreze" dupa care sa continui EI, dar sa picuri amoniac (sub ce forma?), think twice! Amoniacul poate fi algogen, poate sa fie agreat ca fertilizzant de catre plante, dar sigur e un gaz toxic pentru pesti, care nu il vor indura prea mult. Nu in viata, cel putin. Daca adaugi o cantitate prea mare, pe care plantele nu apuca sa o consume repede si nici bacteriile sa o transforme in NOx atunci el va deveni repede mortal pentru animale.
Sau nu am inteles bine?

mosu wrote:Sau cu NH3 (asta nu este instabil?)

Nu e instabil, dar e gaz. Un gaz destul de solubil in apa.

Banuiesc ca majoritatea stiti deja, dar zic totusi, pentru ca nu am scris si asta in clar, mai sus:

Amoniacul (o sa zic "amoniac" desi poate fi vorba de saruri de amoniu, uree, sau orice altceva care ajunge amoniac in cele din urma) este singurul nutrient care se presupune a fi algogen, motiv pentru care nu se foloseste in acvaristica in nici o metoda de fertilizare cu macro in masa apei. Cel putin din cate stiu eu. Dozand amoniac poti ajunge sa ai o explozie de alge diverse, desi cel mai adesea obtii "apa verde".
Pe de alta parte, azotul din amoniac este preferat de plante celui din NO3 drept pentru care, intr-un acvariu in care plantele merg bine, o cantitate mica de amoniac va fi consumata aproape instantaneu.


@Adu, acvariile lui RSV au plante frumoase si colorate. Dar metodele de fertilizare din familia PPS nu sunt metode nelimitative. Folosind orice metoda limitativa in privinta azotului este posibil sa ai plante rosii si frumoase pentru ca, de fapt, asta e metoda lor sa te anunte ca nu au azot destul, asta chiar daca sunt mari, frumoase si sanatoase ( pentru ca le dai destul carbon cu care sa isi construiasca tesuturile).

Si repet, habar nu am daca e asa, nu am testat (si nici nu am cum in acvariul de acum), e doar o presupunere empirica. Don't try this at home. No, really, don't!

Si, am uitat sa va spun, in afara de faptul ca am intotdeauna dreptate , mai am o "calitate": am o gramada de idei frumoase, care par evident de adevarate, dar se dovedesc in cele din urma a fi proaste. De exemplu (stiu ca am mai zis, dar poate unii nu au apucat topicul ala), cand eram tare, tare mic, eram convins ca rostul cutiei craniene era sa contina niste mosorase de par. De aia cresc firele de par, si tot cresc la loc daca le tai. Daca unii oameni au chelie, ma gandeam eu, insemna ca li s-au terminat unele mosorase. Cel mai adesea, mosoarele de sub crestet se terminau primele. Mi se parea o chestie atat de evidenta, incat uneori si acum imi pare rau ca nu e adevarata.


Toate cele bune.
Intr-un alt topic adu wrote:dar nu prea reusesc eu sa fac varfurile rosii la plante...


Urasc genul de oameni care lanseaza legende neverificate pe forum. Sau chestii insuficient verificate, si le dau ca sigure.

Asa ca zic observatia mea complet empirica, fara nici un fel de garantie.
Totul a pornit de la observatia ca in acvariile lui Tom Barr plantele rosii erau rosii, in timp ce la mine si alti cativa care foloseam EI erau verzi. Un verde foarte frumos, dar totusi verde. Nu ma refer aici la plantele care sunt rosii in orice conditii (gen Alternanthera) si nici la cele care sunt rosii din motive de stress (gen Blyxa).

Bun, evident ca multi au intrebat pe BarrReport cum se face chestia asta si omu' nu a stiut sa le dea nici o explicatie. El nu facea nimic special in aceasta privinta. Nu facea nimic special fata de oricine altcineva care foloseste indexul estimativ, intelegandu-l. Daaaaar, caci exista un mare "dar", el folosea intotdeauna substrat ADA Aquasoil pe cand noi nu.

Din analizele publicate pe acelasi site (barrreport.com) pe care nu vi le pot arata din motive de drepturi de autor, rezulta ca desi gama de fertilizare lichida ADA e subtirica (fertilizantii sunt cam diluati fata de ai concurentei) totusi substraturile sunt foarte bogate in substante nutritive. Poate ca gama lichida a fost gandita mai diluata tocmai din acest motiv, nu stiu, nu e treaba mea, si nici nu face obiectul discutiei de fata.

Bun, dar nutrienii respectivi ii adaugam si noi in apa, prin orice metoda de fertilizare cu macro. Ce nu iese la socoteala? Pai nu iese tocmai forma in care adaugam noi nutrientii, mai exact azotul. Noi adaugam nitrati. In aquasoil-uri azotul este preponderent sub forma de NH4-N, adica din saruri de amoniu. Fie ca o parte dintre acestea difuzeaza din substrat in apa, fie ca raman doar acolo, stiu sigur ca noi nu adaugam nici amoniac si nici saruri de amoniu in apa din acvariu. Nu cu intentie, cel putin. Asta pare a fi singura diferenta. Cu siguranta este singura diferenta evidenta.

Cu aceasta observatie in minte eram si cand m-a sunat zilele trecute un coleg coforumist (nu ii dau numele ca nu e etic, dar daca vrea poate sa zica el singur) si imi zice ca plantele lui se inrosesc de fiecare data cand, dintr-un motiv sau altul, rascoleste substratul. Ce este in substrat si poate fi eliberat cand acesta este agitat? Sigur - multe: nitrati, fosfati, amoniac... doar ca dintre acestea, doar amoniacul si/sau sarurile lui nu se afla deja in apa fertilizata cu EI. Am considerat observatia colegului nostru ca venind in sprijinul observatiilor mele mai vechi. Sigur ca i-am zis si lui si el a decis sa duca mai departe ideea, dar nu pot sa zic cum, pentru ca iau ban permanent . Presupun ca o sa aflati daca totul merge ok.

Ce incerc sa spun eu aici, mai pe scurt: plantele rosii, cu siguranta, pot deveni rosii si in conditii de fertilizare nelimitativa cu NO3 (vedem asta in acvariile lu Barr). Dar poate ca aceasta se intampla numai daca le dam N si in alta forma, una foarte indragita de ele, de altfel si anume amoniac si/sau saruri de amoniu.

Nu imi asum nici o raspundere pentru daunele cauzate de cineva care incearca sa testeze in vreun fel acesta idee.

Toate cele bune.
Rezolvat.
adu wrote:dar nu prea reusesc eu sa fac varfurile rosii la plante...


http://acvariu.ro/forum/posts/list/10957.page

Toate cele bune.
Eu cred ca Pogostemonii initiali erau toti in regula. Doar experienta stapanului s-a schimbat pe neobservatelea...
Pret nou - 50 de lei. Aceleasi conditii.
Man, scalarii nu au nimic cu pH-ul mic ca asa e si la ei acasa. CO2-ul, mmmm... nu prea cred. Ca mai orice fiinta care respira, au mecanisme foarte bine puse la punct pentru a elimina CO2-ul. Gandeste-te la altceva. Nu stiu. Imi vin in cap:

-Prea putin O2? Incaerca sa oxigenezi un pic apa aia. Noi in plantate bagam CO2 fara grija la O2 pentru ca plantele oxigeneaza apa pentru noi. Daca insa, dintr-un motiv sau altul, plantele nu isi mai fac treaba (adica merg prost), atunci ciu-ciu oxigen. Si combinatia mult CO2 + putin O2 e naspa pentru orice fiinta vie. Agita un pic suprafata apei sau baga o pompa ca n-o sa se intample nimic grav. Doar o sa schimbi butelia de CO2 mai des, cel mult.

-Alte gaze toxice? Ceilalti pesti cum o duc? Niste schimburi de apa mici (ca sa nu stresezi pestii) dar mai dese (ca sa elimini toxinele) ar fi binevenite.

-TDS prea mare? Stiu ca ai un kh mic, dar Gh-ul cam cat e? Cel-al-carui-nume-nu-se-poate-rosti zice ca un TDS nepotrivit e chiar ceva cu care organismul pestilor se obisnuieste foarte greu si e adesea confundat cu socul de pH sau intoxicatia cu CO2.

-Altceva legat de chimia apei, prea discret ca sa imi vina mie in cap acum....

-Ceva legat de ceilalti locatati ai bazinului. Scalarii devin frustrati daca ai in acelasi bazin pesti agitati, sau care ii musca de inotatoare fie si in joaca (Guppi, Tetrazona... stiu ca nu e cazul, doar dau exemple).

Cam atat imi vine in cap acum la repezeala.
Stai cu ochii pe ei un timp poate vezi ce se intampla exact.

Toate cele bune.
Vand acvariu 144 litri brut, gol. (Ma rog, mai are in el cam un sac de ADA Aquasoil Amazonia II folosit cam juma' de an in emers, deci destul de nou. Daca cineva ar vrea sa il foloseasca ar putea cu succes, cred. O parte din el am folosit si eu si e ok.)

Sticla este de 8mm fara intarituri. Dimensiuni 80x40x45 (Lxlxh). Capacul este facut din oglinda.

De asemenea, cu bazinul mai dau si 5 tuburi osram fluora77 de 18W si instalatia aferenta, adica 3 drosere, startere, etc. Instalatia are firele legate, dar nu e montata in nici un fel. Tuburile nu sunt noi.

Pretul este de 100 de lei pentru tot. Nu il duc nicaieri, ca nu am timp. Cine il vrea, vine sa il ia.

Multumesc.
Misto bokeh are obiectivul ala... Si cand faci poze cu el sterge si tu geamul acvariului mai cu atentie.

Da' de achizitia cu ventuza si dunga orizontala, nu ne zici nimic?
Pogostemon Helfieri, la teste
Hemianthus Calithricoides cuba
Hemianhus Michrantemoides
Pentru care vreau sa ii multumesc lui alber


De ce man, nu se mai gaseau Micranthemumi in Constanta? Adica eu nu am gasit cui sa donez in Constanta Utricularia si tu nu gasesti nici macar HC? WTF
"There's somethin' wrong with the world today
I don't know what it is...
"

Spor la noul setup.
Toate cele bune.
valyy_dvd wrote:Sunt nou pe acest forum ,am intrat sa mai invat cate ceva despre pasiunea mea acvaristica si pentru ca vreau sa pun pe picioare un acvariu nou mi-ar prinde bine niste sfaturi .

ACVARIUL 90L
filtru extern
plafoniera cu 3 tuburi t5 (20 - 24 w tubul,dar nu sunt sigur)
sistem CO2 cu butelie 500g
incalzitor 100 w
si o parte din instrumentele de intretinere(plasa,magnet de curatare geamuri...etc)

Ca substrat vreau sa folosesc ADA AQUA SOIL Amazonia 9L -2sacuti ADA Power Sand M 2L un sacut

dupa care sa urmez Step1,2 si 3

as dori sa stiu daca pot baga piatra de rau ca decor sau are influenta asupra lui .

Daca ma poate indruma cineva sau imi poate da un sfat ce tuburide neon T5 sa folosesc dar nu varianta cea mai scumpa .

Va multumesc anticipat

valyy_dvd wrote:Salut tuturor.
Stie cineva ceva despre substratul de la ADA MALAIA? Este bun ,recomandat sau are parti proaste?
Am citi urmatoarele : Nivelul ridicat al PH-ului (alcalinitatea) din substrat provoaca dificultati in consumarea nutrientilor de catre plantele acvatice
Astept parreri.

valyy_dvd wrote:Am ca aici se vorbeste despre ADA si am intrat sa intreb daca stie cineva unde pot gasi ADA Aqua Soil Amazonia 9l si Power Sand M 2l, am cautat peste tot si nu gasesc,si exista riscul sa nu se mai inportam produse de la ADA,cea ce ar fi un mare pacat. Astept raspusurile voastre. Va multumesc anticipat.

alexnbv wrote:
"valyy_dvd" wrote:
Am ca aici se vorbeste despre ADA si am intrat sa intreb daca stie cineva unde pot gasi ADA Aqua Soil Amazonia 9l si Power Sand M 2l, am cautat peste tot si nu gasesc,si exista riscul sa nu se mai inportam produse de la ADA,cea ce ar fi un mare pacat. Astept raspusurile voastre. Va multumesc anticipat.


Din cate stiu va fi disponibil la reef.ro pe la mijlocul lui Februarie. Da un telefon si vei afla exact.


valyy_dvd wrote:Am sunat la reef si mi-au spus ca daca nu se inteleg la pret cu ADA din japonia,nu vor mai inporta ADA. Intrebam poate mai stie cineva un alt magazin unde mai au pe stoc ADA Aqua Soil Amazonia. Ori cum daca cei de la reef nu vor mai inporta aceasta marca e o problema grava.

Daca cunoasteti pe cineva care le aduce de afara,dati un semn de viata.

alexnbv wrote:
"valyy_dvd" wrote:Am sunat la reef si mi-au spus ca daca nu se inteleg la pret cu ADA din japonia,nu vor mai inporta ADA.


Cand ai sunat?

Din cate stiu s-au clarificat lucrurile si urmeaza sa fie disponibil pe la mijlocul luni Februarie, si nu din Japonia ci din alta parte.


bilti wrote:eu am luat de aici:

http://www.aquasabi.de/Bodengrund/ADA/Aqua-Soil:::34_35_37.html


am avut nevoie si de gama easylife care nu se gasea pe la noi.

valyy_dvd wrote:Am sunat azi dimineata la ora 11 si am aflat ce v-am zis si voua. Din cate mai tin minte mi se pare ca a mai zis ceva si de bulgari sau poloneji,nu retin sigur.
Cand sau clarificat lucrurile astea?


Cat te-a costat transportul sa le aduci de acolo?

bilti wrote:
valyy_dvd wrote:


Cat te-a costat transportul sa le aduci de acolo?


daca ma intrebi pe mine sa stii ca e un buton acolo unde iti spune costul pachetului in functie de greutate.

valyy_dvd wrote:ori cum e diferenta de pret cam mare fata de reef,calculand tot ajung sa platesc inca jumate in comparatie cu romania.Voi recurge la o asemenea modalitate numai atunci cand imi voi pierde speranta,adica daca pana la sfarsitul lui febroarie nu fa fi disponibil la reef va fi clara situatia,ca nu va fi disponibil prea curand acest produs in ronania.Dar speranta moare ultima.

valyy_dvd wrote:Salut tuturor.
M-au bagat in ceata cu fertilizarea de la ada.
Uni zic ca nu e nevoie de bacter 100 si ei un activator de la ada care cntine toate astea .
Dar va intreb pe voi care din cate am citit sunteti cei mai coierenti.
Vreau sa pornesc acvariu cu soil malaya de la ada si as vrea sa stiu ce trebuie dupa aceia ,FERTILIZANTI ,BACTERII .... etc.
Si o varianta baza ,asta in caz ca nu imi ajunge bugetul.
Nici acum nu a ajuns solul de la ADA la cei de la ref,mai astept si saptamana viitoare daca nu,ori ma axez pe altceva asemanator ori il achizitionez din italia.
Astept raspunsurile voastre .
O zi cat mai buna.


gengiskhan wrote:Ce ai citit nu ai citit pana la capat.
Era ceva de genul cum spui tu, dar continuat asa: Aquasoil Malaya scade nivelul ph-ului si duritatea apei pana la un nivel la care majoritatea plantelor ... bla bla bla se simt bine. Deci e de bine.

Adica e bun. Din cate stiu eu, Malaya scade pH-ul mai mult decat Amazonia.

bilti wrote:eu am folosit amazonia fara nici un adaos si sunt multumit.

Alex.B wrote:Schema e asa: Power Sand Special- contine si bacterii, si extranutrienti si alte chestii necesare crearii unui mediu propice dezvoltarii microorganismelor din substrat. Peste power Sand se pune substratul Malaya. Dupa Fertilizarea consta in Brighty K si seriile Green Brighty (Step 1, Step 2, Step 3 in functie de vechimea setupului) si suplimentat cu Special Shade sau Special Lights in functie de tipurile de plante folosite.

valyy_dvd wrote:Salutari tuturor
In sfarsit a ajuns soilul de la ADA la reef si l-am luat.
Ieri am incercat sa il decorez patrial si am pus apa in el, astept pareri di partea voastra pentru plantele pe care va trebui sa le pun ,care ar fi ideale pentru sistemul meu?
As dori ca in partea din mijloc sa fie pus doar plante gazon.
Poate ma ajuta cineva cu plantulele
ca mi sa terminat bugetul alocat ptr acvariu si sunt precum copii aceia care nu mai au rabdare,vreau sa vad plantulele in el si sa il vad functional .
Ca pesti am sa pun doar neoni rosii(cardinali) 2-3 mancatori de alge ,poate o pereche ramirezzi si cativa creveti
Am sa postez poze cu acvariu,sper sa iasa ok.

minnardy wrote:
1- Am folosit siporaxul de la acvariul vechi care a stat pe uscat 1 an,si mi sa zis sa il schimb cu ceva nou, asa trebuie sa fac?


Eu ma intreb de ce ai mai deschis un topic special ptr asta, de ce ai mai intrebat acolo, de ce ai mai pus oamenii sa-ti raspunda cand, in final, ai facut cum ai vrut tu?!
Sau crezi / speri ca aici altii iti vor spune altceva? Cum spuneam si dincolo...banii tai, ideile tale, riscul tau...ca de raspunsurile noastre chiar nu tii cont. ...iar eu rog lumea sa nu-si mai bata capul cu problema ta!

valyy_dvd wrote:Salut
Iam dat drumu dar am urmatoarele de mentionat
1- Am folosit siporaxul de la acvariul vechi care a stat pe uscat 1 an,si mi sa zis sa il schimb cu ceva nou, asa trebuie sa fac?
2-Cu lumina> am tot citit ca nu trebuie sa dau drumu latoate tuburile odata ca voi avea probleme cu algele,ok am pornit cu un singur tub,cand trebuie sa ii mai dau drumul si la al doielea sau cand trebuie sa le dau drumul la toate trei,sau cum sa procedez sa fie ok.
3.Am cumparat plante si am bagat in acvariu ,problema este ca am nimerit un manunchi cu alge pe care aebia acum le-am observat.
Ce e de facut, sa fac tratament inpotriva algelor,dar ma gandesc ca plantele nu au reusit sa isi faca nici macar radacinile ,nu le omor cumva? sau daca vad ca se extind atunci sa actionez?

valyy_dvd wrote:Ok,ai dreptate in legatura cu siporaxul ,dar l-am mai postat din nou poate mai aud o teorie ,si nu asa cumzici tu ca nu tin cont,siporaxul il voi inlocui cu siguranta maine sau poimaine cu toate ca am mai auzit o varianta la care zicea ca se poate fierbe si folosi fara probleme si asta nu de la un incepator, de acea am postat si aici ,pentru ca cea ce am vazut si citit aici nu mi sa parut ca vb incepatori.
Dar la celelante intrebari era vreo problema daca raspundeai si nu faceai acele afirmatii cu rog lumea sa nu isi mai bata capul?
Ori cum multumesc pentru amabilitate si se pare ca exista si persoane care nu ma vad binevenit
O zi cat mai buna.

gengiskhan wrote:Eu sunt mai mult ca sigur ca minnardy se referea numai la primul punct cand spunea sa nu-si bata capul altii. In ceea ce priveste aceasta problema, nu pot decat sa fiu de-acord cu minnardy, siporaxul ar trebui inlocuit.
Referitor la celelalte puncte:
2. Lumina se porneste intr-adevar treptat. Conteza mult cat CO2 bagi, daca ai fertilizare macro, cata, ce masa de plante ai pus acolo... O reteta exacta nu prea exista. Poti sa pornesti urmatorul tub peste o saptamana de exemplu, in functie de cum evolueaza lucrurile. Substratul ADA e putin "pretentios" daca putem spune asa. O sa elimine multe substante in masa apei timp de aproximativ o luna. Aici ai un articol interesant despre un acvariu pornit cu Aqua Soil. Citeste-l, e o abordare putin diferita.
3. Tratament impotriva algelor nu vad de ce sa faci, cu atat mai mult cu cat acvariul de-abia a fost pornit. Eu personal as scoate toate plantele care au alge. Le-as scoate de tot si nu le-as mai pune. E pacat sa ai samanta de alga fix de la inceput. Inainte sa mai pui plante in acvariu, e bine sa le examinezi atent, sa le speli bine cu apa de la robinet si sa vezi daca nu au alge pe ele. Poti sa le faci si o baie in solutie de clor 1:10 (sper sa nu spun prostii, parca asta era concentratia, dar poti sa cauti pe forum, gasesti exact)

valyy_dvd wrote:De spre co2 pot sa zic ca nu i-am dat drumu inca deoarece am citi tot de pe forumuri ca nu are nici un efect la inceput si l-as baga degeaba,dar astazi am comandat de la aquarium prest un difuzor co2 ,inelele ceranice si 2 poturi de plante gazon .Deci maine am sa ii dau drumul la co2 (dar cat sa bag) eu foloseam inainte 10 bule pe min,e bine?
O alta intrebare este - carbunele activ trebuie sa stea mereu in filtru ? nu absoarbe si fertilizantul?
Ca fertilizant folosesc Step1 trei jeturi in fiecare dimineata,Bright K un jet .
Deci maine am sa bag inele de ceramica noi .
Multumesc pentru sfaturi si sa stiti ca nu a fost cu rea intentie postarea in doua locuri al unui subiect.

gengiskhan wrote:Despre CO2 nu ai citit bine... daca ai plante, ai nevoie si de CO2, nu conteaza ca e la inceput sau nu.
Despre numarul de bule: pe prima pagina a acestui topic vad mentionat un controller. Daca nu ai controller, vorbim de numar de bule. Daca ai controller, poti sa bagi linistit multe bule pe secunda (3 - 4), ca el o sa-ti opreasca aditia cand ajunge la valoarea setata.

Carbunele activ scoate-l. Sau cum crezi tu, dar eu nu l-as folosi. Da, intr-adevar, absoarbe si neutralizeaza unele substante, printre care se pot afla si fertilizantii.

Daca fertilizezi deja, cu atat mai mult da drumul la CO2. Vezi ca si Step-urile si Brighty K-ul se pun la fel de mult (uita-te in prospect). Doza depinde mult de tot de cate plante ai acolo. Deci daca acvariul este de 126 de litri (presupun ca brut), sa spunem ca facem calculul la 100 de litri. Deci o fertilizare dupa reteta ar fi 5 puf-uri pe zi, din ambele aceeasi cantitate. Pentru ca de-abia l-ai pornit, eu as folosi pe jumatate din doza recomandata. In fine, 3 puf-uri: 3 Step 1 + tot 3 Brighty K.
Dar cel si cel mai bine ar fi sa pui o poza cu acvariul, asa cum este acum, sa vedem cat de plantat este in momentul asta.

Val wrote:
gengiskhan wrote: Poti sa le faci si o baie in solutie de clor 1:10


1:19 Adica o parte de inalbitor la 19 parti de apa. Planta se tine intre 1 si 3 minute (in functie de ce planta e) dupa care se spala cu apa din abundenta sau se scufunda intr-o solutie de declorinare. Nu toate plantele rezista la acest tratament.

Toate cele bune.

valyy_dvd wrote:Salut
Acvariul este de 90l mai precis volumul de aba brut este de 88l,dar cu substratul pierte si restul raman 70l.
La co2 nu am dat drumu ca nu aveam difuzor ceramic ci aveam doar reactorul care ocupa ceva loc si nu imi place deoarece acvariul nu este mare,dar azi imi vine difuzorul ceramic comandat si il pun.
Nu am controler ,trebuie sa ma reglez cu bulele,inainte foloseam 10bule/pm, acum sa vad
Azi am sa fac poze si am sa le postez ,azi sau maine dimineata.
O zi cat mai buna

valyy_dvd wrote:Acum mi-a ajuns coletul si plantele sunt cam ravasite,deci transportul nu e chiar ok ,pe langa faptu ca sunt parca ciupite de gaste ,adica putine.



alber wrote:

@valyy_dvd, ai ridicat prea multe probleme si poluam topicul lui alex. Cel mai bine faci asa: bagi o prezentare mica la "Despre noi", apoi rogi un moderator sa-ti mute postul de mai sus intr-un topic nou, in care vei putea discuta despre problemele tale



Porcu wrote:
alber wrote:@valyy_dvd, ai ridicat prea multe probleme si poluam topicul lui alex. Cel mai bine faci asa: bagi o prezentare mica la "Despre noi", apoi rogi un moderator sa-ti mute postul de mai sus intr-un topic nou, in care vei putea discuta despre problemele tale

Mutarea unui post in alt topic e imposibila.
Dupa ce te prezinti, deschide alt topic cu ce-ai intrebat aici .


Split-uit de Val. Este ultima data cand mai fac miscarea asta. Nici macar nu stiu daca am luat tot si daca le-am luat complet si in ordine.
Va rog sa fiti mai atenti unde postati si chiar daca gresiti semnalati imediat acest lucru unui admin, nu dupa ce discutia se intinde pe 2 pagini.
Multumesc.


valyy_dvd, Initiatorul acestui topic incerca sa tina un fel de jurnal updatat periodic, aici. Poti posta in continuare pe subiectul tau, aici:
http://acvariu.ro/forum/posts/list/10950.page#95862



Multumesc.
Da Porc, m-ai salvat atunci. Inca te intrebi daca ai facut bine sau nu? Sau nu te mai intrebi, doar iti smulgi paru' din cap?
Porcu wrote:Barbus titeya


Pai nu ii cunosc, dar vad ca astia zice ca nu ie buni:

"Maximum Standard Length
A good-sized adult can measure 2"/5cm.
Minimum Tank Size
A 24" x 15" x 12"/60cm x 37.5cm x 30cm/70 litre tank is ideal for a small group of these.
"

Tot prea mari sunt. Din cate am vazut pana acum, tooot neeeonii raman cei mai potriviti.

Ma mir ca nu a venit sugestia pana acum, dar nu cred ca va mai intarzia mult asa ca zic eu primul. Da, as baga doar creveti, daca ar fi dupa mine. Dar nu este posibil. Mi-am adus familia la un asa grad de disperare cu emersul incat am fost amenintat ca trebuie sa fac ceva sau imi voi gasi acvariul setat cu nisip de mare, Vallisneria si guppy, numa sa fie ceva viu si ceva verde in el. Si apa. Nu cred ca am curaj sa imi incerc norocul doar cu creveti. Cel putin nu doar cu piticaniile alea de red cherry. Poate daca as gasi d-aia smecheri si colorati ar fi alta discutie. Poate... Dar la noi se gasesc odata pe semestru si atunci se vand in cateva ore. Aaa, si am uitat ceva esential: crevetii nu cred ca vor supravietui la duritatea si pH-ul pe care le planific eu pentru acvariul asta.
Asa ca deocamdata raman la pesti.
S-a strigat neoni odata... Anyone, anything else?

Multam.
Baltile miros in diverse feluri.
Daca miroase mai a pipi statut (ca veceul din gara de nord) e amoniac, daca miroase mai a oua stricate e hidrogen sulfurat. Poate fi si o combinatie, desigur.
Ambele sunt gaze foarte toxice pentru fiintele din apa si pentru cei care traiesc in camera cu acvariul. De asemenea, daca a ajuns sa miroasa apa, concentratia e destul de mare.
Ambele gaze rezulta din descompunerea substantelor organice. Nu e de bine. Eu iti recomand o aspirare temeinica a substratului, cateva schimburi de apa mai mari si mai dese. Dupa asta trebuie mentinuta o rutina stricta de curatenie. Ajuta sa reduci mancarea data pestilor. Hraneste odata pe zi, maximum de doua ori, atat ca pestii pot manca in 1-2 minute, fara sa cada nimic pe jos. O suprafata mai mare de filtrare biologica ar fi binevenita.

Toate cele bune.
Sa fie Hemigrammus caudovittatus albino? Cam ca asta, asa?
 
Forum Index » Profile for Val » Messages posted by Val
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com