Message |
|
Vreau si eu o planta care formeaza covor. Cu cat mai putin pretentioasa cu atat mai bine. Dar nu fac figuri. Buna oricare.
Nu asta e problema, ca sunt sigur ca are careva de vanzare asa ceva. Dar eu sunt in Constanta. Nu prea am vazut pe aici.
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc.
Val.
|
 |
|
Multumesc, mult.
Val.
|
 |
|
Mi le scaleaza softu asta, vreau nu vreau, asa ca orice as face tot 300/400 ajung. In plus, evident ca incercand sa bag background-ul in bokeh cu o focala mai mare m-am descurcat sa si misc un pic... cu tot trepiedu' meu. Deh... varsta.
Asadar:
Locu' 1: Alternanthera sau Ludwigia. Nu misca deloc. In afara de radacinutele alea ca niste firisoare n-a facut nimic de o luna cel putin.... arata asa:
Un binemeritat...
...Loc 2: Presupusa Ammania. A stat si ea ce a stat ca si vecina ei, in cele din urma cand i-am bagat o floreneta exact pe gat s-a hotarat sa faca vreo 4-5 frunzulite noi... mai mult asa in scarba si din obligatie... arata asa:
Si poate imi zice si mie cineva cum modific titlul thread-ului ca intre timp mi-a soptit mie suav o pasarica... 'Ba boule! stacna e du "g"!!!' :-)
Multumesc.
Val.
|
 |
|
Nu ma oameni... Aia care ati zis voi ca e Ammania misca ceva, ceva. I-au dat frunzulite noi... pare ok, pentru o planta noua.
Aia "de plastic" e aia de culoare visiniu inchis care eu credeam ca e Alternanthera si m-au lamurit colegii de suferinta ca e o Ludwigia.
Hai ca vin si pozele in cateva minute. Numa sa nu imi dea iar quota pente nas...
@Admini - Hai maaaa... doar 4 mega??? :-(( Pls, pls, pls... macar 10, acolo... :-)
@Porcu - " Thu May 26, 2005 5:28 am " - Mamaaaa, da' la cat te trezesti omule daca la 5 jumate ai deja calculatoru pornit, logat si degetele deja in butoane??? Scuze de off-topic, dar CHIAR nu m-am putut abtine.
|
 |
|
hans wrote:....ie greu sa-ti dai seama dupa o poza amarata
Da. Poza e de fapt un crop dintr-un ansamblu. Hai ca o fac vedeta in seara asta si mai incerc maine un post. Nu de alta, dar Ammaniile pe care le-am mai vazut erau frumusele, asta e ciufulita rau. Si frunzele noi care ii cresc parca tot cumva ciufulite ies.....
De fapt o sa le fac amandoura niste prim-plan-uri.
Pana atunci, va multumesc tuturor.
Val.
|
 |
|
Claudiu wrote:Sa nu fie
Alternanthera sessilis .
Seamana cu una pe care o am si eu si care imi stagneaza cam de multisor
Ma, de ce bagati amaratu' in ceatza, ma...? :-)
Nu prea cred. M-am uitat si dupa aia. In pozele de pe net se vede clar pigmentu ala al alternatherelor. Si in unele poze are chiar si frunze verzui... de la lumina insuficienta cica. Asta a mea e aproape visinie. Mata. Nici vorba de verde. Nici macar la frunzele cele mai de jos.
Da' fiindca tot veni vorba, mai am o misterioasa in bazin. Tot cam mofturoasa, dar macar a pornit. Si pare ok. Dar tot nu stiu cum o cheama.
Mmm? Aveti vreo idee?
Multumesc.
Val.
|
 |
|
MARELE ALB wrote:Stagnarea ei ar mai putea fi explicata si printr-un fenomen putin discutat pe forum: alelopatia
MARELE ALB wrote:Din poza a doua pare a fi Ludwigia glandulosa, da' nu-s foarte sigur ca nu se vede bine
Despre alelopatie stiam. Am "prins" subiectu' inca de pe vechiul forum. Dar stii cum e romanu' ... m-am gandit "nu mi s-o intampla tocmai mie"
Acum ca imi zisesi numele am cautat si eu pe net. Am gasit si alte poze cu ea. Asta e. Clar... Si uite ca nu sunt singuru' fraier...:
"Cc: KB_Koh at ccm_ipn.intel.com
In-Reply-To: <199511112039.PAA22267 at looney_actwin.com>; from "Aquatic-Plants-Owner at actwin_com" at Nov 11, 95 3:39 pm
Mailer: Elm [revision: 70.85]
> From: KB Koh
> Subject: Ludwigia Grandulosa
>
> I recently discovered that my single Alternanthera was actually
> a Ludwigia Grandulosa, according to Dennerle's book."
Uite ce zice si alt maniac...:
" This is a very beautiful plant, I had it in my 100 liter community tank with no CO2 and no gravel additives, just water fertilization. I believe it grew well this way because it has roots that grow out of the stem. It grows runners, mine had about one a week. Also, this plant is very hardy, I got rid of it in a spring in my back yard about a year ago. It made it through the drought and the snow. So now it's back in my tank. "
Nu pot sa cred... :-)
Multumesc tuturor. Mai astept. O indop cu Florenette pana nu mai e loc de pietris langa ea si tre sa faca vreo miscare... :-)
Val.
|
 |
|
Am si eu planta asta:
Nu avea eticheta pe ea la cumparare, asa ca am cautat si am presupus ca e "Alternanthera reineckii ''roseafolia'' ('Pink')"... de la Tropica citire.
Acum nu mai presupun nimic. Decat cel mult ca e de plastic. O am de vreo luna si nu da nici un semn ca ar fi vie. Cum am luat-o, asa a ramas.
E asta? E alta? Si oricum ... de ce nu merge?
Tre' sa mentionez ca celelalte plante merg foarte bine. De exemplu, cea mai pretentioasa din cate am, Alternanthera lilacina, din 3 fire anemice, acum mi-a invadat centrul acvariului, asa cum se poate vedea:
Apare si planta cu problema in poza asta. E in stanga langa scalar. Poate se vede mai bine...
Ce se intampla?
Conditii:
-bazin: 144l brut. 110l net
-substrat: pietris
-iluminare: tuburi fluorescente. (1xTLD830 18W, 1xTLD965 18W, 1xAquarelle 18W, 1Aqua-Glo 15W)Total 69W, 9-10 ore pe zi.
-filtrare: Aquael Fan3
-incalzire: 150W termostat.
-Plante: Lymnophilla, Cryptocorine, Alternanthera, Echinodorus, Bacopa, Anubia
-Fertilizanti: CO2 (drojdie), Sera Florena si Sera Florenette alternativ o data pe saptamana
-Pesti: 15 neoni, 2 betta, 1 Kuhli, 2 scalari
-Schimburi de apa: la 5 zile, max. o saptamana cate 25-30%.
Multumesc.
Val.
|
 |
|
MihaiCalin wrote:un mascul depunea cu vreo 3 femele
Pe buneee??? Nu de alta, da parca mi-aduca aminte ca primul lucru pe care l-am citit despre scalari si m-a impresionat... acu' multi ani a fost ca sunt fideli.
Ma rog... Ca si la altii, si icrele mele s-au albit. Adica nu ale mele  ), ale scalarilor mei. Depunerea a avut loc in acvariul comun, dar nu asta e problema.
Sigur e o pereche. Adica femela si mascul. Probabil ca masculul nu le fecundeaza. Desi participa la restul procesului tehnologic. Intre timp au mai depus odata. Acelasi rezultat. Zic "probabil nu le fecundeaza" pentru ca nu am prins sa vad "live" efectiv nici o depunere. De fiecare data m-am intors acasa cand icrele erau deja pe frunza de Cryptocoryna preferata. Nu-mi ramane decat sa sper ca e emotia si lipsa de experienta a primelor depuneri. Sau, mai e ceva. Ceva ce am zis dar nu a luat nimeni in seama. Sau li s-o fi parut prea evident de nu a zis nimeni nimic.
Nici unul dintre ei nu au irisul rosu. Sunt destul de mici si ca statura si ca varsta. Femela are vreo 6 luni, masculul vreo 5. Cel putin de cand sunt la mine, dar oricum erau foooaaarte micuti. Hai sa mai adaug o luna la perioada de cand ii am eu... Deci? E posibil sa nu fie maturi sexual, dar totusi sa depuna?
Val.
|
 |
|
Da' niste albastru de metil sau niste tripaflavin pusesi? Asaaa... sa mai omoare din saprolenii...
|
 |
|
adi_ci23 wrote:variatia de temperatura intre apa, si mediu ambiental din camera este in limita celor 4 grade, iar trecerea intre cele doua temperaturi, nu se face brusc
Nu ti s-a intamplat niciodata sa scoti mana din acvariu si sa "simti" rece? Chiar daca apa din bazin are EXACT aceeai temparatura cu aerul din camera, (desi cred ca nici vara nu ai 28 de grade in casa) icrele tot or sa se raceasca. De ce? Simplu. Pelicula aia de apa de pe ele (desi le protejaza, si icrele nu vor intra in contact direct cu aerul), incepe sa se evapore. Evaporarea asta e o chestie endoterma. Asa ca pelicula se v-a raci. La fel si icrele.
Val.
|
 |
|
Asa cum spuneam la sfarsit postul meu de ieri era in graba. Revin.
In primul rand multumesc tuturor pentru raspunsuri. Nu am reprodus inca scalari, si nici acum nu era asta intentia, asa ca aveam nevoie de ele.
Dalles wrote:Problema e ca puii lor vor fi niste corcituri nenorocite, iar linia clasica va mai pierde o sansa sa se perpetueze.
Personal, desi sunt un mare fan scalari, imi vine sa vars cand vad prin petshopuri toate baltazturile, iar forma clasica nu mai e pe nicaieri. Devine, in schimb, generalizata forma aia odioasa cu genele cele mai dominante: marmorat cu voal. Ieachhh!
Buueiii da' rasisti mai sunteti... Stii... Din partea mamei, bunica mea era romanca, bunicul meu tzigan. Din partea tatalui, bunica era nemtoaica, bunicu' grec. Sunt si eu una dintre "corciturile nenorocite"?
Serios acum... mi se pare ca am si intrebat printr-un post mai vechi, de unde draq mai fac si io rost de scalari din aia de care aveam acu' vreo 10-12 ani... N-am gasit pe aici. Asta e. Ma stradui. Si oricum sa iti mai zic ceva. Gena dominanta e una si cum o sa iasa de fapt puii , sau cel putin o parte din ei e alta. In fine. Nu vreau sa intru in polemici pe forum, dar nu cred ca e in vreun fel vina hobby-stilor in legatura cu varietatile emotionant de urate din orice familie. Mai degraba a (voastra?) crescatorilor. No offence.
Sandu wrote:Nu o lua ca o critica la adresa ta neaparat, da fara sa vrei ai cam pornit cu stangu` de la inceput caci trebuia sa-ti cumperi mai degraba toate exemplarele de un fel iar daca tineai un pic la ce si cum vor fi aratand puii era de perferat sa o faci de crescatori diferiti spre a evita consangvinizarea...
In ciuda numarului de posturi nu sunt chiar la inceput. Evident nu pot sa fac vreo comparatie de nici un fel intre mine si "elder"-ii de pe aici dar inceputurile mele sunt atat de departe incat nu imi place sa ma gandesc la ele ca imi aduc aminte cat de batran sunt
Nu o iau ca pe o critica... dar a fost...
Desi multe varietati au fost din cate stiu eu obtinute din cosangvinizari intentionate, altele din cosangvinizari accidentale, nu sunt totusi de acord cu metoda. Iar scalarii mei NU sunt frati. Le-am citit pedigree-ul.
Concluzie: Sunt in mare de acord cu ce ati scris chiar daca unele ramarci m-au deranjat. Cred ca m-au deranjat mai degraba pentru ca mi-au fost adresate mie. Sunt de acord .... mai putin cu faptul ca scalarii mei sunt urati :p :-)
...Si asta imi aminteste ca pana acum cel putin mi-a fost lene sa pun nejte poze cu "televizolul meu". Ia sa remediez...
Pentru admini. Imi cer scuze de off-topic.
Val.
|
 |
|
Taiati-mi capu', trageti-ma in teapa, beliti-ma de piele, puneti sare pe mine si biciuiti-ma in piata....
Frati mei de suferintza... Nu zic ca nu aveti dreptate dar... in primul rand, chiar nu am mai vazut in Constanta alt fel de scalari DECAT aia marmorati. In al doilea rand nici voalati nu prea se gasesc. Mie imi plac. Vorba cuiva, chestie de gust. si poate as fi renuntat la el ca sa imperechez doi clasici, dar cand il cresti de cand e de juma de centimetru, dupa ce toti ceilalti fratiori i-au murit si pe el l-ai salvat in borcanu cu metronidazol tinut in brate, parca nu prea iti mai vine sa il dai... pentru ca e o corcitura voalata.
Sorry. Nu intentionez sa ma scuz. Asta e.
My time is out, for now. I'll be back. :-))
Val.
|
 |
|
Am 4 scalari de dimensiuni comparabile (corpul cam 4-5cm diametru). Toti sunt cumparati in decembrie 2004-ianuarie 2005. Nici unul nu are inca irisul rosu, deci nu sunt maturi. Asta imi spune si marimea, pentru ca desi au crescut bine de cand i-am luat, sunt departe totusi, ca dimensiune, de scalarii maturi pe care i-am mai vazut si eu pe ici pe colo. Ideea era sa astept sa se aleaga o pereche dupa care sa ii dau inapoi pe ceilalti 2 si sa pastrez perechea.
Ma gandeam ca am de asteptat, asa cum scrie la carte, intre 7 si 10 luni pana sa se intample ceva. Eee, m-am inselat. S-a ales o pereche si mi-au mai si depus prin surprindere in acvariul comun. Femela voalata, masculul normal, ca inotatoare, iar ca "desen" sunt amandoi negru cu sidefiu. Cam singura varietate pe care am mai vazut-o in ultimul timp prin Constanta.
Desi femela avea mare grija de icre, masculul doar se facea ca are, pentru ca le lua in gura si in loc sa le puna la loc, le punea... la el in stomac.
Intrebari:
1. E vreo problema daca masculul e "clasic" si femela voalata?
2. E, sau poate fi normal comportamentul relativ neglijent al mascului fatza de icre avand in vedere ca este cu siguranta la prima depunere?
3. Daca au depus odata impreuna asta inseamna ca vor ramane pereche? Sau risc sa ii dau pe ceilalti si sa raman in acvariu cu 2 scalari care au avut doar "o aventura" la o varsta frageda :-)) ??
Conditii:
-bazin: 144l brut. 110l net
-substrat: pietris
-iluminare: tuburi fluorescente. (1xTLD830 18W, 1xTLD965 18W, 1xAquarelle 18W, 1Aqua-Glo 15W)Total 69W, 9-10 ore pe zi.
-filtrare: Aquael Fan3
-incalzire: 150W termostat.
-Plante: Lymnophilla, Cryptocorine, Alternanthera, Echinodorus, Bacopa, Anubia
-Fertilizanti: CO2 (drojdie), Sera Florena si Sera Florenette alternativ
-Pesti: 15 neoni, 2 betta, 1 Kuhli, 4 scalari (din care vor ramane 2)
-Schimburi de apa: la 5 zile, max. o saptamana cate 25-30%.
Multumesc.
Val.
|
 |
|
Uite, intra aici:
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/index.php
alege de la "Lighting Requirements" -> Low -> GO, si ti le arata pe toate alea care nu au pretentii foarte mari de iluminare. Din ele vezi ce gasesti prin zona ta.
Spor la treaba
Val.
|
 |
|
Mi-am cumparat de curand niste granule de la sera. Sunt intr-un borcanel mediu, si e un fel de meniu, alcatuit din 4 feluri de granule.
Uite aici: http://www4.sera.de/site/main.php?language=en Products -> Sera granulate menu
Unele contin cod, uleiuri esentiale, spirulina, bla, bla, bla.
Oricum pestii mei sunt reticenti ca orice animal cand ii dai ceva nou sa manance. Nu asta e problema. Mancarea aia o fi buna si echilibrata. Nu zic ca nu. Dar e foarte tare. Adica toate 4 felurile de granule sunt dure. Eu obisnuit cu granule gen tetra discus, pe care le pot farama intre degete, astea mi se par ca niste pietricele. Si sunt suficient de mari, pentru ca nici un peste sa nu le poata inghiti. Pana si betta-ul meu, saracu, pe care nu l-am vazut niciodata sa "scuipe" ceva, le mesteca, ce le mesteca si le scuipa de cateva ori pana sa le inghita. Scalarii insa nici nu vor sa le vada... :-)
Foloseste cineva asa ceva? Ce ar trebui sa fac cu ele? Sa le faram cumva inainte? Sa le inmoi in apa?
Multumesc.
Val.
|
 |
|
Iskebible wrote:citit aproape tot ce am gasit la pct. 1
Nu vreau sa fiu rautacios, dimpotriva, vreau sa te ajut...
Eu nu prea cred ca ai citit tot. Doar daca cumva ai intrat DUPA transformarea forumului. (The elders, knows what I'm talkin' about...  )
De exemplu, ia arunca un ochi si aici: http://oldforum.acvariu.ro/
Garantat o sa ai de lecturat nu gluma.
Val.
|
 |
|
Dark4ce wrote:bai fratzilor,parca ziceti ca sunteti la ecuator ...chiar daca ai 30 grade in casa,apa n-o sa aibe aceeasi temp, mai ales daca acvariul sta ferit de lumina soarelui directa, asa cum si trebuie sa stea... din cate stiu eu,o sa aibe mai putin cu cateva grade..
Asa e. Stie omu ce zice. Nu sariti toti in capul lui. Adica, cel putin asa ar fi daca nu ar mai exista nici o alta sursa de caldura in afara de incalzitorul termostatat si... soarele.
Dar i-a scapat ca droserele alea clasice, si chiar si tuburile fluorescente, intr-o oarecare masura se incalzesc si ele. Si cu cat sunt mai multe cu atat situatia e mai ... fierbinte.
Eu nu am alta idee, pentru acvaristul normal decat sa faci schimburi de apa zilnice, cu o apa la temperatura mai joasa.
Desi, ma intreb oare ce streseaza mai mult pestii: o variatie zilnica de temperatura de 3-4 grade, sau o temperatura mai ridicata cu 2-3, dar oarecum constanta...???
Val.
|
 |
|
|
|