[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Val
Forum Index » Profile for Val » Messages posted by Val
Message
Toate preturile sunt facute in asa fel incat chiar sa imi vand tot ce vreau sa vand.

Acvariul de 144 de litri a fost initial, intr-un alt topic, 100 de lei. (tot putin, stiu) L-am redus si mai mult pentru ca vreau sa il dau, ocupa loc.
Nu are zgarieturi vizibile, nu e spart, nu are gauri. E L=80 x l=40 x h=45 are capac facut de mine din oglinda. Hai sa zic ca poate, suportul pentru tuburi e dispus un pic mai ciudat, dar nimic care sa il faca nefunctional sau sa incomodeze. Aaaa, si nu e spalat, curatat, nu are o moaca estetica si comerciala acum pentru ca, in momentul asta, acvariul sta emers, in curte (adica afara) cu substratul ADA in el, din care au inceput sa iasa la lumina soarelui, cine stie din ce tulpini ratacite, niste tufe foarte frumoase de HC si Eleocharis parvula.

Daca e cineva interesat pot veni cu poze si la asta.

Toate cele bune.
Chestiile de mici dimensiuni m-am hotarat sa le trimit si in tara, daca exista doritori, dupa sistemul:

Pentru lucrurile fragile: Doritorul imi pune banii intr-un cont si eu trimit prin curier rapid. Astfel scapa de plata rambursului si transportul per ansamblu ajunge comparabil cu pretul postei, doar ca mult mai repede si mai sigur.

Pentru lucrurile care nu pot fi sparte sau stricate de oamenii de la posta: la fel ca mai sus doar ca le pot trimite si prin posta daca asa se doreste.

Toate cele bune.
Aceasta postare se updateaza cand/daca apar schimbari. (Modificari de pret, rezervare, vanzare etc.)

Vand acvariu 144 litri brut, impreuna cu tot ce mai am pe langa el. Se vand:


- Sterilizator UV JBL Aqua Cristal UV-C 9W - 230 lei
- JBL Filter Bags - cutie cu doua bucati nefolosite deloc. - 10 lei


Pretul este la gandit luand in calcul in jur de jumatate din pretul real al articolelor, azi.

Nici un produs nu se vinde cu garantie si nu este returnabil.



Toate cele bune.
Confirm ca granulele de Amazonia sunt foarte rezistente. Mutate din emers in submers, amestecate cu alt Amazonia proaspat, dezradacinat plante din el cam la doua saptmani si plantat altele, mutari, zgarmari etc.
Apa nu se tulbura mai deloc desi l-am chinuit cam in toate modurile in care se poate chinui un substrat, mai putin spalare ca asta scrie pe el sa nu faci.

De Malaya, insa, nu stiu inca nimic.

Toate cele bune.
Mi-e lene sa scriu din nou a nu stiu cata oara, dar trebuie sa zic: Redfield ratio
Si nu din nevoia stringenta de a schimba parerea cuiva, ci pentru a nu lua incepatorii de buna orice informatie apare pe forum.

judex, tu pe care dintre tipuri mergi?

Off-topic: Completeaza-ti, te rog, localitatea la profil.
S-a discutat si pe asta nu numa' pe altele...
berberul wrote:Eu te sfatuiesc sa lasi no3-ul la 10, po4 la 1 si Fe la 0,1.


P-astea de unde le-ai scos? De curiozitate...
Da, fuzz. O alga care nu pune probleme in mod normal. Probabil ca ar fi regresat oricum, incet-incet.
Din mai multe incercari in timp ... am observat ca la aceasta valoare a Ph-ului plantele se simt cel mai bine. Seara tot acvariul fierbe . Deci din punctul asta de vedere cred ca aici ma opresc ( sa ma corectati daca gresesc ).


Nu gresesti deloc. Asa se face. Cam asta e "secretul" despre care se intreaba multi. Nu o valoare a pH-ului, nu invartitul in jurul vreunui tabel cu valori, intrebandu-te pe unde te afli de fapt... ci doar sanatatea plantelor.
Cu toate astea, daca ai de gand sa mergi pe varianta "am stabilit pH-ul si totul este ok ACUM" ai grija sa pastrezi si kh-ul constant. Nu stiu cum. Descurca-te cum poti. Doar sa nu uiti ca totul depinde si de kh. Altfel acel "ACUM" va deveni "candva"

Iar algele - da-le naibii. Concentreaza-te la sanatatea plantelor si atat.
Algele nu vor disparea never de never. Vor regresa si te vor asteapta sa faci vreo greseala. Ele nu se grabesc nicaieri. Sunt aici de multe milioane de ani si vor mai fi inca mult milioane dupa ce vom disparea noi. Ele te vor invada zambind daca vor avea conditii prielnice, dar la fel de bine, de cele mai multe ori, vor sta cuminti daca in apa ta conditiile vor fi propice pentru plante.

Toate cele bune.
mihaidinu wrote:Ph: 6.3
Kh: 2 ( chiar 1 )

mihaidinu wrote:pentru ca dupa teste totul pare ok

Nope. Nu e. Vezi ce scrie la semnatura mea? Eu zic ca se aplica si la tine. Oricum ai lua-o. Cu tabel sau fara, tot nu ai destul CO2.
Conform valorilor ar rezulta din calcule (deci teoretic) intre 15 si 22 ppm CO2. (Am calculat cu kh intre 1 si 1,5)
Si stii ca oricum nici tabelul nu prea arata decat rar valorile reale, nu?

Toate cele bune.
ender67 wrote:
RSV wrote:Teste fac cam rar,insa ultima data po4 undeva pe la 1,5-2 ppm,no3~5,fe-0.2-0.3

Interesant: NO3 OK, PO4 destul de mare si un raport Redfield cam de 4-5 deci ceva sanse de alge albastre-verzi..dar parca n-am vazut asa ceva in poze.


Ratia Redfield reprezinta raportul dintre fosfor, azot si carbon in fitoplanctonul oceanic. Este o chestie invechita, care oricum nu are nici o legatura cu plantele din acvariile cu apa dulce. De asemenea, de cele mai mlte ori este prost interpretata chiar de unii acvaristi cu experienta.

Asta teoretic si frumos exprimat. Practic este terci. Am avut graficul pe usa dulapului de la acvariu un an si ceva si ma tineam de el cu sfintenie. Kk-maca. M-am descurcat intotdeauna sa am alge din cealalta parte a graficului. Teoria, daca are vreo samanta de adevar si vreo relevanta cand e vorba de apa sarata, desi ma indoiesc, la apa dulce este complet falsa.

Stiu ca e o ratie sfanta pe alt forum si ca multi se vor ataca, dar va spun sincer ca mi se rupe inima, pentru ca asta este pur si simplu din ce am studiat si din ce am patit eu de-a lungul timpului. Nu are nimeni cum sa imi contrazica o afirmatie izvorata atat din teorie cat si din practica si sa ma faca sa il mai si cred. Si 2010 mi se pare o cifra cam mare ca sa mai vehiculam teorii neconfirmate de acum 80 de ani. De asemenea nu cred ca e bine sa-i invatam asta pe incepatori, care poate ca citesc cu mare atentie topicurile de la aquascaping.

Si ca sa evit confuziile ca alea create cu alte ocazii, cu alti useri, @ender67 - nu. Nu am nimic personal cu tine. Nu o lua in nici un fel personal.

Toate cele bune.
De cand e startat acvariul?
Carbonul lichid depinde de neivelul de oxigen din apa. O cantitate mai mare de carbon lichid este eficienta doar daca este prezenta si o cantitate mai mare de oxigen. Dar asta duce si la un ritm de oxidare mai alert, ceea ce nu este benefic plantelor. Cine este interesat poate cauta informatii despre reactiile de oxidare si reducere. Pe langa carbon in produsele gen easy carbo se afla si alte substante care fac ca acest carbon sa ramana stabil pentru o perioada mai lunga de timp. Una dintre ele are acel efect algicid. Carbonul lichid nu este algicid. Cam asta stiu eu despre acest subiect si sper sa nu fi spus si prostii


"Carbonul lichid" nu e vreo minunata inventie a tehnicii moderne. E botezat asa din motive de marketing. De fapt, atat Seachem Excel cat si EasyCarbo au la baza aceeasi substanta activa si anume glutaraldehida (sau cel mult un polimer al acesteia).

Aceasta substanta e folosita intens prin spitale, cabinete stomatologice, in domeniul veterinar etc, ca dezinfectant foarte radical. Este folosita de asemenea prin laboratoarele de biologie/biochimie ca fixator si conservant pentru specimene.
Mai pe romaneste e o otrava foarte eficace. Fiind o substanta destul de stabila NU prea este influentata de cantitatea de oxigen din apa si de altfel cam de nimic altceva. Poate doar pH-ul sa ii influenteze gradul de polimerizare, acolo unde este cazul, dar asta nu ii schimba proprietatile care ne intereseaza pe noi.

Desi nu o dau ca sigur, din cate mi-am putut da seama, comparand-o cu produsul similar cumparat direct de mine, easycarbo si excel-ul sunt cam acelasi lucru si anume glutaraldehida 2,5%, oricat ar pretinde Seachem ca "a lor a mai mare". Din cate stiu eu, nici unul dintre produse NU contine si altceva in afara de glutaraldehida si apa. Nu ar avea rost sa conservi un conservant.

Cat despre efectul algicid, e cam la fel de controversat ca si efectul benefic asupra plantelor. Teoretic, in cantitatea potrivita ar putea fi algicid. Dar cel mai probabil ar omora si orice alta planta din bazinul ala. Daca chiar ar fi un supliment de carbon biodisponibil pentru plante dar indisponibil pentru alge (nimeni nu da o explicatie cam cum ar fi posibil asa ceva, dincolo de bla-bla-ul de marketing) ar fi macar ok. Daca este asa sau nu, eu nu cred ca poate sa ne demonstreze cineva cu vreun experiment stiintific si nu doar teoretic.

Dupa parerea mea, "carbonul lichid" e cam ca medicul de familie. E bun: nu face nici bine nici rau.
Lasand gluma deoparte, hai sa zicem ca nu face rau in cantitatile recomandate. Poate sa faca bine, dar nimeni nu poate paria pe asta.

Aaaa, sigur, omoara algele daca il dai cu seringa direct asupra lor. La fel fac si o gramada de alte substante, inclusiv solutiile de fertilizare foarte concentrate.

Toate cele bune.
In alta ordine de idei, nu stiu sa numar cate reguli ai incalcat cu semnatura aia. Mi-am permis sa ti-o modific. Data viitoare arunca, te rog, o privire in regulament. Nu cat sa-l inveti pe de rost... doar asaaa, cat sa nu calci rau p-alaturi.

Toate cele bune.
Plantele noastre, indigenele cum ar veni, sunt in cea mai mare parte plante de apa rece. Care tocmai din acest motiv nu prea se adapteaza bine intr-un acvariu tropical, unde temperatura va fi undeva un jur de 25 de grade, poate chiar mai sus, in unele cazuri.

Nu-i vorba ca sunt si pe la noi balti a caror apa se incalzeste vara, dar fiind apa stagnanta nu prea e prielnica dezvoltarii prea multor vietuitoare, asa ce cel mai adesea cresc in ele doar alge, namol si pulexi.

Am mai vazut mergand cu prietenii la pescuit (si eu nu pescuiesc asa ca trebuia sa-mi ocup timpul cu ceva) ceva ce semana cu Elodeea (Egeria), dar nu am avut curaj sa o duc in acvariu. Ultima oara cand mi-a trecut prin cap sa duc in acvariu o vietate din apele noastre, am pierdut toata populatia de pesti si m-am umplut de hidre. Asa ca o singura experienta mi-a ajuns.

In concluzie: nu te sfatuiesc.

Toate cele bune.
Hai ca am apasat eu pentru tine pe butonul Search

Toate cele bune.
Stati sa inteleg si eu. Porcu creste africani (aia parca sunt africani, nu?) in apa aia cu duritatea lui cvasi-inexistenta? Chiar si cu spartura de corali ca substrat...
Categoric ceva nu e in regula cu lumea in ziua de azi.

Bravo Porc. Tot respectul!
Ca de tradus am tradus, da' nu pricep neam. Care este regulatoru electronic?


Adica il folosesti cu ansamblul controller+electrovalva+sonda si poti sa ai 10 sau poti sa ai 100 de bule pe secunde. Controller-ele iti vor taia CO2-ul la valoarea prestablita. Adica nu prea te mai intereseaza conceptu' "bule pe secunda".
Esti convins ca e aromatica?
Va place cum arata? E ok? Ceva comentarii aici?

Nu prea inteleg eu intrebarile astea. Eu ma laud ca scriu aplicatii urate dar bune si foarte stabile. Deci nu ma intreba pe mine. O sa reactionez cum reactionez cand ma intreaba nevasta-mea daca imi plac noii ei pantofi. Pantofii sunt pantofi. Ii pui in picioare si mergi cu ei. Pot fi comozi, incomozi, strmati, largi, dar nu frumosi. (Frumoasa e La Pieta.Frumos e cantecu asta sau asta si altele. V-ati prins voi... ) Din pacate pentru designerii de pantofi, acestia pot fi totusi foarte urati. Valabil si pentru aplicatii. Fie ele desktop sau web-based.

Ca sa concluzionez. Complexitatea fortata ma lasa rece, deci da. Mie imi place. Adica, design-ul e minimal, utilitar. Exact asa cum trebuie. Poate pentru unii e prea minimal. Pentru mine: lasa-l asa. Nu-l complica inutil. Frumusetea inseamna simplitate. Fa cautari dupa ce alte campuri vrei tu. Cat mai multe, de preferat. Baga niste butoane de "close window" la DIV-ul ala, ca sa inteleaga lumea, sau macar un "Press Esc tu close ..." dar fa in asa fel incat ansamblul sa ramana simplu, curat si mai ales usor de utilizat.

Am vazut ca sunt si plante care la noi au devenit comune, dar aici ai o singura poza si aia hardly reprezentativa. Hai sa mai scormonim fiecare prin arhive, poate mai gasim una-alta. Exemplu - chiar Hemianthus micranthemoides. Sunt sigur ca mai sunt si altele.

Toate cele bune.
gengiskhan wrote:As vrea sa va rog sa semnalati orice erori pe care le intalniti.

Ahaaa, deci tu erai in spate? Felicitari man! Nu arata rau deloc.
Daca (asa cum presupun, de altfel) ai in plan si imbunatatirile pe care le-as avea si eu in locul tau, va fi foarte, foarte tare. Deocamdata tac. Sunt convins ca ai propriile idei.

Keep it up!
Toate cele bune.
 
Forum Index » Profile for Val » Messages posted by Val
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com