Message |
|
Sper ca nu vreti numai laude, nu?
Mie mi se pare ca arata dezamagitor. Din punct de vedere acvaristic care e rostul ei in forma actuala? Toate informatiile alea seci le pot gasi si pe google din 2 click-uri. Ma asteptam sa gasesc la fiecare macar cateva cuvinte despre planta respectiva. Mai, deci nu articole la limita numarului de cuvinte la postare. Doar cateva vorbe... macar. Cred ca aia care au trimis pozele aveau si ceva de zis pe langa ele. De fapt sunt convins ca au de zis povesti intregi. In fine.Tot din punct de vedere acvaristic, bagati tati si fostele denumiri incetatenite la plantele carora, asa cum zice si legenda "asa le-a ramas numele". Mi-as fi dorit sa gasesc Pogostemon stellata si cautand "Eusteralis", sau sa gasesc Hemianthus micranthemoides cautand "Micranthemum". Doar exemple... Da. Trebuie sa cunoastem plantele dupa taxonomia curenta, dar cateva din ele sunt si vor ramane inca ceva timp cunoscute si dupa numele vechi. Asta e.
Tehnic vorbind, din moment ce detaliile se deschid in <DIV>-ul ala (deci se poate), parca mi-ar fi placut ca si pozele sa se mareasca tot intr-un <DIV>, nu in alta fereastra. E cam enervant.
De asemenea in lista, dupa cautare, thumbnail-urile nu sunt link-uri. Useru asa s-a obisnuit sa dea click pe poza. Vad ca deja sunt doua linkuri (numele plantei si "Vizualizare") dar cred ca ar merge si poza.
Doar pareri. Sper ca nu am enervat pe nimeni, ca nu le-am spus cu rautate.
De placut imi place ca, in sfarsit e "in picioare" (finally!) si imi mai place smecheria aia de la search cand tastezi cateva litere si iti apar variantele. Bravo. Super cool feature!
@Marti - Login-ul, dupa cum arata pagina, cred ca e pentru admin, nu pentru noi.
Toate cele bune.
Spor!
|
 |
|
Zi-ne cat bagi, cum bagi si mai ales ce altceva mai bagi, ca iti zic eu daca e adevarat la ce te gandesti tu si chiar iti precipita tot fosfatu'.
|
 |
|
Da. Ca de exemplu din pietrele de la rinichi.
Hai mai terminati cu prostiile. De ce as crede ce zice un kid care s-a apucat de acvaristica acu' nici un an, in loc sa cred ce vad ochii mei si ce imi spune bunu' simt si spoiala mea de cultura?? Nu inteleg de ce sunt unii inclinati sa creada ce citesc in primul link din google cand cauta o informatie. Tati, adevarata informatie NU se afla "pa net". Adevarata informatie se afla, cel putin inca, in realitate, in experienta oamenilor si in cartile de specialitate. Aaa, si de cele mai multe ori, costa.
Florapol-ul este evident un tip de argila coapta sau semicoapta. Cine nu si-a dat seama de asta, nu l-a folosit inca, sau nu stie cum arata argila.
La fel de evident, AquaBasis-ul este ceva pe baza de turba sau vreun alt afanator asemanator.
|
 |
|
Incearca blackout 3 zile. Daca nu mor, nu sunt cianobacterii.
|
 |
|
Bine ai venit. Ne plac oamenii informati si cei care cauta informatie.
Speram sa te simti bine, alaturi de noi, pe acest forum.
Toate cele bune.
|
 |
|
Merge foarte bine. Vei intampina totusi cateva probleme. Nu stiu in ce masura te deranjaza:
1. CaCO3 este destul de greu solubil in apa.
2. Va creste atat GH-ul cat si kh-ul. Stiu ca asta ai zis si tu, dar e bine sa tii minte pentru cazul in care vei dori un kh mic si un gh mare, la un moment dat.
3. Vei creste duritatea folosind doar Ca nu si Mg. Ai putea cumpara tot de la farmacie si sare amara si sa folosesti un amestec, ca sa preintampini o duritate mare dar o carenta de Mg.
Cam atat im vine in cap.
Ideal ar fi sa cresti duritatile separat folosind alte saruri, eventual mai solubile ale Ca si Mg pentru GH si apoi niste carbonati care sa nu fie de Ca sau Mg pentru kh
Toate cele bune.
|
 |
|
|
 |
|
Acvariu ala are 1600 galoane adica vreo 6.000 litri
Pai acvariul ala e Behemoth-ul lui Tom Barr, dar presupun ca deja stiati asta  . Cool, aaa? Deh, inginer de kkt, ce sa-i faci...
Ce s-o mai fi intamplat cu proiectul colegului nostru ca a trecut un an si ceva...
Toate cele bune.
|
 |
|
Nu cred ca nu stiti sa cititi, dar sunt convins ca nu aveti rabdare sa cititi pana la capat. Iar ce scrie cu un font bold sa stiti ca e ceva ce nu are nici o importanta si trebuie trecut cu vederea. Practic trebuie ignorat.
Sandu wrote:Orice discutie legata de aceasta vanzare se face DOAR pe pm.
|
 |
|
Este alga maronie. Las-o in pace. Ignor-o. Se va plictisi si va disparea. Tu doar tine-te de rutina de curatenie si fertilizare.
Apropos de fertilizare, daca in a doua poza este Heteranthera Zosterifolia, vezi ca frunzele noi sunt cam albicioase. Sa fie o carenta de fier?
kh2po4,kno3=redfield ok
Lasa ratiile. N-au nici o legatura cu realitatea din acvarii.
Bicarbonatul se poate folosi la cresterea kh-ului. Nu de la asta e problema.
|
 |
|
minnardy, zi-ne, te rog si duritatea apei (kh-ul si gh-ul)... Am o vaga banuiala.
In aceeasi idee, intrebare: are cineva o apa foarte moale cu un TDS foarte mic, substrat si fertilizare ADA si ii merge HC-ul?
|
 |
|
Eu ti-am zis cum e cu Angelina Jolie si Megan Fox in acelasi pat si in acelasi timp.
Nu poti sa ai chiar tot ce vrei. Life is a bitch. Fatalitate! Asta e...
Sau, pentru cei care inteleg mai bine comparatia cu masini: "Sunt sarman, ajutati si pe mine, un biet amarat sarac, trist si deprimat. Vreau neaparat, neaparat sa imi iau un Lamborghini. I-am si facut loc chiar langa Ferrari-ul din garaj..."
Adica in cazul tau, iti merge deja Erio in acvariul ala. Chiar vrei sa iti mearga tot?
|
 |
|
Nu zau?!
Userul pc.ciprian ai avertisment pentru up.
Userul Porcu, ai avertisment pentru comentariu la vanzari.
Userul Val , ai avertisment pentru comentariu la vanzari in scop de up pentru un prieten.
|
 |
|
Daca ar fi sa pun pariu as zice ca acum are mai multe flori (muguri) decat frunze si ca in scurt timp (de fapt nu chiar scurt, tin ceva mugurii aia) isi va da obstescul sfarsit.
Poti incerca diverse metode, cum ar fi sa il inmultesti fortat (tai) sa ii smulgi sau tai mugurii.... Nimic nu prea functioneaza decat rareori. Personal stiu un singur caz in care din mugur, in loc sa iasa floare a iesit un alt pui de Eriocaulon (evident la Ciprian) si un alt caz in care planta a "renuntat" sa mai dea flori, dupa taieri repetate si si-a revenit.
In rest,
Tine-ne la curent
Toate cele bune.
|
 |
|
Cred ca inca il mai poti gasi............................................
Ok, tocmai iti raspundeam si la un refresh am vazut ca le-ai gasit. In ideea ca va mai citi careva topicul asta avand aceeasi itnrebare, unul dintre raspunsuri este Reef.ro.
Toate cele bune.
|
 |
|
Si eu, locuind intr-o zona cu apa foarte moale  sunt nevoit sa folosesc acest fel de produse.
Si anume aqua +GH pentru GH si aqua +KH pentru KH. Ambele de la AquaMedic, ambele excelente. Cresc duritatea exact atat cat promit. Desi prospectele si ce scrie pe cutie nu coincid 100% (pe cutie scrie mai mult in linii mari, asa...) totusi pana la urma o scoti la capat. De asemenea ar trebui mentionat ca produsul pentru cresterea GH-ului se dizolva ceva mai greu, dar gasesc normal acest lucru.
[...]locuind intr-o zona cu apa foarte moale[...]
Pentru cine nu stie conditiile din zona Dobrogei, asta era o gluma. Dar tocmai pentru ca apa e foarte dura si destul de imprevizibila ca si calitate, folosesc numai apa de osmoza inversa, adusa la ce duritate vrea muschii mei cu ajutorul pastilelor de mai sus.
Toate cele bune.
|
 |
|
Sare amara nu mai am
Sare amara gasesti la orice farmacie care are laborator. Garantat. E posibil sa ca farmacista sa nu vrea sa iti dea, pentru ca se fac multe glume proaste cu sare amara.
Incearca sa ceri sulfat de magneziu heptahidrat (si sa pui "sare amara" intre paranteze) si eventual sa explici in doua vorbe ca vrei pentru acvariu. Alege ce motiv vrei: ocluzia intestinala a oscarului sau aditia de magneziu pentru plante.
Daca gasesti o farmacista mai batrana iti cresti sansele de a avea succes. Multe dintre astea mai tinere nu prea au nici o treaba. Una a incercat sa imi vanda sare fara sodiu... n-a inteles nimic.
Toate cele bune.
|
 |
|
De ce sa razi? Este noul stil "Iwa-brick-me". In cazul de fata, in varianta lui extrema numita "Iwa-brick-me-hard!".
Bai nene... mare-i gradina lu' Dumnezeu.
|
 |
|
Daca testele iti arata corect cel mai probabil statia aia de dedurizare e din aia cu rasini, care inlocuieste ionii de Ca cu ionii de sodiu.
Buna pentru uz casnic, buna pentru discusi, nu prea buna pentru plantate. Mai in detaliu, dar simplificand un pic, in loc sa ai o gramada mare de CaCO3 acolo, substanta care ar ridica si KH-ul si GH-ul, ai o gramada mai mica de CaCO3 (kh mic, Gh mic) si o gramada mare de NaCO3 care duce la marirea Kh-ului. Per ansamblu asta inseamna GH mic sau rezonabil si un Kh mare.
Eu as zice sa bypass-ezi cumva statia de dedurizare casnica si sa folosesti apa normala. La asta sa faci masuratori si sa iei masuri in consecinta, in functie de nevoi, dar, oricum, fara a o mai trece prin filtrele cu rasini care, asa cum am zis mia sus fac trei lucruri: Micsoreaza GH-ul, lasa pe loc KH-ul, si maresc cantitatea de sodiu din apa.
Toate cele bune.
|
 |
|
Algele alea sunt GDA - Green Dust Algae. Cand dai cu magnetul pe ele se imprastie ca un praf in masa apei. Cine le confunda inseamna ca nu le-a avut inca intr-o cantitate rezonabila. Altfel n-ai cum sa le confunzi cu GSA.  De altfel celor care nu le-au avut inca, le doresc sa nici nu le aiba in continuare. As prefera de o mie de ori sa le confund si eu, dar sa nu le fi avut la momentul respectiv.
Sunt destul de ciufute odata ce au aparut. O discutie despre ele aici: http://acvariu.ro/forum/posts/list/8452.page
Solutii pentru macro sunt o gramada. Unii colegi ti-au oferit deja unele de firma. Mai sunt si altele.
Toate cele bune.
|
 |
|