[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Lumina de nocturna influenteaza negativ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
valyy_dvd
Member
[Avatar]

IP:

Salutare.
Ieri seara am facut lumina de nocturna cu un led alb legat la 4,5 volti si e ceva ce nu am mai vazut pana acum la mine in acvariu < O SPLANDOARE >!!!
Dar: intrebarea mea este , influenteaza negativ cumva? Adica sa nu lase plantele sa doarma linistite? ca azi dimineata s-au deschis mai devreme decat trebuia,va trebui sa vad si maine de dinineata inainte sa dea lumina afara, cu toate ca le tin intr-un loc unde lumina ajunge greu,dar ajunge,daca se deschid la fel .
Daca e vreo problema va trebui sa reduc tensiunea presupun, ca el sa lumineze mai putin,asta numai daca e vreo problema.
Saptamana viitioare am sa fac niste poze cu acvariul cu lumina de nocturna si am sa le postez.
Astept sfaturi sau idei.
O zi cat mai buna si sarbatori fericite.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/04/2010 10:02:54

sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

in padurea amazonului sau de unde sunt plantele noaptea merge cineva si le aprinde un led albastru sau rosu ?? banuiesc ca nu si din cate stiu eu la nivelul solului este intuneric complet, in apa nu pot sa zic daca este la fel. parerea mea este ca ledurile sunt doar niste fite si nu au ce cauta intr-un colt de natura. asta este doar optiunea mea.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/04/2010 10:09:30

mesaj pentru europa si nu numai
valyy_dvd
Member
[Avatar]

IP:

Ai dreptate pe de o parte dar pe celalta parte nu ai pus la calcul lumina produsa de luna.
Am fost pescar si credema ca uneori noaptea pe malul dunari fara nici o sursa de lumina in afara celei produsa de luna poti citi ziarul,iti spun asta daca nu esti pescar ,daca esti pescar stii cu siguranta lucrul acesta,si imi cer scuze.
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Poti arunca o privire aici http://acvariu.ro/forum/posts/list/183.page#1324
sau aici:
http://acvariu.ro/forum/posts/list/1355.page#13142

Da, discutiile astea sunt mai vechi. Dar asta nu le face cu nimic mai proaste calitativ. As zice ca dimpotriva. Cativa dintre oamenii aia, desi cei care sunteti mai noi pe forum nu i-ati prins in activitate, chiar stiau ce zic.

Spor!
sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

sunt pescar si stiu ce inseamna lumina lunii, insa gandestete ca in amazon sau in padurile tropicale abia daca ajunge lumina soarelui dapoi ce a lunii. acum depinde si ce plante si ce fel de acvariu are.

mesaj pentru europa si nu numai
valyy_dvd
Member
[Avatar]

IP:

Mersi Val pentru informatii ,mi-au prins bine,acum va trebuie sa ma informez cum va trebui sa fac legaturile cu acea rezistenta sa nu ard led-ul ,asta numai dupa ce se arde,daca nu ,il las asa.
Din ce am inteles eu este un moft pentru acvariile de apa dulce ,dar un moft placut.Vreau sa stiu daca are vreo influenta negativa asupra plantelor si a pestilor.
Repet,folosesc doar un led si daca e nevoie am sa ii reduc din intensitate ,pentru ca locul onde e pozitionat acvariul este un loc de tranzit si noaptea poate sa dea cineva peste el,asta ar fi motivul esential,dupa care moftul.
Ca plante momentam am putine specii,le poti vedea in topicul ADA Malaya si alte discutii unde am postat eri 2 poze cu acvariu.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: