[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Val
Forum Index » Profile for Val » Messages posted by Val
Hehehe, buna. Nu mi-a dat prin cap. Fumul e un Betta in miscare.
Si nu mi-am inchipui ca am voie sa postez la concursuri poze photoshop-ate.
Vand PERECHE scalari adulti, depunatori, parinti excelenti.
Fotografii aici:

http://media.twango.com/m1/original/0039/982dff2e032e481986285a51f6379cfb.jpg

si

http://media.twango.com/m1/original/0039/7ecb9faa93404139b674a7db7e346c95.JPG

Pret 100 roni NE-negociabil.

Val.
Chiar trebuia sa lansati topicul asta?
Pai eu plang dupa un pH controller de vreun an de zile si tot degeaba. Nu vrea nimeni sa imi ia :-)

chiar dacă n-aş renunţa la mâncare pentru unul.

Se poate renunta la alte chestii. Uite cum ar fi fumatu' in cazul meu. Nici nu realizam cati bani se pot economisi asa.

Si chiar sunt printre aceia carora le place sa se balaceasca, sa faca masuratori, sa mai adauge un kil-doua de nitrat de potasiu sau sa mai mareasca debitul de CO2... cu timpu' stam mai prost. Ca sa nu mai zic ca nu pot sa stau treaz toata noaptea sa micsorez debitul de dioxid de carbon. Ooofff si cat de mult le place plantelor mele un pH constant... Nu odata mi-au facut observatie ca degeaba le indop cu toate cele bune daca nu le asigur si un pH cat de cat constant.

Concluzie: dupa parerea mea este foarte util. FOARTE util. Si nici nu cred ca poate degenera topicul, in cazul asta, intr-o discutie gen Somalia vs. Japonia. Daca imi spune cineva ca poate sa tina MANUAL pH-ul constant il mananc.

Val.
Asta da. La carte scrie ca desi noile membrane sunt mai rezistente la clor, totusi fiind o substanta organica, membrana aia va fi in cele din urma atacata de clorul din apa. Nu degeaba au ele prefiltrarea aia cu carbune activ.

Un aquator in fatza osmozorului ca o masura suplimentara de prevedere e o treaba excelenta.

Val.
Stiam diferentele. Dar parca citeam tot pe aici, sau pe vechiul forum, nu mai stiu, ca si la voi, in Bucuresti apa e destul de dura (Gh=10). Un osmozor chiar "face diferenta".

Sigur ca situatia nu e chiar asa de rea ca aici in Constanta (Gh=25), unde fara osmozor ramaneam la stadiul de crescator de Vallisneria si Shinersia Rivularis, cred.

In plus, au scazut si preturile, un pic. Daca acum cativa ani era o investitie la care nu ma puteam gandi decat daca trisam la Bingo , anul trecut, eu pe al meu l-am luat cu putin sub 5 milioane de lei vechi. Nu pot sa zic ca e cat o lama de cingo, dar e rezonabil la pret si isi merita toti banii.

Sigur, recunosc ca am scapat din vedere pentru ce i-o trebui omului, ca daca nu e crescator de discusi sau nu are plante mai ciufute, atunci, poate chiar nu merita investitia si un aquator e suficient.

Val.
Adica aproape 2 milioane. Pai mai bine mai stateai... o luna, sa zicem si luai un osmozor...

Val.
Am inteles, "lukaboy". Oricum intre timp am gasit si o sursa de incredere.
Astept doar sa vina termenul.

Multumesc
Val.
Ok, hai sa incep eu, ca cineva tot tre' sa fie primu'.
Am zis ca NU. Nu sunt fericitul care crede ca le stie pe toate. Sunt printre cei care au votat "pentru ca este scump abonamentul", nu pentru ca ar fi chiar asa (scump in comparatie cu ce?...) ci pentru ca raspunsul cel mai apropiat de adevar pentru mine. Nu intentionez sa ma scuz (nu e treaba nimanui situatia mea financiara) ci doar sa ajut, poate, asa cum zicea Sandu, cu o parere.

Nu o sa mai stau sa dau citate, o sa zic din memorie ce am retinut din posturile precedente atunci cand e cazul.

In concluzie, "nu" pentru ca:

1. Pretul - cineva zicea ca dadea multi bani pe transport, asa ca revista ii ajungea cam la un pret dublu aici, atunci cand si-o cumpara el. Pai m-am uitat pe site, am vazut pretul si... cam tot dublu ajunge si in cazul abonamentului, desi, daca imparti la 12, pretul e mai mult decat rezonabil. Termenul de comparatie - alte reviste de specialitate pe care le stiu. Reviste de informatica si fotografie de exemplu.

Oarecum in aceeasi ordine de idei, valabil si pentru revistele de specialitate mai sus pomenite, pe toate mi le doresc, dar mi le cumpar lunar, atunci cand pot. Nu imi permit un abonament, pentru ca desi suma care ar reveni lunar e ok, abonamentul inseamna multi bani odata. Lucru pe care romanii il evita pe cat posibil din motive evidente, la orice scara. Vezi explozia de credite, imprumuturi, rate samd.
Cu toate astea, mentionez ca inteleg ratiunile comerciale pentru care cei care o aduc prefera metoda abonamentului. Mi se pare cel mai sigur si nu am nimic de comentat. Pur si simplu... asta e... :-(

2. Subiectele abordate - sunt interesat mai degraba de plante. Crestere, ingrijire, fertilizanti, aquascaping etc. Desi revista contine un articol semnat de Amano (nu vad ce autor mai bun am putea cere...), totusi, e UN singur articol. Sa zicem ca m-ar interesa si alte subiecte, dar asta ar insemna ca tot cam maximum 40% din revista as citi cu interes.

Daca totusi, aceasta revista o sa fie un succes pe piata romaneasca si cineva, la un moment dat, se va hotara sa aduca si o revista buna cu "ierburi" , atunci m-as abona. La modul cel mai serios. (Si sunt cativa oameni pe aici care stiu ca sunt serios)
Si... apropos, avand in vedere tendinta generala a forumului, eu o revista despre plante as fi adus. Sau macar preponderent despre plante.

Ca o concluzie generala, probabil ca sunt printre cei care au zis "NU", dar in cele din urma vor gasi un artificiu financiar ca sa se aboneze, totusi.

Toate cele bune.
Val.
Fara un buton de "Edit", ma vad nevoit sa postez consecutiv.

In afara de efectul ionului de cupru asupra plantelor, pe care il stiu dupa folosirea de-a lungul timpului a diverse algicide, ma gandesc ca moartea tuturor melcilor in acvariu s-ar lasa cu dezechilibre majore. Nu cred ca trebuie sa detaliez.

Decat varianta asta de firma prefer "frumusetea" de anemone in miniatura a hidrelor de apa dulce :-))))))))

tot
Val.
Io-te ca am si eu hidre.

Cred ca unora le place cand ma repet: Macropudusii NU s-au atins de ele.
Iar produse pe baza de cupru sa bagati voi intr-un acvariu care nu e tocmai plantat doar cu Vallisneria.

Pana sa imi iau si eu o baterie..... Alte solutii???

Multumesc.
Val.

P.S. Nu sunt fan DIY, mai ales ca, desi nu m-as numi un neindemanatec, nu iese ca alea de firma, nici ca aspect, nici ca rezultate.
Nu am pe nimeni in Bucuresti. Oricum nu pe cineva disponibil.
Dar platesc transportul oricat ar fi el.
Daca sunt SAE pe bune, as vrea 5 bucati. Chiar daca asta inseamna sa platesc transportul mai mult decat pestii in sine.

Aaa...? Ce zici. Accept orice solutie imi propui. NEMO express, Fan Curier, FEDEx, Western union.....aaaa, stai ca astia transporta altceva :-).
Nu am preferinte. Platesc si cheltuielile tale pentru punerea lor la curier, daca e nevoie. Si efortul. Nu ca ma dau banii afara din casa, dar imi trebuie pestii.

Multumesc.
Val.
Daca are cineva de vanzare SAE, sunt serios interesat. Nu e vorba de cantitati mari, pentru ca am un singur acvariu si NU ma ocup de re-selling. Discutam de vreo 5 bucati, maximum.

Exclus Epalzeorhynchos kalopterus sau alti falsi S.A.E.

Multumesc.
Val.
A avut hidre si un prieten de-al meu. A incercat si cu Macropodusi, despre care se spune ca mananca hidrele, fara nici un efect. Nu le dadeau nici o atentie. Probabil ca de cand nu au mai fost folositi pentru asta au uitat si ei ca ar trebui sa le manance.

A functionat insa tratamentul cu curent electric. In speta o baterile de 9V legata la niste fire bagate in apa. Eu as fi legat totusi firele la niste electrozi de grafit din motive evidente. Dupa cateva ore se opreste curentul si se aspira temeinic fundul bazinului. Tratamentul se poate repeta la nevoie.

Desi si eu ma asteptam sa afecteze si nevertebratele cum ar fi melcii si crevetii, asta nu s-a intamplat. Totusi, daca ei de exemplu specii mai "finutze" cum ar fi Red Cherry, nu risca. Scoate-i, sau asteapta-te la pierderi.

Val.
Mda, super magazin online, cu de toate, in sensul ca daca iti arde buza dupa ceva, gasesti. Cel putin dupa chestiile care m-am uitat eu.
Insa produsele in sine, cam scumpe. Chiar mai scumpe decat la noi in magazinele din Constanta - Romania.

Ca daca sa zicem se strang mai multi doritori de...ceva de pe acolo, ca sa renteze transportul (cam 600.000 lei vechi la colet de pana in 3kg), totusi, la un magazin online te astepti sa aiba preturi mai mici. Avand in vedere ca nu platesc marmura de pe scari si sediul ultracentral si super expensiv, asa cum se intampla pe la noi.... Si probabil ca si pe la ei.

Dar, inca odata, daca iti doresti cu ardoare ceva anume, gasesti acolo.
Site-ul e misto.

Multumesc foarte mult.
Val.
Hehehe... chiar mai deunazi discutam cu un prieten pe tema asta...
Teoria mea era ca la racire, scade solubilitatea oricarui solid in apa, deci si a carbonatilor (nu odata cred ca am observat cu totii resturile albe solide din paharul cu apa/vodca/whiskey). Adica, cel putin la nivel teoretic, ar trebui sa scada Gh-ul.

Si ideea principala era ce-ar fi sa combinam 2 efecte.
1. Fierbi apa, transformi toti bicarbonatii in carbonati, din care o parte deja se depun la fierbere (nu o fierbi ca pe fasole ca asa nu ai face decat sa MARESTI duritatea, evaporand din apa... doar putin, un clocot-doua).

2. Apa fiarta, racita cat sa nu moara congelatoru, se ingheatza si scapi astfel de o parte din carbonati, si de altfel de orice alte saruri de care apa la temperatura camerei e saturata.

La topirea ghetii ar trebui sa obtinem o apa cu un kh aproape de 0 si un Gh mai mic decat al apei de la robinet. Nu stiu cu cat. Poate macar la jumate. Ar trebui sa ne spuna asta cineva care are putin timp liber sa faca experimentul si niste teste mai exacte.

Sigur, pentru un acvariu mare, s-ar putea sa cedezi psihic si solutia ramane tot un filtru cu osmoza inversa, dar pentru acvarii mici, s-ar putea sa renteze. Sau macar ca si curiozitate.....

Val.
Fata e in stadiul de "tre' sa fiu cuminte" acolo, asa ca nu prea cred ca o sa se incurce cu posta lor. Mi-a spus destul de clar.
Trimisul in tricou, pantaloni, folie de staniol sau pungi de cafea , cred ca ar da mai degraba de banuit... Nu stiu ce sa zic. Ma gandesc ca poate nu se uita nimeni. Pe de alta parte, acolo NU e Romanica, unde mai toti functionarii isi cam baga picioarele. Poate aia chiar verifica...
Va multumesc, oricum.

Val.
Mentionez ca nu sunt unul dintre meseriasii in rezistenta materialelor...
Am fost in aceeasi situatie. Nu am stiut daca e o idee buna sa las o parte (chiar si mica) a fundului in aer, asa ca am luat o placa de PAL exact pe dimensiunile fundului bazinului, si am pus-o sub el. Mi s-a parut mai sigur.

Val.
Ai postat in timp ce scriam eu....
Si apoi scalarii mei nu au mai mult de 8 cm inaltime si 6 lungime..

WHAT???? Pai aia sunt chiar adolescenti deja. Macar ai mei, saracii, aveau 2-3 cm. In fine...
Revin:
Nu mergeeeeee!!!.... renunta la scalari si ia cativa pesti de talie mica (si Xipho se face destul de mare sa stii.) Maximum 8-10 pesti de talia ....neonilor sa zicem, in 30 l...
...Sau fa repede un acvariu mai mare. Mult mai mare.
Altfel nu faci altceva decat sa chinui pestii, si daca esti o fire mai sensibila si pe tine. Crede-ma!

Val.
P.S. Si zi merci ca am raspuns noi, inaintea vreunui moderator/admin mai radical, care sa fi avut si o zi proasta. ;)
Boala (subiect controversat... practic nu e o boala de sine statatoare) se numeste hidropizie. Dar este un efect al altor factori de obicei. Pe vechiul forum erau discutii foarte pe larg...
Pe asta nou, poti intra aici:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1586&highlight=hidropizie

Sau poti da un search dupa hidropizie.
Ca idee generala, insa, n-o sa rezolvi nimic, cu nici un fel de tratament la scalari, intr-un bazin atat de mic. Crede-ma ca pe un om care a trecut si el prin faza de "scalari in 30l"... si in general prin multe dintre greselile care se pot face in acvaristica.

Val.
Am gasit in cele din urma o cunostinta in Olanda, care poate sa imi caute oarece produse pe acolo, care nu se importa la noi. Cum ar fi de exemplu PROTALON-707 de la eSHA.
Adica http://www.eshalabs.com/protalon.htm
Bine, cel putin momentan nu mai am probleme cu algele, dar, in primul rand stiu o gramada de oameni care au si in al doilea rand... produsul asta e doar un exemplu. Ar mai fi si altele, problema ramane aceeasi:

...Si anume ca persoana nu stie cum sa imi trimita in tzara produsele. Ea zice ca stie sigur ca prin posta nu are voie sa trimita chimicale, seminte de plante, vietati si alte cateva chestii. Am intrebat de vreun curier rapid, dar... nu stie.
Intrebarea mea se adreseaza membrilor forumului care mai au prieteni pe afara si eventual au mai aplelat la ei sa le trimita diverse chestii.
Aveti idee care sunt optiunile?

Multumesc.
Val.

Forum Index » Profile for Val » Messages posted by Val
Go to: