Message |
|
Pt. mai multe detalii:
https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/pumps/compact_plus-marine
Folosita maxim o luna.
Atentie!!! Dupa cum stiti si puteti sa cititi si in manualul de pe site, aceasta pompa NU se livreaza cu sistemul venturi de admisie a aerului! DAR, bonus va ofer unul absolut gratis facut de mine
Pret: 550 RON
|
 |
|
Vand 2 buc lampa LED Key, cred ca generatia II, cu urmatoarele caracteristici:
- dimensiune 80 x 29 cm;
- constructie din alumniu masiv (nu tabla indoita de alumniu) cu 4 ventilatoare (se pot monta mai multe daca simtiti nevoia, sursa exista);
- 4 siruri de cate 12 LED CREE de 3W (ledurile sunt modulare si usor de instalat/schimbat. vin 2 pe modul). Sirurile sunt dimabile doua cate doua (deci 2 canale de dimare independente) de la 0 la 100% in functie de timp;
- un sir de asa numit SPS BAR, ceea ce nu e altceva decat un sir de vreo 50 x 2 leduri RGB de putere mai mica pe mijloc, care va permit sa "indulciti" nuantele din bazin dupa pofta inimii. De ex sa adaugati pink, rosu, verde, etc, ce lipsesc ledurilor de mare putere. SPS Bar este folosit si pe post de moonlight, culoarea variind automat de la cea setata de voi pe timpul zilei la un albastru inchis pe timpul noptii;
- vine cu un controller pentru dimmarea celor 2 canale si o telecomanda RGB pentru setarea culorii pe RGB SPS Bar;
- vine cu trei sisteme de prindere independente: 1. direct la nivelul bazinului, 2. ridicat undeva la 15 cm deasupra bazinului sau 3. sistem de cabluri de otel pentru suspendare tavan;
- vine cu un set complet de lentile (cred ca de 60 grade) pe care eu nu le-am folosit;
- bonus! un pumn mare de module LED de rezerva si de culori diferite (10000K, 14000 K, Blue, etc, cred ca mai am si cateva pink);
- minus: fasia de plexiglass subtire ce protejeaza ledurile de stropi este cam arsa in zona unde bate ledul. Probabil ca din cauza ca nu am folosit eu lentilele, toata radiatia ledului de mare putere a batut direct pe folia ordinara de plastic care s-a maronit in zona respectiva. Eu le-as schimba (chiar vroiam sa o fac dar m-am gandit sa le vand mai bine  );
Pret pe ambele bucati: 1650 ambele bucati.
|
 |
|
Nu te costa nica, da l naibii
De iti prisoseste un frag, o chestie, sa fie primit. De nu, tot al tau fie. Eu nu l am folosit niciodata. Nus cum sa facem. Treci prin Bucuresti zilele astea?
|
 |
|
Plutitorul, identic cu cel din poza ta, il am eu. Dar partea din plexi transparenta am folosit-o la un senzor electric. Daca plutitorul in sine te ajuta, cu placere e al tau.
|
 |
|
Rezolvat! Multam fain de gazduire!
Se poate inchide
|
 |
|
Multam fain! De stiam  Azi s-au intors ai mei colegi din Iasi. Te tin la current.
|
 |
|
Cum zice titlul, cumpar o mana buna de Caulerpa. Bucuresti ar fi OK, dar sunt dispus sa platesc si transportul daca are cineva rabdare sa impacheteze o mana de buruiana.
Multam fain!
|
 |
|
Of, guys! Cum sa se elimine ca si clor gazos, damn! Este sub forma de anion (Cl-) si se acumuleaza in apa!!! Daca va uitati pe metoda Bailing, o sa vedeti ca schimbul de apa periodic este essential pentru reducerea concentratiei de clor care se acumuleaza. Aceeasi poveste si cu sodiul (cation, Na+) ce se acumuleaza cand aditionam carbonati sau bicarbonati pentru cresterea kH.
Nu, nu, nu!!! nu se combina nime cu nime. Pt ca atat Cl- provine de la un acid tare (HCl) cat si sodiul de la o baza tare (NaOH) ambele raman ca ioni disociati in apa, pentru ca noi tinem minte de la chimie ca o sare provenita de la combinarea unui acid tare cu o baza tare va disocia complet in solutie.
|
 |
|
O, daaa! Si l-am pierdut ca prostu. M-am imbolnavit rau si sotia mea ajungea foarte tarziu de la spital sa le mai dea de mancare.  Si al meu manca congelaturi.
Superb, vis! Parca m-ar manca sa mai incerc o data!
|
 |
|
Cu mare placere! Oricum, mai povesteste-ne pe parcurs, mai pot sa apara detalii de care ne-am lovit.
|
 |
|
Oki, deci sa lamurim treaba ca za master Dragos vad ca nu intervine
Sunt doua posibilitati de a plasa cutia animalului fasole: in interiorul bazinului sau in afara. Daca o faci in afara, cum recomanda baietii, nu dai nicio gaura. Decupezi din sticla un dreptunghi si il protejezi cu un piapten. In acest caz, vei da gaurile in baza cutiei exterioare si poti face smecheria cu cele doua nivele la coturi.
Daca vrei cutia in interior, atunci mergi pe cele trei gauri pe care vrei sa le dai si pot fi la acelasi nivel. Pui doua coturi cu gura in jos si unu cu gura in sus. Asta e cel de siguranta. Ca sa nu intre ambele cele cu gura in jos in full siphon si sa poti regla nivelul apei din cel full sifon, in cotul din mijloc dai o gaura si atasezi etans un furtunas. Astfel el nu va intra in full sifon niciodata pt ca va trage aer prin furtunas. Si aici e spilu!!! Legi furtunasul de cot astfel incat el sa fie nu intre in apa decat cand depaseste nivelul pe care il doresti in bazin. Cand si el se scufunda, intra si al doilea in full sifon si scoate repede apa din bazin pana cand furtunasul e din nou deasupra apei si trage aer din nou, stricand full sifonu. Dupa cum observe, doar primul sifon are robinet de reglaj. Al doilea va merge pe maximum, el avand rolul de a corecta eventuala depasire a reglajului din primul sifon.
Are logica cum am zis?
P.S. Eu le am pe amandoua si nu ocupa cutia asa mult spatiu. Daca faci cutia in culoarea backgroundului nici nu se observa asa de tare si poti pune sub ea ceva bureti sau alte specii nefotosintetice, deci se "pierde" in décor
P.P.S. !!! Ma sperie un picut cele doua robinete de cupru din pozele de mai sus. Recomand cu tarie sa folosesti numa plastic.
|
 |
|
A mai ramas premnasul si anemona sa iubita!
|
 |
|
@vm70 Da, Odonusul Niger se impaca cu toate speciile pe care le ai in bazin (nu mai ai niciun trigger) dar atentie pentru ca va distruge orice nevertebrat incluzand crevetii si unii crabi. Este un peste spectaculos, si dupa ce il obisnuiesti sa manance din mana, sta chiar sa il atingi. Este unul din cei mai inteligenti pesti pe care i-am vazut. Si eu mai am unul in F.O.
|
 |
|
Lineatusul s-a dat.
A ramas premnasul plus anemona lui si odonus niger. Reducere: 300 ron fiecare.
|
 |
|
Acanthurus lineatus, XL, aprox 10-12 cm, si mai creste - 350 RON
Lineatus este un chirurg superb, dar creste mare si este agresiv cu alte specii de chirurgi, mai ales cu cei din specia lui! Atentie daca mai aveti chirurgi in bazin.
Premnas Biaculeatus XL (10 cm) + anemona lui iubita Entacmaea Quadricolor verde, 350 RON
Desemenea un clown mare si agresiv cu ceilalti clowni. Daca nu aveti clowni in bazin este o alegere perfecta! este de un portocaliu inchis superb, simbioteaza anemona de mult timp, are grija de ea, o curata, ii da de mancare.
Ododnus Niger, XL (10-12 cm) - 350 RON
Probabil unul dintre cei mai inteligenti pesti pe care i-am avut. Atentie! Triggerii nu sunt reef safe in sensul ca va vor manca cu mare placere orice crevete sau nevertebrat mobil. La mine nu s-au atins niciodata de corali, dar mai rod din piatra vie.
Tel: 0723653213
|
 |
|
Dar nispul e spartura de coral? Scria ceva gen aragonite sau calcialith? Caci daca e nisip de cuart obisnuit nu e bun. De unde l-ai luat? Poti merge pe nisip coralifer uscat sau live sand.
Poti pune peletele unde vrei, le gasesc ei! Nu exagera cu hrana, asta e cel mai important la un marin. Nu stiu iluminatul, dar cred ce e ceva pe LED de la AM. Poate fi dimmat? Adica poti modifica intensitatea? Ca daca ai pus deja crevetii, cred ca se vor stresa la un blackout complet de cateva zile. Nu trebuia sa aprinzi lumina mai devreme de cateva (2-3) saptamani, ai fi trecut mai usor de problema cu algele.
Nu, melcii nu te ajuta cu diatomele. Trebuie sa ai rabdare, cel mai important lucru la un marin
|
 |
|
Servus si bine ai venit!
Daca tot am stat acasa de ziua muncii, incerc eu un raspuns:
1. Da, este absolut normal. Algele maro pe care le ai se numesc diatome si sunt aproape inevitabile in etapa de ciclare. Ele ar trebui insa sa dispara in cateva zile de la sine, fara sa le faci nimica. Daca persista, atunci e o problema. Deobicei, persistenta diatomeelor este cauzata de concentratii mari de silicat. Nu ne-ai spus exact ce substrat ai folosit. Pietris fin, la ce te referi? Deasemenea, nu ne-ai zis nimica despre iluminat si cum l-ai programat pe perioada ciclarii. E foarte important sa nu ai lumina, sau sa fie foarte putina si redusa in intensitate pe perioada ciclarii, urmand a fi crescuta treptat dupa ce ai trecut de ciclare.
2. Da, da, ai drepate! Ai gresit cand ai introdus crevetii asa repede. Mai ales ca nevertebratele sunt chiar mai sensibile decat pestii. Despre hranire, in momentul in care bazinul functioneza si microfauna este stabila, aproape ca nu e nevoie sa ii hranesti targeted. Ei se hrnesc cu resturi, chiar si cu paraziti ai pestilor (amboensis). Daca vrei sa te amuzi, ia o bucatica mica, mica de tot de crevete congelat, sau chiar o bucatica mica de peste oceanic cu o penseta si apropie-te usor cu ea de creveti. Atentie, debelius e mai fricos. Amboensis insa, dupa cateva zile va fi asa de bland ca iti va face si tie peeling la degetele daca il inveti. Oricum, nu exagera cu mancarea. In mod normal, o granula din hrana aleasa de tine pe zi ar trebui sa fie mai mult decat de ajuns.
|
 |
|
Vand bazine, acvariu all in one, lampi
- Bazin Hornbach, 80 x 40 x 35 cm, grosime 8 mm, sticla cantuita, silicon negru, 100 RON, bonus un sump cu dimensiunile 30 x 80 x 41 CM compartimentat in 4 compartimente
- Bazin Hornbach, 80 x 40 x 35 cm, grosime 8 mm, sticla cantuita, silicon negru, 100 RON, bonus un bazin hexagonal cu latura de 22 CM si inaltimea de 40 CM, facut de mine
- Bazin Hornbach, 80 x 40 x 35 cm, grosime 8 mm, sticla cantuita, silicon negru, 100 RON, bonus un bazin cu dimensiunile 30 x 60 x 51 CM, facut de mine, sticla nu e cantuita
- ACVARIU RESUN DMS 500, pompa standard de recirculatie upgradata – pret 600 RON
http://www.acuariosdepared.com/Marine-Aquarium-Kit-Nano-DREAM-Resun-DMS-500-PL/en
- lampa combinata LED/T5, disponibile 2 bucati, una complet noua, nefolosita niciodata, una folosita putin, dar tuburile originale sunt absolut noi. Are doua alimentari separate, una pentru leduri cealalta pentru tuburile T5. Ledurile sunt dimmabile diferit pe doua culori, alb si albastru din butoanele locale sau din o telecomanda livrata cu ele. Poate fi montata atat pe sticla bazinului (are sistemul acela cu sine de plastic ce culiseaza pe lampa si permit rabatarea lampii in pozitie verticala) sau cu fir de otel pentru suspendare. Nu poate fi programata dimmarea in functie de timp, ci doar manual. T5 nu sunt dimmabile. Plusuri: combina avantajele LED cu T5. Minusuri: mi se pare cam slabuta intensitatea pt SPS, dar softies si LPS merg ok. Pret lampa noua: 450 RON, pret lampa folosita 400 RON. Lungime 120 cm, tuburile T5 de 54w.
http://www.reefshops.com/led-plus-t5ho-high-power-lighting-with-digital-dimmer-en.html
Telefon: 0723.653.213
|
 |
|
Ba da, 1000 ppb = 1 ppm
Un ppm este o parte per milon, adica de exemplu un mg pe litru. Cum am calculat asta? Pai putem zice ca un kg per litru ar fi cam 1 la 1, cam asta ar fi sa zicem echivalenta (ne vine mai usor daca ne gandim de exemplu ca 1 l de apa ar fi cam 1 kg, deci un raport de 1 la 1). Adica 1.000 de grame la un litru sau 1.000.000 mg la litru ar fi tot 1 la 1. Impartind totul la un milion, ar rezulta ca 1 mg ar corespunde la a miloana parte dintr-un litru, adica 1 ppm. Deci, un ppm ar mg la litru.
Un ppb, part per billion in engleza, sau parte pe miliard in romaneste ar fi de 1000 de ori mai putin ca un ppm, adica 0,001 ppm, deci un microgram pe litru de exemplu.
Mai departe este ppt, adica parte per trilon, de 1000 de ori mai putin decat un ppb si de un milion de ori mai putin ca un ppm. Un ppt ar reprezenta un nanogram pe litru, si asa mai departe
Deci:
1 ppm = 1.000 ppb = 1.000.000 ppt
|
 |
|
Incearca cu nanocloropsis. Sigur gasesti si sigur ai sa ai o surpriza. Efectiv o sa-ti explodeze culturile. Pune la greu apa verde vie, nu se intampla nimic rau 
|
 |
|
|
|