[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Benu
Forum Index » Profile for Benu » Messages posted by Benu
Message
700 lei. cu rotor nou, va functiona ca un skimmer nou
Este folosit, iar rotorul, desi functional este crapat. De aceea am cumparat un rotor nou, ce va fi dat cumparatorului impreuna cu skimmerul.

Dupa cum stiti probabil cskim are un robinet cu 3 pozitii: una este operarea normala, una este de bypass, unde apa este redirectionata in alta parte pentru a curata cupa fara a pierde setarile si fara a opri skimmerul si a treia pentru curatarea pe interior a cilindrului cupei de colectare. Mai multe jeturi de apa circulare curata cilindrul interior, facand mai rara necesitatea curatarii cupei de colectare.

Cupa de colectare are o fereastra decupata ce permite inspectarea direct a cilindrului din interiorul cupei, cu alte cuvinte veti putea observa nivelul de spumare in cilindru, chiar daca cupa este plina cu skimat.

Skimmer ul are o pompa interna pentru spumare, dar necesita si un sistem care sa introduca apa in skimmer. Nu recomand inca o pompa pentru asta, montat in acvariile de la Red Sea el este alimentat cu un T si un robinet de la pompa de recirculare, necesitand un debit mic.

Are robinet pentru reglaj nivel si unul pentru reglaj debit de aer.

image

Un pret sistem nou: https://www.emag.ro/skimmer-proteine-red-sea-c-skim-1800-7290100772744/pd/D3SRQYBBM/

Manualul: https://www.redseafish.com/wp-content/uploads/2013/11/C-Skim-1800-Manual_gb.pdf

Pret: 800 Lei

Subscriu la remarca despre pisci!!! Mi-a fatat o pisica in pod. 4, doi am reusit sa dau spre adoptie, doi nu am gasit pe nimeni, asa ca au ramas cu mine. Si nu regret niciun moment! Dar hai sa pornim bazinul! Iti umplem pas cu pas apoi casa si cu alte vietuitoare, ai sa vezi!
Pffff, pana am scris eu romanul, colegul a si postat. Acum ai si mai multa informatie la dispozitie Vezi? Nu o sa fie greu, suntem aici sa te ajutam.
Buna si bine ai venit! Sa stii insa ca nu ai ales intre acvariu si pisica! Cele doua NU se exclud, asa ca nu renunta la ideea cu pisicile, vezi poze pe aici pe forum, pe la colegi si o sa intelegi ce zic Personal am 2 acvarii si doua pisici, si ceva catei, si broaste, si iepurasi (bine la mine e patologic, asa ca nu ma lua de exemplu ) asa ca ... sa revenim la intrebarile tale. Forumul asta este o resursa uriasa de informatii, asa ca te sfatuiesc ca pe langa ce o sa iti raspundem noi aici, sa mai dai cate un search pe forum pentru ca o sa gasesti multe informatii, majoritatea cu exemple reale de viata ale acvariilor colegilor nostri. De exemplu, o intrebare buna cu care poti sa incepi un search este "plante easy".

Revenind, ideea cu acvaristica este ca nu este nici extrem de complicata dar nici banal de simpla, este exact asa cum ti-o doresti tu sa fie. Singurul lucru de care ai nevoie, cel putin la inceput, este RABDARE! Referitor la bazinul pe care l-ai achizitionat, din punctul meu de vedere este o alegere foarte buna pentru inceput. Este o marca buna, cu lunga traditie (unii colegi nu o sa fie de acord) dar mie mi-au placut produsele lor. Este un sistem ready to use, asa ca multe in plus nu trebuie sa mai cumperi. Poti deja, cand ajunge, sa incepi montarea componentelor si sa pui substratul. Desi probabil este dedicat acvaristicii, eu as recomanda o clatire in cateva ape a substratului. Ma gandesc ca nu vei dori sa incepi cu plante super greu de tinut, asa ca nu o sa ai nevoie de un substrat fertil. Ideea este simpla: plante easy - e suficient substratul steril pe care l-ai cumparat (steril inseamna ca nu contine nutrienti, planta urmand sa isi ia cele nacesare dezvoltarii direct din apa, nu din sol). Plante greu de tinut - musai substrat fertil, acoperit sau nu cu steril, aditie de CO2, fertilizari regulate, etc. deci zic sa le lasi in etapa urmatoare. Cum stii care este easy si care greu de tinut? Intra pe un site de producator de plante (Tropica, Dennerle, etc.) si vezi acolo. Sunt clasificate chiar si pe culori, nu te du in zona rosie sau portocalie , ramai in zona verde alea sunt plantele easy. In general, poti sa clasifici plantele in plante covor, care se vor extinde mai mult pe orizontala, plantele stem, ce vor avea crestere verticala si epifitele, ce vor decora lemnele si pietrele, radacinile lor nefiind necesar (ba cateodata chiar fatal) sa fie ingropate in substrat, rolul radacinilor fiind mai degraba de fixare pe lemn sau piatra. Apoi ai muschii, deasemenea superbi pentru a decora lemnele si nu in ultimul rand, algele, de fapt una singura pe care nu o uram cu toata fiinta noastra: bila de Cladophora. Dar pentru inceput eu as recomanda niste plante easy stem. Nu vad sa fi scris nimic de pietre, ele sunt parte a decorului natural si ar da bine pe langa lemnele pe care deja le ai. Poti incepe sa pui substratul. Nu imi e foarte clar de ce ai luat doua granulatii, dar cred ca a fost ceva gandit. Pune substratul in panta, mai jos in fata, mai ridicat in spate. Nu numai ca vei crea un efect de perspectiva frumos dar vei putea asipra si mai usor mizeria ce se va aduna in fata. Incearca sa lasi mijlocul bazinului liber si sa pui decor in stanga si dreapta (regula treimii, o sa gasesti multe pe net). Evita simetria si incearca sa iti imaginezi ceva natural. Nu pune plantele ca pe porumb, in linii. Imagineaza-ti cum ar arata in natura. Parca mai bine ar rasari intre o piatra si un ciot de lemn. Joaca-te, aseaza-le, reaseaza-le pana iti plac! Asa vor ramane ceva timp de acum in colo!

Poti incepe ciclarea fara plante. Sigur, e mai usor sa plantezi fara apa, dar plantele de care zic se planteaza usor si cu acvariul plin cu apa. Poti pune chiar apa direct de la robinet, ne-statuta in aceasta etapa (vai ce injuraturi o sa imi iau acuma de la colegi ). Clorul liber rezidual din apa de la robinet, de care se vor lega colegii imediat, doar va intarzia putin ciclarea, pentru ca are efect bactericid, ori ciclarea nu este altceva decat o colonizare cu bacterii "bune" a acvariului, in special a filtrului. Nu va dura doar 2 saptamani ciclarea, ci cel putin 4 daca nu vrei sa o accelerezi. Daca vrei sa reduci la 2 saptamani, desi eu as recomanda rabdare, poti sa incepi in 2-3 zile de la pornire aditia de bacterii (se gasesc in comert atat bacterii cat si "hrana" pentru bacterii), ceea ce iti va accelera un pic ciclarea. In orice etapa de aici poti incepe sa plantezi. Repet, du-te spre zona easy, vezi plante stem si ceva epifite, nu numai ca sunt spectaculoase, dar vei avea si satisfactia ca nu se vor "topi" in bazin, ci vor creste si vei dona la colegi . Pune lumina in etapa asta cu priza programabila in doua etape: una dimineata de pe la 9-10 pana la pranz, lasa doua ore pauza si mai pune o etapa pana seara, dar nu foarte tarziu. Plantele fiind mai rezistente vor face fata acestui program de lumina, algele speram ca nu vor face fata. Aaaa, si daca poti, ia plante crescute in vitro, cum sunt cele 1-2 grow! de la Tropica, este perfect, sunt lipsite de alge, au deja frunzulitele de planta submersa, deci nu vei mai astepta schimbarea frunzelor de la emers la submers. Asa ca uita-te la plante, vezi ce iti place, fa o lista, pune aici si discutam despre ele inainte sa le cumperi. Intre timp poti porni bazinul cand il primesti. Despre pestisori mai vorbim peste cateva saptamani! Spor si nu te descuraja! Nu e chiar asa de complicat!
Aha! Iata cu ce cred eu ca te-ai procopsit:

[url] https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hydra_(genus)

si iata cum ai putea sa scapi de ele;

[url] https://www.thesprucepets.com/combat-aquarium-pest-hydra-1381228

Probabil i-ai adus cu niste plante, pietre de rau, ec., cine stie?

Pe de alta parte, desi in articol spune ca ar putea prinde si manca chiar si pesti proaspat eclozati, eu personal nu cred. Poate ca daca ai avea creveti specii foarte mici, larvele lor sa fie in pericol. Nu mi-as face prea multa grija de alevini, darmite de pesti maturi. Si pana la urma ai acolo corali de apa dulce, nu e tare?

Auzi, daca te uiti atent cu o lupa si incerci sa le atingi, reactioneaza? Mi-e greu sa dau cu presupusul, nu am auzit decat din povesti despre ele, nu am avut niciodata, dar spune-mi daca le atingi se intampla ceva? Si iti spun apoi la ce m-am gandit.
Salut! Nu stiu de ce imi tot da o eroare la pm. Scriu aici: poti te rog sa imi pui niste poze cu

Ciuperca paroasa L 90 lei
Rhodactis verde L 100 lei buc, 180/2 buc, 240/3 buc
Zoas mov/roz polipi mari 50/100/150 lei depinde de piatra
Sinularia - 100 lei frag

0745040931, Dragos.
Multumesc!
Jur ca nu am mai vazut combinatia asta de culori! Absolut superbe! Am avut verde complet sau potocalie/caramizie complet. De fapt mai am una caramizie, dar e micuta rau si fuge pe dupa pietre sa nu o vada clownul care o freaca de o zapaceste. Normal ca vreau atunci! Cam cat de mari sunt? Ma mananca sa zic chiar de doua, da ma ia cu calduri ca nu stiu cat costa. Imi zici te rog un pret? Aici, pe PM, pe whatsapp (te-am intrebat eu de plartygira, nu stiam ce specie e), unde crezi tu. Multumesc.
Multumesc frumos de raspuns, normal ca le-am vazut, de cand le-ai postat si mi-au gadilat placut ochisorii

Ca sa continuam ideea in spiritul lingvistic purist al postarii, Ieste, ieste si ieste si superbe ele. Cu riscul de a parea idiot, intrebarea mea ieste: ieste ele bubble? Pur si simplu nu au facut strugurei sau ieste alta specie?
Cum zice titlul, as vrea sa cumpar un bubble (Entacmaea Quadricolor) pentru un disperat de tomato. Nu am o preferinta, verde, rosie, ce va prisoseste e binevenit.
Ambele mele bazine sunt acoperite cu plasa. Am avut atat de multe experiente neplacute incat nu as mai risca niciodata sa nu pun plasa. Rama este intr-adevar facuta din profil de aluminiu pentru plasa de insecte. Am facut-o exact pe dimensiunile bazinului si se confunda cu o marginuta care nu e foarte inestetica. Se face superusor, ai nevoie de profil si 4 colturi, se taie usor, merge repede. Apoi am luat un spray negru mat si am dat-o de doua ori (in comert se gasesc doar albe sau maro). Si a iesit perfect. In loc de plasa de tantari, care mi s-a parut cam deasa si cam reflecta prea multa lumina, am folosit o plasa pentru pasari (cica se protejeaza pomii de pasari cand au rod), una cu ochiurile cele mai mici, am luat-o de la Hornbach. E mai rara si firul e subtire, deci reflecta foarte putina lumina.

LE Am uitat sa zic, ca sa nu se deplaseze, am pus 4 bucatele de 1 cm de plastic, doua in spate, doua in laterale. Rama s-ar putea deplasa deci doar in spate, ceea ce imi convine cand ii hranesc
Cumpar Pulsing Xenia (nu normala, va rog mult), GSP, Kenya Tree sau orice alt super easy va prisoseste. Bazinul se reface dupa un crash total, deocamdata nu voi incerca altceva.

Bineinteles, daca va prisosesc si sunteti dispusi sa ii puneti intr-o cutie pe curier. Platesc coralul, transportul, costul de ramburs.

Multumesc
Lampa a plecat. Si e mult prea grea sa faca pe bumerangul. Sper.

Se poate inchide, multumesc de gazduire!
Lampa e rezervata.
Donez lampa de la un acvariu Red Sea Max 650:

- 10 tuburi T5 lungime 150 cm, 80W fiecare, grupate astfel: cate 4 formeaza un grup in fata si 4 un grup in spate si 2 un grup pe mijloc. Cele din fata si cele din spate se pot rabata (ridica, vezi video din link mai jos)
- 10 LED albastre pentru moonlight
- 4 cabluri de alimentare separate, 3 pentru cele trei grupuri de T5 (4, 2, 4) si unul pentru LEDuri. Se pot monta astfel in 4 prize programabile.
- sistemul de prindere este specific acvariilor Red Sea, cu niste picioruse care culiseaza pe o sina de pe acvariu. Deci, pentru orice alt tip de acvariu, trebuie facuta o adaptare
- racirea este pasiva, in sensul ca partea de sus a lampii este un masiv radiator de aluminiu cu aripioare
- tuburile erau functionale toate cand am dat-o jos de pe acvariu, dar recomand sa le schimbati, functioneaza la mine de vreo doi ani. Nu mai stiu combinatia de culori, dar e un mix de 10 000 cu actinice si pink
- lampa se ridica personal din Popesti Leordeni, nu expediez in tara pentru ca e foarte grea. Nu ofer garantie

Mai multe detalii:

https://www.reef2reef.com/threads/red-sea-max-s-650-lighting-system-800watts.334426/
https://www.youtube.com/watch?v=oIX5UjITQ3k
Donatie!!! 2 acvarii 132L x 45l x 36h cm si un sump pe toata lungimea (260 x 45 x 36) dar functioneaza separat pentru cele doua bazine (are o sticla de separare pe mijloc). Rastelul din teava sudata de fier de 4 cm, grunduita si vopsita negru, accepta pe lungime ambele bazine. Bazinele au in stanga sus o gaura pentru preaplinul de circulare fitting pentru teava de 40.

Nu pot asigura transportul, se afla depozitate langa Bucuresti (6-7 km)
Se vinde ansamblu format din:

- acvariu de display 180L x 60l x 60h cm, 3 laturi sticla utraclara de 12mm, sticla din spate colantata cu albastru, fund dublu, sistem Animal Bean cu cuva externa, lipire profesionala
- refugiu: 110L x 60l x 26h cm din sticla de 8mm
- sump: 110L x 60l x 41h cm din sticla de 10mm
- rastel din teava patrata de aluminiu de 4 cm partial inchis cu PAL negru si compozit alumniu negru

Nu se livreaza cu accesorii (pompe, lampi, skimmer, etc), dar putem discuta separat pentru ele.

In momentul de fata il am depozitat undeva langa Bucuresti, pot face poze daca cineva il doreste cu adevarat. Se ridica de la locul de depozitare (imediat dupa centura Bucuresti), nu pot asigura transportul (sub nicio forma). Atentie! Este foarte foarte greu, sunt necesare macar 6 persoane pentru acvariul de display.

Pret 1500 lei (cum va dati seama, doar rastelul de aluminiu costa cam atat, daca nu mai mult)
La naiba! 1000 fratilor. Un Tunze nou nout! acu stiu ca o sa fie coada, atentie, primul venit primu servit, nu am ce face
Reducere 10 lei la toti coralii.
 
Forum Index » Profile for Benu » Messages posted by Benu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com