[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Vand pompa skimmer Eheim Compact+ Marine  XML
Forum Index » Bursa marina
Author Message
Benu
Member
[Avatar]

IP:

Pt. mai multe detalii:

https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/pumps/compact_plus-marine

Folosita maxim o luna.
Atentie!!! Dupa cum stiti si puteti sa cititi si in manualul de pe site, aceasta pompa NU se livreaza cu sistemul venturi de admisie a aerului! DAR, bonus va ofer unul absolut gratis facut de mine

Pret: 550 RON

Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Eu unul mi-as dori o parere personala despre skimmerul asta, chiar si in privat
Toti cunoastem cat de "tari" sunt pompele Eheim Compact +, dar skimmerul tras de-o pompa Compact cum e ?
Benu
Member
[Avatar]

IP:

Nu i bai, lasa ca zic aci, nu ma tem ca nu o dau. La mine sta degeaba de aia am pus o la vanzare. Dar nu ma grabesc.

Treaba e ca am gresit un pic. Am luat pompa pentru un skimmer NAC 9 ce venea cu o pompa Atman de 4000 L. Pompa Atman a crapat si cum piese pentru chinezarii nu se gasesc ma gandeam sa o inlocuiesc cu o pompa de 2500 cum e cea de la Eheim bazandu ma exact pe ceea ce te gandeai si tu: Eheimu de 2500 e sigur de 2500 pe cand Atmanu de 4000 poate duce si el un 2500 hai sa zic 3000. Dar nu a fost asa. Eheimu are si un mare aport de aer. Spuma e fina, laptoasa, mi a placut. Insa nu reusea sa ridice mai mult de jumate din nivelul mastodontului de NAC 9. Am tot obturat iesirile din skimmer si abia am reusit sa o ridic pana nivelul cupei, asa ca mi am zis ca e momentul sa iau unu nou. Concluzii: spuma e faina, aport mare de aer. Insa debitul total, mai ales daca lasi admisia de aer neobturata, este mai mic decat am nevoie pentru un NAC 9. Cred ca ceva de calibru unui NAC 6-7 si un bazin de 400-500 L ar merge cu pompa asta.

P.S. Asa cum ziceam, pompa vine fara sistemul venturi. Asa ca l-am bricolat eu din niste fittinguri, picioare de palniute, etc. Poate si de aici s ar mai imbunatatii performanta.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/11/2014 23:20:05

Laurentiu A
Member
[Avatar]

IP:

Pana la urma stie cineva daca si de unde se poate lua o pompa pentru skimerele BM? Eu am un Curve 7 si as lua o pompa de rezerva asa sa fie in caz de nevoie.
Benu
Member
[Avatar]

IP:

Pentru 7 cred ca gasesti pe fish street. Dar ce pompa are? Atman PH2500? Din asta sigur au

Forum Index » Bursa marina
Go to: