[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: petzka
Forum Index » Profile for petzka » Messages posted by petzka

Eu vazusem la cineva un acvariu plin de exemplare rosii. O fi fost o gasca de amazoane
Am cumparat de la cineva 6 creveti. Mi s-a spus ca sunt Red Cherry (RCS), dar nu prea sunt rosii.
Femela e rosie, dar masculii sunt translucizi. Am pus niste poze aici: http://picasaweb.google.ro/petcubog/Creveti# Calitatea nu e grozava, dar mai mult nu am reusit.
Poate reuseste cineva sa identifice ce rasa sunt....
Filtrul nu cred ca poate fi pus decat intr-o singura pozitie: cu furtunasul pe care intra aer in sus.

Asa e pus filtrul: http://petzka.wordpress.com/2010/04/26/acvariu-ziua-2/
Aha, merci.

Jetul este deja pozitionat de-a lungul acvariului cam la 5 cm adancime. N-am cum sa il redirectionez pe verticala. Ar trebui sa urc filtrul mai sus?
O noua problema: filtrul e dat la minim, dar mi se pare ca "spulbera" toate plantele. Si nici pestii nu se simt prea bine (se cam chinuie sa inoate impotriva curentului).

Sfaturi?
Gata, am rezolvat. Merci, nu m gandisem...
Acvariul de la inceputuri pana in contemporaneitate: http://picasaweb.google.ro/petcubog/Acvariul#
Am priceput.

Sunt la primul acvariu si nici nu stiu prea multe despre neoni (Am citit mai mult despre vivipari).

Cu mancarea nu am de gand sa exagerez (desi am facut-o deja ). Am stat si i-am studiat si cand s-au oprit din mancat, nu le-am mai dat.

Multam pt. lamurire!
Vad ca postul e vechi, dar m-a gandesc ca e mai bine sa ma bag aici decat sa incep unul nou pentru ca subiectul e sugestiv.

Deci:
Am luat 5 (atati-a a luat vanzatorul cu plasa si m-a gandeam ca dureaza muuuult pana mai alege doar unul si ma grabeam) neoni. Le-am dat de mancare si au devorat tot. Vad ca incep sa se alerge unii pe altii... Le mai dau o data de mancare, ca ma gandesc ca le lipseste ceva (si nu stiam ce muzica s le pun, ce sa le citesc, asa ca ii hranesc). O devoreaza si pe aceasta, dar ei continua sa se alerge....
Chiar e normal sa se fugareasca tot timpul? Nu sunt pesti de banc? N-ar trebui sa stea impreuna, sa se impace?
Si primul filmulet: http://www.youtube.com/watch?v=NPzYCMMbW6o
Am sa incerc si Wafer, dar ei n-ar trebui sa se multumeasca in general cu resturile celorlalti pesti (cand o sa-i am )?
Deci! E bine!

Acuma (ca problemele nu se termina niciodata), eu am pus de mancare in acvariul gol cat iau intre doua degete (mai groase) de 2 ori pe zi. De cand am cory, tot de 2 ori pe zi, dar parca am luat mai cu nadejde, ca mi s-a parut ca nu mai au ce manca (la inceput au foast doar fulgi TetraMin, apoi prostul a luat si Sera, dar tot fulgi, iar azi TetraMin granule si ceva larve de "D..." Noname).

Nu-i asa ca au de mancare? Si ca sunt eu hiperactiv?
alber wrote:E ok pestele, asa mai alearga ei de-a lungul si de-a latul acvariului.
In general, termometrele arata bine. Ma refer aici la cele cu coloana de ce-o fi acolo in ele, nu la cele care se lipesc pe acvariu.

Multam de lamurire. Cu termometrul nu mai imi fac prea mari probleme deoacamdata. A ramas la 23-24 de grade si de cate ori m-am uiat eu, incalzitorul nu mai incalzea.

Cory ma asteptam sa stea numai pe fundul acvariului, dar vad ca sunt din ce in ce mai activi cu trecerea timpului. Cine stie? Poate chiar se simt bine...
Da, gradatia maxima e de 40 de grade, dar n-am termometru uman in care sa am incredere Am unul electronic, dar nu cred ca e submersibil.

Daca imi ingaduiti, mai am o curiozitate: femela cory urca seara in disperare (pe geamul opus celui pe care se afla filtrul) pana aproape de suprafata apei. E ceva dubios, sau se afla "in grafic"?
Pozele le poti redimensiona cu "Paint"...
Da, asa pare, dar nu stiu de ce. Ar trebui sa fie maro de la buturuga. O fi iluzie optica din cauza ca sunt prea multe plante verzi?
Si care ar fi aia? Sa mai iau un termometru?

Am bagat plante noi: http://petzka.wordpress.com/2010/04/29/acvariu-ziua-5/

Sunt suficiente pentru cilclarea a 54 de litri?
Deci, daca observ ca nu este nici o modificare la diferenta de temperatura dintre cele doua, pot sa ma linistesc?
Dar care este de fapt temperatura? Pe cine sa cred?
m_3 wrote:Referitor la incalzitorul ala l-ai schimbat? Pentru ca uite o chestie interesanta: gradatiile care le are pe el sunt cam orientative. Asa e si la al meu (Tetra) si problema asta am vazut-o si la altii. Daca termostatul lui decupleaza la 27 C sau la cat decupleaza si nu incalzeste tot timpul inseamna ca incalzitorul e functionabil si doar gradatiile de pe el sunt scrise cam aiurea. Seteaza-l pe la 22 - 23 C si urmareste termometrul sa vezi daca temperatura se mentine in jurul valorii de 25 C, cum doresti tu.

L-am setat la 22 de grade, iar termometrul arata constant 23 (am citit ca asta e temperatura ideala pentru corydoras paleatus). Si nu mai incalzeste. Am sa-l urmaresc sa vad cum se comporta si am sa fac reglajele necesare.

Dolly
29/04/2010 07:32:50 Subject: Re:Incepator, dar cu probleme...
In loc de Aqua Safe poti folosi Start-up de la ProdiBio. Il gasesti la Reef.

Crezi ca e vreo diferenta notabila? Oricum merci de sugestie. Am sa fac "sapaturi".
@ Dolly: Nu-i bai. Asa am cautat mai multe articole

@ popey: Promit sa ma abtin. M-am grabit din 2 motive: 1. nu prea imi placea acvariul gol, 2. in doua saptamani de umblat prin pet-shop-uri nu vasusem decat cory albino si nu voiam albino, asa ca in momentul in care i-am vazut pe astia, i-am luat de teama sa nu se dea. Si astia trei sunt destul de vioi ca sa nu para acvariul gol. De aia i-am si botezat Gasca vesela

@ clonitza: Multam. Am sa cercetez.

Copilasii s-au trezit inaintea mea si sunt la fel de voiosi ca ieri

Forum Index » Profile for petzka » Messages posted by petzka
Go to: