[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: petzka
Forum Index » Profile for petzka » Messages posted by petzka
Set them up with preferably more males than females ( a ratio of 2:1 is good )
Sursa: http://www.scotcat.com/factsheets/c_paleatus.htm
Ba chiar in unele articole spune ca ar trebui sa fie 3 masculi la o femela....
Tocmai am aflat: am 2 baieti si o fata
Am bagat niste Aqua Safe (http://www.price.ro/specificatii_tetra_aqua_safe_100ml_249714.htm). Merge?

Pestii sunt foarte veseli si activi.
Bateti-ma, injurati-ma, dar n-am mai rezistat si am bagat primii locatari. 3 la numar: http://petzka.wordpress.com/2010/04/28/acvariu-ziua-4/
Am scos mustiucul, dar avea acelasi debit. Am ridicat filtrul si, intradevar, baga jet mai mare. Multumesc!
Da are furtunasul ala cu un mustiuc din care se regleaza debitul de auer si e dat la maxim. Mai sus nu pot sa il ridic din cauza capacului. Si asa sta putin cocosat.
Deci ce am eu si ce am vazut prin pet-shop ca scoate bule, sunt chestii diferite, sa inteleg?
As mai avea o nedumerire: filtrul, desi e setat la maxim, nu prea scoate bule. Am vazut prin acvariile de la pet-shopuri jeturi de margele... Al meu face niste "bulisoare" timide si curent de apa. Ee normal?
Nu mai vreu. Concluzia am tras-o Se poate inchide.
Ce sa zic? MULTUMESC INCA O DATA!

Am reluat toate aceste intrebari in speranta ca vor exista polemici si eu, ca un copil american cu un Gold Fish intr-un bol de cristal, voi invata mai mult.
Prietene, mi-am facut deja serviciul de a-l ascult a pe alber.

Multumesc pentru sfaturi, dar nu cred ca ai citit ceva agramat in posturile mele de mai sus. Dupa cum am scris, intentionez sa ma conformez regulamentului forumului si imi recunosc greselile si "extazurile" ( scuze licenta poetica)

Ca un fel de concluzie: voi asculta/cantari totdeauna ce spun "batranii"!
Desi am studiat, desi am cantarit, desi am calculat, pana la urma am luat un acvariu: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11211.page
De luat, l-am luat! De aranjat pe un fel de neopren, l-am aranjat! De pus la ciclat, l-am pus!...

...Incep intrebarile (si am sa le reiau pe cele din postul de prezentare ca sa le centralizez aici - asa mi s-a sugerat -, dar, cu siguranta, vor mai urma)

1. Plantele se introduc la inceput, la setarea acvariului, sau odata cu primii pesti?
2. Daca vreau plante doar pentru a creste pesti si mentinerea unor parametri in acvariu si nu pentru a face o cultura de plante, este suficient neonul de 15 W la 54 l?
3. In 24 h mi s-a "colorat" fara sa existe pesti sau plante: http://petzka.wordpress.com/2010/04/26/acvariu-ziua-2/ . Mi s-a spus ca e de la buturuga/mopan!? (mi s-a sugerat: "Trebuie scoasa din bazin si fiarta in apa cu multa sare, apoi tinuta in apa rece citeva zile.). Asa sa fie?
4. Desi incalzitorul era setat la 25 grade si termometrul pozitionat in coltul opus al acvariului, termometrul arata 27 grade si si incalzitorul.... incalzea... Mi-am exprimat nedumerirea referitor la cat de mult poate sa incalzeasca neonul, si inca mi-o mentin: nu cred ca un neon de 15 w poate sa ridice temperatura a 54 l nici macar cu un grad in 12 h (totusi am uitat sa specific ca neonul nu a fost "aprins" mai mult de 1:30 h in acest rastimp).

Sincer, tocmai de asta am ezitat atat inainte de a-mi lua un acvariu (daca nu zicea nevasta ca e un semn, nu i-mi luam). Credeam ca am citit TOT si ca sunt in stare sa fac un acvariu de amator cu 10-12 vivipari, dar se pare ca sunt muult prea optimist.
Multumesc pentru sugestie! Desi am citit vreme de o saptamana inainte de a posta pe acest forum si mi-am propus sa respect regulile, m-am lasat dus de val si am raspuns celor care mi-au dat "indicatii". Am sa ma conformez!
Neonul incalzeste? Hai sa fim seriosi. Doar nu am pu becuri incandescente....
Poate temperatura camerei... desi e cea mai aerisita camera din apartament. Dar am sa studiez...
Filtrul l-am plasat pe spate initial, dar mustiucul ala care trebuie sa stea deasupra apei statea cocosat din cauza neonului de pe capac (de aia l-am mutat mai in fata, si am de gand sa bag o planta intre filtru si geamul acvariului). Daca te uiti la prima poza a acvariului ai sa vezi ca filtrul e in spatele incalzitorului. Iar termometrul e acum fix in diagonala fata de incalzitor.

O mica ciudatenie e ca incalzitorul era setat la 25 de grade iar termometrul (care era pe peretele opus in lungime) arata 27 grade (inca nu stiu sa scriu grafic "grade celsius").
Imi cer scuze.... Intr-un final mi-a dat prin cap sa fac si poza: http://petzka.wordpress.com/2010/04/26/acvariu-ziua-2/
cristi386 wrote:daca ai incalzitor citeste pe cutie se poate cine in pozitie verticala sau aplecat in felul in care il al meu priceput? alceva de spus

Cred, sper, ma rog la Dumnezeu sa fi priceput ce incerci sa spui tu. Din pacate imi este foarte incert. Atata timp cat nu exista virgule, puncte si majuscule... Ceea ce nu pricep e: cine e "cine"?!?

@piratul: asa ma gandeam si eu ca e firesc. In alta ordine de idei, vezi ca ai si tu o problema cu "î" din "i" si cu "â" din "a"
Intrebare de incepator: de ce sta incalzitorul in pozitia aia?
Aha! Multam de raspuns. M-ai linistit. Deja incepusem sa trepidez chiar daca inca nu am pesti.
In momentul asta imi doresc sa fie totul perfect pentru primii locatari si sper sa nu vad nici unul cu burta catre neon Nici acum si nici pe viitor.
Aoleooo.

Ma intrebam io daca buturugile astea comercializate sunt sau nu tratate astfel incat sa fie puse direct in acvariu. Eu am spalat-o sub jet de apa rece cu multa daruire si m-am gandit ca e suficient.

Ar trebui sa schimb si toata apa? Exista riscuri daca nu o fac? Nu de alta, dar am muncit destul de mult la spalarea acvariului, pietrisului, la reglarea aparatelor, temperaturii, etc.... si nu se misca nici un peste pe acolo sa ma satisfaca si pe mine...
De aseara si pana acum s-a cam maronit apa. E vreo engma sau e normal

Forum Index » Profile for petzka » Messages posted by petzka
Go to: