[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: petzka
Forum Index » Profile for petzka » Messages posted by petzka

Eu zic ca ar fi bine sa citesti toate sfaturile de aici, dar sa te inscri si pe forumurile din Germania si, in limita timpului disponibil, sa ne impartasesti experiente de pe acolo.
Multumesc.

Nu am scris nimic de tratamentul cu antibiotice pentru ca nu a fost facut in acvariul asta. Pe blog nu apare inca si al doilea acvariu din liosa de timp. Oricum, dupa tratamentul cu antibiotice, am pus cultura de bacterii (mi se pare ca am scris pe blog). In acest al doilea acvariu nu au fost decese pana acum.

M-am gandit ca voi raspunde la intrebari punctual ca sa nu fac peri albi pana scriu toate detaliile la fiecare post. Totusi, multe informatii nu sunt concludente pentru multe dintre probleme.

Daca tot ai intrebat: sunt 7 guppy in 40 l net. Acvariu este Acvariu Aquael Econoline 60 (http://www.happypets.ro/acvariu-aquael-econoline-60-p-680.html). E ciclat. Hrana este foarte variata: fulgi (Sera si TetraMin), granule (Sera Vipan si Tetra Discus), JBL Novo Grano Vert, Hikari - Fancy Guppy, Hrana congelata Ocean Nutrition, Daphnia (mai rar), Troco Prim + 5 picaturi de Aditivol / zi.
24 de vizualizari si nici un raspuns?

Pestisorul a murit
Am un gup pe care il suspectam de viermi intestinali, dar se pare ca nu e doar atat. Are ochii albiciosi, bronhiile marite si inoata foarte repede in special in cercuri.

Am pus niste poze aici (n-am reusit sa ma dumiresc cum se incarca pozele direct pe forum)

Fratele lui arata exact la fel inainte de deces :grr

AJUTOOOOOR!!!!
Giany wrote:pot sa pun plantele langa filtru sa il "ascund" ? afecteaza in vreun fel ? poza cu filtru

Eu am acelasi filtru ca si tine si l-am "ascuns" cu Limnophila sessiliflora si nu am observat diminuari ale performantei (http://petzka.wordpress.com/2010/05/22/acvariu-ziua-28/). Ai griga sa nu obturezi grila de tragere a apei (plantele sa fie in lateral).
alber wrote:
Despre ce pesti vorbim pana la urma?

Vorbim despre o guppa care ar fi fost la prima nastere. Numai ca intre timp a capatat o infectie bacteriana si nu a mai crescut deloc (as putea spune chiar ca a regresat in dezvoltare - e cat un neon). Am scris aici prin ce a/am trecut: http://petzka.wordpress.com/2010/06/14/intamplari-intre-patru-pereti-de-sticla/

@ReBella: eu deja am o fobie cu minciocul. Am reusit sa omor un neon in timp ce incercam sa il prind. Asa ca nu ma bag cu minciocul la noi nascuti. Cred ca as face genocid
Femela nu ma asteptam sa mai nasca.

Cu minciocul mare cel mai la indemana, dar cum ii scot din mincioc?. Sigur se vor incurca si vor pieri cativa
Stie cineva vreo metoda de a scoate puii nou nascuti din acvariul comunitar? Nu de alta, dar mi-e teama sa nu ii aspir cand schimb apa si aspir substratul.
Daca stau unul pe langa alta, e posibil ca masculul sa o curteze pe femela (tremuratul). Daca stau pe sus e posibil sa fi lipsa de oxigen, dar nu te pripi. Ai putintica rabdare. Daca si maine stau tot pe sus, asta e: lipsa de oxigen.
O fi posibil. La ciupituri post mortem nu ma gandisem.
Din pacate a venit si momentul asta (primul peste mort)...

Aseara am gasit un neon cu burta rupta/plesnita printre plante.
Populatia acvariului este: 6 guppy, 3 corydoras paleatus, 2 SAE, 2 anentome helena, ceva creveti si (acum) 5 neoni.
De o saptamana am inceput un tratament cu metronizadol pentru guppy, dar nu cred sa il fi afectat pe neon in vre-un fel. Eu ii suspectez pe SAE (sigur sunt SAE) pentru ca i-am vazut uneori agresivi cu neonii.
Am citit ca SAE sunt pasnici... E posibil sa fie alta cauza?
Nimic??? Problema e destul de stringenta.
Si "Cine le vrea pe amindoua le poate achizitiona cu un pret total de"... ?

Nu ca le vreau (le-as vrea dar n-am unde sa le asez ), dar daca tot e reducere, macar sa fie peste tot .
Porcu wrote:N-ai chef sa dezvolti? Ma gindesc sa-l facem Sticky .

Ar fi fost interesant...

Din pacate, acum ma lovesc de aceeasi problema: fecale albe, apatie, inot la suprafata, lipsa pofta de mancare.... Si sunt dezorientat TOTAL.
O noua problema cu aceeasi fata: am observat ca nu vine la mancare, nu a mai evoluat in dimensiuni si are fecalele albicioase.
O alta fata, care la data postului anterior era jumatate ca dimensiune, a depasit-o si ca marime si ca volum al burtii. Imi sugereaza cineva unde sa caut despre ce poate fi vorba?
kmol wrote: Acum a sosit un acvariu mai maricel (are 60-65 litri).

Pentru a calcula volumul exact al acvariului: http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium

Ca sa vezi cati pesti iti incap in volumul calculat mai sus: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page

Referitor la ce fel de pesti si plante, las pe altii mai experimentati sa isi dea cu parerea...
Gata. S-au dat. Se poate inchide.
n-am
Da, l-am stors, dar doar in apa din acvariu, nu la robinet. Si am mutat niste plante.
Problema noua: Acvariul tocmai a implinit o luna (teoretic ar trebui sa fie ciclat, nu?). Pana acum n-au fost mari probleme pe care sa nu le rezolv citind de pe forum. Joi (ziua 26) am schimbat 6 litri de apa (pana acum am schimbat doar duminica) din 50 pentru ca urma s plec peste weekendul prelungit de rusalii. Problema mea, personala, a fost ca nu am mai reusit sa plec din Bucuresti si asa am putut observa o tulburare excesiva a apei. Am mai schimbat 5 l de apa luni dimineata in care am bagat (dupa ce am citit pe forumuri) EasyBalance, AquaSafe si AquaClear, dar apa s-a tulburat si mai tare. Acuma e de-a dreptul ceata.

Help!

Forum Index » Profile for petzka » Messages posted by petzka
Go to: