[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nou nascuti  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
petzka
Member
[Avatar]

IP:

Stie cineva vreo metoda de a scoate puii nou nascuti din acvariul comunitar? Nu de alta, dar mi-e teama sa nu ii aspir cand schimb apa si aspir substratul.

Acvariul meu: http://petzka.blogspot.com/p/acvariul.html
[WWW] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Personal folosesc un tub de plstic mai rigid de 8 mm care are in capat un furtun de 8 mm de tipul celui folosit de zidari pentru a da nivelul si cu asta absorb puii de gupyy sau de platy .Cate unu se intampla sa mai moara dar altfell nu pot sa-i scot din plante.De obicei mut din vreme femelele in acvariul de nastere.
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ii prinzi cu minciogul

Until you find someone worth dying for, you never really live.
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

ReBella wrote:Ii prinzi cu minciogul

Eu nu am reusit din cauza plantelor si a felului de a se deplasa prin salturi in zigzag.Daca altu este mai dibace ...jos palaria.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Hmmmmmm. Cu minciocul este o adevarata aventura. Trebuie nervi tari rabdare si pe caldura asta...cam greu
Ramane varianta cu furtunul. Eu ii pandeam si apropiam usor furtunul de ei. Iar cand credeam de cuviinta tregeam cu putere apa pe furtun. Sanse de rusita...cam doua din 10 incercari. Nu am avut niciodata pierderi

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Am reusit mereu cu minciogul deoarece la mine tind sa se ascunda in plantele de la suprafata. Cine nu are astfel de plante....munceste

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ciudat. Ai mei aveau o placere perversa de a se ascunde in tufa de Elodeea (pe vremea aia o aveam in acvariu). N-aveau absolut nici o treaba cu plantele de suprafata.
Dar ma rog, spor la pescuit

[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

N-am patit, insa te cred pe cuvant Cel mai simplu e sa muti femela inainte de nastere intr-un acvariu fara substrat dar plin cu elodea si pistia de exemplu. Dupa ce fata femela o scoti si ...problema prinderii puilor nu mai exista.

petzka
Member
[Avatar]

IP:

Femela nu ma asteptam sa mai nasca.

Cu minciocul mare cel mai la indemana, dar cum ii scot din mincioc?. Sigur se vor incurca si vor pieri cativa

This message was edited 1 time. Last update was at 17/06/2010 07:42:08

[WWW] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Scosul din minciog e simplu : nu au cum sa se incurce daca plasa este destul de fina. Pentru a-i elibera in alt acvariu bagi minciogul acolo si, cu grija, intorci plasa pe dos...astfel incat puii sa fie pe exteriorul plasei. Apoi o agiti putin daca nu se dezlipesc de ea E simplu dupa ce incerci de cateva ori. Mare grija sa nu ii strivesti cand intorci plasa, in rest ...joaca de copii

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

petzka wrote:Femela nu ma asteptam sa mai nasca.

Despre ce pesti vorbim pana la urma? Sa stii ca unii vivipari au prostul obicei de a scoate pui si la cateva luni de la indepartarea masculilor.
La mine, femelele de platy au scos pui la 10 luni pupa ce am donat masculii

[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

10 luni ? Wow...asta da record Teoria zice ca viviparele pot face pui de 6 ori dupa ce ai scos masculii ...insa cred ca nu e batut in cuie acel numar

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Dap, cam asa ceva. In toata acesta perioada au mai facut pui de 3 ori (ma rog, de 3 ori am observat pui in acvariu). La ultima fatare, am crezut ca pestoaica e bolnava, nu ma asteptam nicidecum sa fie bortoasa iar.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/06/2010 20:02:59

[Email] [Yahoo!]
petzka
Member
[Avatar]

IP:

alber wrote:
Despre ce pesti vorbim pana la urma?

Vorbim despre o guppa care ar fi fost la prima nastere. Numai ca intre timp a capatat o infectie bacteriana si nu a mai crescut deloc (as putea spune chiar ca a regresat in dezvoltare - e cat un neon). Am scris aici prin ce a/am trecut: http://petzka.wordpress.com/2010/06/14/intamplari-intre-patru-pereti-de-sticla/

@ReBella: eu deja am o fobie cu minciocul. Am reusit sa omor un neon in timp ce incercam sa il prind. Asa ca nu ma bag cu minciocul la noi nascuti. Cred ca as face genocid

[WWW] [Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Intotdeauna i-am luat cu plasa. Indepartezi plantele de la suprafata si astepti sa se linisteasca eventual cu plasa in acvariu.
[Email]
sunflower
Junior member
[Avatar]

IP:

si mie mi-au fatat astazi doua femele de xipho si primii pesti i-am scos cu minciogul din acvariu ...iar apoi am separat femelele de ceilalti pesti ca sa nu raman fara pui !
Problema mea e alta .... nu stiu daca trebuie sa le dau puilor altfel de hranadecat pestisorilor mai mari si daca necesita regim mai special decat ceilalti ...
momentan sunt separati de restul pestisorilor ....dar nu stiu ce sa fac cu ei de acum ...

love little fish
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

sunflower wrote:si mie mi-au fatat astazi doua femele de xipho si primii pesti i-am scos cu minciogul din acvariu ...iar apoi am separat femelele de ceilalti pesti ca sa nu raman fara pui !
Problema mea e alta .... nu stiu daca trebuie sa le dau puilor altfel de hranadecat pestisorilor mai mari si daca necesita regim mai special decat ceilalti ...
momentan sunt separati de restul pestisorilor ....dar nu stiu ce sa fac cu ei de acum ...

Eu le dau sa manance fulgi de care dau la adulti(fulgi de la tetra) dar foarte bine maruntiti intre degete,si o data la 2 zile un pic de spirulina (dintr-o pastila de spirulina umana dar foarte bine maruntita).Dupa aceasta reteta alimentara am crescut generatii intregi de pui de vivipari.
[Yahoo!]

Forum Index » Vivipari
Go to: