[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: petzka
Forum Index » Profile for petzka » Messages posted by petzka
Donez gupy, gupyte si gupisori. Majoritatea pui. Fara numar.

L.E. Nu mai am decat pui!

Anuntul se termina cand raman doar cu cativa. Voi anunta aici.
Da-mi un PM cu un nr. de tel.
In oferta mai intra inca 5 guppy. Adica: 20 guppy la 10 lei
Diverese varste. 15 pesti - 10 ron

Pentru detalii si un filmulet (de slaba calitate, din pacate ) apasati aici
S-au terminat si guppy.

Se poate inchide. Multumesc pentru gazduire.
Creveti nu mai am. Guppy da.
S-a rezolvat. Se poate inchide.

Multumesc pentru gazduire.
Revin la vanzare cu pachetul de mai sus.
reducere la 15 lei
Pachetul 2 s-a dat.

A mai ramas pachetul 1 compus din:
Hydrocotyle leucocephala - 2 fire
Hygrophila polysperma - 1 fir
Limnophila sessiliflora - 1-2 fire ratacite pe acolo
Vallisneria spiralis "Tiger" - 2 fire
Echinodorus tenellus - 3 fire
Cryptocoryne pontederifolia - 1 planta mare, viguroasa
Fiecare pachet contine:

Hydrocotyle leucocephala - 2 fire
Hygrophila polysperma - 1 fir
Limnophila sessiliflora - 1-2 fire ratacite pe acolo
Vallisneria spiralis "Tiger" - 2 fire
Echinodorus tenellus - 3 fire

+

Pachetul 1: Cryptocoryne pontederifolia - 1 planta mare, viguroasa

Pachetul 2: Hygrophila difformis - 1 fir matur

Pret pachet 1 - 20 ron
Pret pachet 2 - 15 ron
Pret ambele pachete - 30 ron

La cerere se pot pune in pachet si pui de guppy (fara numar).

Anunt valabil doar pentru Bucuresti.
Avand in vedere ca m-au invadat, m-am hotarat sa mai scap de unii dintre locatarii acvariului.

Asadar scot la vanzare astfel:
- creveti Red Cherry (RCS) - 1,5 RON bucata (minim 6 bucati);
- pachete de 20 - 25 guppy juvenili din generatii si parinti diferiti - 10 RON. Cine se deplaseaza in zona metrou Nicolae Grigorescu primeste in pachet si o femela matura gestanta.

Cei interesati sunt rugati sa imi lase un nr. de telefon pe PM.
Nu cred ca e vora de alge. Prin acvariu n-am. Si doar un melc din 2 are chestia asta.

Mancare iar nu cred sa fie, ca doar se baga si prin nisip si s-ar curata...

Oricum, e tare cidata treaba.
Am 2 Anentome helena.
Pe cochilia unuia dintre melci au aparut multe punctulete albe dandu-i un aspect albicios (carunt ).
Povestea am observat-o cam de o saptamana, dar am asteptat sa vad daca nu cumva e ceva trecator. Se pare ca nu e.
In saptamana asta i-am vazut de mai multe ori lipiti unul de altul, dar nu vad sa se extinda "punctele" si la celalalt. In schimb "punctele" par sa se transforme in puf.
Ce sa fie oare?
Pentru guppy (fete si baieti) pot sa iti ofer plante (Hydrocotyle leucocephala, Hygrophila polysperma, Limnophila sessiliflora, Limnophilla aromatica... )sau bani. Daca esti interesata, astept PM.
Multumesc pentru sfaturi. Am sa stau stramb si am sa guget drept.

Totusi as avea cateva considerente de facut....
- cand am facut tratamentul cu metronidazol in acvariul comunitar mi-au sarit alti useri in cap ca nu e bine. Printre altele am aflat ca distruge si plantele;
- o fi adevarat ca nu imi dau silinta... in afara de a ma da de ceasul mortii si a cheltui si toti banii din casa (din pacate nu mi-au ajuns si pentru teste dedicate) pe fundul pestilor , nu prea ma duce capul ce ar trbui sa fac;
- si eu as fi vrut sa identific boala si sa aplic cel mai bun tratament posibil, dar din pacate n-am suficiente cunostinte in domeniu, iar cand adresez o intrebare pe forum tocmai pentru a identifica boala (nu sunt la agatat pe forum), ori nu mi se raspunde, ori mi se dau raspunsuri contradictorii, ori... etc...
- la starea de nervi am ajuns si din considerentele expuse mai sus si pentru ca am ajuns la concluzia ca sunt batut in cap din moment ce nu sunt in stare sa pricep ceva atat de simplu si cursiv explicat asa cum sunt informatiile despre acvaristica ale multitudinii de experti;
- imi cer scuze daca "m-am luat de sireturi" cu cineva. Nu asta a fost intentia mea. Cum mi-as putea permite?

In concluzie, multumesc inca o data si am sa incerc sa aflu toate raspunsurile la intrebarile mele din topicurile deschise de altii. Daca nu gasesc raspunsul, evident ca e vina mea.
ciprian01 wrote:Tratamentul pestilor cu afectiuni infectioase se face in ACVARIUL COMUNITAR!

Majoritatea sfaturilor pe care le-am citit spun ca tratamentul cu metronizadol NU se face in acvariul comunitar!

bobesque wrote:

Daca vrei sa treci la un alt nivel si sa te bucuri de hobby-ul asta si nu mai arunci cu banii aiurea iti sugerez sa o iei metodic. In primul rand rabdare si calm.

Incerci sa identifici boala aici Daca nu esti sigur mai pui intrebari pe forum.

Asta am si facut

Cumperi niste teste, macar 5in1 de la JBL si vezi si tu ce parametrii are apa. Nu crezi ca e important sa stii in ce zeama stau pestii tai?

Am cumparat 3 in 1 si am obtinut: PH=7,6; KH=3 si GH=28. Apoi am cumparat test dedicat de GH de la Sera si am pbtinut GH=12. Nu-i asa ca te-ai lamurit?

Ca punct final: daca vezi ca nu ti se raspunde incearca sa citesti (dai search) si poate ai sa gasesti posturi vechi ale celor care au probleme similare cu ale tale. Uita-te si la alte posturi din sectiunea asta, si vezi cum pun altii problema.

INTOTDEAUNA inainte de a posta caut daca s-a mai discutat, iar daca gasesc raspunsul nu mai postez. Nu iseamna ca nu exista vre-un post / topic referitor la problema mea. Inseamna ca eu n-am gasit.

Si eu am cerut niste sfaturi azi, si mi s-a rapsuns cu greu. Nu am spus ca-mi arunc jucariile si plec, sau ca o sa pun pantofi in acvariu. Pai nu e pacat de timpul investit pana acum? Nu mai zic de placerea de a avea ceva apropiat de natural in casa, pe care sa-l admiri, sa-l obervi si sa-l intretii.

Am ajuns la punctul in care acvariul e mai mult un stres decat o placere. Oare asta nu e un semn?
Ca o dovada a numarului de "experti", s-a ajuns la 69 (ce numar!) de vizualizari a mesajului meu si nimic. Azi a mai murit un peste, dar nu-i bai. Daca ma satur de morti, o sa ii pun pe aia care mai traiesc in tigaie si in cutiile de sticla am sa imi depozitez pantofii (sculele nu merg, ca mi-e teama sa nu dau cu vreo surubelnita in geam si sa se crape).

... daca intereseaza pe cineva (care sa nu se mai apuce): in 2 luni am cheltuirt 1500 roni pe acvarii, filtre, mancare, nutrienti pentru plante, lumini, ventilatoare, tratamente impotyriva bolilor, timp, paiune, apa, conditioneri pentru apa, teste de apa, melci care sa manance alge, melci care sa manance alti melci, SAE, etc... ca sa "profit" (vizual) de niste guppy.

Si toate astea pentru ca sa am 6 guppy (in comert = 5 lei bucata) ca restu' (alti 6) au murit.

Deci, daca nu se ofera cineva sa ma ia de manuta si sa imi explice ca pentru prosti ce si cum, eu incep sa depozitez pantofi in acvarii.

Forum Index » Profile for petzka » Messages posted by petzka
Go to: