[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: petzka
Forum Index » Profile for petzka » Messages posted by petzka
Multumesc! Acum stiu ce sa caut.
De aia si vreau plante. La asta ma refeream cand am zis "strictul necesar": sa fie suficiente pentru 10-12 pesti, dar nu vreau sa fac padurea amazoniana in acvariu.
Am vazut ca multi se plang de prea multe plante si ca de multe ori le arunca la gunoi. Asta si vreau sa evit (pe cat posibil).
Deocamdata ma rezum la "strictul necesar". Nu vreau sa ma intind mai mult decat plapuma. Daca ma "contaminez" si eu mai tare, am inteles ca exista pastile, betisoare, etc.. fertilizatoare care se baga in substrat (am luat deja o cutiuta cu JBL 7 Balls).
Oricum, eu mi-am luat acvariul pentru pesti, nu pentru plante.
Mda, asta am citit si eu ca trebuie facut.

Apropos de lumina. Cand prospectam ca sa ma decid daca fac pasul asta sau nu, cei de la Reef mi-au zis ca lumina asta (15W) e insuficienta pentru un acvariu de 54 l. Ideea e ca nu vreau sa fac plantatie, doar sa am niste plantute care sa dea culoare si sa ajute la mentinerea parametrilor in acvariu. Daca gasesc niste plante mai putin pretentioase nu e suficienta (lumina)?
Porcu wrote:
Depinde de plante. Daca era vorba de plante pretentioase avea dreptate, nu e bine sa le bagi repede.

Pai omu' zicea ca sunt "buruieni", n-am bagat eu de la mine cand am povestit.

Porcu wrote:
E bine sa bagi niste plante fara pretentii, o sa creasca si ajuta mult la stabilirea echilibrului. Daca totusi n-o sa vrea sa creasca ....... nu-ti pare rau dupa ele.

Exact asa ma gandeam si io. Ma duc pe la Mica Publicitate, sa vad ce gasesc pe acolo

Multam de sfat!

Mai e valabil? Daca da ma intereseaza care sunt conditiile? Exista un numar minim, sau pot sa iau si dor unul ? Dai si femele sau dor masculi?
Salutare,

Ma numesc Bogdan, am 34 de ani si sunt din Bucuresti - Ilioara (zona Salajan, pentru cunoscatori)

Astazi am vrut sa imi fac cont pe acest forum, dar surpriza... userul exista Incerc eu recuperare parola si ce sa vezi: eu eram. Creasem userul in urma cu fix 5 ani (25/04/2005) Ca sa vedeti de cand ma bate gandul sa incep.

De vreo luna ma tot codesc sa imi iau acvariu din motive care, probabil, sunt lesne de inteles: o grija in plus, necunoscut, multe variabile, mult neprevazut si nu in ultima instanta, multa cheltuiala. Ce m-a convins sa fac pasul asta a fost tocmai aceasta coincidenta de data calendaristica, iar nevasta-mea a zis ca e un semn ca exact in aceeasi zi, dupa 5 ani, am vrut sa imi fac cont pe un forum de acvaristica (acelasi forum!).

Asadar azi m-am dus si mi-am luat acvariu: Eheim AquaStar60 (54l) cu filtru intern Eheim 2008, incalzitor Jager 50W si termometru. Mi-am mai luat 10 kg pietris 2-4 mm si un mopan mic. Am vrut sa imi iau si vreo 2 plante, dar nenea din Hornbach a zis ca buruienile lor o sa lesine de foame daca nu le bag in acelasi timp cu pestii.

Aici apare prima nelamurire: eu am tot citit despre plante, pesti, ciclare, etc... Din ce intelesesem eu, pentru dezvoltarea bacteriilor e bine sa bagi si plante cu o saptamana inainte de aparitia primilor pesti, dar asta se bate cap in cap cu ce mi-a spus chiar vanzatorul, care, presupun ca avea tot interesul sa imi scoata banii din buzunar. Deci, cum e?

In rest, cred ca am priceput cam care ar fi pasii urmatori. Cand o sa ma lamuresc cum se face o sa pun si poze cu acvariul meu fara plante si pesti, dar cu multa apa
Pana una alata, o poza e aici: http://petzka.wordpress.com/2010/04/25/mi-am-luat-acvariu/
Dupa cum i-ai descris, par foarte frumosi. I-aş vrea eu pt. că mă bate gândul să încep aventura cu un acvariu şi am înţeles că sunt printre cei mai nepretenţioşi peşti, dar nu am experienţă şi mă cam sperie gândul să fac investiţia în acvariu şi toate celelalte necesare şi să sfârşească drept o cutie de sticlă pe care se pune praful. Am văzut că ai multe posturi, deci presupun că ai ceva experienţă în domeniul acvaristicii. Sper să mă poţi ajuta (dacă vrei).
Dacă răspunzi pozitiv la solicitarea mea, am câteva întrebări cu care nu vreau să te încarc dacă nu ai timp/chef/cunoştinţe. Merci

Forum Index » Profile for petzka » Messages posted by petzka
Go to: