Salutare,
Ma numesc Bogdan, am 34 de ani si sunt din Bucuresti - Ilioara (zona Salajan, pentru cunoscatori)
Astazi am vrut sa imi fac cont pe acest forum, dar surpriza... userul exista

Incerc eu recuperare parola si ce sa vezi: eu eram. Creasem userul in urma cu fix 5 ani (25/04/2005)

Ca sa vedeti de cand ma bate gandul sa incep.
De vreo luna ma tot codesc sa imi iau acvariu din motive care, probabil, sunt lesne de inteles: o grija in plus, necunoscut, multe variabile, mult neprevazut si nu in ultima instanta, multa cheltuiala. Ce m-a convins sa fac pasul asta a fost tocmai aceasta coincidenta de data calendaristica, iar nevasta-mea a zis ca e un semn ca exact in aceeasi zi, dupa 5 ani, am vrut sa imi fac cont pe un forum de acvaristica (acelasi forum!).
Asadar azi m-am dus si mi-am luat acvariu: Eheim AquaStar60 (54l) cu filtru intern Eheim 2008, incalzitor Jager 50W si termometru. Mi-am mai luat 10 kg pietris 2-4 mm si un mopan mic. Am vrut sa imi iau si vreo 2 plante, dar nenea din Hornbach a zis ca buruienile lor o sa lesine de foame daca nu le bag in acelasi timp cu pestii.
Aici apare
prima nelamurire: eu am tot citit despre plante, pesti, ciclare, etc... Din ce intelesesem eu, pentru dezvoltarea bacteriilor e bine sa bagi si plante cu o saptamana inainte de aparitia primilor pesti, dar asta se bate cap in cap cu ce mi-a spus chiar vanzatorul, care, presupun ca avea tot interesul sa imi scoata banii din buzunar. Deci,
cum e?
In rest, cred ca am priceput cam care ar fi pasii urmatori. Cand o sa ma lamuresc cum se face o sa pun si poze cu acvariul meu fara plante si pesti, dar cu multa apa
Pana una alata, o poza e aici:
http://petzka.wordpress.com/2010/04/25/mi-am-luat-acvariu/