Message |
|
Tot ce este posibil. Eu am avut biofilm si la unul dintre acvariile cu CO2 de la butelie si chiar la unul care nu are CO2. Dar prin corectarea pozitiei returului nu mai am probleme de nici un fel.
|
 |
|
Chestia aia se cheama biofilm. Nici pana acum nu stim exact care este legatura intre folosirea bombei si aparitia ei. Remediu rapid: miscare la suprafata apei, multi curenti incat sa amestece biofilmul in masa apei.
|
 |
|
Reteta facuta cum trebuie nu plesneste in veci. Iar cu incarcatul la sifonarie cu presiune joasa o sa te tina maxim 2 saptamani. Plus ca co2 este coroziv si nu o sa iti bage in recipiente de fier. O bomba facuta bine poate sa te tina si 4 saptamani. Cauta retea cu gelatina. Este cea mai sigura.
|
 |
|
Sa iti iei gandul de a umple buteliile de camping cu CO2. Propanul sau butanul cu care sunt umplute la temperatura de 24 grade celsius are o presiune de 20 atmosfere, poate mai putin, CO2 lichefiat la 24 grade celsius are 55 atmosfere. Buteliile de camping sunt construite sa reziste la presiuni maxime de 50 atmosfere. Buteliile de CO2 sunt construite dintr-un aliaj, nu iti mai spun de care ca te bag in ceata, si sunt proiectate sa reziste la 300 bari. Iar robinetii de pe ele au o valva de siguranta care sare cand depasesc o anumita presiune, asta pentru siguranta celui care le foloseste. Pe caldurile astea presiunea din buteliile de CO2 poate sa depaseasca 70 atmosfere. Gandeste din nou.
Si cat ai vrea tu sa faci ca toate alea la centrele de incarcare nu cred ca ar fi cineva care se presupune ca e sanatos la cap sa ti le umple.
|
 |
|
Daca folositi corespunzator, afectau fertilizantii pestii si creveti cum crezi ca se descurcau cei peste 10.000 ( zic si eu o suma la plesneala ) de acvaristi din Romania care au bazine plantate si cu vietuitoare?
Gandeste putin.
|
 |
|
Am o camera de aproximativ 2,5 x 4 mp in care sunt : 200 litri cu ciclide, 70 litri plantat, 25 litri cu apa sarata ( un mic experiment cu oua de neritina ) si care detine un spumator numai cu aer de unde se evapora cel mai mult, 54 litri maternitate plus cateva vase in care tin sprijinite diverse plante si in cele mai calduroase zile umiditatea nu a depasit 75%. Camera nu dispune de geam sau alte aerisiri cu exceptia usii care este ingusta, 50 cm, si da intr-un holisor care are un geam la exterior. Caldura in acea camera este in jur de 27-28 chiar 29 grade la amiaza.
Aparatul este destul de precis. L-am acoperit cu o carpa umeda si dupa o ora arata vreo 98%.
Am uitat si ce era mai important. Daca au aparut zone de mucegai pe interiorul capacului atunci intradevar puteti sa va faceti griji. Apare posibilitatea ca sporii sa ajunga in aerul care il respirati cu consecintele de rigoare. In perioada calda trebuie verificat mai des acest fenomen.
|
 |
|
Tu folosesti un tetratec ex700 la 330 litri iar eu folosesc un tetratec ex1200 la 70 litri. Cel putin eu ma declar super multumit de cum isi face treaba. Tu fa un calcul ochiometric la ce am zis mai inainte si vezi unde e greseala.
|
 |
|
Nefiind miscare de apa in acvariu s-au produs zone anaerobe in substrat. Resturile de hrana si dejectiile se descompun si rezulta printre altele si h2s2, care da mirosul specific si arde radacinile plantelor.
Plantele se refac singure dupa ce au conditii decente. Cand mai schimbi apa in vase fara filtrare fa cocncomitent si sifonarea de substrat. Poti sa faci mai des, nu o data la saptamana.
|
 |
|
Daca il folosesti doar pentru recirculare sau ca filtru mecanic e bun, daca este si pentru filtrare biologica indreaptate spre alt filtru.
|
 |
|
 Sunt peste ca si culoare. 865 se traduce asa 8 - peste 80% IRC si 65 - 6500 Kelvin . Power-Glo e de 18000 Kelvin ca si Aqua-Glo. Sunt create pentru acvarii marine. Ce o sa faca el la plante chiar nu stiu. In schimb bun este Life-Glo care are 6700 Kelvin. Mai sunt si alte firme care produc neoane dedicate acvaristicii si sunt mult peste Hagen.
Legat de modificarea capacului vezi ca sunt o gramada de topicuri deschise pe tema asta. Doar putina rabdare si o sa afli destu de multe.
|
 |
|
Black out cu patura pe acvariu? Normal ar fi trebuit sa dea ceva rezultate.
|
 |
|
T8 15 wati. Daca te apuci de plante cauta unul de la osram, 865. Daca nu, orice neon day light e suficient.
|
 |
|
Stai linistit ca daca se inmulteau asasinii cum ziceai tu gaseai si la donatii. Nu e logic?
Din experienta mea, am un mini acvariu de vreo 11 litri plin de melci maro ,din aia de nu cresc mai mari de 5-6 mm si 4 melci asasini. De mai bine de 3 luni scot melcii maidanzi cand fac schimbul de apa. Multi, foarte multi. Cum explicati asta? Hranesc la 2 zile cu cateva bobite de Novo Prawn, iar in el am 2 ancistrusi pui si vreo 25-30 red cherry. Ancistrusii stau pana se mai maresc putin si ii mut in acvariul mare. In putinul timp liber am stat sa urmaresc activitatea presupusilor asasini. Trec prin gramezi de melci fara sa se uite stanga dreapta. Cand hranesc cu granule sunt primii inaintea crevetilor.
|
 |
|
Sufla si tu pe furtunul ala care vine la evacuarea filtrului sau scoate-l si curata cu un ac pe acolo sa nu fie infundat.
Legat de CO2, pune mai putina drojdie sa ai reactie mai lenta ca sa nu mai bage mult gaz si o sa fie ok. Ar fi bun daca ai face un test la apa la vlorile kH-ului. Poate asa avem un punct de plecare in rezolvarea problemei.
|
 |
|
Botia macracantha, histrionica sau lochata. La alegere, iei numai doi din aceeasi specie, indicat 3-4 si te scapa de toti melcii comunitari. Efectul se vede dupa 2-3 saptamani. Sunt pe departe cea mai buna solutie de exterminare a melcilor comunitari. Cei mai marisori sau cu opercul scapa. Depinde si de botie sau de melc.
|
 |
|
Daca tubul de silicon nu a fost desigilat sau tinut in conditii improprii e ok. Legat de dimensiunea acvariului, la inaltimea de 50 cm nu prea faci treaba cu doua tuburi T8. Si lasa la uscat acvariul minim 3 saptamani.
|
 |
|
Am cerut tipului de la incarcari sa puna sub 2 kg ( acasa am recantarit butelia si avea cu 1,8 kilograme mai mult decat goala) si m-a costat 3 ron.
La cate pierderi avem fiecare pe luna cred ca o mica investitie nu e gaura in cer. Incercati sa chibzuiti anumite cheltuieli si nici nu o sa se simta costul instalatiei minime, regulator, butelie si un reactor/difuzor. Parerea mea.
Vorbeam deunazi cu un prieten si zicea ca ce s-ar fi distat el la mare cu 4 milioane care le-am dat eu pe instalatie. Poate zic unii ca e corect pana aici. Dar cat timp ramane "gustul" distractiei de 2-3-4 zile la mare pe vremurile astea de rahat? Sa fim seriosi. Am incercat si eu si dupa alte 3 zile de lucru in infectia din ziua de azi nu iti mai aduci aminte daca ai fost la wc de dimineata.
|
 |
|
bobesque wrote:Cicland cu niste pesti rezistenti inveti filtrul deja cu niste valori serioase de dejectii.
Pai daca bagi 2 pesti mici la un bazin de 50 litri si ii hranesti odata la doua zile cum poti "invata" filtrul cu valori serioase de dejectii?
Sa incercam sa nu complicam lucrurile. Treaba e simpla, bacteriile alea se formeaza destul de incet dar rata de crestere e data de nivelul de dejectii. Dar asta nu inseamna ca la o crestere masiva si acele bacterii se vor inmulti la fel. Iti faci un calcul la cam ce pesti ai vrea in bazin si introduci cate 2-3 la distanta de cateva zile. Oricum in 50 litri nu poti baga multi.
|
 |
|
Pe aceasta pagina derulezi mai jos la Green water - Algae bloom .
|
 |
|
Ca sa se produca ciclarea adica sa inceapa sa se dezvolte colonia de bacterii nitrificatoare in filtru le trebuie ceva in plus fata de ce ai tu acum in acvariu. Adicatelea, bacteriilea alea sunt niste organisme si ca orice organism ii trebuie si lui ceva sa bage la mat ( intestin ) si cum la tine in acvariu nu este picior ( inotatoare ) de peste ca sa faca treaba mare si implicit sa umple apa de amoniac si altele o sa astepti mult si bine pana se formeaza acel ciclu al azotului de care ii doare gura pe baietii si fetele de aici de atat explicat. NU?
Pe scurt, fa rost, achizitioneaza cativa pesti de sacrificiu care vor ajuta in acest proces. Si evident cum se intampla in orice hobby in care esti nevoit sa ii aloci ceva timp, ocupal cu documentarea. E mai greu la inceput pana le pui cap la cap dar in scurt timp o sa ti se para banale si incet incet o sa te alaturi grupului care ii doare gura de explicatii date incepatorilor. Ciclul vietii.
|
 |
|