Message |
|
Poti sa incerci cu niste Substrat Pro de la Eheim, bilute ceramice maronii. Intra mai mult pe aceeasi unitate de volum. Folosesc de ambele, dar la filtrele mai inghesuite/interne recomand eheim , la cele externe care sunt mai aerisite, ma refer ca volum, recomand siporax.
|
 |
|
Duritatea nu are nici cea mai mica legatura cu ciclarea. Dar absolut nici una. Poate de la substratul folosit sau sunt varza testele. Nitrat chiar inainte de inceperea ciclarii ai de la robinet. Ala de ti-a iesit nu cred ca are vreo legatura cu ciclarea.
Exista si nitriti in apa de la robinet, eu cel putin am undeva intre 0,05 si 0,1 ppm constant. Nu stiu sigur, dar am avut ceva probleme si presupun ca au fost si cantitati mai mari de nitriti. Apa Nova da in scris negru pe alb ca nitritii nu vor depasi vreodata 0,5 ppm la apa de la retea. Eu zic ca e suficient daca bagi odata un schimb de 40%-50% sa iti "coafeze" pestii.
PH-ul poate sa scada datorita absorbtiei de co2 din atmosfera mai ales ca ai valurire la suprafata apei pentru schimb de gaze ( schimbul de gaze se poate face in ambele sensuri ) si pompa care baga aer din atmosfera care si ala contine alte gaze pe langa oxigen.
|
 |
|
Daca nu vrei sa iesi cu pesti la taraba sau sa umpli borcanelul de pesti eu zic sa ii lasi acolo asa. Se ocupa natura cu legile ei nescrise. Daca se poate numi natura ce este acolo. Acvaristica nu inseamna ca trebuie sa inmultesti pesti, am mai auzit chestii din astea citez: " pai pentru ce mi-am luat acvariu si m-am chinuit sa-l plantez ( minimal, fara nimic fertilizant la substrat sau in coloana ) daca nu inmultesc pesti? " .
Lasa pestii in pace asa cum stau ei acolo. Mai bine ai puna mana sa te informezi ce si cum se face sa le oferi conditii sa traiasca si dupa ce mai imbatranesti treci si la inmultit.
|
 |
|
Succes in initiativa dar vezi ca robinetii aia care i-ai folosit acolo sunt cei mai prosti robineti posibili. Scapa aia in draci.
|
 |
|
Securizat - calit sau securizat - doua foi de sticla cu folie la mijloc. Ca daca e prima varianta nu prea merge ca acvariu.
|
 |
|
Nu neaparat. In caz ca iese de pe laterale riccia, dupa tunsoare mai indesi cu o penseta prin ochiurile de la plasa. In scurt timp se reface. Aia e treaba cu plantuta asta, trebuie sa ai calificare de chinez batran.
|
 |
|
Scoti pietrele cu riccia si in alt vas cu apa le faci tunsoarea plus clatitul de rigoare.
Acvariul e jos palaria. Cat este blamata de unii sau fug altii de ea are farmecul ei prin aportul aparte in compozitiile de genul. Am vazut cateva scapeuri minimaliste numai cu riccia care bat la fundulet in materie de aquascape.
|
 |
|
NU. Freonul sta la lichefiat in jurul la 15 atmosfere. Nu mai retin exact dar oricum la presiune mica. Aceeasi situatie cu recipientii ca si la buteliile de voiaj.
|
 |
|
Putin eronat termenul de comparatie neoane normale / de acvariu.
In functie de ce tii in acel acvariu te uiti dupa spectrul tubului. S-a explicat pe aici ( gasesti si la o cautare cu gugal ) de multe ori despre specificatiile tuburilor, spectre si altele.
|
 |
|
Nu sa le acoperi, doar cateva tufe micute sa acopere golurile. Tinut din scurt evident.
|
 |
|
Totusi pana cand se tot vor inmulti daca se reduce din mancarea disponibila lor?
Legat de melcii de substrat, sunt foarte buni pentru ceea ce fac, chiar prea buni. Dar ai verificat sa vezi ce duritate ai in acea maternitate? Numarul lor indica o cantitate mare de dejectii si hrana neconsumata. Si din cate stiu eu ei nu prea ies deasupra substratului decat atunci cand apa este la limita de a nu le oferi conditii bune, cand s-au urcat deja pe sticla si o iau in sus e clar ca, conditiile din acel acvariu ai intrat in declin.
|
 |
|
Off topic. Am maxim in timpul zilei 32-32,5 grade intr-un nano aflat pe un holisor mai batut de soare. In acel nano am 4 cinereum, blyxa, cuba si utricularia. Nici una din plante nu prezinta probleme. Foarte putin cuba vad ca si-a incetinit cresterea. Cinereumul si blyxa ii dau inainte fara nici o greata. Plus ca nu au la dispozitie soluri sau fertilizare de "fite" si totusi isi vad de treaba lor. Aquabasis, peste nisip negru din ala teflonat, ferropol, macro diy - solutii separate, co2 de la butelie - ph6,5 , zilnic ferropol 24 si lumina 8 ore continuu plus ce "ajuta" soarele.
On topic. Nu comentez ca nu am "calificarea" necesara nivelului prezentat.  Dar niste fissidens nu te coafeaza pe acolo printre pietre? Zic si eu in prostia mea.
|
 |
|
Daca tot aveti unde sa va jucati cu treburi din astea de ce nu incercati sa lipiti un acvariu mai micut cu solutie din aceea care e folosita la laminarea sticlei duplex? Aia stiu cel putin ca are ceva elasticitate si chiar tine pe sticla. Are transparenta mult mai mare si poate fi aranjat mult mai frumos decat siliconul la imbinari.
Legat de grosimea siliconului la imbinarile unui acvariu mare am vazut si grosimi de pana la 4 mm. Nu este greseala de tipar, 4 ( patru ) milimetri.
|
 |
|
Dar un nano pana in 10-12 litri tine foarte bine, plus efectul vizual oferit de o lipitura "invizibila", fara cordonul inestetic de silicon. As fi curios daca tine si un 30-35 litri dar nu inalt, vreo 25 cm maxim.
|
 |
|
Tenellusu' ala e o sagitaria cu pedigree. Iar Hydrocotyle este varianta leucocephala, la fel cu pedigree. Sustin si eu ideea cu blyxa, arata prea bine ca sa fie ocolita.
In rest , keep up the good work.
|
 |
|
Tot niste creveti. Logic. Orice peste sau crustaceu mai mare vor fi motiv de teama si stres pentru ei. Si cum putini sunt acei pesti care nu vor atenta la noii nascuti rezulta ca ai putine variante.
|
 |
|
Cu inel de hranire si hrana adecvata nu o sa fie probleme.
In general fulgii plutesc o perioada inainte sa se scufunde. Plus ca se poate hrani separat fiecare tip de peste, fulgi pentru cei care se hranesc de la suprafata si granule sau pelete pentru cei de fund.
Dar cum mereu sunt variabile in situatiile create pana la cea mai buna varianta trebuie testate alte cateva.
|
 |
|
Incepatori , bagati bine la cap ce a zis colega noastra. Ceea ce este scris mai sus poate fi trecut intr-un carnetel in care sa adaugati in continuare informatii pretioase din acvaristica. Si carnetelul asta sa-l tineti la cap ca si pe biblie.
|
 |
|
Ideea e ca nu toate valurile reusesc sa "sparga" biofilmul si sa-l amestece in masa apei. Returul trebuie sa fie cat mai paralel cu suprafata apei sa impinga inainte pe o distanta destul de mare. Baga cu incercari si o sa ajungi la pozitia corecta.
|
 |
|
Din ce am mai gasit eu scris pe netul asta cica ar fi de la excesul de grasime si/sau mucus secretat de pesti in conditiile in care apar schimbari ale chimismului apei. Impreuna cu niste bacterii care se hranesc cu aceasta "grasime" si cativa alti factori duc la formarea biofilmului. Ramane de studiat in continuare.
|
 |
|