Message |
|
Felicitari. Daca vrei incalzitor sa incalzeasca exact cat ai setat la buton scoate mai multi bani din buzunar. Iar ca resunul incalzezte mai mult decat ai setat eu nu vad a fi o problema. Considera ca nu e scris nimic acolo in jurul la buton si tu invarti de el incetul cu incetul sa obtii temperatura dorita.
Lasa echipamentele in pace si fii atent la pesti, studiaza-i, informeazate de cum sa le creezi un mediu asemenataor zonei de unde provin, asigurale hrana si o apa curata.
|
 |
|
Completare, din ce am folosit eu pprodusele de la tetra sunt mai jos decat jbl sau sera. Iar faza cu schimbul de apa de 15-20% la doua saptamani o sa vezi tu mai incolo ce inseamna.
|
 |
|
Carente potasiu ( K ). Asta se pare ca e cauza cea mai intalnita.
|
 |
|
Isi schimba culoarea in functie de starea de spirit. Speriati, nu le prieste apa, se camufleaza in concordanta cu decorul, cauta sa se imperecheze, sunt bolnavi - cam astea ar fi cauzele care ar cauza schimbari ale pigmentatiei. Lucru valabil la toti pestii.
|
 |
|
Pai ca sa nu ii manance care crezi tu ca ar fi cea mai buna varianta?
Daca vrei sa scoti pui pe banda, cauta informatii de la crescatori, daca doar tii pestii de decor in acvariu, lasa-i asa. Natura are calea ei. Daca ai ceav desisuri de plante in acvariu se vor ascunde puii si posibil o parte din ei sa supravietuiasca, urmand ca dupa o anumita dimensiune sa iasa la inot liber impreuna cu ceilalti.
|
 |
|
Asta din cauza ca ai strans pana a iesit tot siliconul dintre imbinari. Nu se lipesc asa acvariile.
Cu cat un acvariu este mai mare cu atat mai mare trebuie sa fie grosimea cordonului de silicon. La ce ai tu acolo ar fi trebuit sa ai intre sticle undeva la 1-1,5 mm grosime.
Presat cu sipci pana dai in dambla se face la bazinele acrilice, dar acolo sunt alte tehnici si materiale.
|
 |
|
Esti sigur de cardamine lyrata ? Vezi sa nu fie Hydrocotyle leucocephala.
|
 |
|
Daca omul a cumparat doar 2 zebre deja ecuatia e destul de simpla, iar tu ii ceri detalii de iluminare, teste  , plante  .
Sigur nici nu a facut aclimatizarea lor. Stai asa sa vezi ce bazin are omul, 
|
 |
|
|
 |
|
Asa am zis si eu pe un alt forum. Se vede clar si pe hartia care acopera termostatul ca a fost udata si prezinta urme de scurt, acele mici pete negre deasupra fisurii . Spargeri destul de comune la manipulare defectuoasa, uitat cuplat in timpul unui schimb de apa si face poc ca de revelion. 
|
 |
|
Pai si pana mai strangi ceva bani ce faci cu acvariul? Ia totusi un filtru mic si dupa ce rezolvi problema cu banii poti sa-l vinzi pe cel mic.
|
 |
|
Capacale de la peturi sunt facute dintr-un plastic de care nu prea multi adezi fac priza. Inclusiv siliconul care oricum nu prea face priza de plastic in general.
Cea mai buna metoda de a etansa un furtun de un capac de sticla si probat de mine de-a lungul timpului este cea cu ajutorul unui robinet. Se da o gaura cu un burghiu de 5mm bine ascutit in capac. se taie o bucatica de furtun, vreo 1,5 cm si se introduce prin gaura facuta astfel incat sa ramana 3 mm deasupra. Cu putin efort se introduce stutul robinetului prin furtun astfel peretii furtunului vor oferi o etansare destul de buna. Accidental in timpul manipularii se poate atinge legatura furtun-capac si apar scurgeri de gaz, cu metoda mea se poate abuza la manipulare si tot nu apar scapari. Am facut o proba la tipul asta de izolare si tine pana la 4 atmosfere, verificat cu un compresor. Mai sus de presiunea asta sare furtunul de pe robinet, nu robinetul din capac. Robinete folosesc din acelea albe la 90 grade. Trebuie verificat daca au garnitura inauntru ca nu toate sunt asa.
Succes in bricolat.
|
 |
|
Poate o fi avand ceva urme de alge plantele si de aia nu te cauta nimeni. Sau nu le tin in acvarii.
|
 |
|
Ceramica de ce firma e produsa?
Te intreb ca imi da impresia ca e din aceea de prefiltrare si pe tine nu te ajuta cu absolut nimic in situatia de fata. Iar bioballsurile au o suprafata de colonizare la sfert fata de un burete mediu poros. Per total nu prea ai facut o afacere buna in combinatia aia. Cunosc pe cineva care are niste probleme cu nitritii si are filtru plin de bureti si siporax. Curatenie are in acvariu si e si sub populat. Trage tu concluzia mai departe.
|
 |
|
Multi mai afirma ca ar fi un fel de semn ca acvariul este stabil. Adicatelea sunt ok parametrii apei. Si cum tu ai introdus CO2 inseamna ca ala era ultimul element lipsa din ecuatie. Fertilizeaza separat cu niste fosfat ( PO4 ). Eventual fa niste teste sa vezi cum stai cu raportul NO3/PO4 si il corectezi.
|
 |
|
Mic sfat. Scoate toate adaptoarele de returul de la filtru si muta-l sa fie cu iesirea paralela cu suprafata apei si la minim 2 cm de ea sa ai miscare la suprafata apei.
|
 |
|
Felicitari.
Eu le dau la ore diferite din zi. Plus ca ii mai sar cate o zi. Si ai mei sunt super fericiti.
Fa o analogie cu natura , crezi ca acolo au pe cineva angajat sa le dea la ore fixe?
|
 |
|
Data viitoare desfaci cutia si te uiti la inele. Daca comenteaza ala de la magazin, inchizi cutia, pui la loc si pleci fara buna ziua, eventual ii spui ca e ultima oara cand calci acolo si le mai spui si la altii. Dar in general a inceput lumea sa se dea pe brazda. Trebuie sa fie poroase. Stii cum arata piatra ponce? Cam asa trebuie sa se prezinte si astea dar la scara mult mai mica.
Ai grait adevar mare la partea cu buretele in locul la aia de prefiltrare. Acum stii cum sta treaba, o sa apuci sa vezi si cum arata o ceramica poroasa si in timp ii mai atentionezi si pe altii. Circle of life.
Spor in continuare.
|
 |
|
Spuma aia este de la incarcatura organica mare din apa.
Ce mancare dai la pesti? Firma, tip, etc.
Filtru de care ai, debit, ce materiale filtrante ai in el?
|
 |
|
Ceramica aia de la Fluval este pentru prefiltrare mecanica. Daca esti putin atent vezi ca scrie si mare cu litere de o schioapa pe cutie. Ca suport bio ofera mai mult substratul din acvariu decat ce ai luat tu. Prefiltrarea mecanica este pentru a retine impuritatile mari si pentru distribuirea cat mai uniforma a apei prin filtru. Am avut ceva contradictii pe un alt forum cu un domn care, sigur in gand sau in cercul lui m-a facut prost, si afirma cu tarie ca ceramica de la tetratec, cea tot pentru prefiltrare care este pur si simplu glazurata, ofera acelasi suport bio ca si celelate ceramici poroase. In fine, poveste lunga.
Sunt si alte medii filtrante biologice gen Siporax care ofera suprafata si mai mare pe unitatea de volum la preturi comparabile. Cauta informatii despre Symbiont de la Easy Life, Substrat Pro de la Eheim.
|
 |
|