Message |
|
Din cei 26 de wati vor ajunge in acvariul tau vreo 20-22 reali ( poate si mai putin ). Daca zici ca vrei ceva plante mai deosebite, dupa un calcul destul de simplu ti-ar trebui vreo 30-35 de wati, iar daca zici ca bagi si co2 si ceva fertilizare mai dupa carte ar merge si un 35-40 wati ( teoretici ) ca la final dupa ce scazi pierderile sa mai ai ceva acolo sa mearga plantele. Parerea mea din putinul care il stiu.
|
 |
|
Nu rezolva nimic daca pune silicon acolo. capacul superior oricum nu face contact decat in zona suruburilor cu cel de jos pe care sunt prinse componentele. Trebuie desfacut si vazut ce e acolo. Ai o parghie acolo care opreste apa si sigur pe acolo scapa. Ca apa curge prin zona de la cablu e ca acolo marginea aceea este cel mai jos fata de restul. Am desfacut pana acum doua capace la doua tipuri de filtre de la firme diferite. Nu e mare branza, asa cum le ansambleaza chinezoii poti si tu sa le desfaci.
|
 |
|
Dupa cum tin inotatoarele stranse pestii aia numai sanatosi nu sunt. Vezi ca ai problema mare acolo in bazin.
|
 |
|
Eu nu hranesc cu vita sau mancare vie/congelata si intr-un nano tot am avut odata niste planarii. Cred ca erau planarii, oricum niste viermisori mici si semitransparenti. Aveam creveti in el si am bagat o femele de gupp. A durat sa zic vreo 3 zile plus o curatenie mai buna si au disparut. Nu am hranit guppanul dar avea o burta de plesnea. Cred ca servise si niste pui de creveti intre timp. Acesti viermi apar in condintiile cand se strange multa mizerie in substrat. prea multa mizerie in substrat. Singura arma, nu in eliminarea completa a lor, este curatenia, in special sifonarea substratului. In alt acvariu de vreo 60 litri am multi melci de substrat si fac curat sa zic mai des decat in nano, aici nu am vazut coada de viermizor, planarie, ever.
|
 |
|
Vezi in prima poza ca e un surubel in stanga firului. Mai trebuie sa fie cateva in celelalte colturi. Desfaci usor si cu atentie si capacul o sa se separe in doua bucati, partea de jos, cea care are toate garniturile, motorul si restul si o parte ca un capac ce acopera, de design. Mai verifica sa nu curga pe la capul acela cu furtunele sau pompa de amorsare. Dupa ce il desfaci o sa vezi ce si cum. Veroifici toate garniturile, ungi si ansamblezi la loc.
|
 |
|
Intai daca ai cumva la vreun petshop din zona ta acest produs pe raft citesti prospectul. Daca nu, dai o cautare pe net dupa acest produs. Sigur undeva o sa scrie cum se foloseste.
Si ca sa nu te mai tin in suspans, ca iti place informatia servita pe tava, da, iti ajunge la acvariul tau. Mai departe te descurci singurel.
|
 |
|
Sunt niste Labeo. Parca au ceva inrudire cu SAE.
Nu exista nici o legatura intre functionalitatea si demuriea populara de sanitar. Pestii sunt adaptati conditiilor si zonelor unde traiesc. Unii se hranesc cu alge ca alea prospera in zona aia, altii sunt carnivori ca saracii numai aia gasesc in zona lor, altii se hranesc de la luciul apei, altii cu insecte, nevertebrate si tot asa.
|
 |
|
Masculii de pesti vivipari prezinta in zona anala gonopodiu. Te las pe tine mai departe sa descoperi ce e acest gonopodiu.
|
 |
|
O cutiuta de florapol de la jbl e vreo 15 lei. Chiar asa mare paguba e? Citesti cu atentie prospectul produsului inainte sa-l pui in manopera.
|
 |
|
Minim 8, dar iti recomand sa le dublezi. Doua de 6 mm lipite sandvici, lasate sa se usuce si dupa de fetele acvariului. Cel mai sigur iesi daca le faci duble de 8 mm si minim 5 cm latime nu o sa mai ai nevoie de intaritura transversala, aia de la mijloc.
|
 |
|
Cu o racleta de plastic mai dur, umezit continuu. Si la sfarsit doar lustruiesti cu un servetel/buretel cu otet sa scoti si urmele cele mai mici.
|
 |
|
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/aquarium-pictures/showimage.php?i=4116&c=12
Potassium deficiency-----------Small dead areas appear in older leaves. These can start
like little pinpoints and grow. In some species, like
Ceratopteris, the older leaves stay green while the little
dead spots grow. The new leaves are reduced in size and
leaf area, looking a bit 'singed'. In other species the
older leaves can turn yellow before they die, but they do
not have green persisting along the major veins as in
magnesium deficiency.
Potassium (K) ? Mobile, macro-nutrient.
Older leaves
Chlorosis in spots surrounded by pale zones. Then withering of leaf edges and tips.
Small dead areas appear. These may begin as pinpoints and grow.
In other species, leaves may exhibit chlorosis before they die, but do not have green persisting along the major veins as in magnesium deficiency.
Young leaves
In some species, (eg Ceratopteris), leaves are reduced in size and area,
with the appearance of being slightly singed.
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/fertilizing/62876-plant-deficiency-picture-diagram.html
http://www.aquariumslife.com/aquascaping/fertilizers-and-co2/aquarium-plants-deficiency/
http://www.aquariumplantsandsupplies.com/blog/aquarium-tips/identifying-aquarium-plant-deficiencies/
O parte din rezultate la o simpla cautare.
|
 |
|
Pai asa am si eu intr-un bazin no3 la peste 50 ppm si chiar daca fertilizez cu pps sigur nu mai am potasiu dupa cum vad si la plante si asa bag separat iar dupa mai bine de 2 saptamani frunzele noi sunt lucioase de un verde crud si arata ca cele de la tropica. Binainteles si cu co2 pe masura.
|
 |
|
Cauta sa fertilizezi separat cu potasiu.
|
 |
|
Temperatura a influentat cu maxim 20% moartea pestilor. Opinie personala din urma acelorasi neplaceri cu electrica. Un peste sanatos intr-o apa curata, propice dezvoltarii normale, poate sa reziste si mai mult de 48 ore la temperaturi in jur de 18 grade. Isi incetineste procesele vitale.
|
 |
|
Filtru mai bun. Citeste si tu despre ciclul azotului si filtrarea biologica. Fa legatura intre ele si vezi ce iti lipseste. Se poate face acvaristica si cu produse low end, dar iti spun ca sunt si oameni mai, cum sa zic sa nu se inteleaga gresit, mai fixisti pe anumite treburi legate de buna functionare a acvariului indiferent de dimensiune. Iti dau un mic exemplu, se gasesc poze pe net cu duiumul, de la o sala de lucru si expozitie a domnului Amano in care sunt prezente cateva acvarii de 20 litri cu filtru extern. Si filtru sanatos, nu gluma. Crezi ca de grandomanie sau de mai stiu eu ce foloseste asa ceva?
Tie iti trebuie un filtru cu suficienta filtrare mecanica si biologica care sa fie si practic bazinului tau. Iti recomand unul cascada, HOB. Sunt cateva produse pe piata la preturi chiar decente. Ai loc pentru materiale filtrante. Sau unul intern dar cu volum pentru medii mai mare. Dupa cum se stie acvariile mici sunt mai instabile chimic si biologic si de la pocnitori de filtre din alea o sa ai surprize mereu. Cum ai precizat si tu putin mai sus - o pereche de tetra moarta. Poate ca nu te intereseaza asa mult, dar ia considera acei doi pesti ca niste membri din familia ta/rude/persoane apropiate. Ce faci?
|
 |
|
Poate sa iti mai fete si peste vreo 3 luni. Citeste si tu articole legate de vivipari, se gasesc destul de multe informatii.
|
 |
|
Daca stau pe filtru nu e neaparat ca sunt speriati, cum a zis si colegul se ascund si ei, nu sunt pesti de inot liber, traiesc in spatii ferite si evident culoarea filtrului ii ajuta la camuflare.
|
 |
|
Este mult prea mic pentru acvariul tau, ca debit, iar acel micro buretel este enorm de subdimensionat pentru ce iti trebuie tie acolo.
Iar legat de partea de filtrare mecanica fina, nu o sa ai niciodata cu acel filtru in configuratia aceea. Stiu ce zic ca din nefericire am si eu printre echipamentele care stau acuma la cutie in debara doua bucati. Pentru alte scopuri inafara de filtru principal sunt foarte bune : reactor activ co2, skimer de suprafata, etc.
|
 |
|
Dupa cum se vede nuanta la sticla fetei laterale sigur ai strans mult si a ramas foarte putin silicon intre sticle. Cand umpli acvariul se bombeaza fetele mari si normal ca apare un mic unghi la inchidere implicit nefiind siliconul mai grosut apare efectul de parghie si se desface de la interior. Daca nu ati inteles revin cu un desen.
Eu cand am lipit acvariul nu am folosit decat cateva bucati de scoci numa ca sa fiu sigur ca nu cad de la pozitie foile. Odata lipit cu silicon si foile sunt in pozitie verticala nu mai au cum sa cada, plus ca nelegandul cu sipci nu induc tensiune in sticla, cordonul de silicon are grosimea inegala pentru ca aia de la geamgerie cand le zici ca vrei sticla dreapta-dreapta fac inadins sa o taie stramba. Dar rezultatul final e bun. fara bule in lipitura. Am lasat la uscat 6 saptamani acvariul. Am amanat putin dar asa am fost sigur ca e bine uscat.
Si multi faceti greseala sa il lipiti, strangeti cu sipcile sa iasa apa din sticla, nu ajunge sa se usuce siliconul la interiorul lipiturii si cum va manaca in fund ca sunteti zmei desfaceti sipcile dupa 3 zile si normal ca acvariul isi revine dupa tensionare si apar bule in lipitura. Plus ca se tensioneaza si mai mult dupa ce il umpleti cu apa.
|
 |
|