Message |
|
Sunt incalzitoare de la aquael, parca, de 10w si vreo 10 mm grosime si vreo 28 cm lungime, numai ca din cate stiu nu au termostat. Merg continuu dar din cate stiu sunt calibrate pe litraj diferit pentru o diferenta de temperatura de maxim 5 grade. Daca ai in casa 22 grade atunci in acvariu vei avea 27 grade sau mai putin daca cumva volumul apei este mai mare decat cel prescris pentru puterea incalzitorului.
Aaaa, si mai sunt cateva firme care mai produc asemena incalzitoare.
|
 |
|
Bagi in priza instalatia, adica neon si droser. Nu ai cum sa legi la retea direct neonul simplu. Neon bun pentru plantate sunt si cele de la Osram, gama 865 - Fluora si sunt cu preturi foarte bune. Eu de exemplu am dat 10 lei pe un tub de 30W ( lungime 895 mm ) droserul fiind al capacului. separat se gasesc drosere foart ieftine pentru tuburile T8 si cel putin asa esti pe tema. neoanele alea din corpurile de iluminat sunt tuburi de 640 / 765 sau mai stiu eu ce specificatii total nefolositoare.
In principu, daca tii un acvariu cu plante de plastic si 3-5 vivipari e suficient si ce ai indicat tu acolo.
|
 |
|
Nu e de nivelul meu intrebarea, am numai filtre interne cu pompa electromagnetica si filtre externe, dar imi dau si eu cu parerea: bagi mana in acvariu si strangi de burete pana iese aerul din el si obligatoriu o ventuza sa-l prinzi de acvariu. Logic, nu?
|
 |
|
Pestii papa din plante ca deja sunt moarte. In mod normal pestii "comunitari" nu o sa poata manca dintr-o planta sanatoasa.
PS. Cum ai testat daca mai este activ carbonul?
|
 |
|
Nu o sa fie nici o problema, oricum daca lasi bucata intreaga rata de dizolvare este mica. Acum depinde si de duritatea apei tale cu care faci schimburile de apa. Daca depaseste kh-4 si gh-8/9 nu mai e necesar sa bagi osul de sepie.
|
 |
|
Pai ia vezi aici ce nivel ai de co2 cu kh 20 si ph 6 cum zici tu. http://www.theaquatools.com/co2-calculations
|
 |
|
Antoniot wrote:filtru intern cu adevarat bun si silentios este unul singur:
fluval 1,2,3csau 4 plus.
Spun din cunostinta de cauza, prin acvariul meu trecand aproximativ toate filtrele interne.
Fluvalul pe langa silentiozitate are o filtrare mecanica excelenta pe deasupra te anunta in mod corect cand trebuie spalat, avand un buton galben care te anunta.
Cand scoti buretii te miri cum poate sa retina particule pe care nici un filtru intern/extern nu le ar retine.
Foarte corect ce spui pana aici. Dar de filtrarea biologica nu am auzit nimic, chiar si de lauda la ce ai spus tu.
|
 |
|
Daca e fara caterinca noi la ce ar trebui sa raspundem?
|
 |
|
S-a batut apa in piua cu fertilizarea asta mult si bine. Din cate am rasfoit eu pe forumurile romanesti pot sa iti spun ca mai bine de 20% dintr-un forum este scris/dezbatuta fertilizarea. La o cautare mai amanuntita o sa obtii toate informatiile necesare. Plus ca producatorii mai au si informatii pe siteurile lor de prezentare. Din postul tau eu deduc ca nu prea stii bine cum sta treaba cu fertilizarea asta. Eu iti propun sa citesti cam tot ce gasesti despre fertilizare pana intelegi ceva si dupa revii cu intrebari.
|
 |
|
Mai fratilor, cand va mai curg filtrele, ca sa stiti pe viitor, capacul propriuzis e facut din doua parti, cea de jos care tine garnitura mare si restul-pompa de amorsare, pompa, etc si o parte de design, cea de deasupra. Cand incepe sa curga pe la clemele capacului sau pe unde mai au gauri inseamna ca partea interioara a capacului se umple cu apa. Locurile de unde ajunge apa acolo sunt multe. Chiar garnitura mare, etansarile de la pompa de amorsare sau pe la imbinarile la adaptoarele cu robineti sau ce aveti voi pe acolo. Nu va mai aruncati sa teflonati imediat garnitura mare ca aia saraca e cam vinovata in procent de 10-20%. Mai multe probleme cauzeaza restul imbinarilor. Chestie logica.
In principiu trebuie desfacut cu simt de raspundere, schimbate oringurile in zonele cu probleme si la fel ansamblat cu simt de raspundere.
|
 |
|
Nu a mers deloc pentru creveti. In schimb pentru betan a fost viata de lux si huzur. 
|
 |
|
Chestia aia cu filtrele externe de la tetra e cam trasa de par. Curge daca nu stii sa umbli cu el. In rest poti folosi linistit produsele de la Tetra, sunt totusi o marca germana si fabricata tot acolo.
Ce tie si cu vorbele aruncate in necunostinta de cauza si restul care vin sa isi dea cu parerea aiurea in tramvai. Stiu cazuri si de alte filtre sau echipamente de la restul de firme care dau rateuri de noi. Pe alea le-ai gasit pe unde ai citit si despre tetratecuri?
Iar sa iei pesti inaintea acvariului fara sa te documentezi putin ce si cum vei proceda cu acel acvariu e putin cam gresit pentru un incepator. Cauta si tu si citeste din articolele de pe forum, asa cand ai putin timp de pierdut si o sa descoperi destul de multe lucruri folositoare.
Legat de achizitia acvariului nu pot sa ma pronunt, fiecare cu buzunarul si gustul lui. Totusi ca incepator te-ai aruncat prea departe, puteai sa incepi cu un acvariu micut, sa vezi cum stau lucrurile, cum te descurci cu el si dupa treceai la ceva mai serios. Oricum daca se tine microbul de tine o sa faci tot posibilul sa treci la un acvariu mai mare si mai dotat sau daca nu, vei renunta in mai putin de 3 luni.
Oricum , mult succes. O sa ai nevoie. 
|
 |
|
La cei 180 de litri merg vreo 20 Hemigrammus rhodostomus fara nici un alt peste de mijloc, eventual niste sae/ancistrusi. Parerea mea.
|
 |
|
CAm ar trebui sa fie 3-4-5 bucati sa se simta mai bine. Nu ne-ai spus de cand timp i-ai bagat in acvariu.
|
 |
|
E un Corydoras Aeneus Bronze. Comportamentul lui e in mare parte cum l-ai descris, dar atentie, el poate face asa si cand este agitat din diverse motive cum ar fi calitatea apei, temperatura, alte vietuitoare.
|
 |
|
Daca ai filtrare buna si o pereche de Botia umbli si mai rar la el. 
|
 |
|
Acum nu e mult dar sigur acei pomaceea au "tras" cam toate sarurile din apa si astfel sigur au suferit o decalcefiere pestisorii. Plus ca mancarea la pliculete de la tarabe nu prea e completa cu ce le-ar trebui pestisorilor. Si calitatea apei a contat foarte mult la sanatatea vietuitoarelor. De curiozitate, la schimbul de apa sifonezi si pietrisul? S-ar putea sa ai surpriza cu ce gasesti pe acolo, plus eventualele pungi anaerobe cu hidrogen sulfurat care este otrava curata. Legat de temperatura apei, am avut si 32-33 grade fara nici un deces. Dar in perioada asta am facut schimburi mai mici si mai dese si hranit mai putin ca de obicei.
|
 |
|
 Rookie mistake. Acvariul unde sifona nenea era "montat" special numai pentru demonstratie. Daca te uiti atent nici nu exista mizerie in substrat plus bulele prezente pe toate elementele de decor si in linii paralele pe sticla acvariului indica o apa bogata in gaze eventual clor si spumarii datorate turnarii apei in acvariu. Plus ca un acvariu nou, cu sticla curata bulele de aer adera mult mai usor. Cei mai trecuti prin asa ceva stiu la ce ma refer.
|
 |
|
Sorry, dublu post. Rog stergere.
|
 |
|
Nu ne spui si noua din ce oras esti, poate ai apa prea moale si pestii prezinta lipsuri de calciu de se curbeaza in halul asta. Tipul filtrului si mediile filtrante din el poate sa constituie o cauza in calitatea apei de afecteaza pestii. Un pic mai multe detalii.
|
 |
|