[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lemon
Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Umiditatea in exces nu afecteaza TV de deasupra?
Daca vrei plante,ideal ar fi un substrat fertil, 2-3 cm [un fel de pamant de flori, dar special pentru plante de acvariu (JBL, ADA, Denerlle)], plus inca 2-3 cm de substrat inert (pietris), cu granulatia de maxim 1-3 mm.

Ciclarea, de felul ei, dureaza 3-4 saptamani.
Eu am scris aseara un reply, pacat ca nu mergea serverul...

Ideea generala era: "NU CERE SFATURI DACA NU ESTI DISPUS/A SA LE URMEZI" cred ca asta a vrut sa zica si fata cunoscuta sub numele de cod "Faye".

Raphael nu se poate intoarce in 40 de litri la maturiate, ii vei incetini cresterea.
Ia 5-6-7 tetrazone si vei fi multumita.

Corydoras-ul ala, ca asta e celalalt pestisor, era foarte stresat, era agitat, isi vroia medicamentele de nervi...
Nu poti pune un al peste cu betta, decat in situatia in care acvariul e mai mare... E ca si cum intr-o cuseta pui 3 oameni si as pretentia sa se simta bine.

Ia un acvariu de 10-20 litri, un filtru si un incalzitor si ai scapat de probleme... Betta si melci. Atat
Pai cum sa-ti zic eu... Ai gresit de la inceput. In primul rand, 1 litru de apa e groaznic de putin, ai fi avut nevoie macar de 5-7-10 litri ca sa speri ca pestele ala supravietuieste.

Chiar daca ai pus apa plata in vaza respectiva si ai tratat apa cu aqua safe de la tetra, nu a scutit pestele de la a face un soc chimic datorat lipsei de aclimatizare.

Trebuia sa pui jumatate de apa din apa lui cu care a venit, apoi sa fi pus cate putin, cam 10% din apa preparata la fiecare 5-10 minute, asta pentru ca pestele sa se poata obisnui cu noua apa.

Plus ca dupa spalarea cu Fairy / Pur / Tix / Whatever, trebuie sa clatesti de 1000000 (000) de ori vasul, asta pentru a fi sigurca nu raman reziduri de chimicale.

Legat de a 2-a intrebare, raspunsul e ca nici macar Betta nu traieste intr-o vaza pe termen lung.

Sunt chinuiti in boluri / pahare / vaze... au nevoie de filtrare, nu doar de schimb de apa... ia un bazi mic, de 15-20 litri, pune un filtru hang-on de putere mica si o sa ai un peste mai fericit.

E ca si omul, poate supravietui intr-o temnita / carcera, dar asta nu inseamna ca se va simti la fel de bine ca intr-o vila...

Acum depinde de tine ce vrei sa ai, animal de companie sau un prizonier pe care sa il torturezi.
Statuie, statuie, dar macar cu folos.
Trimitem apa de la Constanta, la schimb 10/1 cu palinca.
Garantam duritate mare, o sa faca mbuna pietre la rinichi de la ea.
Incepatori, nu stiu ce e bun.
Uite aici profesionisti la treaba.

Acvariul nu inseamna numai apa...
Cum ii vei asigura filtrarea? Lungimea e destul de mare, cum vei face sa existe circulatia apei peste tot in bazin?
Daca il incastrezi perfect in perete, cum vei avea acces sa umbli in el sa sifonezi, sa schimbi apa, sa plantezi / tunzi,sau sa cureti geamurile?
Cum vei rezolva cu racirea lui pe timpul verii, ca neoanele se cam incing.
V-a fi m-ai mare, banuiesc )
Daca mai pui si cu rambursul banilor la curioer, nu face produsul cat transportul
Ziceai ca nu esti de acord cu live feeding
Avea omul datorii istorice la Cristi, nu le-a platit si uite ce-a patit
dan.pavelescu wrote: prietenul Cristi si prin bunavointa lui

Cum ar veni... sa tot vina
Legat de plante, easycarbo pe care il dozezi ajuta, dar nu total. Este ca si cum ai bea doar apa, fara sa mananci nimic. Permanent.
Iti dai seama ca nu mori instant (dureaza vreo 25-30 zile, functie de cat de hipopotam ai fost inainte), dar la un moment dat tot te prapadesti.
Fertilizarea, cum bine a zis Lucian mai sus, inseamna si micro si macro nutrienti. Aici ai multe variante de unde alege (lichid sau tablete), functie de buget, de la firme consacrate (care nu sunt chiar asa de scumpe cum ar crede lumea) la DIY (prafuri amestecate cu apa...).
Legat de grosimea substratului, e foarte bine ca ai marit-o, sa aiba si plantele unde sa-si dezvolte sistemul radicular.
Fa black-out-ul de care se vorbeste mai sus sau fa rost de o lampa UV sa scapi de alga "apa verde", dar, mai intail, limiteaza pe cat posibil lumina naturala, altfel tratezi doar efectul, nu si cauza.
Au plecat astazi 2 pachete la colegi de pe forum.
Le urez sa se bucure de ei.
Update, imi pare ca e la fel, nicio modificare.
Pestele mananca, vaneaza in continuare pui de guppy... E fericit .
Cu toate asta, are umflatura asta.
I-am crescut temperatura de la 28 la 30 grade, nu cred ca o sa il deranjeze. Guppy si plantele o sa transpire putin, dar asta e, sper sa scape dihania.
Nu am introdus niciun tratament medicamentos pana acum.

Am pus lanterna pe el si nu straluceste, deci nu e Velvetul lui Satan.
Incepem sezonul de donat guppy...
De la 0.5 la 1.5 cm...
Imi pare rau sa aud.
Cat de rapida a fost evolutia la tine?
Eu am observat la mine de vreo 4-5 zile umflatura aia, sper sa nu se duca si al meu dupa al tau.

Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Go to: