[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scificuss
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Message
Dekoline = deko - line, implicit deko ar veni de la decorativ si line de la linie adicatelea linie decorativa, ceva de genul.
Betta nu se tine in pereche decat pentru depunere. Chiar si atunci iese femela, cateodata si masculul, sifonati destul de rau. Iar betta, masculii in general, nu se tin in bazine cu pesti lenti sau cu cozile voalate.
Veche povestea cu aparatul asta, si dupa cum observi nu s-a mai discutat nimic in ultima perioada.

Sfatul meu e sa te indrepti spre alte metode de a introduce co2 in acvariu. Si ca sa fii si mai convins vezi cat costa rezerva si daca o gasesti.

Daca te sfortezi nitel de aia 300 lei ai instalatie presurizata de co2 complet functionala.
Face spuma pentru ca apa contine multe substante organice.

La felul cum ai pus intrebarea sunt mai mult ca sigur ca faci schimburi mici de apa si rare, iar la capitolul filtrare stai extrem de prost.
Uite aici linkuri utile.

http://www.gwapa.org/articles/algae/

http://www.theplantedtank.co.uk/algae.htm

Sper ca te ajuta cu ceva si succes in eradicarea ei.
djphazer wrote:@adrian t Te contrazic Eu inainte aveam 2 bombe fara gelatina puse in serie, si dadeau 2 bule/sec constant timp de 2 sapt. Cu gelatina intr-adevar tineau cam 3 saptamani sau chiar o luna uneori, dar dadeau mult prea putin co2 (o bula la 3 sec). Poti sa te joci cu reteta dupa bunul plac. Mai multa apa, mai multa drojdie, mai putina drojdie, mai putin zahar, adaugat niste bicarbonat. Posibilitatile sunt practic nelimitate.


Pai si nu e bine daca totusi ai cum sa reglezi debitul de co2? Oricum la 21 litri o bula la 3 secunde e destul de ok.
O parcela de Cuba la aproximativ aceeasi dimensiune si fara alge se vinde cu pretul ala.

Eu cel putin daca mai vand plante caut sa le dau pe cele fara alge, chestie de bun simt.
AndreiPro wrote:Am primit azi cadou urmatorii pesti:

- colisa - mascul
- velifera - mascul
- labeo - femela
- botia - mascul


Fara nici un fel de gluma, daca se poate te rog sa-mi spui si mie cum ai deosebit sexul la botia si labeo? Nu de alta dar am si eu si chiar sunt curios.
Se depun resturile pe frunze daca nu ai circulatie in bazin.

Eu cred ca alga aia e un banal staghorn.
La tine pe site, filtrul de osmoza e la 328.87 ron. Cred ca este o greseala cand ai scris pret de 406 lei.
Furtunele ca furtunele dar sa vezi ce o sa gasesti , daca sapi, in robineti si in canalele care strabat capacul. Sa nu spun sa te apuci sa desfaci capacul sa vezi ce gasesti in zona unde e pompa de amorsare.
Baga o poza sau cel putin o descriere mai amanuntita a petei, culoare, aspect, marime, pozitionare........
Vezi ca ai in apropierea ta niste baieti care vand, pe un site online, siporax la pret de vreo 25 lei pe litru. Ia vezi cum iti iese socoteala. Ma mir cum nu ai gasit inainte ideea de a folosi paie de suc, cum am mai intalnit dealtfel.
Si inca un sfat, lasa totusi din frunzele vechi ale plantelor. Ele isi tin din rezervele de nutrienti in tulpina si frunze. Iar pana pleaca sistemul radicular, radacinile, ce creste nou la planta o sa foloseasca din rezervele acumulate.
Butelia de co2 are rolul sa tina inmagazinat co2-ul pana este folosit. Si sunt multe domenii unde se foloseste co2. Daca stau sa le insir o sa fii surprins.

Aici, in acvaristica, co2 este folosit pentru aportul de carbon necesar in cresterea plantelor. In general plantelele emerse, care nu cresc in apa, isi iau carbonul din aer, in apa el fiind limitat datorita multor factori. Poti sa afli mai multe daca te apuci sa studiezi serios plus ca sunt si logice treburile astea. Pentru cine le intelege, evident. Mai este folosit si in acvaristica marina pentru anumite procese in care se introduc saruri sub forma de carbonati si alte reactii. Dar acolo este alta poveste.

Nu ne-ai specificat si noua, cel putin cum trebuia la rubrica Introducere, ce tip de acvariu ai, dimensiune, pesti, plante, lumina, fertilizare ca de acolo incepe tevatura, daca iti trebuie co2 si sursa lui. Posibil la ce ai acolo sa fie suficient o bomba cu gelatina, doar butelia cu un reductor sau chiar si ph-controler.
Eu folosesc bureti la toate filtrele, pe sorb sau intrare, din pricina alevinilor, puilor de creveti si a resturilor "menajere" mari. Imi sunt si mie dragi, dar avand in vedere discutia pornita tin sa cred ca nu realizam anumite fapte. Acei pui de creveti pot ajunge si ca desert pentru unii pesti din acvariu si nu se mai plange nimeni sau sa ajunga batut cu pietre. Intelegeti ideea? Sunt care nu stiu cum se porneste un acvariu si omoara prima sarja de pesti ghinionisti, dealtfel, plus cate animale sunt sacrificate in industrie. Cand va duceti la munte sau la mare, zic de concediu, nu mai plange nimeni insectele zdrobite de vehiculul dumneavoastra sau mai stiu eu ce animale mai secerati, accidental, pe sosea, cu 2/4/n picioare. Si de aici, cum ii place romanului, se poate continua discutia mii de ani.

The end.

Si cu cei de sub 2mm care mai si ajung in filtru sau nu ii vezi ce faci cu ei?


In natura ce crezi ca se intampla? Sa fim un pic realisti. Nu ca m-as simti cu musca pe caciula dar ma simt bagat intr-o oala cam putin pe nedrept. Vrei sa discutam separat de cum oferim fiecare in parte conditii de viata pestisorilor sau animalutelor de casa?
Depinde si de creveti, daca ai specii deosebite se merita sa stai dupa fundul la fiecare dar daca ai red cherry, cu rata mai mare de multiplicare ca si melcii maidanezi, chiar nu stiu de ce atata munca. Oricum la setup-uri noi vei avea parte de alge, micro / macro / uni / pluricelulare si cum crevetii sunt adevarati scavengeri vor avea de unde sa se alimenteze si sa prolifere. Parerea mea. De exemplu, eu am pornit recent un bazin de 180 litri, pentru inceperea ciclarii am introdus pana in 10 creveti red cherry. Timp de 3 saptamani nu am introdus nici un peste si nici un fel de mancare, apa fiind tinuta sub observatie cu ajutorul testelor. Dupa cele 3 saptamani am introdus o pereche de ancistrusi. Concluzia, totul a decurs normal, fara efecte adverse, fara alge, doar inevitabilele brown de care s-au ocupat ancistrusii, iar ca numar in prezent dupa aproape 2 luni sunt ( aproximez ) peste 100 creveti adulti si juvenili, nu mai pun la socoteala toate fatzele de sub 5 mm.

Adica dansii.

image
Aduni ce se poate, adica adulti si parte din juvenili. Restul ura si la gara.
Eheim 2007, la set cu acvariul. Mult subdimensionat pentru acei 54 litri, dar pentru cei 250 litri pe ora ai sai la un acvariu slab populat de pana in 40 litri este bun, excelent daca se inlocuieste buretele intern pentru ceva cu suprafata mai mare ca suport pentru bacterii si la un acvariu de 30 litri. Nivel de zgomot - dead silent. Carcasa fiind tip pahar nu lasa mizeria sa ajunga inapoi in acvariu, curatare extrem de usoara. Pe cat de invechit este conceptul ramane un filtru excelent la categoria lui. Momentan il folosesc intr-un acvariu de 180 avand montat in carcasa filtrului un burete foarte fin doar pentru polisharea apei.
 
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com