[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scificuss
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
djphazer wrote:.....si cu NO3 cum ramane ?

Ca pana acum.

Mereu cand cineva se apuca de un nou proiect trebuie sa "existe" si o hiba. Dar mereu. Aia sa fie problema, intai sa rezolve cu restul si sa mentina acvariul ciclat si dupa isi mai pune probleme in plus. In mod normal daca faci schimburile de rigoare si incarcatura biologica normala treaba o sa mearga ca unsa.
Introducerea se face in cu totul alta parte.

Legat de reproducerea vietuioarelor, in general, este absolut normal sa o faca, asa si cum parintii vostri au facut-o si alte vietuitoare cu mult inaintea aparitiei omului. E un proces biologic natural si normal - zic asta ca mai sunt unii care sunt foarte agitati si speriati cand observa asemenea fenomen. Legat de celelalte informatii in legatura cu vietuitoarele dvs. din acvarii informatii gasiti garla pe internet, de acolo le-am luat si noi, nu s-a nascut nimeni invatate cu ele.
Sorry, my bad. Asta e buba ca sa zic asa cu difuzoarele, pana nu se colmateaza ele putin sa se stabilizeze debitul de gaz o sa ai mereu fluctuatii. Dai putin timp si o sa mearga ok.
Exact, il folosesti asa cum l-ai cumparat, a fost proiectat sa functioneze in forma asta.

Tot nu ai zis cum introduci co2 in acvariu, reactor/difuzor. Sa lamurim odata problema.
Ce ai vazut tu este cu totul altceva decat obisnuita electrovalva care lucreaza cu presiuni de pana la 6 atmosfere. Acolo este un sistem cu bila care taie alimentarea cu gaz inainte de acel robinet de reglaj fin.

Acelasi lucru l-am zis si eu ezatemi, dar bun si de doua ori poate asa se baga la cap. Oricum in maxim cateva saptamani o sa vedem aceleasi dileme pe aici. Deh , lenea asta.
Timi, ia vezi ca la 09:51:33 am postat ceva.
Vezi PM.
Intai lamureste-te care ii diferenta dintre difuzor, reactor activ sau pasiv si dupa vezi ce vrei sau ce te coafeaza la acvariu si implicit la sistemul de injectie al CO2-ului.
NU.

E ca si cum ai zice rasnita de cafea care rasneste cafeaua sau aspirator de praf care aspira praful sau filtru de apa care filtreaza apa.
Intai te intreb cu ce faci dizolvarea co2 in acvariu.

Teoretic daca folosesti un difuzor, si o sa iau in calcul ca tu deabia ai instalat sistemul, incet in timp se colmateaza porii lui astfel incat este nevoie de o presiune mai mare sa iasa co2. Si acel regulator nu prea este regulator in sensul adevarat ci un fel de robinet de reglaj fin dar de mare presiune, posibil sa contina un sistem intern care sa imite partial efectul de reglaj al regulatorului normal. Stiu ca pe aceste tipuri de aparate nu se poate instala electrovalva. Risc de a face un mare poc.
Da, poti sa tii 50-60 evident pesti de talie mica sau puiet si sa fie compatibili ca si comportament ( adica nu ciclide cu guppy ). Corespunzator cu un filtru extern "urias" in care sa dispui de materiale pentru filtrarea biologica suficienta pentru acei pesti, schimburi de apa zilnice cu aspirare de dejectii sau un sistem de schimb, nu la picatura, ci la un debit calculat astfel incat sa schimbi toata apa de doua ori intr-o saptamana.
Vezi sa nu fi facut confuzie intre lumeni si grade kelvin adicatelea culoarea luminii. De exemplu un tub cu specificatia 865 are indice de redare al culorii de peste 80% din lumina solara naturala iar 65 reprezinta cele 6500 grade Kelvin.

In teorie la volumul net de apa care o sa fie in jur de 48 litri iti trebuie in jur de 3000 lumeni si cum poate nu o sa folosesti reflector sau o sa ai unul care nu da un randament bun poti sa urci la 6000 lumeni. Evident asta corelat cu faptul daca folosesti CO2 si fertilizare ca la carte. In varianta low teck iti recomand, ca si colegul, 2 tuburi de 15w cu reflectoarele aferente. Ca sa iesi mai ieftin poti sa iei un reflector mai lung cum sunt cele de la juwel pentru t8 de 30w si il tai in doua. In acest fel iesi cel mai castigat si pe termen lung.
Da, de apa dulce. Si da, asa de groasa ( ) daca are conditii super bune pentru dezvoltare.
Staghorn.
Sa folosim cu rezultate ok? Adica?
Cand ai formulat intrebarea poate parea clara in capul tau la ce te refereai.

Intre timp vezi ca sunt pe topicurile de la hardware o gramada de discutii legate de iluminat, inclusiv LED-uri.
Date despre filtru poti sa ne dai? Ce tip/model si ce medii filtrante ai in el?

Pe partea cealalta Aqua Safe este folosit pentru tratarea apei de la robinet in vederea folosirii ei pentru schimburi, in cazul tau nu prea ai de ce sa il folosesti daca tot nu faci schimburi iar Clynol este pentru reducerea impuritatilor mici din acvariu, ajuta intradevar dar nu cu mult in conditiile tale.

Acum daca ai inteles care e treaba cu schimbul de apa poti folosi Aqua Safe pentru tratarea apei de la robinet.
Daca te apuci de inmultit vivipari doar de dragul artei, evident ca o sa fie si o mare provocare sa tii parinti cu juvenili si alevini in acelasi acvariu, imens de altfel, iti doresc .... reusita.

Presupun ca ai o minima baza de cunostinte, sa nu zic de echipamentele necesare acestei operatiuni.

Oricum le doresc condoleante de pe acum pestilor care nu vor trece cu bine de experiment.

1. Conditii bune spre excelente, vorbind prin prisma tinerii lor intr-un mediu artificial.
2. Depinde de conditii, cunostinte, Varsta ta sau a pestilor, etc.
3. O sa presupun ca e greseala de scriere 25 litri, daca nu, eu zic sa te apuci mai intai sa vezi cum se tine un peste in conditii normale o perioada de 2-3 ani, fara boli sau decese, mai acumulezi cunostinte si dupa ce treci de faza asta eu zic sa te apuci si de inmultitul lor.

Opinia mea.
Este one way tichet to hell. Cum zicea DOD, asta iese numai cu foc.
Sa-mi fie scuzata atitudinea, dar te durea burta daca cautai nitel pe forum sau pe net sa vezi cu ce se mananca pestii astia?
m e s s e n g e r

Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Go to: