Message |
|
Baga o poza mai de ansamblu. Daca tu zici ca ai bagat un neon si totusi ai problema cu plantele iti indic sa te pui putin mai mult cu burta pe cartea de acvaristica, mai dai un search pe gugal, mai rasfoiesti forumul.
Am eu impresia sau tu ai plantat cate o frunza separat?
|
 |
|
AndreiPro wrote:Din pacate pentru moment nu pot investi intr-o onstalatie de CO2. Inca analizez daca sa-mi fac o bomba, sau sa mai astept si sa iau o instalatie "profi".
 Analizezi daca sa-ti faci generator ( bomba ) de co2? Iti dau un sfat, fara nici un fel de aroganta, cat timp analizezi te duci frumusel in bucatarie cu un bidon, golit si spalat - de bauturi carbogazoase, e mai bun ca tine mai bine la presiune, te cauti prin dulap/sertare de niste zahar , gelatina si drojdie praf/la cubulet. Intre timp dupa ce ai cautat pe net reteta si te apuci sa "gatesti" la ea, pana termini de gandit e gata si treaba. Da?
|
 |
|
mihai_ghe cred ca era vorba de prezentat acvariul colegului ddaniel1983, plus ca tu zici ca ai un 2224 cu burete pe sorb iar eu vad in poza postata doar un eheim intern.
Aparte, planta aia centrala din potul ceramic e o Dracena si nu este planta aia nu creste submers. O fi rezistat ea pana acum dar din ce vad incep sa putrezeasca frunzelel asa ca iti recomand sa o scoti de acolo si daca o mai poti salva trage-o la ghiveci pe geam sau balcon.
LE. Vazui si tevile de tur si retur ale filtrului mai tarziu, Nu te dereanjeaza vizual acel filtru intern? Plus ca la volumul de apa e suficient cel extern.
|
 |
|
Daca permiti sa intervin, vezi ca mai este un coleg pe aici care are un E900 la un acvariu de 160 litri brut si nu e multumit deloc de circulatie. Daca poti sa iti iei ceva cu un debit mai mare ar fi excelent, o sa iti dai seama in timp de treaba.
|
 |
|
Daca asa arata coconul, sunt de pomacea. Ei nu depun in apa, posibil sa fi cazut coconul de la sine.
http://picasaweb.google.com/lh/photo/vYnvDHRY9Aq_Aci7aNBOSQ
|
 |
|
La stingatoarele de co2 merg marea majoritatea a reductoarelor folosite in acvaristica. Cel indicat, de persoana care face reclama, nu are robinet de reglaj fin ceea ce pentru tine nu iti va fi de nici un folos. Separat acel robinet achizitionat va duce la un cost total aproximativ egal cu al unui reductor dedicat acvaristicii. Recomandarea mea e sa cauti la rubrica de vanzari ca vei gasi oferte destul de interesante la preturi bune.
|
 |
|
Nu sunt impartiti in sub specii. Rosul crevetilor a fost obtinut "artificial", controlat, ei in natura prezinta aproape aceeasi nuanta ca si amano ( Cardinia Multidentata ). Si cum la cateva specimene pot sa reapara genele originale vor prezenta un colorit mai sters sau pete rosii-visinii mai rare, clar definite, bineineles ca asa pot sa reapara si culoarea verde a oualelor, exact cum sunt si la varianta salbatica, originala. Am testat in acvariu separat, ouale verzi sunt viabile si din ele rezulta creveti mai putin colorati in rosu. Daca totusi aveti rabdare si vreti sa pastrati linia cat mai rosie e sa faceti o selectie a crevetilor cu oua galbene si evindent exemplarele cat mai rosii, sa le pastrati, restul va intereseaza cum ii scoateti din circuit.
|
 |
|
Fa in asa fel incat sa muti cat mai sus turul filtrului sa nu mai traga mizeria mare. Iar pe asta o scoti la sifonare.
On topic. Burete mediu-mare ca prefiltrare si restul siporax. Iar ultimul element sa fie un burete fin sau perlon astfel incat sa fie usor de schimbat, nemai fiind necesar sa umbli la celelalte medii pentru o perioada mai mare de timp.
|
 |
|
Cu o planta, in rahatelul de la vreun peste adus recent, prin apa de la robinet, cu nisipul din acvariu, etc. Gandestete de unde puteai sa aduci ceva infestat cu larva/ou al ramei, asta daca totusi te roade curiozitatea de unde ai adus-o. Iar pe partea cealalta, daca te deranjeaza vizual iti doresc vanatoare placuta.
Cand mai umblam la plantele de fundal mai scoteam odata cu mulmul adunat in jurul radacinilor care o rama din asta mica rosie dar niciodata nu depaseau 1,5 cm si la fel tot ce am folosit in acvariu a fost cumparat de nou inafara de pesti care au fost cumparati de la diferiti crescatori si cateva plante luate de la colegi acvaristi. am fost putin ingrijorat la inceput dar luat pe cale logica si putin studiu nu mi-am mai batut capul. Se pare ca una dintre botii vaneaza la greu fiintele astea, cred, daca or mai fi prin substrat.
|
 |
|
Nu e rama obisnuita care o stim de prin gradini. Aia nu rezista mai mult de 1 minut in apa. Daca ai hranit cu tubifex sau mai stiu eu ce mancare vie/uscata adunata de prin balti poate ai luat vreun pui sau ou al acestei creaturi. Parerea mea, in principiu, e sa o lasi acolo. Nu cred ca poate sa faca mai mult rau decat bine. Ea se hraneste cu resturile organice ajunse in substrat si le va reduce la nivel de mulm, care e benefic pentru plante, cel putin. Mai misca si substratul sa nu se formeze zone anaerobe unde se produc deobicei gaze periculoase. Votul meu e sa o lasi in pace sa isi vada de treaba ei.
|
 |
|
Ai PM.
|
 |
|
Google Pomacea Bridgesi. Sunt tone de informatii.
PS. Te anunt de pe acum ca daca scoti multi pui nici daca vrei sa ii donezi nu o sa mai ia nimeni din Ploiesti. Bafta totusi cu inmultirea lor.
|
 |
|
Stiu ca in general membranele sunt tarate sa plesneasca la 190 bari. Grija cum manipulezi butelia sa nu se incalzeasca si mai mult sa creasca presiunea. Vezi ca pe butelie in general scrie greutatea ei doar cu robinet. Vezi cum faci sa o cantaresti dupa ce mai dai drumul din gaz sa nu o golesti de tot. Si data viitoare dupa ce se goleste cantereste-o cu si fara regulator pe ea si noteaza undeva ca sa stii cum stai cu co2-ul.
|
 |
|
Ai PM.
|
 |
|
Dupa cum se stie un strop de apa poate sa tina pana la cateva milioane de bacterii/virusi. Daca plantele nu le-ai clatit suficient de bine si bineinteles tu pe maini sigur cateva sute de bacterii, minim, au ajuns in acvariu. Si de acolo incepe distractia. Incearca sa tii apa curata, sa le creezi conditiile necesare si eventual cauta un tratament pentru ei. Finroot-ul este tratabil si nu lasa urme, daca e tratat timpuriu.
Poate sa tina pietre calcaroase, cel putin daca nu ridica duritatea apei peste 18-20 grade germane totul e ok. In principiu nivelele de saruri vor scadea la fiecare schimb de apa.
|
 |
|
Este semn de bola, mai precis finroot. Am observat aceasta calitate la peste 90% din guppy de pe piata. Dar posibil sa fie si de la o duritate mica a apei, stiind ca ei in mod normal au nevoie de o apa cu un ph in jur de 7,5.
|
 |
|
Specifica si ce melci este vorba ca sunt destul de multe tipuri intalnite.
Eu cel putin stiu ca e de pomaceea. Si nu sunt mancate, ceea ce vezi tu sunt resturile de oua in care au stat puii.
|
 |
|
Pai are un total de 72 wati la 75 litri.
Poate sa fie si fertilizarea, prea putina/incompleta. Ai substrat fertil? Da mai multe detalii despre acvariu.
|
 |
|
Exact ca toti pestii din familia Characidae.
|
 |
|
Giany wrote:am mai incercat si io "schema" asta cu scosu bulelor de aer si reglarea filtrului sa faca valuri si au murit 2 pesti :-j
Un incident nefericit datorat 99% altor cauze.
|
 |
|