[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bilti
Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
Pun si eu pe forum o schema de PH-metru si una de controler. Am vorbit cu autorul si mi-a zis ca functioneaza fara probleme si nu apar nici deviatii in procesul de masurare singura conditie fiind folosirea componentelor de calitate (rezistente cu pelicula metalica).

http://home.arcor.de/eberhard.schmidt/Basteleien/pH_schaltplan.jpg

image

Cu semireglabilele de sus se ajusteaza cu ajutorul unor solutii PH7 si PH9 iar cu cel de jos nivelul la care sa comute contolerul. Mai e unul (-7V-abgl) care face corespondenta volti-PH. Astfel la PH 7.5 ai 7.5V pe iesire si poate fi afisat pe un voltmetru.

De asemenea mi-a zis ca e bine sa se faca o separatie (probabil galvanica) fata de retea pt a elimina interferentele de la instalatia de neoane.

Eu sunt interesat mai mult de PH controller si in viitorul apropiat vreau sa-l construiesc.
am pus solutia de GH in eprubeta si dupa 2 picaturi s-a facut roz. asta la apa din acvariu. la cea de la retea nu am facut testul.
am facut azi un test al apei din acvariu iar rezultatele sunt GH2 si PH 8.
GH cred ca e OK dar PH-ul pare un pic cam mare. la retea am PH 7,5.

daca pun turba in filtru o sa scada PH-ul? saptamana viitoare primesc CO2-ul si cred ca o sa scada atunci.
le-am impartit aseara la carciuma. daca veneai primeai si tu ca au fost destule.
ashavodaz wrote:cu ciment se "vopseste" numai partea din fatza, sau tot "backgroundul"?, adiq si partea care vine lipita cu ventuze de spatele acvariului?

eu am vopsit doar partea din fata. sa fii atent la instalare sa nu crape cimentul. daca nu ai pus nisip cat timp a fost moale e bine sa faci mici santuri pe spuma pentru a avea aderenta mai buna iar in laptele de ciment sa pui un pic de sapun lichid.
nu o sa mearga. pluteste de bine. de ce nu-l lipesti cu silicon direct de peretele acvariului?
pt ca intampin anumite greutati in construirea acestei instalatii pun si eu niste intrebari. poate ma ajuta cineva:

1. unde pot gasi un regulator de debit? adica un robinet care sa poata fi reglat foarte fin, "la picatura".
2. unde pot gasi o electrovalva (electrovana). am gasit una la calcatoarele profesionale pe aburi dar este la 220V. eu vreau la 12V sau 24V. are cineva instalatie GPL la masina? poate sunt bune cele de acolo!
3. se gasesc pe la noi float-switch?
rezolvat
Mitica wrote:

Daca vasele nu sunt la acelasi nivel te trezesti ca ramai fara apa in bazin ca se duce pe retur sau in vasul de alimentare. Hmm... sa stii ca nu e chiar asa de simplu mai ales daca vasele sunt in camere diferite. Experimenteaza si o sa intelegi ce spun

Aha! Sa stii ca e foarte simplu sa le "reglezi" la acelasi nivel chiar daca sunt in camere diferite. Se foloseste un clasic furtun de nivel similar cu cel uzat in constructii.
Mitica wrote:In principiu schema ta merge dar problema e ca cele 2 vase vor trebui puse la aceiasi inaltime cu acvariul. Cred ca merge sa le pui in spatele acvariului
Mult succes si sa ne tii la curent cu projectul

de ce sa fie asta o problema? eu o sa pun aceste vase tampon in spatele mobilei de bucatarie si ma duc in sufragerie doar cu turul si returul.
acata wrote:Am tot avut discutii cu unii dintre voi, dar as vrea sa mai am si alte pareri. Nu de alta, dar vreau sa dorm linistit.

In total, am calculat ca pe o suprafata de 1 mp o sa fie distribuita uniform o greutate de 800-850 Kg. Acvariul o sa fie cu spatele la perete.
O sa fie la etajul 1 si blocul este din 77. Nu stiu alte detalii ale blocului, dar cred ca e vorba de panouri prefabricate de beton.
Ce parere aveti?

Multumesc.

Si eu mi-am pus problema asta. Bloc din 77 etajul 2. Suprafata suport 1.54m2 (2.2*0.7m) si tine. Incearca sa-l faci mai lung decat acvariul.
Donez kribensis mascul. Nu i-am gasit femela si in plus fugareste celelalte ciclide (apistograma) .Cu restul pestilor nu are treaba.

Detalii pe PM

image
rezolvat. rog un moderator sa inchida topicul pt ca o sa pun un anunt la vanzari.
Vreau sa-mi fac si eu o instalatie de schimbat apa la picatura fara sa fiu nevoit sa dau gauri la acvariu (nu ma intrebati de ce). De asemenea doresc sa fie sigura in caz de infundare a returului sau lipsa apei la retea. Am atasat o poza cu ideea pe care o am.
image
Functionare:
Se folosesc doua vase tampon care pot fi de diferite marimi (eu le vreau cat mai mici). M-am gandit la acestea pentru a nu pune in acvariu nimic in plus.
In momentul in care apa ajunge la nivelul maxim este oprita cu ajutorul electrovalvei prin intermediul microswitchlui. In caz ca se opreste apa de la retea nivelul apei in acvariu scade pana la nivelul minim la care este pus preaplinul.
Daca se infunda returul apa ajunge la nivelul maxim unde electrovalva va fi inchisa automat.
M-am gandit sa inlocuiesc electrovalva cu un plutitor dar nu cred ca este suficient de sensibil. Eventual sa fie folosit in primul vas tampon in caz ca e pana de curent si se infunda si returul!!
Totul merge dupa principiul vaselor comunicante si, daca se folosesc robineti suplimentari (sau debit retur >>debit tur), valva va fi folosita foarte rar.
ozi wrote:n-am mai apucat sa merg sa caut ledu albastru si nici transformatoru de celular, asa ca inca n-am moonlight
dar am o intrebare referitoare la brichetele alea luminoase...de unde stiu daca are led de intensitare mare??? aaa, sau doar o incerc si daca lumineaza puternic e bun,iar daca are doar o luminita handicapata nu e bun...asa sa procedez???

Trebuie sa fie enervanta cand o indrepti spre ochi sau poti face probe la rece cu neoanele stinse si ledul indreptat spre acvariu.
Cred ca o sa las rotala numai in partea stanga (unde e plantata varianta rosie deja dar nu prea se vede) iar buturuga orizontala o sa o pun in mijloc cu javamoss deasupra. Cu plantele astea de fund e ciudat. Stiam ca lilaeopsis are pretentii mari de lumina dar culmea!!! pe sub echinodorus si javamoss e cea mai deasa. S-a intins cam 15cm din locul de plantare initial.
Marsilea in schimb n-are pretentii prea mari. Am cumparat o instalatie de CO2 dar momentan e in Germania si sper sa ajunga in vreo luna. Sper ca atunci sa se indese gazonul. Vreau in final sa fie vreo 4-5 specii. Primul lucru de care o sa scap o sa fie nimphea ca prea fura lumina. Acu 2 saptamani am taiat vreo 6 frunze care obturau lumina dar la 2-3 zile apare alta frunza.
Acum lucrez la o instalatie complet automata de schimbat apa la picatura. Ceva sigur 100% si cum ziceam "merge singura". Am perete comun cu bucataria si se poate face una. Stiu ca apa proaspata inseamna mult pt plante. Cum schimb apa 15% cum degaja toate oxigen.
poate si-a luxat piciorul
acum serios vorbind tratamentele medicale se fac dupa ce te documentezi pe net sau forum. pune si tu detalii la simptomele bolii poate o sa te ajute cineva sau citeste pagina asta:
http://www.acvariu.ro/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=4&id=18&Itemid=29
un betta traieste cam doi ani din cate stiu
Evolutie:

Inceputul in iulie:
-nu prea aveam habar ce si cum.
image

Octombrie:
-am instalat backgroundul, am scos din bolovani si am rearanjat plantele un pic
image

Noiembrie:
-am scos unele plante care nu-mi placeau si am pus altele. dupa inca vreo doua luni o sa ma decid la care raman
-am inlocuit un neon AqualGlo cu TLD830 (era prea chior)
image

Pasii urmatori sunt:

-sa mut echinodorusul mai in stanga (asta dupa ce renunt la doi pui care s-au facut prea mari) iar in locul lui sa pun stancile care acum abia se mai vad. asa sper sa impun raportul de 1,6/1.
-rotala cred ca trebuie sa stea in margine.
-planta rosie sa fie pusa in spate iar in fata ei ceva plante de un verde crud. am plantele dar nu stiu cum se numesc.
-sa renunt la zebre, platy si sa pun mai multi neoni. cred ca vreo 50 ar merge perfect
-sa astept sa creasca plantele covor

Stiu ca pe forum sunt multi pasionati de aquascaping si olandeze si astept sugestii de la ei

de aranjat
image
stanga
image
gazon
image
covor
image
ca sa fii sigur de ce zici pune apa in sticluta si las-o un pic in congelator. eu stiu ca fac cuburi de gheata cu apa de la robinet si nu am avut probleme niciodata.
daca nu ingheata atunci e nasol rau! :-)
acata wrote:In perioada asta, cei de la Apa baga niste substante pentru a impiedica inghetarea (in afara de Cl).

ca baga alte substante stie toata lumea dar faza cu inghetatul nu pare credibil

Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
Go to: