[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bilti
Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
Message
vad ca nu are nimeni femele. ca urmare sunt nevoit sa-l donez unui doritor. mesaj pe PM
La Naposenz in Cluj. Trebuie sa-i dau dreptate lui Merlin: sunt din sticla si pot fi reincarcate. Alternative sunt si pe Ebay dar te costa transportul.
Eu unul am avut ocazia sa vad sarcofagu' pe viu si pot sa va spun ca e IMENS si arata bestial! In timp ce-l asteptam pe MA a venit un copil si batea cu pumnul in sticla
Cu aceeasi ocazia am primit si o tona de plante care au ajuns la mine in bazin.

Apropos:cum schimbi apa in bazin? La picatura? Ca sa va faceti idee de volum buturuga din dreapta cred ca-mi ajunge pana la genunchi.
Ozi: aici in Romania sunt niste brichete cu led la 1RON bucata care merg la 4.5V. Poate gasesti si la tine prin bazar pe undeva. Pe langa faptul ca arata bestial dupa ce se stinge neonul, la mine a fost util cand au depus ciclidele.
Poate intereseaza pe cineva cum se poate proceda in astfel de situatii:

Cum recuperati banii pentru marfa defecta
Vi s-a intamplat sa cumparati un anumit produs, iar dupa o perioada scurta de functionare sa constatati ca acesta s-a defectat? Catalin Teodorescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, va spune cum puteti obtine un alt produs sau cum va puteti recupera banii. Produsele nealimentare de uz curent (din categoria textile, lenjerie, tricotaje, piele si blana, marochinarie, articole scolare si papetarie, sticlarie, portelan si ceramica de menaj etc) trebuie sa fie garantate pentru defectele de calitate o perioada de 30 de zile de la data vanzarii. Acest lucru este valabil atata timp cat defectiunile nu au aparut din cauza utilizarii incorecte de catre consumator. Aceasta inseamna ca agentul economic trebuie sa remedieze defectul sau, daca acest lucru nu e posibil, sa restituie cumparatorului pretul de achizitie. Produsele de folosinta indelungata trebuie sa fie insotite la vanzare de un certificat de garantie care va fi semnat si stampilat de producator/importator si vanzator. Pe certificat trebuie sa fie mentionate obligatoriu intervalul perioadei de garantie, precum si elementele de identificare ale produsului, perioada medie de utilizare, metodele de furnizare a serviciilor de garantie (intretinere, reparare si inlocuire), inclusiv numele si adresa unitatii specializate care va furniza service-ul si orice informatie necesara privind cerintele de service.
Pentru produsul defect, in cadrul termenului de garantie, consumatorul are dreptul la:
* remedierea, in termen de 10 zile, a deficientelor;
* inlocuirea produsului defect, cand acesta nu mai poate fi reparat;
* restituirea contravalorii actualizate a acestuia in cazul in care produsul s-a stricat de cel putin 3 ori in prima jumatate a termenului de garantie, ori in cazul in care produsul care a fost deja inlocuit s-a defectat.

Unde va adresati

Persoanele nemultumite de serviciile agentilor economici se pot adresa Oficiilor Judetene de Protectie a Consumatorilor. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor pune la dispozitie si un numar de telefon unde se pot face sesizari: TELCONS - 0800 080 999 (gratuit)

un articol de Camelia Stan preluat de pe site-ul www.libertatea.ro
am facut rost de un mascul. daca stie cineva unde pot gasi femele rog sa ma anunte.
poti comanda online la www.vitacom.ro. nu e nici un magazin de piese electronice in targoviste?
Eu am facut un moonlight zilele trecute. Am cumparat brichete cu led din bazar la 1RON bucata si le-am legat la un transformator de 9V in paralel (fiecare led cu o rezistenta de 65ohm in serie) dupa care am atasat un semireglabil de 100ohm care sa regleze intensitatea curentului. Am pus numai 3 deoarece nu vreau sa lumineze prea tare. Arata foarte bine si e util la pestii care au facut pui sau pazesc icrele.
am dat cu coasa prin acvariu si donez niste plante: Rotala macrandra si cativa echinodorusi de vreo 5-6 centimetri. detalii pe pm.
Cumpar o pereche de kribensis (in Timisoara)
e de la neoane. sunt de 120cm (la 180cm acvariu) asa ca, in mijoc, am o portiune unde sunt 4 tuburi datorita intersectarii lor. in stanga am un aqua glo si de aceea pare un pic violet.
razvan wrote:se poate face asa ceva la un acvariu de 30 L ?
se pot incastra in expandat, castele si scafandrii?
se pot pune pe linga el 127.586.245.568.....toamna de pesti ?
ti s-a facut de cartonas mov...



Merge si scoici, cochilii, pietris colorat, scafandri si castele dar eu am vrut ceva natural si cred, in linii mari, ca a iesit chiar daca am amestecat un pic speciile de plante si pesti. Sper sa fie util unora dintre cei de pe forum
180x50x50 sticla de 10. detalii aici:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=973
M-am gandit sa postez etapele construirii unui background din spuma poliuretanica in ideea ca unii au nevoie de ceva asemanator in acvariu si pentru a evita greselile facute de mine. Eu am avut nevoie de un background care sa poate fi atasat in acvariul deja populat si de aceea m-am gandit la ceva usor de instalat si care sa poata fi inlocuit usor daca ma plictisesc de el.

Materiale folosite pentru o suprafata de 180x50cm :

1) - 2 tuburi mari de spuma poliuretanica [ 12 RON/tub ]
2) - 36 ventuze [ 0.2 RON/buc ]

image

3) - suport de sticla pentru turnarea spumei (le-am folosit pe cele vechi)
4) - 12 metri de sarma groasa [ 0.3 RON/m ]
5) - oxid de fier (rosu, negru sau galben) [ 1.5RON ]
6) - diverse crengi si buturugi
7) - sarma subtire pt a lega lemnele de decor
8) - pensula
9) - ciment 2Kg

Etape :

1) - Se degreseaza suportul de sticla pe care se toarna spuma. Daca nu este curatat bine, in timpul procesului de uscare, spuma se va desprinde de sticla si se va ondula.
2) - Se lipesc ventuzele de sticla. Se vor pune cate una in fiecare colt precum si in mijloc.
3) - Se leaga ventuzele intre ele cu sarma groasa. Se va urmari ca sarma sa nu fie lipita de sticla.

image

4) - Dupa ce e gata cadrul de sarma se vor atasa crengile (buturugile) cu ajutorul sarmei subtiri. Se pot atasa si recipiente de plastic daca dorim sa punem ulterior plante.

image

image

image

5) - Se agita bine tubul de spuma dupa care se toarna urmarind traseul de sarma. Prima data pe sub, apoi pe deasupra, iar la final se completeaza ochiurile goale. Se toarna intr-un strat de aproximativ 1,5 cm.
Nu trebuie sa va faceti probleme daca raman mici portiuni goale deoarece spuma se va umfla si le va acoperi.
Inaintea turnarii spumei se va pune sticla pe niste suporti de minim 5 cm pt ca spuma sa inconjoare sticla pe margini. Daca nu se procedeaza astfel, la final, backgroundul va fi mai mic decat suportul datorita contractarii in timpul uscarii.
Daca se folosesc mai multe suporturi, atunci trebuie aliniate perfect in plan orizontal si vertical si lasat un spatiu de 2-3 mm pentru a putea fi taiat cu un cutter la final.
6) - Se presara nisip imediat ce s-a turnat spuma.

image

Rolul nisipului este de a usura prinderea cimentului de fundal. Trebuie procedat rapid deoarece la suprafata se formeaza o pelicula uscata iar nisipul nu mai adera. In timp ce se umfla spuma se poate tasa cu un lemn gros in locurile unde dorim.
7) - Se lasa la uscat 2-3 zile.
8) - Dupa ce s-a uscat se taie marginea cu un cutter.
Se va taia urmarind perfect marginea sticlei pentru a nu avea probleme ulterior in special daca se face din mai multe bucati alaturate.
9) - Se desprinde de suport.
Aici trebuie acordat o atentie sporita pentru a nu-l deteriora. Se poate folosi un cutit lung si prima data se desprind toate marginile dupa care se trece spre partea de mijloc.
Se dezlipesc ventuzele de spuma si se vor forta pt. a iesi putin in afara decorului astfel incat sa fie posibila prinderea lor de peretele acvariului. Se pot face probe la rece pe faianta sau chiar pe un geam.
10) - Se va taia unde este prea multa spuma si se poate modela dupa preferinta fiecaruia. In locurile taiate cimentul adera datorita porilor ramasi.
11) - Se pregateste un amestec de ciment si apa de consistenta smantanei diluate dupa care se adauga putin sapun lichid.
Rolul sapunului este de a usura prinderea cimentului de background.
12) - Se "vopseste" backgroundul in 3-4 straturi dupa care se lasa la uscat o zi doua. Se repeta aceasta procedura dar se adauga la amestec oxid de fier functie de culoare si nuanta pe care o dorim.

image

image

Atentie!
Culoarea care se va vedea in acvariu este asemanatoare cu cea a backgroundului umed dar va fi influentata de neoane intr-o buna masura. Ca sa ne dam seama cum va arata rezultatul final e indicat sa facem o proba pe care sa o punem in lumina neoanelor. La vopsirea cu oxid, la ultimul strat, se tamponeaza cu pensula perpendicular pt. a nu se lasa dungi.
13) - Se repeta aceasta operatie de 5-6 ori pana se obtine rezultatul dorit dupa care se lasa la uscat o saptamana. In acest timp se stropeste zilnic de 3-4 ori cu apa si nu se usuca la soare!
14) - Se lasa la detoxifiat mimim 2 saptamani in apa cu schimburi zilnice. Poate sunt necesare mai multe zile in cazul pestilor sensibili dar eu unul nu am avut probleme.
15) - Se instaleaza backgroundul in acvariu prin impingerea de sus in jos si cu marginea inferioara lipita de peretele din spate al acvariului. In momentul in care ajunge la substrat se sapa putin dupa care se impinge sub intaritoare si se apasa usor in locurile unde sunt ventuzele.
Daca acvariul este mai mic si nu are intaritoare pe lungime atunci se pot pune cateva ventuze in partea inferioara pentru a se prinde de fundul bazinului.

image

16) - Dupa instalare este indicat sa se urmareasca pestii mai atent pentru a observa daca apar probleme.

Spor la treaba !
Pana acum vad ca are grija iar restul pestilor nu se apropie de pui. Daca un pui se indeparteaza prea mult fuge si-l ia in gura dupa care il scuipa alaturi de restul. Locuri de ascuns au suficiente de aceea ma gandesc ca o sa traiasca.

Nu mai am nevoie de anubias pt ca am primit de la Dalles (din recolta lui personala) un brat generos :-)
Parerea mea e ca un concurs din acesta ar stimula un pic creativitatea noastra dar sunt realist si nu ma astept sa vad acvarii "Amano". Daca vrem asa ceva trebuie sa investim bani seriosi. Iar faptul ca in Romania unele echipamente sunt de doua ori mai scumpe sau nu se gasesc deloc iti taie cheful.

Poate e offtopic dar se pot vizualiza undeva pozele de la concursul de anul trecut? Sunt chiar curios si poate preiau o idee buna de acolo.
Astazi cand am venit de la lucru am observat ca o femela cacatoides fugarea toti pestii din mijlocul acvariului. Cand ma uit mai bine vad vreo 20 de pui de 2-3 mm!
Am vazut ca de vreo saptamana tot intra pe sub o buturuga dar nu mi-am inchipuit ca a depus. Stiu ca nu e mare filozofie pt unii dar fiind primii mei pui pe care ii vad in acvariu am tinut sa "impartasesc" acest moment cu voi mai ales ca de pe forum am invatat aproape totul :jumpers:
Am pus si o poza dar puii fiind asa de mici nu se vad. Poate am noroc si ajunge unul macar la maturitate.
image
blimpyway wrote:

Am crezut ca sunt folii speciale care rezista la intemperii si care doar se asaza in groapa si se fixeaza marginile cu pietre. Cu cimentu e cam dificil in sensu ca acolo unde (daca) patrunde putina apa si apuca sa inghete il erodeaza.

Probabil ca iazurile mai putin adanci pot fi acoperite peste iarna cu un solar mic cu schelet din tuburi de PVC invelite in folie de polietilena, sa previna inghetul.


Cezar.


Acum cativa ani am facut un "iaz" de care zici tu cu folie de cauciuc neagra. In mijloc are aproape 80cm adancime si nu ingheata permitand astfel plantelor si pestilor (crapi koi) sa supravietuiasca peste iarna. Asta s-a intamplat in Germania dar sa stii ca si la noi se gaseste.
sunt putini pesti in acvariu. credeti ca e necesar sa fac schimburi mai dese?
Colisa iar ramirezul azi a mancat vreo 2-3 purici congelati si mai baga si alge de pe plante. Sper sa-si revina pt ca sunt niste pesti minunati.
 
Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com