Message |
|
Stiu cum e apa, nu cred ca e departe de cea din Techirghiol...
Hemi o sa incerc sa ii iau de la cineva care a scos sau o sa scoata pui aici, in Cta, deci pesti adaptati la apa, nu vreau sa le suflu in cur. Daca ma apuc cu apa RO, nu mai bag Hemi, bag direct Amphirion, ce, sare nu gasesc eu... mai am jumate de sac ramas de cand am pus gogonelele 
|
 |
|
Mai bine daca scap si de aquabasis...
Maine dau o yura prin magazine sa vad cum se vede lampa
|
 |
|
Intrebare:
Pentru plantele de mai sus, este musai sa merg cu T5-uri? As fi vrut sa incerc un open-top (chiar daca ar fi mai simplu sa fac un capac din sticla colata lipita cu silicon, in care sa ascund lampile T5, balastul si firele).
Luam in calcul ca optiuni alternative:
1. banda LED pe radiator (dar nu prea am chef de bricolat, plus ca sunt cel mai prost lipitor cu cositor din lume) https://www.ebay.com/itm/DC12V-5M-5050-300LED-Strip-Light-car-DRL-DIY-tape-lamp-Black-PCB-Waterproof-IP65/232136202961?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=531337257761&_trksid=p2055119.m1438.l2649
2. proiector LED alimentat direct 220v https://www.led-zone.ro/proiectoare-led/proiector-led-20w-220v-slim.
Clar voi merge pe 6500k, dar nu stiu cantitate de lumeni necesara... Din ce am citit, mi-ar trebui intre 20 si maxim 40 lm / litru, ceea ce la cei 110 litri brut as ramane probabil cu 90 net, adica necesarul ar fi de 1800-3000m lumeni.
Daca luam in calcul ca chinezii exagereaza output-ul lampilor facute de ei, un LED de 1500 lumeni ca cel din link probabil are vreo 1200, deci cu 2 bucati cred ca m-as incadra.
|
 |
|
Frumoasa reflexia neoanelor.. .
|
 |
|
Am dat drumul la ciclare.
In astea 3-4 saptamani astept sa gasesc cioata si pietrele, parca nu as pune doar pietre rotunde...
|
 |
|
Foarte frumos. Felicitari!!!
|
 |
|
Mersi, Varol.
|
 |
|
CO2-ul tau e CO2 presurizat? Sau e aer bagat de pompa de aer?
Ce faci tu acum, respectiv aerare, scoate CO2-ul din apa.
|
 |
|
@ocean Asa citisem si eu, ca sunt foarte teritoriali, dar am sperat ca poate merge... se pare ca nu..
@opincarul Ms de sfat legat de plantarea in ghivece. Legat de exemple, am cateva la bookmark, il am chiar si pe al tau.
|
 |
|
Salutare.
Va prezint si eu ideea mea pentru noul bazin de la birou, un bazin 60 / 37 / 50 cm, unde 50 e inaltimea.
As vrea sa fac un vest-african de rau, cu 1-2 cioate, cateva pietre si cateva plante.
Substratul fertil JBL Aquabasis (grupat in zona de plantare).
Substrat inert JBL Sansibar black.
Filtrarea ca fi facuta cu un filtru extern care are 3 litri de spartura de lava si o pompa de 900 litri pe ora.
Dpdv al plantelor, m-am orientat catre plante care sa fie ok si fara CO2 presurizat, care sa reziste doar din fertilizare micro-macro si CO2 lichid.
Iluminatul va fi home-made in capac, probabil 2 neoane T5 de 24w, un 6500 si un 2700.
Plantele:
Crinum calamistratum
Crinum natans
Nymphaea lotus
Anubias (1-2) plante
Bobiltis (asta nu e batuta in cuie, nu cred ca crea fara CO2)
As fi vrut si ceva plante plutitoare, dar nu am gasit din zona, asa ca ramanem doar cu nuferii.
Vietati:
1 pereche de Hemichromis Lifalii
1 pereche de Kribensis
Cum suna pana acum?
|
 |
|
+1 varianta cu radacini, daca tot e poll... 
|
 |
|
Imi plac colturile rotunjite ale standului. Foarte reusit.
|
 |
|
rodoselada wrote:
Da'ce frumos perleaza !!!
|
 |
|
Cred ca a avut norocul sa ia din linia importata de baiatul ala care are depozitul in Fundulea, cu magazinul intr-o strada infundata de langa spitalul Fundeni.
|
 |
|
ccdumitrescu wrote:Stimate ,,acvarist" , dumneavoastra sunteti interest de toti pestii care se doneaza pe cuprinsul municipiului Bucuresti.........
Stimate domn, scuze ca intervin, dar sunteti in eroare.
Domnul despre care faceti mentiune in postare dvs. cauta cu predilectie pesti avand habitatul natural limitat exclusiv la cladirile ce sunt amplasate in cartierul Militari.
|
 |
|
Pana la urma, ai ales varianta cu aspirare (substrat -> pompa-> spraybar) sau cu impingere (teava de in -> pompa -> subtrat -> masa apei)?
|
 |
|
Stai sa vad ce am pe acasa... Acum cateva zile am aruncat un S200 de la ei gasit prin dulapuri.
|
 |
|
|
 |
|
De cat sa te chinui cu al treilea peste... care poate e tot mascul... nu e mai simplu sa schimbi numele acvariului?
II zici ""Brokeback Mountain"" si gata... ai scapat.
|
 |
|
um02122 wrote:Avea dreptate Koala cu dreptul la vot.
Adica votul lui Alexandru2017 sa se puna de 2 ori?
|
 |
|