[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BettaChuck
Forum Index » Profile for BettaChuck » Messages posted by BettaChuck
Iti recomand sa cumperi de aici, de pe forum. Iesi mult mai ieftin decat in magazin si ai o siguranta mai mare ca plantele sunt in regula. Eu am cumparat de la ReBella de mai multe ori si de fiecare data am fost extrem de multumita, plantele s-au adaptat foarte bine la mine, in low tech setup.
Plante care mie mi-au mers bine, fara CO2 sau lumina puternica: Anubias(nana, petite), Cryptocoryne wendtii, Egeria, Valisneria nana, moss(evident) , Microsorum(mai multe varietati), Hydrocotyle leucocephala. Sunt sigura ca mai sunt si altele si e posibil ca tu sa vrei sa te limitezi la mai putine varietati(eu am mers pe ideea de jungle pentru ca tin femele Betta care au nevoie de acvariu plantat ceva mai dens). Despre restul, ii las pe cei care stiu mai bine sa iti spuna. Ma limitez la a spune ca nu cred ca 70 de ron e un buget foarte realist pentru tot ce ai enumerat acolo. Mai bine ia lucruri de calitate din prima decat sa le platesti de doua-trei ori.
De asemenea, vad ca nu mentionezi nimic de iluminare, care este foarte importanta.
Mada C wrote: Salut!

Ma numesc Madalin, Ieri am dat fuga la petshop si am cumparat 10 creveti amano nu m-am putut abtine

Acvariul este unul de 12 l, ulterior a gazduit un beta, care era batran deci este ciclat un filtru minuscul de 200l/h pe care l-am infundat cu niste burete sa-i scada debitul o lampa aquael de 5 w cred substrat negru inert chimic 2 cripto si cateva plante de suprafata.

Ti-am citit mesajul de prezentare si din ce ai spus acolo, eu nu cred ca acvariul tau e ciclat. Ai zis ca dupa ce a murit Betta, l-ai lasat mergand 4 luni dar nu ai mentionat daca ai pus in continuare mancare de peste ca sa mentii ciclul. In absenta unui locatar sau a mancarii de peste, bacteriile alea nu au avut cu ce se hrani 4 luni si eu tind sa cred ca au murit. Nu am avut niciodata creveti dar de la cei care au avut am auzit ca sunt sensibili la parametrii deci posibil sa nu le mearga bine in acvariul neciclat.
Kuhlii se face de 10 cm, nu il vad intr-un acvariu de 14l. Molly sunt vivipari si fac o mizerie infioratoare si ajung la 6-7 cm daca nu uneori mai mult si din nou, eu zic ca nu se preteaza la 14l.
Nu sunt de acord ca pestii Betta sunt statici, cel putin de 5 ani de cand tin Betta, eu nu am vazut asta la ei, cat timp sunt tinuti in conditiile necesare. Un mascul Betta tinut intr-un acvariu cu parametri stabili, cu incalzitor(temperatura tinuta pe la 26-27 de grade) si eventual cu cate ceva de explorat in acvariu(sunt mari fani ai plantelor,mai ales celor cu frunze mai late)si in majoritatea cazurilor singuri in acvariu(sunt si Betta care sunt nu sunt stresati in comunitati, ce-i drept) numai statici nu sunt.
Cat despre filtre HOB, eu una am avut o experienta proasta cu Ocean Free, s-a colmatat extrem de repede si nu facea deloc filtrare mecaninca. Acum am un Aquael pe care e drept am dat putin peste 100 ron dar este silentios si face filtrare biologica si mecanica.
Apa e tulbure si pestele apatic pentru ca, avand in vedere ca bolul ala e de 3 litri, nivelul de substante nocive e imens(presupunanad ca nu i-ai schimbat apa deloc in astea 3 zile). Ca sa nu otravesti cu amoniac un peste tinut in 3 litri, apa aia ar trebui schimbata de vreo 2 ori pe zi.
Parerile sunt impartite aici, dar unii(printre care si eu) considera ca pana si un peste Betta are nevoie de un filtru. Doar pentru ca are organul ala labirint cu care isi ia oxigen din aer, nu inseamna ca nu i-ar placea sa aiba si oxigen in apa si niste bacterii benefice care sa consume din substantele nocive pana i se schimba apa. E adevarat ca Betta traieste prin Thailanda in ape superficiale, dar ele se intind pe kilometrii intregi si betanul poate sari dintr*o "balta" in alta, deci ideea ca ei traiesc in mediul lor natural in 5 litri de apa murdara e falsa.
dan.pavelescu wrote:Sefule, parerea mea e ca te scarpini intr-o pozitie nefireasca. Daca vrei sa-ti faci damblaua cu un betta, alege o solutie "la cheie"

http://allforpets.ro/bol-acvariu-tetra-betta-bowl-18-l_2557.html

http://www.emag.ro/acvariu-hagen-marina-betta-kit-boy-13404-20575112/pd/DG4QJBBBM/

http://www.aquariumshop.ro/article/acvariu-marina-betta-kit-zen.html

Sau mergi in Hornbach si gasesti acolo acvarii ieftine, de la mic la mare, iti iei unul dupa pohta inimii si gata.

"Acvariile" astea de mai sus tin 1 litru jumate de apa. Adica pestele ala sta intr-o singura pozitie si se arde cu amoniac 24/24. La fel de bine merge un peste de plastic in asa bol, se misca la fel de mult si nici nu trebuie schimbata apa. Eu una nu cred ca asa "acvarii" au ce cauta pe piata si sper ca sunt cumparate de cat mai putini oameni.
In legatura cu grosimea las pe cei care se pricep sa isi spuna parerea, insa in legatura cu ce vrei sa pui in acvariu: o sa ai cam 12 litri brut ceea ce inseamna ca dupa ce pui pietris, decoratii, plante iti vor ramana si mai putini litri. Un Betta e la limita, zic eu. Sa pui separator si sa ai 2 pesti, fiecare in aproximativ 4 litri de apa(net) nu cred ca e ok deloc pentru pesti. Probabil ca pot supravietui dar asta nu inseamna ca o duc bine.
Adaug din nou pozele si link-ul la video-ul cu carasii crescuti in conditii corespunzatoare. Poate se intelege ca pestii astia pot fi absolut superbi, dar doar daca li se ofera ce au nevoie(minim 70-80l pentru un peste).
image[/url]

image[/url]

Photo credit: green_mountain_goldfish Instagram

https://www.youtube.com/watch?v=H7RMWdECy8U
In clip, detinatoarea pestilor vorbeste despre cerintele legate de dimensiunea acvariului necesar(ea zice 80l pentru primul peste si 40l pentru fiecare peste in plus). Ca stie despre ce vorbeste cred ca e evident din modul in care arata pestii ei.
Mergi la petshopurile din orasul tau si intreaba daca nu vrea vreunul sa ii primeasca(gratis, evident). Daca vand specia asta de pesti, sunt sanse mari sa ti-i ia. Ideal ar fi sa gasesti pe cineva cu acvariu corespunzator care sa vrea sa ii ia, bineinteles.
Multumesc pentru sfaturi si explicatii! Rog un moderator sa stearga conversatia daca considera necesar, realizez(tarziu) ca nu e ok ca am ocupat topic-ul altcuiva si probabil trebuia sa intreb pe privat sau sa deschid alt topic. Imi cer scuze!
Inteleg acum. Daca exemplarul de Betta ar fi intr-un alt acvariu, atunci as putea avea mai mult de un peste(de dimensiuni mici) in acvariul meu? Mereu mi-am dorit sa tin cateva femele Betta impreuna(stiu ca trebuie minim 3). Credeti ca 4 femele Betta ar fi ok in acvariul meu(FARA mascul!) care este destul de bine plantat si are un filtru relativ bun zic eu(Hagen Aqua Clear Mini) ?
koala wrote:Salut,

- poti baga 1-2 corydoras (pe care sa-i si pastrezi, ulterior),
- n-as combina guppy + neoni... nu sunt agresivi intre ei, dar sunt "din alt film".
- eu as pune alti vivipari acolo: platy rosu (1M+3F) si molly negru (1M+3F)... cu cei 2 corydoras, ai deja pestii potriviti.
- nisip bine spalat si plante easy (gasesti pe forum, pe la rubrica "Donatii")... fara fertilizanti, fara complicatii.

Ii recomandati sa puna 4 platy, 4 molly si 2 corydoras in acvariul de 30l(brut)? Mie tot aici mi s-a spus ca 1 peste(betta) e suficient pentru un acvariul de 26l(brut). Nu mai inteleg nimic, totusi intre acvariul meu si al lui e probabil vreo diferenta neta de 5-6l...

LE: Va rog sa nu interpretati intrebarea ca pe un atac, sper ca nu suna agresiv, vreau doar sa inteleg discrepanta(care mie mi se pare foarte mare). E foarte posibil sa nu inteleg eu ceva, poate am ratat vreun detaliu, va rog sa nu credeti ca intreb cu rea vointa.
Am cumparat un peste Betta acum 2 luni desi avea in mod evident finrot, pentru ca in rest era activ si ma gandeam ca asa cum am scapat alti Betta de finrot, o sa fac la fel si cu asta. Se pare ca are insa un finrot persistent. Nu cred ca este fungic pentru ca nu are varfurile inotatoarelor albe si macinarea nu este uniforma, deci e probabil varianta cealalta. Pana acum l-am tinut in acvariu de 26l, ciclat, la temperatura de aproximativ 25 de grade, cu schimburi partiale de apa saptamanale de aproximativ 30%(apa lasata 48 de ore intr-o galeata inainte de utilizare) si hranit cu granule Tetra Betta. De doua zile l-am pus intr-un acvariu de plastic de 6l cu schimburi de apa zilnice(apa tratata cu JBL biotopol). Sa folosesc niste eritromicina? Daca da, in ce cantitate si cum(cat il tin in apa respectiva, de cate ori sa aplic tratamentul?) Sa pun si niste albastru de metilen ca dezinfectant in apa? Sau stiti vreo solutie speciala pentru asa ceva? Mentionez ca pestele este activ si mananca, nu respira ciudat, nu da niciun semn de boala. Multumesc!

LE: Poza cu betanul(acum e putin mai rau acum decat in poza asta, care a fost facuta la scurt timp dupa ce l-am luat)
image
Cu fulgi nu intentionez nici eu sa ii hranesc, de cand am betta doar granule le dau pentru ca stiu ca daca le dau fulgi, risc sa faca bloating si sa moara(am zis RISC, nu 100% fac). Granule de la Tetra le dau acum dar as vrea sa mai diversific, macar o data pe saptamana as vrea sa le dau ceva cu continut mai ridicat in proteine cum ar fi bloodworms congelati sau krill freezedried si un al doilea tip de granule.
Cei care aveti Betta, ce hrana le dati? Hikari? Dennerle? Sera? Hrana congelata de la ce firma? Vreau sa schimb hrana betanului si as dori ceva recomandari daca se poate.
Am o lampa atasata(clamping lamp) de 11w. As putea sa inlocuiesc becul cu unul de intensitate mai mare? Sau daca raman la cantitatea de lumina pe care o am acum, as vrea macar sa schimb cu LED pentru ca incalzeste mai putin suprafata apei si cred ca se vede mai frumos. Presupun ca in cazul asta ar fi ok lampa LED de 6w de la Aquael nu? Sau am mai gasit o lampa atasata dar pe capetele acvariului(in lungime, nu stiu cum sa explic) cu un bec T8 de 18w.
Vreau sa schimb lampa acvariului meu de aprox 23 l (net) L=40cm, H=26cm . In prezent am o lampa cfl de 11w si nu cred ca face fata, nu doar datorita intensitatii scazute dar si a calitatii produsului in sine(foarte multa lumina se "pierde" in loc sa se reflecte in acvariu cum ar trebui). Am cautat pe internet si nu am gasit decat o lampa LED de la Aquael de 6w(echivalentul a vreo 13w cfl din cate m-am documentat). Nu vreau nici sa pun o lumina prea puternica pentru ca nu intentionez sa am plante cu cerinte foarte ridicate si nici sa introduc CO2(cel mult lichid de la easy carbo as baga), deci m-am gandit ca mi-ar trebui o lampa de maxim 20w. Mi-ati putea recomanda ceva?
steff1g wrote:
Faye wrote:Daca nu sari calul cu popularea acvariului, da. Cum spuneam, e mai bun decat un filtru intern. Pentru 30l nici nu vad ce altceva ar merge. Poate un filtru hang-on, daca acvariul va fi fara capac, in care sa pui ceva material filtrant ca lumea(sera minisiporax, eheim substrat pro tot mini). Dar oricum, va trebui sa mergi cu cele doua in paralel pentru un timp.

Mi-a trebuit ceva timp sa realizez ca e suprapopulat, dar acum problema e ca nu pot da din pestisori , am scandal cu copchilu', care nu intelege care e treaba

Cati ani are copilul? Incercati sa ii explicati ca pestisorii aia nu pot sta in acvariul ei si ca vor venii altii dupa ce le amenajati casuta, sigur gasiti cum sa ii explicati. Pe termen lung nu va plange oricum mai mult daca vor muri constant pestii?
7 vivipari care ajung pana la 5-7 cm in 27l de apa(cat iti raman net dupa ce pui tot in acvariu) ? NU. Ca sa iti faci o idee, eu am un singur peste in acvariu de 22 l net. Cel mult as putea forta sa mai bag 2-3 pesti mici de 2cm dar nu ma apuc de asa ceva, imi place apa frumos mirositoare si limpede ca si cristalul si faptul ca nu trebuie sa schimb decat 20-30% saptamanal.
LE: un peste de 20 cm intr-un cub de 30? Si eu ma simteam oribil pentru ca am tinut betta in 8.5 l de apa cam un an de zile.
De acord....a sugerat cineva ca nu e normal?
Perfect! Cu asta se ocupa si al meu

Forum Index » Profile for BettaChuck » Messages posted by BettaChuck
Go to: