[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Iluminare acvariu ~26l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
BettaChuck
Member

IP:

Vreau sa schimb lampa acvariului meu de aprox 23 l (net) L=40cm, H=26cm . In prezent am o lampa cfl de 11w si nu cred ca face fata, nu doar datorita intensitatii scazute dar si a calitatii produsului in sine(foarte multa lumina se "pierde" in loc sa se reflecte in acvariu cum ar trebui). Am cautat pe internet si nu am gasit decat o lampa LED de la Aquael de 6w(echivalentul a vreo 13w cfl din cate m-am documentat). Nu vreau nici sa pun o lumina prea puternica pentru ca nu intentionez sa am plante cu cerinte foarte ridicate si nici sa introduc CO2(cel mult lichid de la easy carbo as baga), deci m-am gandit ca mi-ar trebui o lampa de maxim 20w. Mi-ati putea recomanda ceva?

This message was edited 1 time. Last update was at 13/04/2016 21:32:38

opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

BettaChuck wrote:Mi-ati putea recomanda ceva?

Da, ramai cu lampa de acum, daca nu tinzi catre plante pretentioase, ori aquascaping.
Ce lampa ai? E suspendata sau te referi la becul din capacul acvariului?
Daca ai capac e simplu, inlocuiesti becul cu altul de putere mai mare, sau faci un reflector pentru becul pe care il ai acum. Tai o doza de bere pe jumatate si ti-ai facut reflector o sa caut un topic in care era descrisa modalitatea ca sa te documentezi.

Mama prostilor e mereu gravida!
BettaChuck
Member

IP:

Am o lampa atasata(clamping lamp) de 11w. As putea sa inlocuiesc becul cu unul de intensitate mai mare? Sau daca raman la cantitatea de lumina pe care o am acum, as vrea macar sa schimb cu LED pentru ca incalzeste mai putin suprafata apei si cred ca se vede mai frumos. Presupun ca in cazul asta ar fi ok lampa LED de 6w de la Aquael nu? Sau am mai gasit o lampa atasata dar pe capetele acvariului(in lungime, nu stiu cum sa explic) cu un bec T8 de 18w.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/04/2016 08:59:26

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: