[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BettaChuck
Forum Index » Profile for BettaChuck » Messages posted by BettaChuck
Nu doar carasi vand asa, ci si Betta si broscute de Florida. E si vina lor ca scot astfel de "produse" dar si mai mare e vina cumparatorilor, care incurajeaza afacerea.Daca n-ar cumpara nimeni, s-ar opri productia.
Sincer Platy al tau pare stresat. Uneori "vioi" e de fapt "stresat". Doar pentru ca inoata mult nu inseamna ca e ok. Sincer cred ca trei masculi vivipari si un mascul Betta sunt o reteta riscanta, cu potential mare de agresivitate, intr-un acvariu asa mic. Nici nu stiu cum face fata acvariul tau la 3 vivpari, si inca un alt peste, sincer.
Mai asteapta si alte pareri, dar mie mi se pare ca Platy are coada mancata. Acum, ca e de la finrot sau de la Betta, nu stiu sa-ti zic. Ar trebui sa ii urmaresti sa vezi, e posibil ca Betta sa atace Platy.
Te rog sa nu crezi ca iti zic cu rautate, dar daca nu iti permiti, du pestii inapoi. Oricum o sa moara din cauza conditiilor proaste. Ai 5 vivpari acolo(guppy), aia fac o mizerie de nedescris iar daca ai macar o femele, se vor impuia de n-o sa-ti vina sa crezi(iar daca ai masculi, probabil se bat, atat cat au loc, in 5l), la saracii cory o sa li se infecteze mustatile si o sa li se erodeze. Ce ai tu acolo nu e acvariu, sincer, e un fel de torture chamber pentru pesti. Si nu, nu schimba pestii astia pe un Betta, nici macar un Betta nu merita sa traiasca in asa conditii mizere.
Mihaita***** wrote:As dori sa primesc informatii legate de caras coada de voal
Dimensiune
Hrana
Inmultire
Mediu de viata minimum de l
etc...

Dimensiune de la 15 cm in sus. Cred ca te referi la fancy goldfish. Aici intra oranda, red moor, fantail si altii. Cum au spus si altii, ajung si la 25-30 cm.
Hrana: granule speciale pentru carasi, anumite legume am inteles ca mai mananca
Mediu de viata minim 75l pentru primul caras si cate 40l in plus pentru fiecare nou caras adaugat.
Filtrarea trebuie sa fie externa, un filtru intern nu va face fata la mizeria produsa de carasi.

Nu asculta povestile celor care spun ca ei au tinut caras in bol de 5 l si a trait "bine mersi" 3 ani intregi, pestii astia ar trebui sa traiasca minim 10 ani, cineva a reusit sa tina in viata un caras peste 30 de ani daca nu ma insel. Te rog nu iti lua daca nu poti sa le oferi conditii, nu doar ca o sa chinui pestii, dar nici nu cred ca vei avea vreo satisfactie: vei avea niste pesti piperniciti si zdrentuiti(cu cozile "mancate" de finrot) si un acvariu murdar si urat mirositor. Ce rost are?
PimballWizard wrote:
Nu, le-am luat din supermarket si am urmat instructiunile de aici(nu am folosit exact toate instrumentele astea, am improvizat) http://www.instructables.com/id/Coconut-Cave/

Trebuie si fiarta,cinestie ce "minuni" sunt pe ea

Edit: Am verificat si se specifica in tutorial inclusiv ca trebuie fiarta. La pagina 7.
Nu, le-am luat din supermarket si am urmat instructiunile de aici(nu am folosit exact toate instrumentele astea, am improvizat) http://www.instructables.com/id/Coconut-Cave/
In legatura cu filtru, mai asteapta sa vezi daca nu te poate sfatui cineva mai priceput, am citit ca se poate sa mai diminuezi din forta unui filtru cascada improvizand un buffer dar nu stiu daca e sigur si cum se face.

Nu stiu daca exista un filtru cascada suficient de mic cat sa nu creeze curenti intr*un acvariu de 12l. Cred ca cea mai buna sansa e un filtru burete de dimensiuni mici. E adevarat ca trebuie sa cumperi si pompa de aer, pentru ca asa functioneaza un filtru burete, dar te ajunge tot la pretul unui filtru cascada ieftin. Daca mergi pe varianta asta, intreaba pe aici pe forum, sa vezi care pompa e mai putin zgomotoasa. Cred ca i-ar prinde bine si o ascunzatoare pestisorului, Betta mei au fiecare cate o pestera mica din nuca de cocos si le place foarte tare sa doarma acolo noaptea. In general cred ca pestilor le place sa aiba un loc de refugiu.
Ar trebui sa si ciclezi acvariu inainte sa pui alti pesti in el; si te rog citeste despre pesti inainte sa ii cumperi si sa ii pui in acvariu, altfel o sa ajungi in acelasi punct peste alte cateva luni, daca nu mai putin.
Cred ca voi comanda de pe nevertebrate.ro cand incep sa livreze din nou, in Timisoara nu am nicio sansa sa gasesc. Nu cumpar nimic fara sa ma documentez inainte
Pot tine 2 perechi de Killifish in acvariul meu de 26l? E plantat si ciclat si i-as adauga treptat,nu toti patru o data. Doar ei in acvariu. Daca da, ce specii recomandati? Eu ma gandeam la doua varietati de gardneri.
Nu, melc asasin am vrut sa zic.

"Clea helena is a burrowing species, and does best in tanks with a sandy substrate."

http://www.wetwebmedia.com/ca/volume_6/volume_6_4/clea.html
Am citit ca si un melc asasin ajuta cu problema asta pentru ca isi petrece mult timp in substrat si il misca in continuu. Sigur, trebuie citit inainte sa vezi daca se preteaza la acvariul tau si daca optezi pentru unul nu inseamna ca nu mai trebuie sa cureti substratul.
pcris wrote: Experienta imi spune ca se dezvolta foarte bine in doar 1 litru de apa si doar 5 cm nivelul apei!

Mi se pare crunt sa tii in asa conditii o vietate. Repet, doar pentru ca traieste, nu inseamna ca e in regula. In Africa traieste in rauri si lacuri in care desi calitatea apei e posibil sa nu fie ideala, CANTITATEA apei cel putin este mult mai mare de 1l. Internetul e plin de care sheets care spun ca ACFs au nevoie de bazine mai mari si preferabil apa filtrata, dar tu ai gasit o sursa doua care spun partial(discutabil) ce vrei tu sa auzi si gata, e clar ca nu e nimic in neregula cu animale tinute intr-un litru de apa. Pacat...
pcris wrote:Am gasit ceva care adevereste observatiile mele. Puteti citi aici

http://lan.sagepub.com/content/29/2/152.full.pdf

studiile facute de cercetatori in domeniu ce cuprind multe observatii asupra cresterii lor si care arata si ca Xenopus Laevis traieste bine si in jumatate de litru/individ de apa si nu este necesara filtrarea/oxigenarea si schimbarea deasa de apa.

Studiul spune, printre altele, ca grupul de X. Laevis care traia intr-un acvariu filtrat si in care erau mai putine specimene(deci, in acvariul in care fiecare broasca avea mai mult spatiu) s-a dezvoltat mult mai bine. Plus, este un studiu legat strict de rata de crestere in diferite medii. Nu spune nimic despre cum e influentata durata vietii(care ar trebui sa fie in jur de 10 ani), despre susceptibilitatea la boli si despre nivelul de activitate al broastelor tinute in putina apa nefiltrata vs acvariu mai mare, filtrat. In niciun caz nu cred ca spune ca o duc bine oricum. Cel mult, eu inteleg ca pot supravietui in conditii neprielnice. Si un caras poate trai vreo 2-3 ani intr-un bol de 2l, nefiltrat, ajungand pe la vreo 5-6cm, doar ca, in realitate, ar trebui sa ajunga la 15-20 cm si sa traiasca vreo 8-10 ani. Nu inseamna ca a dus-o bine, ci ca a supravietuit cum a putut, cat de mult a putut.
Broscutele alea ajung pana la 15 cm si pot trai 10-15 ani. Eu peste tot am citit ca au nevoie de 30-40l si apa filtrata pentru ca produc foarte multa mizerie. Daca ai un acvariu de 60l liber de ce nu le tii acolo? Cred ca 4-5 broscute ar duce-o foarte bine in 60l. Chiar nu-mi pot imagina cum stau in 1.5l
Tii vietati in recipiente de 1 litru?
E extrem de mic pentru ce pesti sunt in el(mai ales ca majoritatea sunt vivipari). Vor muri unul cate unul. Cu ceva noroc, poate vor supravietui cativa pana la sfarsitul ciclarii dar probabil tot vor muri prematur de la stresul din perioada ciclarii. Pentru ce pesti ai acolo, cred ca ti-ar trebui un acvariu de minim 50-60l, ciclat in prealabil.
Ce nu inteleg eu, e de ce ai continuat sa cumperi pesti dupa ce au inceput sa moara primii, cand clar ti-ai dat seama ca a fost o greseala sa iei pestii inaintea acvariului.
Aquael FZN 1, e mai mult decat suficient pentru acvariul meu de 26l
Eu am filtru HOB si nu am probleme, e foarte silentios. Il tin cu debitul la minim. Nu stiu nimic despre filtrul sugerat de tine, eu am un Aquael. Alta varianta ar fi un filtru burete, are debit mic si e preferat de Betta, dar pompa de aer face mai mult zgomot decat un HOB sunt sigura.

Forum Index » Profile for BettaChuck » Messages posted by BettaChuck
Go to: