[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BettaChuck
Forum Index » Profile for BettaChuck » Messages posted by BettaChuck
Ai mai putea incerca sa rearanjezi plantele/ornamentele din acvariu, in asa fel incat atunci cand reintroduci betanul, sa aiba impresia ca e intr-un acvariu nou. La unii functioneaza chestia asta, la altii nu. Sau ai putea incerca sa plantezi mai dens acvariul, in asa fel incat ramirezii sa dispara din raza lui vizuala dupa un timp de urmarire si Betta sa isi gaseasca alta ocupatie, Altfel, cum a zis si severum, tinut in acvariu separat.
trasalica wrote:Pe ce forum mai este activ acest domnisor? )

Pe forum.acvarist
Salex wrote:
Fata de vechiul meu filtru Crystal Hang 1, unde apa trecea in proportie de 90% pe langa burete (mai precis pe deasupra lui), filtrarea fizica fiind aproape inexistenta, la acest filtru apa trece 100% prin burete.

Revin cu o intrebare, nu cred ca are rost sa deschid un nou topic asa ca scriu aici: pana cumpar filtru nou, pentru a remedia cat de cat problema filtrarii mecanice, ar merge sa pun sub buretele mare niste siporax mini sau matrix seachem astfel incat sa inalt buretele suficient cat sa nu mai treaca apa pe deasupra ci prin el? Sau chiar sa inlocuiesc buretele(dar sa il tin in acvariu in continuare ca sa nu deciclez, pana se depun bacterii si pe noul mediu)
Da, asa am constatat si eu, AquaClear mini al nostru e echivalentul AC20, pana si ambalajul e acelasi. Foarte silentios filtrul, cred ca e mai silentios si decat ce am eu acum. Pe acesta o sa il cumpar, multumesc frumos pentru toate informatiile!
Multumesc pentru informatii! Il cumpar din Romania deci ma astept sa fie compatibil cu prizele noastre sau macar sa se mentioneze in descrierea produsului daca e nevoie de adaptor. Cat de zgomotos este filtrul acesta?
Stiu asta, dar am citit ca Siporax reduce nitratii(NO3) care nitrati intelesesem(gresit se pare) ca sunt folositi de plante. De asta am scris ceea ce este mai sus. Multumesc pentru clarificare si pentru sfaturi!
Despre siporax am citit si eu si singurul motiv pentru care nu vrea sa optez pentru el e faptul ca reduce NO3 si cum eu am acvariu plantat, as prefera ca NO3 -ul sa ajunga la plante. Voi merge pe matrix, multumesc pentru sfat! O ultima intrebare: doar Matrix pun nu? Fara alte medii de filtrare?
LE: stiu ca si matrix reduce NO3 dar la siporax asta se presupune ca e "punctul forte".
Multumesc frumos! Ce medii de filtrare imi recomandati?
A avut cineva filtru Hagen Aqua Clear? L-am vazut recomandat pe diverse forumuri de acvaristica si am zis sa intreb aici. Ma gandesc fie la Hagen Mini fie la Hagen 150(singurul motiv pentru care imi e frica sa optez pentru 150 e ca imi e sa nu fie prea puternic pentru locatarul acvariului-un Betta foarte voalat).
http://www.petshopconstanta.com/pesti/Filtre-86/Hagen-Aqua-Clear-Mini-1476.html
Intre Hagen si Aquael asta? http://www.petshopconstanta.com/pesti/Filtre-86/Aquael-Filtru-Extern-FZN-1-4243.html
Lemon wrote:Corydoras-ul ala, ca asta e celalalt pestisor, era foarte stresat, era agitat, isi vroia medicamentele de nervi...
Nu poti pune un al peste cu betta, decat in situatia in care acvariul e mai mare... E ca si cum intr-o cuseta pui 3 oameni si as pretentia sa se simta bine.

Ia un acvariu de 10-20 litri, un filtru si un incalzitor si ai scapat de probleme... Betta si melci. Atat

Probabil detinatorul acvariului din video crede ca e ok tocmai pentru ca pestii sunt asa "vioi"...Imi amintesc cand si eu eram de parere ca "ce atata spatiu pentru un singur peste" si "ce daca altii spun ca nu se poate, la mine poate o sa fie diferit", in 4 ani de tinut Betta cred ca am facut toate greselile posibile(ma rog, nu am incercat sa pun doi masculi impreuna dar in rest...).
N-as tine un peste in 6l de apa(care de fapt se vor transforma in 3 dupa ce pui totul in acvariu) cu atat mai putin nu as pune 2 pesti si un melc(care apropo face extrem de multa mizerie). Sa nu spun ca nu as da banii aia pe un acvariu de 6.6 l(acvariul meu de 26 l a costat mai putin si poate nu e calitate superioara dar nici rau nu arata). Alegerea e bineinteles a ta.
Eu zic sa nu iei kitul ala, adica eu una nu l-as lua. Din cate am vazut, majoritatea kit-urilor au in dotare echipamente de calitate slaba deci, desi pare ca faci o afacere buna, in realitate ajungi sa cheltuiesti mai mult cand constati ca incalzitorul se duce dupa 2 saptamani, filtrul numai filtrare cum trebuie nu face, etc. Acvariul ala este intr-adevar de calitate, am dubii in ce priveste filtrul.Eu as lua(de fapt asa am si facut) pe bucati. Un acvariu de 10-15l, un filtru de tip hang on(si asa acvariul e mic, dupa ce bagi si filtru, incalzitor, decor, plante, substrat sau ce vrei sa mai bagi, abia va mai ramane spatiu si pentru peste) si un incalzitor. Cred ca te va ajunge mai ieftin(nu recomand filtru Crystal Hang On,apropo). Acum partea cea mai grea: ideal ar fi sa nu iei pestele cel nou pana nu pui la punct acvariul. Cicleaza-l macar 2-3 saptamani inainte sa pui Betta in el(adica iti recomand fishless cycling).
Multumesc!
As vrea sa incep sa folosesc in acvariul meu 2 produse din gama easy life: Easy Carbo si Profito dar am citit ca trebuie sa am grija pentru ca cele 3 elemente necesare cresterii unor plante sanatoase(CO2, lumina, nurtrienti) trebuie sa fie in echilibru, altfel nu le va merge bine plantelor. Am doar plante low light in acvariu(intentionez sa mai bag cateva dar tot low light) si iluminarea e asigurata de o lampa cu bec fluorescent de 11W. Volumul net de apa e cam 22l deci as zice ca am aproximativ 0.5w/l . In conditiile astea, e o idee buna sa folosesc produsele de mai sus? Vreau sa le folosesc pentru a accelera cresterea plantelor si pentru a scapa de algele maro(care banuiesc ca au aparut din cauza ca nu am suficiente plante in acvariu
LE: Plantele aflate in prezent in acvariu sunt Anubias nana petite, Valissneria nana, moss, microsorum windelov, limnophilla sessiliflora, Egeria najas. Plantele pe care vreau sa le adaug sunt Crypto parva, Crypto wendtii, Anubias nana, Rotala rotundifolia.
Te-ai uitat si la lista de comanda de pe nevertebrate? Au mai multe specii listate acolo decat pe site. Din cate am inteles ce au pus pe site e livrabil in cateva zile iar ce e doar in lista aduc doar la comanda.
Multumesc pentru parere.Pentru un filtru Hang On si mie mi se pare cam scump dar daca asta e singura varianta buna de pe piata, asta e.Mai astept cateva saptamani, poate gasesc altceva, daca nu, o sa cumpar si eu unul din asta/
severum777 wrote:
BettaChuck wrote:
severum777 wrote:
moisei wrote:Nu stiu ce sa spun trebuie sa studiez si eu problema ..dar stiu ca scalari au nevoie de spatiu..beta ii place mai mult in acvarii mici gen 15l iar zebrele dupa parerea mea sunt prea simplii...prea urati..in rest dupa gust ...dar uitate si la tabelul de compatibilitate

Betta azi il bagai si acum il scot, se tot cearta cu un scalar, mie imi plac zebrele roz, ac vad ca unul din scalari are 2 puncte albe pe o aripiora , o fi un inceput de gris? Sa pun niste sare in acvariu, preventiv?

Mi-e asa mila de Betta ala al tau...nu te induri sa il lasi intr-un acvariu de 10-15l singur? Il mai chinuiesti mult cu tot felul de combinatii prin acvarii comunitare? Ti-au spus cel putin 4-5 oameni de pe forumul asta sa nu il mai fortezi prin comunitati...parca ziceai ca Guppy stau ascunsi si nu ies decat 3-4 minute pe zi, cand sunt in acvariu cu Betta.Iar ii pui impreuna?Ti s-a spus si ca tetrazonele trebuie sa fie in acvariu "species-only" pentru ca sunt pesti agresivi.Nu inteleg de ce mai intrebi daca oricum nu iei in considerare ce ti se spune?

Iti bati joc de mine? Unde am spus ca guppy stau ascunsi? Tetrazonele se tin cu labeo, gurami, ancistrusi, SAE , macropodus ,am cautat de mi s-a urat acvarii biotop asiatice , iar combinatiile cam astea erau, cand vad cu ochii mei ca merg, de ce sa nu-i combin ? intrebarea nu era pusa de mine, m-a rugat un prieten sa postez, inca imi place ideea de acvariu asiatic, iti arat video cu fiecare acvariu, sa vezi ca betta sta cu guppy , iar tetrazonele cu gurami, labeo ...

Nu si imi pare rau daca te-am suparat, uite aici topicul http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/36188.page Ai zis initial ca Guppy stau dupa filtru si ies doar cateva minute si dupa ai zis ca Guppy il streseaza pe Betta.N-am vrut sa ma cert cu tine, am zis sa fac totusi o ultima incercare pentru Betta ala al tau, poate totusi te conving sa il lasi singur.E ultima oara, promit ca nu mai zic nimic, oricum nu iti schimb parerea.
.
severum777 wrote:
moisei wrote:Nu stiu ce sa spun trebuie sa studiez si eu problema ..dar stiu ca scalari au nevoie de spatiu..beta ii place mai mult in acvarii mici gen 15l iar zebrele dupa parerea mea sunt prea simplii...prea urati..in rest dupa gust ...dar uitate si la tabelul de compatibilitate

Betta azi il bagai si acum il scot, se tot cearta cu un scalar, mie imi plac zebrele roz, ac vad ca unul din scalari are 2 puncte albe pe o aripiora , o fi un inceput de gris? Sa pun niste sare in acvariu, preventiv?

Mi-e asa mila de Betta ala al tau...nu te induri sa il lasi intr-un acvariu de 10-15l singur? Il mai chinuiesti mult cu tot felul de combinatii prin acvarii comunitare? Ti-au spus cel putin 4-5 oameni de pe forumul asta sa nu il mai fortezi prin comunitati...parca ziceai ca Guppy stau ascunsi si nu ies decat 3-4 minute pe zi, cand sunt in acvariu cu Betta.Iar ii pui impreuna?Ti s-a spus si ca tetrazonele trebuie sa fie in acvariu "species-only" pentru ca sunt pesti agresivi.Nu inteleg de ce mai intrebi daca oricum nu iei in considerare ce ti se spune?
Si eu am acelasi filtru si aceeasi problema cu el inca eu am acvariu de 26l deci la mine merge si mai greu. Mi-e groaza sa iau ciclarea de la capat dar stiu ca trebuie sa il schimb. Daca iei filtru nou, scrie si aici de care ai luat si cat de multumit esti te rog!

Forum Index » Profile for BettaChuck » Messages posted by BettaChuck
Go to: