[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Povestea cu creveti... Putin ajutor va rog.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Mada C
Junior member

IP:

Salut!

Ma numesc Madalin, Ieri am dat fuga la petshop si am cumparat 10 creveti amano nu m-am putut abtine

Acvariul este unul de 12 l, ulterior a gazduit un beta, care era batran deci este ciclat un filtru minuscul de 200l/h pe care l-am infundat cu niste burete sa-i scada debitul o lampa aquael de 5 w cred substrat negru inert chimic 2 cripto si cateva plante de suprafata.
Cum ziceam ieri m-am entuziasmat prea tare si am cumparat 10 creveti amano.
Cand am ajuns acasa in timp ce ii aclimatizam am observat ca unul din ei are ouo astazi cand am venit de la servici, binenteles mi-am lipit fata de acvariu, am urmarit fiecare crevete in parte sa vad ce mai face gravida, dar aparent gravida nu mai era..... in timp ce ma uitam prin acvariu pe la suprafata apei vad ca niste larve de tantari dar in miniatura de avia ii vezi..... panica, panica,panica! M-am dus la petshop si am lua 2 plante (acele Cryptocoryne) in gandirea sa se ascunda larvele sa nu le manance crevetii si niste mancare de creveti da radeti....
Pana sa bag plantele m-am mai uitat in acvariu sa vad cum mananca satra mea de creveti si am observat intr-un colt al acvariului o larva de 4-5 mm pare sa fie ca de libelula..... pam pam pam.... am scoso din acvariu. cum i de unde... nu stiu...
Teste de apa nu mai am ca nu le-am mai gasit dupa mutare, dar maine dupa servici ma duc sa cumpar si va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa mai cumpar pentru ca sunt incepator aproape de zero la capitolul creveti dar imi plac si vreau!

As avea vre-o sansa sa-mi traiasca larvele de creveti? scurt cat m-am documentata am vazut acolo termeni salimetru, apa sarata plancton ca rana sau alge. greu domle greu, dar mi-ar placea sa ii salvez.
Mada C
Junior member

IP:

Plasticul acela este temporar, sa aibe unde sa se ascunda crevetii
Am facut poza dupa ce am bagat plantele in acvariu
[Thumb - ghk;hk;.jpg]

Mada C
Junior member

IP:

Monstrul
[Thumb - ghdghdddd.jpg]

AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Crevetele amano este printre putinii creveti care are stadiu de larva,larvele lui nu pot supravietui in apa dulce, ele trebuie mutate in apa salmastra.Daca vroiai sa ii reproduci trebuia sa incerci neocaridina rcs, sakura si blood mary sunt chiar frumusei !

This message was edited 1 time. Last update was at 06/09/2016 20:05:38

Mada C
Junior member

IP:

Multumesc pentru raspuns, am citit si eu asta dar binenteles dupa ce i-am luat... acum n-am ce face si trebuie sa ii pastrez, plus ca asta este inceputul, vreau mai multe nanouri.
In privinta reproducerii speciei am citit ca e greu... dar se poate, mai devreme vazusem pe net un clip cu un tip care ii crestea de la inceput numai cu alge facute de la un bec 24/24.
Intrebarea mea era ce trebuie sa cumpar pt viitor sau poate chiar maine si sa incerc sa ii mut pe astia mici.
BettaChuck
Member

IP:

Mada C wrote: Salut!

Ma numesc Madalin, Ieri am dat fuga la petshop si am cumparat 10 creveti amano nu m-am putut abtine

Acvariul este unul de 12 l, ulterior a gazduit un beta, care era batran deci este ciclat un filtru minuscul de 200l/h pe care l-am infundat cu niste burete sa-i scada debitul o lampa aquael de 5 w cred substrat negru inert chimic 2 cripto si cateva plante de suprafata.

Ti-am citit mesajul de prezentare si din ce ai spus acolo, eu nu cred ca acvariul tau e ciclat. Ai zis ca dupa ce a murit Betta, l-ai lasat mergand 4 luni dar nu ai mentionat daca ai pus in continuare mancare de peste ca sa mentii ciclul. In absenta unui locatar sau a mancarii de peste, bacteriile alea nu au avut cu ce se hrani 4 luni si eu tind sa cred ca au murit. Nu am avut niciodata creveti dar de la cei care au avut am auzit ca sunt sensibili la parametrii deci posibil sa nu le mearga bine in acvariul neciclat.
Mada C
Junior member

IP:

Cam ai dreptate, la treaba asta nu m-am gandit. nu am pus mancare in acvariu si nici testele de apa nu le mai gasesc, maine ma duc si iau teste sa vad exact ce si cum .
fix acum le fac un schimb de apa de 20%
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bine ai venit pe forum.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/09/2016 21:33:49

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bun venit pe forum.
Scoate craniul din apa, e urit ca naiba ...
Mada C
Junior member

IP:

Gabi C wrote:Bun venit pe forum.
Scoate craniul din apa, e urit ca naiba ...

Stiu l.am pus cu scopul de a se ascunde crevetii in el in primele zile de adaptare, o sa il inlocuiesc cu o piatra cu gauri in ea
Mada C
Junior member

IP:

Sau vad eu cu ce

This message was edited 1 time. Last update was at 06/09/2016 21:40:37

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: