[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 45L accent pe plante  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Marius0234
Unripe member

IP:

Buna ziua,
Ma numesc Marius si am 23 de ani. Am un acvariu 50x30x30 pe care l-am folosit pe la 10-11 ani. As vrea sa mi-l refac acum cu mai mult rationament si maturitate. Sunt din Bacau si nu stiu de unde sa imi cumpar plante vii. M-am gandit sa cresc pentru inceput Jungle Val; am inteles ca nu este pretentioasa, creste repede si as vrea sa acopar partea din spate sau macar filtrul cu ea. Ce alte plante mi-ati recomanda pentru inceput? Pot planta plantute in timp ce acvariul este plin?
Ca echipamente nu am decat un filtru resun 900-l de cand aveam 10-11 ani. Nu stiu daca as putea sa mai folosesc carbunele, banuiesc ca buretele nu are probleme.

Substratul ma gandesc sa il fac din pietris+nisip negru ( https://animax.ro/evidecor-nisip-decorativ-negru-1kg.html ). Ma gandesc ca o combinatie de pietris + nisip ar fi cea mai propice pentru cresterea plantelor.

Ce parere aveti despre pompa de aer resun air 1000?
Ce fertilizatori sa aleg? Lichid sau granule?

Ma gandesc sa pun 5-6 pestisori in acvariu, dintre care 2 sa fie sanitari.
Bugetul pentru substrat+ pompa aer+ plante+ fertilizatori= 70 RON

Multumesc pentru ajutor.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/09/2016 16:04:48

BettaChuck
Member

IP:

Iti recomand sa cumperi de aici, de pe forum. Iesi mult mai ieftin decat in magazin si ai o siguranta mai mare ca plantele sunt in regula. Eu am cumparat de la ReBella de mai multe ori si de fiecare data am fost extrem de multumita, plantele s-au adaptat foarte bine la mine, in low tech setup.
Plante care mie mi-au mers bine, fara CO2 sau lumina puternica: Anubias(nana, petite), Cryptocoryne wendtii, Egeria, Valisneria nana, moss(evident) , Microsorum(mai multe varietati), Hydrocotyle leucocephala. Sunt sigura ca mai sunt si altele si e posibil ca tu sa vrei sa te limitezi la mai putine varietati(eu am mers pe ideea de jungle pentru ca tin femele Betta care au nevoie de acvariu plantat ceva mai dens). Despre restul, ii las pe cei care stiu mai bine sa iti spuna. Ma limitez la a spune ca nu cred ca 70 de ron e un buget foarte realist pentru tot ce ai enumerat acolo. Mai bine ia lucruri de calitate din prima decat sa le platesti de doua-trei ori.
De asemenea, vad ca nu mentionezi nimic de iluminare, care este foarte importanta.

This message was edited 2 times. Last update was at 29/09/2016 18:16:49

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: