Message |
|
Mai am un pachet normal si unul mai mic de 23 creveti la 15 lei.
La pachetul mare - bonus un bebe ancistrus.
|
 |
|
Renut la acvariul cu creveti prin urmare mai am de dat 2 pachete de red cherry de 45 indivizi la 30 lei pac.
Sunt cuminti si harnici dar din pacate nu mai am timp sa ma ocup de ei.
|
 |
|
Vand creveti red cherry, 1 ron bucata. Pot trimite oriunde in tara atata timp cat exista mijloc de transport direct (maxi-taxi, tren).
Pana acum am trimis cu maxi-taxi si au ajuns fara probleme.
|
 |
|
Am primit azi plantele,sunt super. Lotusul e chiar mai fain decat ma asteptam. Mersic si pentru bonus.
|
 |
|
Bubita creste si nervura de care e atasata a devenit sangerie la baza, acolo unde intra in corp. Chiar nu stiu ce poate sa fie. Nu e nimeni care sa ma ajute cu un sfat?
|
 |
|
Multumesc dar am rezolvat problema. Imi trebuiau atunci pentru un transport de creveti. Se pare ca rezista si fara.
Multumesc oricum.
|
 |
|
Nu vreau neaparat sa il cumpar pentru ca deocamdata nu am conditii pentru alti pesti. Am vrut insa sa stiu mai multe despre el pentru ca mi s-a parut deosebit, mai ales cand se umfla si face fetele alea ciufulite. Nu am stiut insa ca e obtinut prin metode atat de urate. Mi-am inchipuit ca asa e el de la mama natura.
|
 |
|
Azi la un pet am vazut niste pesti papagali. Ce pot sa spun...superbi, mai ales ca in viata mea nu am mai vazut un peste verde. Normal ca vanzatorul, vazandu-ma ca ii admir atat, a si sarit pe mine ca sunt pesti foarte pasnici, ca pot fi tinuti cu toate celelalte specii de acvariu obisnuite si ca nu sunt deloc pretentiosi. Cu toate astea imi vine cam greu sa cred asta, desi, trebuie sa recunosc faptul ca m-am cam incantat. Avand in vedere pretul insa mi-am pus frana. Sunt destul de scumputi si pariez ca au si nevoi spaciale. Puteti sa imi spuneti cate ceva despre aceasta specie?? Am inteles ca pot atinge dimensiuni impresionante chiar si in acvariu. Cei pe care i-am vazut nu erau mai mari decat carasii de marime medie.
|
 |
|
De ieri am observat ca la unul din cei 2 cory i-a crescut ceva pe aripioara dorsala. Nu este ciuperca, chiar daca asa arata la prima vedere. pare mai mult ca o ingrosare a tesutului, un fel de bobita umflata. Nu pot sa explic foarte bine asa ca voi pune cateva poze poate se gaseste careva sa ma lumineze. pestele se comporta normal, mananca la fel, nu stiu in ca masura l-a afectat fizic. Oricum nu e ok sa il las asa. ce ar putea sa fie?
http://tinypic.com/r/i225g5/6
http://tinypic.com/r/rk5ssp/6
http://i45.tinypic.com/1ywwol.jpg
|
 |
|
Deocamdata crevetii s-au epuizat. Ultimul lot pleaca luni la Tg-Mures. Cand voi mai avea am sa anunt aici. va rog nu inchideti postul.
Multumesc.
|
 |
|
Daca gasesti Blue Tiger Shrimp, spune-mi si mie te rog. Caut de ceva timp dar se pare ca sunt cam greu de gasit.
|
 |
|
Stie cineva unde pot sa gasesc astfel de pastile? Sau poate aveti de vanzare. nu imi trebuie foarte multe.
|
 |
|
Asa am auzit si eu, ca se intretine greu, dar vad ca ii merge foarte bine. Era puiut cand am cumparat-o si pana acum s-a dezvoltat foarte frumos, mai dat si o frunzulita .O am deja de 2 luni si pare sa se fi adaptat perfect. Lumina are din belsug, am luat special pt plante un neon care imita lumina naturala si se pare ca ii prieste.
|
 |
|
Stie cineva cum se face inmultirea acestei plante? Am o astfel de planta si mi se pare fascinanta dar avand in vedere faptul ca pretul e exagerat, nu am luat decat un exemplar pe care sper sa il inmultesc. Pe net am gasit ca inmultirea se face prin taierea bulbului insa nu prea stiu exact cum si nici nu as vrea sa o distrug. ceva idei?
|
 |
|
Generatie noua de crevetei, colorati si frumusei.
|
 |
|
Au un incalzitor de la Resun, RH9000 de 50W. temperatura e in jur de 26 grade. Filtrarea se face printr-un burete normal, cu aer care zic eu ca e mai mult decat suficient. L-am spalat in seara asta si a iesit apa neagra din el deci isi face treaba. Am o mana de riccia si una de moss in care isi fac de cap bestiile alea mici. Am mai bagat si vreo 15 pui de pomanceea ca sa curete mancarea in exces.As vrea sa le pun ceva nisip pe fund si am pregatite si o nuca de cocos, dar asta cand ii mut - aici nu prea am loc.
Sistemul acela cu seringa e asemanator cu cel pe care il foloseam sa fac curat la puii de xipho. Foloseam furtunasul de plastic care era bagat in buretele de filtrare. Il scoteam din burete iar debitul de apa il reglam prin strangularea furtunului. Este chiar un sistem foarte simplu dar chiar si asa mai trageam cate un pui cand curatam fundul acvariului. Noroc ca erau mici si nu pateau nimic. Mi-e frica insa sa fac asta si la creveti pt ca puii de xipho fugeau cand bagam furtunul in bazin, mormolocii astia de creveti se agata de tot de e nou, chiar si de mana mea. Mi-e sa nu ii stalcesc.
|
 |
|
Stiu ca o sa para stupida problema dar chiar am nevoie de ajutor. Am un acvariu mic de aprox 10l in care traiesc si se inmultesc precum paduchii red cherry mei. Nu stiu cum sa fac curat in acvariu. Pe jos nu am nisip asa cum ar fi trebuit pt ca am spus ca o sa ii tin temporar in acvariul asta. In curand se vor muta intr-o casa mai noua si mai mare. Intre timp pe fund au inceput sa se tot adune reziduuri pe care nu stiu cum sa le scot. Am vazut ca au aparut si cateva generatii noi de creveti care abia se pot vedea cu ochiul liber. Apar mai ales cand le dau mancare.Am o mana de plante care stau pe fundul acvariului si in care se ascund majoritatea. Ma tem ca daca bag pompa cu care curat acvariul mai mare o sa ii jumulesc si pe aia mici care stau pe fund. Pana acum nu am facut decat sa schimb periodic o parte din apa si vad ca a functionat, apa a fost cristal in tot acest timp. De ieri vad ca apa s-a cam ingalbenit si stiind ca sunt f sensibili la concentratiile de nitrati vreau sa le fac un pic de curat. problema e ca nu stiu cu pt ca sunt foarte sensibili si fragili. Sunt si cateva femele cu oua si am inteles ca acestea daca se simt amenintate pot sa piarda ouael. Nu vreau sa ii stresez. Voi cum le faceti curat ?
|
 |
|
Ok mersic. Intre timp m-a lamurit cineva ca am de-a face cu specii de physa si Planorbis. Nu ii arunc pentru ca sunt frumusei. Imi era teama sa nu fie daunatori. Acum ii tin intr-un bazin cu crevetii si vad ca se inmultesc uluitor de repede.
|
 |
|
De curand am acizitionat niste plante noi in care am descoperit 2 specii de melci despre care nu am gasit nimic pe net. Poate nu am cautat cum trebuie. Totusi va atasez niste poze in ideia ca se gasesc niste cunoscatori sa ma lumineze si pe mine. Initial am crezut ca sunt melci boschetari mai ales ca deja s-au inmultit ...insa....incep sa am rezerve. Una din specii are cochilia un pic spiralata insa nu e Melanoides tuberculata. Are talpa albastruie si e un pic mai bondoc si mai putin ascutit decat cel mai sus mentionat. A doua specie are cochilia turtita, parctic este plat ca o moneda si spiralat. Stiu ca descrierea nu e chiar ca la carte iar pozele nu sunt foarte clare dar poate se gaseste cineva care preicepe ce vreau sa zic.
Vreau sa stiu daca sunt buni de ceva sau pot sa ii arunc. Primii sunt chiar frumusei asa albastrei si parca nu ma lasa inima iar a doua specie seamana cam cu ce se gaseste pe la noi pe la marea Neagra. Mi-e teama sa nu dea iama in plante ca altfel nu ma incurca cu nimic.
|
 |
|
Vand
- pui de 2-3 luni xipho voalati, rosii cu negru, albi cu negru si rosii simpli - 2 ron/buc.
- pui molly balon negri si marmorati - 2 ron/buc.
- pui pomaceea 20buc/5 ron.
|
 |
|