[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Identificare melci  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
Caramela
Junior member

IP:

De curand am acizitionat niste plante noi in care am descoperit 2 specii de melci despre care nu am gasit nimic pe net. Poate nu am cautat cum trebuie. Totusi va atasez niste poze in ideia ca se gasesc niste cunoscatori sa ma lumineze si pe mine. Initial am crezut ca sunt melci boschetari mai ales ca deja s-au inmultit ...insa....incep sa am rezerve. Una din specii are cochilia un pic spiralata insa nu e Melanoides tuberculata. Are talpa albastruie si e un pic mai bondoc si mai putin ascutit decat cel mai sus mentionat. A doua specie are cochilia turtita, parctic este plat ca o moneda si spiralat. Stiu ca descrierea nu e chiar ca la carte iar pozele nu sunt foarte clare dar poate se gaseste cineva care preicepe ce vreau sa zic.
Vreau sa stiu daca sunt buni de ceva sau pot sa ii arunc. Primii sunt chiar frumusei asa albastrei si parca nu ma lasa inima iar a doua specie seamana cam cu ce se gaseste pe la noi pe la marea Neagra. Mi-e teama sa nu dea iama in plante ca altfel nu ma incurca cu nimic.
[Thumb - melc plat.jpg]

[Thumb - melc ascutit 1.jpg]

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Daca plantele din bazinul tau sunt sanatoase, melcii nu vor avea nici o treaba cu ele. Nu trebuie sa ii arunci, pt ca fac si ei parte din ecosistem. In plus, sunt un excelent indicator al calitatii apei din bazin.
Uite si un articol Despre melcii de acvariu.
Caramela
Junior member

IP:

Ok mersic. Intre timp m-a lamurit cineva ca am de-a face cu specii de physa si Planorbis. Nu ii arunc pentru ca sunt frumusei. Imi era teama sa nu fie daunatori. Acum ii tin intr-un bazin cu crevetii si vad ca se inmultesc uluitor de repede.

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: