[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Caramela
Forum Index » Profile for Caramela » Messages posted by Caramela
Cu ce pesti se pot tine? Nu as vrea sa ii iau ca hrana vie. Poti sa trimiti si in Galati?
Le-ai dat sau le mai ai?
i-AM TRIMIS SI pm. Mersic.
Buna. Stiu ca extrem de tarziu dar poti sa imi spui de unde ai facut rost de un arbore de cacao?
Banuiesc ca ai in casa asa ceva iar eu cat de ceva timp. Multumesc.
Am pus tripaflavina conform instructiunilor de pe sticla. E doza pentru 3 zile de tratament. Ieri am schimbat apa si am incercat tratamentul cu sare. Acum arata mai bine, ciperca pare sa se diolve incet incet. I-am marit si temperatura la 28 de grade dupa ce am vorbit cu un veterinar. Cica la temperaturi mai mari ciupercile mor. O sa incerc si cu ce mi-ai spus poate da rezulatte mai rapide. Bazinul in care e pestele are pompita cu aer in permanenta. Multumesc de sfat.
Am rezolvat ieri si problema cu lumina. Le-am luat un noeon si acum au lumina cu program. Sper sa fie suficient si pentru plante.Am citit insa faptul ca se pot stresa daca le stingi sau le aprinzi lumina brusc si chestia asta ma cam nelamureste.
Acum am descoperit o alta problema. De cateva zile am vazut ca pe mulinezul care mi-a ramas a inceput sa apara un fel de ciuperca alba.
L-am pus separat intr-o solutie concentrata de albastru de metil si tripaflavina - 30 picaturi la 5l apa. Sta de 2 zile deja si nu numai ca nu se vindeca dar vad ca se extinde ciuperca . El saracul este la fel de vioi ca si inainte si are o mare pofta de mancare. Ma gandeam sa incerc bai cu sare dar nu prea stiu ce concentratie si cat timp sa il tin. De ce nu raspunde la tripaflavina?
Acvariul saracul nu e suprapopulat, acum am doar 8 pestisori care sunt foaret micutzi. La cat de mare e acvariul cred ca au loc destul. M-am gandit si eu sa fac schimburi de apa. Oricum alti pesti nu mai cumpar pana nu am asigur ca lucrurile stau mai bine. Acum Toti par sa fie bine, mananca, se joaca... Am mai redus si cantitatea de mancare, mi-e teama ca le dadeam prea mult. Acum sa vedem. Multumesc oricum.
Nu inteleg de ce sariti asa in capul meu. Imi loc sa ma aratati cu degetul ca trebuia sa ma documentez , ca nu am facut nimic bine, etc. mai bine imi dadeati un raspuns punctual. Vampirex am cicit ce mi-ai recomandat si in afara de cateva chestii la care recunosc ca m-am grabit, nu prea am omis nimic. In primul rand tatal meu a avut acvarii ani de zile, si nu 2-3 pestisori ci zeci de acvarii in toata casa, asa ca nu sunt chiar cazuta din copac la capitolul asta. Tin sa spun ca si el e la fel de nelamurit ca mine. Si mai mult decat atat pe vremea aia nu existau atatea solutii pentru apa, era doar albastru de metil care se folosea din abundenta, in acvariu se punea doar nisip pt ca altceva nu se gasea. Nici nu mai vorbesc de teste pentru apa si tot felul de tratamente. Si niciodata nu imi amintesc sa ii fi murit pesti aiurea.
Deci dupa cum spuneam, filtrarea se face mai mult decat bine in acvariu, aer au suficient, cand i-am adus acasa NU i-am pus direct in acvariu ci au stata cateva ore in acvariu cu tot cu punga in care erau ca sa nu fie socul termic prea puternic. Inainte de a-i muta in acvariul mare, acesta a stat cateva zile doar cu pietris, apa,plante si melci in el, cu pompa mergand, fara pesti. L-as fi lasat mai mult dar nu o duceau prea bine asa ca trebuia sa ii mut urgent. Cand i-am mutat, temp. era tot de 26 de grade. S-au simtit foarte bine in prima zi, mancau, se jucau, nu pareau sa aiba probleme cu schimbarea de spatiu, ba dimpotriva.
Daca credeti ca puteti sa imi dati o explicatie la faptul ca mi-ai murit unii pesti, v-as ramane recunoscatoare. Dar alta decat....habar nu ai ce faci, pune mana si citeste...CEi care au ramas sunt mai mult decat sanatosi iar de cand le-am adus plante se joaca toata ziua. Daca erau asa multe probleme mureau toti ma gandesc.
Buna
Inainte de Craciun ne-am hotarat, eu si sotzul meu sa facem un cadou cuiva din familie un acvariu. Am facut rost de unul cam de 30l, am cumparat 2 xifori, 2 mulinezi, 2 gupi si 2 pui de scalari. Faza e ca ne-a placut asa de mult incat am decis sa il pastram. Am luat de asemenea un burete cu filtru si un incalzitor. Cum nu aveam apa decantata am pus apa de la robinet tratata cu clorocid. Vanzatorul ne-a spus ca e suficient. Pe scurt...dupa 2 zile a murit un scalar, apa a inceput sa se tulbure si sa se faca din ce in ce mai laptoasa pana aproape ca nu se mai puteau distinge pestii, si asta cam in 4-5 zile. Mai tarziu am realizat ca e posibil sa fi fost de la plante care neavand lumina putrezeau in apa. Le-am scos pe cele afectate si le-am aruncat. M-am gandit ca poate fi si de la hrana (tubi) dar nu prea cred. Am facut rost imediat de un acvariu mai mare,cam de 75l si i-am mutat, de data asta cu apa decantata cateva saptamani bune( o aveam deja pregatita pt ca planuiam de ceva timp acvariul).Am pus si o lampa cu lumina alba care le lumineaza aproape non stop( asta pana la achizitionarea unui neon).Apa are in permanenta cam 25-26 grade, acum vad ca nu se mai tulbura semn ca plantelor le prieste lumina. Pe fund am pus un pietris alb, marunt care cica nu trebuia nici spalat nici fiert, fiind tratat special ca sa il pui direct in acvariu. Am mai luat si cateva plantutze si o nuca de cocos. Fiind mai mare filtrarea se face altfel in acvariul acesta. Exista un furtun care scoate apa din acvariu intr-o alta "camera" a acestuia despartita printr-un perete de sticla de restul corpului unde sunt pestii. Apa cade pe un burete care o filtreaza si este bagata inapoi in acvariu de un alt tub. In fine sper ca m-am facut inteleasa. Dau toate aceste detalii pt ca am inteles ca asa e cel mai bine. Nu ii mai hranesc cu tubi ci doar cu purici si cu niste foitze mici si colorate care miros groaznic. Se pare ca le plac. Am mai cumparat 2 sanitari ventuza, 2 melci si pe rand inca 2 sanitari albi normali. Astia se pare ca s-au adaptat imediat
Cu toate astea.... La 2 zile dupa mutarea in noul acvariu mi-a murit 1 mulinez, dupa 2 zile a murit si al doilea. . La inceput am avut impresia ca erau bolnavi de cand i-am luat pentru ca stateau mai mult pe fundul acvariului ascunsi printre pietre( am uitat sa spun ca in acvariul mic am pus pe fund pietre adunate din ocean....maaare greseala asa ca nu le-am mai pus aici). Faza e ca au murit cam ca prostii, scuze de expresie dar nu pareau sa aiba nici o boala vizibila. De cateva zile am observat ca perechea de xifori nu mai e asa activa, toata dimineata au stat mai mult la suprafata apei langa piatra de aer sau pe fund fara sa se miste. Nu e normal. Nu prea cred ca apa nu e destul de oxigenata pentru ac piatra care scoate bule e destul de mare si merge la putere maxima.
In seara asta masculul de xifor a murit in spasme cam in 5 secunse. Nu am vazut in viata mea un peste sa faca asa urat, tot incerca sa sara din acvariu de parca il opaream. habar nu am ce s-a intamplat pt ca ceilalti pesti nu aveau nimic.
Am scos femela de xifor pt ca nici ea nu parea in parametri si am pus-o separat intr-o solutie cu albastru de metil si tripaflavina. Dupa cateva ore a murit si ea.
Dupa ce a murit masculul am pus o pastila de penicilina V in acvariu in cazul in care e vreo bacterie ceva. Nu stiu ce sa mai fac, nu am chef sa ii pierd pe toti. Mulinezii si xiforii au fost luati din acelasi acvariu cand i-am cumparat, singurii luati de la acel vanzator si ma gandesc sa nu fi avut ceva de la inceput. Si totusi acum cateva zile pareau ok. Nu am observat pe ei pete, rani sau alte chestii suspecte. Situatia deja devine stresanta.
Ce nu fac bine de tot mor?

Forum Index » Profile for Caramela » Messages posted by Caramela
Go to: