[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Amnesia
Forum Index » Profile for Amnesia » Messages posted by Amnesia
Nu. Mai ales daca era o femela (rosu mai intens). Cand mor, crestatura aia de-alungul abdomenului devine parca mai accentuata.

Da-ne mai multe detalii: acvariu, apa, cate vietati... etc.
Desi daca ti-a murit numai unul si restul sunt ok (mai ales daca cel mort era unul matur si avea 1 an, 2).. nu e cazul sa-ti faci probleme.
kirucd wrote:La sub 100 lei te costa transportul cat comanda.

Ma refeream la site-ul cu produse medicale (foarfeca, penseta..)
Luni am sa bag o comanda pentru modelul de 25 cm, bont, curb, sa vad daca gasesc si o penseta faina... Acum sper sa nu faca mofturi la o comanda de sub 100 lei.
@ Mihai2000 - faina penseta. Cam cat te costa transportul de acolo? Presupun ca merita sa iei de pe acel site doar cand ai o comanda mai mare nu?
@ Scorpionul - interesanta ideea cu site-ul de accesorii medicale (chirurgicale). Iar preturile... vorba ta.. sunt inbatabile. Tu ai comandat de la ei? Mi s-a parut interesanta Foarfeca Metzenbaum / RY-13-250 cea de 25 cm (curbata si boanta). Se pare ca e facuta de o firma Japoneza.
A mai folosit cineva astfel de foarfeca? Ar fi vreo diferenta intre una chirugicala si una facuta pentru domeniul acvaristic?
Da, penseta mi se pare si mie putin mai ciudata. A mai folosit cineva cumva o astfel de penseta? (cu varful indoit putin...)
Cele de la Dupla cu varful curbat sunt ok?
viulian wrote:Ce parere ai de filtrele de colt de la Dennerle ? Cand il scoti sa-l cureti, face mizerie ? ( asta ma enerveaza cel mai mult la filtrele interne in general - le opresti, totul e ok, si cand vrei sa scoti buretele sau caseta sau ce au ele ca sa cureti buretele, lasa o gramada de mizerie in apa cand le tragi afara).

Daca ai creveti care se inmultzesc acolo ai sa umpli filtrul Dennerle de pui mici mici... Deci sa fii atent cand scoti si cureti filtrul... ;) Eu asa patzesc tot timpul.
In curand vreau sa-mi achizitionez un set cu foarfece si penseta pentru ingrijit plantele. Ceva pareri, sfaturi despre achizitionarea acestora? Un brand anume care sa-l caut?
Nimic mai corect
Aoleu ce "mix" ai acolo... carasi cu scalari... ramirezi...

Hai s-o luam cu inceputul. Carasii sunt pesti de apa rece. Deci din start astia ar trebui tinuti intr-un alt tip de acvariu (atentie si cu ce fel de plante naturale ii combini pentru ca atunci cand sunt mai marisori le vor devora cu placere pe unele). Alt aspect ar fi acela ca daca sunt tinuti cu alte specii in acelasi acvariu, datorita cozilor lor lungi, vor fi permanent necajiti de acestia.

Ca idee despre hrana, ai specii destul de diferite in modul de a se hrani:
- carasii - granule speciale pentru acestia (se hranesc din toate locurile acvariului, luciu apa, substrat, nu conteaza;
- ramirezi si scalari - ii poti hrani cu Tetra Discus de exemplu (astia se hranesc cu hrana din masa apei, nu de la suprafata ei);
- xifo - specie care prefera fulgi si hrana pe baza de alge (desi n-or sa strambe din nas nici la Tetra Discus);
- ancistrus - specie care are nevoie de hrana pe baza vegetala (pastile speciale pe baza de spirulina sau chiar feliutze de castravete);
- coridoras - specie care se hraneste preponderent cu hrana cazuta pe fundul acvariului, fie ea fulgi sau granule Tetra Discus (atentie sa ai grija sa cada ceva resturi de mancare si pe substrat pentru ei).

Cat despre colorarea apei, daca ai sa-ti procuri din comert produse de calitate si ai sa le dai mancare CAT si DE CATE ORI trebuie (de 2 ori pe zi, cat mananaca ei in max 2-3 minute), nu ar trebui sa ai probleme de acest gen. Nu ne-ai spus ce fel de filtru folosesti...

Sper ca te-am lamurit cat de cat...
Nu "excesului" de sare, ci a sarii pur si simplu. Sarea nu are ce cauta intr-un acvariu plantat. Nu ne-ai spus totusi de ce o adaugai in apa...
Cat despre alge, alea apar si fara sare adaugata in apa de acvariu
Si in spate pe buturuga putin Anubias...
Hygrophila corymbosa cumva?
Fa schimburi de apa ca sa scazi concentratia de sare si mai lasa o perioada sa vezi ce se intampla.
Dupa cum ti-a scris si Mihai, plantele nu se impaca bine cu sarea in acvariu. De ce adaugi sare totusi? Ce plante mai ai in acvariu?
Am o intrebare pentru cei ce-au mai folosit...
Ce parere aveti despre difuzorul JBL ProFlora Taifun P NANO? Isi face treaba pentru un acvariu pana in 60L?
De asemenea am gasit pe un site de la noi si un set de numarator de bule si valva antiretur din sticla + test CO2 permanent tot din sticla. Ce parere aveti despre aceste ustensile de sticla? Avantaje/dezavantaje? Conteaza marca? JBL, Aquili sau Dennerle?
Daca e reductor special pentru acvaristica ARE si reglaj fin. Presupun ca al tau este pentru uz industrial, caz in care nu prea-l poti folosi pentru acvaristica si nici nu poti face nicio adaptare din cate stiu eu.
Vezi la rubrica de Vanzari.
Sau cauta pe net dupa "reductor presiune pentru CO2"... Neaparat sa fie pentru CO2... si sa fie pentru domeniul acvaristic (adica sa aiba acea valva "ac" sau needle valve pentru reglajul fin)
Ai intrat pe aici?
http://www.applesnail.net/
Au o gramada de info despre Pomacea Bridgesii & Co

Sper sa-ti fie de folos!
Depinde ce vrei sa obtii: exemplare cu trasaturi asemanatoare, atunci ii selectezi pe respectivii, altfel rata "corcirii" este foarte mare si-ti ies pui cu alte variatii coloristice decat ale parintilor. Vrei exemplare asemanatoare? Insisti cu selectia. Atentie si la cosangvinizare...

Forum Index » Profile for Amnesia » Messages posted by Amnesia
Go to: