[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Amnesia
Forum Index » Profile for Amnesia » Messages posted by Amnesia
La un bazin Juwel... cam cat e garantata lipitura? Cat trebuie sa "tzina" un astfel de bazin? Ma refer la strict lipire...
Eu nu reusesc sa-l scot. Se descarca doar 100 si ceva de kilo si zice ca-i gata.... Am incercat de nenumarate ori....
hm... vrei parerea mea?
Vreo 20 neoni... pentru un bazin plantat... pentru un incepator... e cam de ajuns. Ia-o incet... Cei 10 scalari mi se par cam multi pentru un filtru intern de 70 de lei
Vezi ce faci.. ce alegi.. numai sa nu suprapopulezi cu pesti. Incearca sa rezisti tentatiei.
image

Nu stiu daca e ok sa pun link spre aceasta poza... dar ma risc (in caz contrar rog un moderator s-o stearga).

Acvariul are 150 litri. Inaltimea e de 60 de cm. Este iluminat cu un HQI de 70W...
Imaginea apartzine lui Oliver Knott...
Sunt bune si becurile economice. De exemplu cele de la Philips... cu lumina calda. Au temperatura culorii identica cu cea a TL-D 830. Oricum... iti vor trebui mai mult de 3-4 ca sa faci fatza unei asemenea adancimi. Chiar daca vei pune plante "inalte" cum zici tu... acelea vor fi frumoase doar spre suprafatza... in partea de jos ai sa ai probleme cu ele. Vor arata ca niste vrejuri..

Halogenul are un mare inconveninet: se incalzeste foarte mult. Nu-ti recomand.

Apropo... cum vrei tu sa fixezi becurile economice in capac? Ai vreo posibilitate?
babuinul wrote:...acvariu este de 60cm lungimea / 50cm latime / 100cm inaltime...

Nu ne-ai spus si ce plante vrei sa pui in el. La inaltimea asta, presupunand ca vrei sa tii plante cu pretentii in el... 2 neoane de "50 cm" (adica 2*15W... ca cele de 18 W nu-ti incap) nu vor fi nici pe de parte de ajuns. Mai bine mergi pe lampi "metal halide" deasupra lui.. eventual il lasi deschis, fara capac... Vei obtine niste efecte deosebite prin umbrele formate de la unduirea suprafetzei de apa...
Hm.... Tanin-ul acela care "iese" din cioata este bun pentru apa si pesti. Deci nu-ti fie frica ca se face apa mai galbuie.. zi mersi ca nu s-a facut cola Eu de obicei le pun de indata ce le achizitionez. Doar o clatire in prealabil cu apa fierbinte de la robinet (just in case).. si gata
Chiar asa.. si eu sunt curios... Sunt reversibile aceste gauri in cochilie? Am si eu vreo 2 neritina cu varful de cochilie cam ros...
alef0 wrote:Ai jos in stinga o iconita "Print page". Apesi pe ea, selectezi pagina pe care vrei s-o printezi si apare in format PDF. Simplu.

Cool
Parerea mea...
Te duci intr-un magazin de specialitate... dai aprox. 10-30 de lei noi pe-o radacina autentica de mopan. Cu asta n-ai treaba... E uscat. NU trebuie fiert. Sta singur la fund... tine mult timp.. nu face "muci" pe ea.... E mai comod asa. Ai sa ai de furca cu via aia.
Varianta printata sau macar gen PDF nu gasim oare?
dozer wrote:... O sa ma duc printr-un pet shop sa vad cu ochii mei ce are masa aia de costa cat juma' de dormitor...

Chiar te-as ruga, ca si mie mi se par cam scumpe. Un stand pentru RIO 400 costa intre 9.5 si 10 milioane.... Macar daca dau... sa stiu pe ce dau banii
Nu stie nimeni?
Varianta de la Dupla (Dupla CO2 Reaktor 400) e mai buna? Am vazut ca e mai scumpa decat cea de la JBL... are cineva? Comentarii? Exista mare diferenta de pret si intre cele 2 bubble counter-uri... e vb. doar de marca? sau...
Porcu wrote:Contactele mele cu acvarii Juwel:

1. Acvariu de 96 litri, fund crapat (scapat bolovan ). Am stricat vreo trei lame si patru degete sa-l desfac sa-l pot repara - siliconu' era asa bine lipit parca era crescut din sticla.

2. Acvariu de 96 litri. Cedase de la sine lipitura din spatele filtrului. L-am desfacut tot si l-am lipit din nou. Siliconu' l-am curatat incredibil de usor, parca era plastelina. E incredibil cum s-a putut dezlipi lipitura din spatele filtrului, lumina nici macar nu ajunge acolo sa intre alge care sa dezlipeasca siliconu', acvariu' nu era cu spatele la geam.

3. Acvariu Trigon de 350 litri. Am primit un telefon de la cineva cum ca acvariu curge pe la lipitura din spate (cea in unghi drept). I-am sugerat sa-l goleasca si sa lipeasca pe interior o bagheta lata de 3 cm din sticla de 10 mm. Nu stiu continuarea.

Deci sa intzeleg ca e si dupa "bafta"..
Nimeresti unul cu siliconul bine prins... te-ai scos... daca nu.... strici lame
mda... faza cu tuburile "proprietare" nu-mi convine nici mie...
Deci esti sigur ca nu se potrivesc alte T5-uri?
Treaba cu iluminatul o stiu. Am intzeles ca se mai poate pune inca o lampa multilux si ai 4 neoane. Eu am un Rekord 70 si aceeasi problema o am: lumina slaba; cu un singur neon de 15W nu prea faci "treaba". De aceea am mai adaptat in 2 lampi economice Philips... cu lumina identica cu cea de la TL-D 830

In rest alte probleme? Filtrarea... calitatea lipiturilor la geamuri..? Drosel-urile sunt clasice - inductive? Sau electronice?
Dupa cum suna si titlul... as vrea parerile voastre despre echipamentele de la Juwel. Nu ma intereseaza sa-mi ziceti ca-s scumpe... Asta stiu si eu. Sunt curios daca apar probleme cu ele... daca s-a plans cineva de ele... Cam care-ar fi plusurile si minusurile? Cum sunt standurile facute de ei?

As vrea sa-mi achizitionez un RIO 400 cu tot cu stand. Si vreau sa stiu daca-s ok sau nu. Pe net am vazut ca parerile-s impartzite... Voi ce ziceti?
Subscriu si eu la ce-a zis dl. Carja. E foarte dificil sa scapi de ei. Mai ales daca ai acvariu plantat.. lemne etc.. Eu adun in fiecare saptamana cate un pumnishor plin. Nu ma mai vad scapat de ei. Daca nu i-as culege manual... s-ar inmulti peste masura. Si eu tot cu o planta i-am adus. Nu mai stiu ce sa fac... ma dispera. Cu castravete nu-i pot momi... ca pana simt aia gustul... au grija ancistrusii inaintea lor
Mai stie cineva si alta metoda de-a scapa de ei? Inafara de vreuna "chimica"?

Forum Index » Profile for Amnesia » Messages posted by Amnesia
Go to: