[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Amnesia
Forum Index » Profile for Amnesia » Messages posted by Amnesia

Vezi ca si anume carasii sunt pesti de apa rece... nu e recomandat sa-i tii la temperaturi mari. Nu vor trai prea mult si vor suferi...
Sa ridice mana cine foloseste in acvariu filtru de substrat
Chestia cu filtrul de substrat e destul de sensibila si anume: sunt mult mai multe dezavantaje in a-l folosi decat avantaje...
E destul sa se infunde acest filtru, e destul sa se opreasca pompa care recircula apa si GATA... ti-a murit toata cultura de bacterii din substrat rezultand in parametri a-i apei dati peste cap. Daca s-a infundat, trebuie sa desfaci tot acvariul si sa scoti filtrul pentru a-l curata. Nu cred ca cineva care are un acvariu plantat, care a stat ore intregi sa-l planteze initial, vrea sa faca acest lucru. Plus ca dupa cate stiu eu nu poti folosi un astfel de filtru cu orice tip de substrat sau cu substrat fertilizator (gen Dennerle DeponitMix). Nici ideea cu filtrarea duala nu este buna: filtru de substrat + filtru canistra de exemplu. Primul trage mai repede deseurile in substrat iar in canistra nu prea intra nimic...
De asta am zis ca nu se mai foloseste.. pur si simplu nu am mai auzit pe nimeni demult timp vorbind sau sa foloseasca acest tip de filtru.
Sper ca Vlad s-a lamurit acum ce-i cu aceste filtre ;)
Gasesti poze si descrieri cate vrei pe google. E un gen de filtru care nu prea se mai foloseste...
Salutare. Da, exista specii de pesti care au nevoie de o componenta vegetala in dieta. Luam ca exemplu ancistrusul: papa felie de castravete crud (decojit sa nu fie cumva stropit cu ceva..) sau frunza de salata (oparita ca sa fie mai moale). Mentionez ca personal nu am dat niciodata frunza de salata ci doar felie de castravete, si inafara de Ancistrus sp. n-am avut alti mancatori de vegetale. Pare-mi-se ca si carasii mai sunt amatori de vegetale. Daca dai un search pe google ai sa gasesti usor despre fiecare specie care te intereseaza pe tine, modul de hranire adegvat. Ai sa gasesti chiar si retete de hrana pentru pesti pe care o poti prepara singur la un blender si apoi sa o dai la congelator servind pestilor cate o bucatica...
Daca este buna aceasta hrana?
Bineintzeles: tie ti-ar placea sa mananci in fiecare si numai chips-uri cu aroma de pui?
Lasand gluma la o parte, este bine sa mai diversifici hrana pe care o dai pestilor, in functie de specie. NU toate speciile au nevoie de componenta vegetala in dieta. Dar MARE atentie la ce le dai, sa nu nimeresti salate stropite cu nush ce substante ca n-o sa fie a buna.

Cat despre hrana vie procurata din pet-shop-uri sau pescarii (atentie sa fie pentru consum pentru pesti.. nu pentru "prins" pestii in carlig daca e de la pescarie) eu te sfatuiesc sa te abtii. Daca acea hrana este procurata din balti, chioarce etc. poti introduce boli in acvariu sau pur si simplu sa intoxici pestii cu metale grele... toxine...

Sfatul meu: stick with the flakes dude! Vezi ca acum gasesti tot felul de alte "mancaruri" gata preparate prin comert de la firme consacrate sub forma de fulgi, pastile sau hrana congelata (Tetra, Sera, JBL etc.)... fara sa te mai chinui cu preparari. Daca ai ancistrus mai poti sa le dai si cate-o felie de castravete din cand in cand... sau pastile de spirulina...
Chiar asa... la ce pesti te-ai referit cand ai pus intrebarile de mai sus?
Si pentru apa dulce si pentru apa sarata. Are ca principiu de functionare cel al filtrului (trece apa printr-un material filtrant cu ajutorul unei pompe).
bogdan870 wrote:Sa ii faci testul cu otetul la piatra sa nu fie calcaroasa

La asta m-am gandit si eu.. de asta l-am intrebat...
amatorudaciclide wrote:... decor: homemade din polistiren expandat cu ciment...

Ciment in acvariu?... Nu ai avut probleme cu el?
Ce fel de piatra este aceea din fundal? Cumva o piatra adusa de la mare?
Eu am avut combinatia neoni (P. Innesi) red cherry shrimp si n-a fost prea fericita. Rata de supravietuire a puietului era f. mica. In special femelele am vazut ca mancau puiet de rcs. Mentionez ca acvariul era unul de 30L (Dennerle Nano) plantat foarte bine cu moss, fern-uri, marsilea.. etc.

De cand am schimbat neonii pe guppy (tineret, cand trec de o anumita marime ii pescuiesc si-i mut in alt acvariu) s-a schimbat drastic treaba. Vad puii practic in permanenta.

Mentionez ca in trecut am avut o pereche de discusi care aveau icre in acelasi acvariu cu niste neoni si rasbore... Nu intentionam inmultirea discusilor de aceea nici nu ii separasem. Cu neonii era aceeasi situatie: cum prindeau ocazia cum ciuguleau de pe geam cate o icra.... una cate una pana nu mai ramaneau decat cateva din care ieseau alevinii, care in scurt timp dispareau si astia...

My story.... nah.. poate vb. unui forumist de aici... sunt neoni si neoni
Neonii se "dau" sigur la puietul de crevete.. posibil si rasborele....
Asa este: ori schimbi capacul cu unul tot la dimensiunea celui vechi dar cu mai multe tuburi (T5 de preferinta), ori renunti de tot la ideea de capac si treci pe iluminare suspendata. Desi cu ultima varianta nu cred ca ai sa iesi bine... intrucat viviparii mai sar iar fara capac......
De ce zici ca o sa-ti manance sufletul? La tundere sau la ce?
Care e diferenta dintre cele "simple" si cele care se denumesc "Pollen"? Exista vreo deosebire sau e doar fenta de marketing...
CcC wrote:Cat te-a costat fiecare in parte si transportul?

20 lei in cazul setului Dupla (in colet au fost mai multe produse..)

In cazul celor comandate de pe site-ul med-shop nu stiu inca intrucat n-am fost contactat de nimeni de la ei pentru confirmarea comenzii.

Te tin la curent.
Ieri mi-a venit coletul cu setul de foarfece si penseta de la Dupla.
Pareri pro: aspect excelent, finisare ok, inox satinat (ca sa nu-ti straluceasca lumina in ochi cand le folosesti ), foarfeca taie f. bine, penseta calca perfect (dinte langa dinte), lungime 30 cm.
Pareri contra: nu e neaparat ceva contra, dar din cauza ca sunt din inox sunt cam grele ;)

Azi am facut si o comanda pe site-ul med-shop pentru o penseta si un foarfece mai mici de 18 cm tot din inox si cand vor sosi am sa va fac o "recenzie" si pentru ele.
Scapa de Pomaceea...
A luat-o din loc Hemiantus-ul? Mi se pare ca stagneaza inca...
Floarte bine. Asteapta sa-ti dea si alte frunze, apoi cand plantutzele noi formate au cateva frunzulitze si ceva radacini le poti separa si planta in substrat.
Ai pe tija plantutze noi formate? Sau doar flori...
Probabil a murit de batranete..

Forum Index » Profile for Amnesia » Messages posted by Amnesia
Go to: