[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Amnesia
Forum Index » Profile for Amnesia » Messages posted by Amnesia
Asa este: lampa originala de la Dennerle nano este una standard care se gaseste usor in comert doar ca are un soi de capac de etansare LIPIT cu rasina epoxidica pentru a impiedica intrarea apei si-a umezelii in soclu. Capacul se fixeaza cu 2 suruburi. Din pacate NU se poate demonta acest sistem deci odata ce se arde lampa originala, fie se inlocuieste cu una de la Dennerle fie renunti la "etanseitate" si infingi simplu o lampa Philips de 11 W in soclul cu pricina. (eu asa am facut )

@Merlin21
Interesant aquatic nature solar boy duo de 26w... cred ca am sa trec si eu pe aceasta lampa de iluminare desi mi se pare cam scumpa (vreo 190 lei dar am vazut ca include si un bec de 26 w in acest pret).
Cat despre fertilizanti sau alte produse de la Dennerle (deponitMix.. etc.. ) vad ca se gasesc si pe la magazinele online din .ro
Apropo.. folosesti schema de fertilizare de la Dennerle? V30 + tablete Fe.? Esti multumit de rezultate?

Nu intzeleg de ce nu apar aceste produse in magazinele online romanesti...
Voi cu lampa fluorescenta de la Dennerle nano ce-ati facut? Ati schimbat-o pana acum vreodata? Daca da, cu ce? Ati gasit replace in alta parte inafara de Hornbach? Paremi-se ca acolo se gasea lampa de 11W la fantasticul pret de 70 si ceva de lei
merlin21 wrote:nici nu merita sa ii cauti rezerva pt ca este o porcarie.. eu am 2 intr-un acvariu de 15l, si in niciunul nu folosesc mediul filtrant cu care vine..

Pai si ce mediu filtrant pui? Si ce-i porcarie: mediul sau filtrul?
@Dragos: Nici sa nu ai probleme..

Am dat un mail saptamana trecuta la Juwel intrebandu-i de rezistenta in timp a lipiturii: mi s-a raspuns prompt (nu am ce reprosa) dar nimic clar... ceva de ganul ca "unii utilizatori folosesc acvariile Juwel si 20-25 de ani fara probleme"... iar altii presupun ca nu-s asa norocosi si le folosesc mai putin
Toate bune!
Amnesia wrote:Faza e ca am un acvariu Rekord 70 de la Juwel caruia i-au cam aparut niste chestii ciudate in siliconul de pe lipituri. Par niste goluri alungite - pe verticala - unele si de 2-3 cm.

Update: in august 2010, de la acele "chestii ciudate" in silicon, bazinul s-a desprins pe-o distanta de 15 cm de sus in jos (sticla din fatza de laterala stanga). Bazinul il am din 2001, deci m-a tzinut cam 9 ani...

Concluzia: daca vedeti goluri in lipitura de silicon plus eventual si depunere de alge in ele, sfatul meu este sa luati in consideratie refacerea acvariului (desfacut complet si relipit de la 0)
Salutari!
Stiti vreun magazin online unde se pot gasi prooduse Dennerle nano (filtru "Eck".. lampa iluminare... cartus filtrant pentru Eck sau replace pentru lampa de 11W)?
Stie cineva pe unde se pot reincarca butelii de CO2 in Piatra Neamt?
M-am mai linistit...
Bineintzeles ca nu-i cine stie ce inginerie... dar doar ma intrebam de ce-s asa scumpe.... 9.5 mil. cel pt. Rio 400
[quote="valahulChiar si la 300 litri Juwel are stand de Pal nu metal. Asa ca ai putea sa-l faci metalic si sa dormi linistit.

Vrei sa zici ca standurile de la juwel nu-s asa sigure? Vorbesti din experianta? sau....
da.. asa e... depinde si de cat de "buni" is aia care mi-l fac.
comand.. mi-l fac... il aduc acasa... pun acvariu pe el.... umplu cu apa... si bucurieeeee cedeaza ceva
tot intreb pe aici dar vad ca nu-mi raspunde nimeni...
Merita pentru un acvariu de 300l+ un stand de la Juwel? E mai sigur decat un stand in regim DIY?
ca sa o scutesti de chinuri, o iei si o pui in congelator. Moartea survine fara chinuri. E mai bine asa decat s-o arunci la canal..
mda.. oricum.. pe mine tot ma seaca...
E neplacut sa vezi ciorchini de melci pe plante de genul echinodorus magdalenensis. Scot in fiecare sapt. zeci din ei.. si tot nica. Mancare nu dau prea multa ca sa aiba cu ce "prospera". Mi se pare ca fac mai multa mizerie decat pestii. Caca de melc peste tot... smilie
Scalari cu carasi... misto
La ce temperatura ii tii?
cam cat te-a ajuns in total acest stand?
Porcu wrote:....... si inca n-am vazut acvariu lipit cu Bison sa se dezlipeasca.

Hm... asta ma bucura sa aud. Faza e ca am un acvariu Rekord 70 de la Juwel caruia i-au cam aparut niste chestii ciudate in siliconul de pe lipituri. Par niste goluri alungite - pe verticala - unele si de 2-3 cm.
nimeni?

mersic
Si ce faci dupa 10 luni? Refaci setup-ul?
Dupa cum spune si titlul... as vrea sa stiu cine aduce Dupla in .ro
Am gasit ceva pe un site de vanzari gen online pet-shop dar nu gasesti acolo tot ce vrei. De exemplu nu am gasit controller de pH... pentru cablurile de incalzire a substratului....

Forum Index » Profile for Amnesia » Messages posted by Amnesia
Go to: