[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
problema cu plantele din acvariu  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Decebalvs
Junior member

IP:

Salutare,
sunt începator si am o problema cu plantele din acvariu. De câteva zile acestea se deterioreaza tot mai mult. Am atasat o poza cu o frunza reprezenativa. Se poate vedea cum frunza prinde pe contur o culoare albicioasa dupa care se cresteaza/crapa pe mijloc din interior. La altele parca se topesc vârfurile. Totodata, au început sa apara si alge filamentoase verzi atât pe peretele din spate al acvariului, cât si pe unele frunze mature.
Nu stiu daca problema se datoreaza cumva faptului ca am pus putin mai multa sare la ultimul schimb de apa(vreo 3 linguri) sau am supradozat cu ferilizanti acvariul.
Mentionez ca acvariul are o capacitate de 60L, din care vreo 40L apa, restul fiind substrat(aquabase + jbl manado + pietris granulatie fina), decor, plante, pesti, etc. De iluminat se ocupa un osram 865(bec economic) 10-12 ore pe zi. Folosesc non-stop o instalatie DIY de CO2 pe baza de drojdie. Ca fertilizanti folosesc JBL Ferropol 24, 2 picaturi pe zi si Dajana Plant Tabs, 2-4 tablete la 2 saptamâni în functie de numarul de plante aflate în acvariu la schimbul de apa.Schimb in jur de 20-30% din apa odata la maxim 2 saptamâni.

Dupa ce am sesizat problema zilele trecute am trecut la schimbul zilnic al unei mici parti din apa acvariului si am introdus agicid de la dajana, conform detalilor de pe flacon.
Orice recomandari pertinente sunt bine-venite si în acest sens va multumesc anticipat.

(Rog un moderator sa mute mesajul la rubrica potrivita daca nu am postat unde trebuie)
[Thumb - SDC11905.JPG]

[Thumb - SDC11910.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 22/02/2012 01:44:21

Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

plantele nu merg cu sarea chiar si in concentratii mici, am facut si eu o miscare pe vremuri si am pus in 100 litrii cat ai pus tu si le-am ars, schimba apa la un 50% si ceva mai des fata de cat schimbai pana acum(3 zile), daca nu sunt foarte foarte afectate isi revin, nu te speria de, deciclare ca nu va aparea
[Email]
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Fa schimburi de apa ca sa scazi concentratia de sare si mai lasa o perioada sa vezi ce se intampla.
Dupa cum ti-a scris si Mihai, plantele nu se impaca bine cu sarea in acvariu. De ce adaugi sare totusi? Ce plante mai ai in acvariu?
[Email] [Yahoo!] [MSN]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu stiu de ce am sentimentul ca plantele din poze nu sunt de fapt plante de acvariu ?
Poate cineva mai cunoscator identifica despre ce e vorba, dar nervurile acelea mi se par de plante de pamant, nu de acvariu. Alte plante au probleme ?

Ai idee cum se numeste planta ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

si mie mi se pare la fel Iulian
[Email]
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Hygrophila corymbosa cumva?
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Si in spate pe buturuga putin Anubias...
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Decebalvs
Junior member

IP:

Plantele sunt de acvariu din cate stiu eu. Este corect ceeace a spus Amnesia.

Plantele din acvariu sunt: Hygrophila corymbosa & Anubias Nana.

Am Hygrophila corymbosa de aprox un an, Anubias Nana de vreo cateva lunis.
Decebalvs
Junior member

IP:

Dupa schimburile de apa aproape zilnice se pare ca lucrurile tind sa o ia in directia buna.
Mi-am dat seama dupa ce melcul meu favorit a inceput din nou sa patruleze vioi prin acvariu . Se pare ca sarea in exces a fost de vina.
Acum tre' sa gasesc o modalitate eficienta sa scap de excesu' de alge( provocat probabil tot datorita instabiltatii induse de sare).

Merci pentru ajutor.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/02/2012 16:19:09

Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu "excesului" de sare, ci a sarii pur si simplu. Sarea nu are ce cauta intr-un acvariu plantat. Nu ne-ai spus totusi de ce o adaugai in apa...
Cat despre alge, alea apar si fara sare adaugata in apa de acvariu
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Decebalvs
Junior member

IP:

Amnesia wrote:Nu "excesului" de sare, ci a sarii pur si simplu. Sarea nu are ce cauta intr-un acvariu plantat. Nu ne-ai spus totusi de ce o adaugai in apa...
Cat despre alge, alea apar si fara sare adaugata in apa de acvariu

Un coleg acvarist imi spusese la un moment dat ca sarea ajuta la dezinfectarea/curatarea apei.

Ref . la alge acum, cred ca sarea le-a slabit imunitatea plantelor si a facut posibil ca algele sa exceleze.
Plantele slabite datorita sarii, nefunctionand in parametri normali, nu au mai putut prelua cantitatea de fertilizanti pe care o adaugam eu in mod regulat in acavriu.
Astfel, a rezultat si un surplus/exces de nutrienti/fertilizanti in apa de care algele nu au putut decat sa profite.
(just a guess)

This message was edited 3 times. Last update was at 23/02/2012 18:35:51

Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nimic mai corect
[Email] [Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: