[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: crstn_savu
Forum Index » Profile for crstn_savu » Messages posted by crstn_savu
ii foarte interesanta treaba de care a amintit kill... eu stiam ca ii mai buna sticla de la acvariile de firma dar nu cunosteam din ce cauza. cei de la ferplast au folosit sticla de 12 la acvariul star 160 care are 570 l (162L x 62l X 68h). Totusi acvariul tau va avea o inaltime de doar 50 cm (cu 18 cm mai mica decat la ferplast) si o latime tot de 50 cm (cu 12 cm mai mica decat la ferplast) deci prin utilizarea unor intarituri pe latimea acvariului si chiar a unui fund dublu s-ar putea sa mearga treaba cu sticla de 10 tratata termic.
eu am inteles ce zici. tu stii e.t. daca iti place riscul poti merge si pe sticla de 10, eu sunt o fire careia ii place sa nu riste si de aceea as scoate din start varianta sticlei de 10 chiar daca este ea tratata... este vorba de prea multi litri ca sa te joci. nici nu vreau sa imi inchipui 600l pe parchet alaturi de o gramada de pesti ... nisip si toate cele
nu stiu cum sa faci cu ciclarea asta pentru ca daca este facuta cu pesti (cum am facut eu cand eram incepator) o sa miroase extrem de urat apa pana se termina procesul de ciclare. Pentru o grabire a procesului recomand introducerea unui filtru dintr-un acvariu ciclat.
tetrazonele si zebrele merg... sunt specii compatibile. problema nu este de compatibilitate ci ca tetrazoanele sunt pesti de card si trebuie pastrati in cel mai rau caz in grupuri de 4. daca pastrezi doar 1-2 bucati te vei trezi ca ii vor ataca pe ceilalti pesti lucru ce va duce la decesul pestilor. de asemenea acesti pesti nu prea merg cu specii calme, lente pe care le va stresa datorita energiei lor (se misca non stop )

eu zic ca ar fi recomandat sa renunti la guppy si neoni si sa iti pui 4-6 tetrazoane care o sa iti placa mai mult fiind foarte jucausi. Neonii sunt si ei pesti de card si ar fi bine sa ii pastrezi mai multi.
exclus sticla de 10 mai ales cand ai o lungime de 2 m alaturi de o inaltime de 60. Daca nu te pricepi la constructia acvariilor nu iti recomand sa te bagi la asa ceva. mai bine dai mai multi bani sa il faca cei de acolo cu sticla de 12mm pentru un somn linistit pentru ca la 600l nu ii de joaca. succes
folosirea pompei de aer este efectiv optionala. eu spre exemplu nu folosesc pompa de aer de mai bine de 6 luni deoarece oxigenarea apei, dupa cum a spus si andras, se face prin miscarile impregnate de filtru la suprafata apei.
da intr-adevar este ceva foarte frumos... felicitari g.g, u :rulez:
mai mult ca sigur din cauza suprapopularii au murit pestii tai. ai introdus 5 carasei si 5 scalari intr-un acvariu de 40l cand pentru acesti pesti aveai nevoie de un acvariu de 3-400 l cel putin. eu zic sa renunti la carasi si la scalari si eventual la moly pe care ii poti inlocui cu alti neoni.
aici ai partial dreptate. sunt nou pe acest forum, dar pe forumuri concurente activez de un an.
eu la virament bancar m-am gandit pentru ca ii cea mai simpla metoda. in 1-2 minute ai completat acel formular care ii foarte foarte simplu si nici nu sunt atat de mari comisioanele.

plata integrala la ridicarea coletului este exclusa, cel putin pentru inceput. am mai specificat de ce. Daca aveti incredere in mine insa puteti sa platiti in avans toata suma. + ca daca se plateste prin curierat rapid se mai adauga 10 lei + 2% din valoarea comenzii. imi pare rau dar nu se pot sa cedez mai mult. cine este de acord cu aceasta modalitate de plata sa cumpere cine nu sa foloseasca fertilizanti de proasta calitate in continuare.

daca un om comanda de la mine de mai multe ori, normal ca o sa accept sa imi plateasca la ridicarea coletului, dar daca vine unu care are un post pe acet forum si imi zice ca vreau si eu 2 cutii din fiecare ... ce incredere pot avea eu in ala?
aduc doar la 500 ml in cele din urma deoarece am vazut ca lumea prefera sa cumpere la gramaj de 500 ml pt ca da doar de doua ori mai mult decat pe o sticla de 100ml. De ce sa nu fie sigilate sticlele? Crezi ca o sa fac posirci si vi le vand asa?

Transportul din Oradea pana in orasul vostru va fi suportat de voi. Transportul din SUA pana in Oradea va fi suportat de mine. In momentul de fata, comanda este pe drum si trebuie sa ajunga in Oradea in cam 3 saptamani.

Puteti apela la ce modalitate de transport doriti: posta romana sau curierat rapid. Nu prea cunosc tarifele la posta romana, dar Fan Curiere Express cu care am mai lucrat practica urmatorul pret: 15 lei/primul kg, 1.2 lei pentru fiecare kg suplimentar, 10 lei + 2% din valoarea pe care trebuie sa o platiti la ramburs daca doriti sa platiti jumatate in avans si jumatate la ridicarea coletului. Din cate stiu eu cu posta romana nu ar trebui sa ajungeti la mai mult de 5-6 lei daca platiti jumatate in avans si jumatate la ridicarea coletului.

Va rog sa ma intelegeti ca nu imi permit sa merg pe varianta platirii integrale a coletului prin ramburs deoarece ma va costa 20-30 lei cel putin pentru o comanda la care s-a razgandit cineva.
ms mosule
Aduc urmatoarele sortimente la urmatoarele preturi:

Seachem Flourish 500 ml 47 lei
Seachem Flourish Iron 500 ml 50 lei
Seachem Flourish Excel 500 ml 48 lei
Seachem Flourish Potassium 500 ml 50 lei
Seachem Flourish Nitrogen 500 ml 50 lei
Seachem Flourish Phosphorus 500 ml 50 lei
Seachem Flourish Trace 500 ml 50 lei
Seachem pH Alert 40 lei
Seachem Amonia Alert 40 lei
Buna ziua in primul rand tuturor deoarece acesta este chiar primul meu mesaj pe acest forum.

Urmeaza sa aduc in Romania fertilizanti Seachem. Pretul unei sticlute de 100ml ar ajuge undeva la 30 lei. voi aduce doar variantele 100 ml si daca aveti nevoie de 500ml (~60-70 lei). pentru mai multe detalii pm.

Forum Index » Profile for crstn_savu » Messages posted by crstn_savu
Go to: