[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
grosime sticla  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
E.T.
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cum spuneam, ma apuc !
Primul bazin m-am gandit la unul 200x50x60
M-am interesat cat ma costa sticla de 12 mm pe aici, apoi la furnizori de bazine gata confectionate.
Spre surpriza mea, cel mai mare magazin in ale acvaristicii, imi propune un bazin 200x50x50 in sticla de 10 mm fara intarituri, sau fund dublu, garantia fabricantului fiind de 5 ani, cu antetul CE pe ea(made in Belgium). Ce parere aveti ? Ca ma cam mananca sa-l iau , ca pretul m-a dat pe spate, e acelasi care l-as plati pentru sticla de 12mm plus siliconul la un loc ...

... fost "eug4you"
[Email] [MSN]
crstn_savu
Junior member

IP:

exclus sticla de 10 mai ales cand ai o lungime de 2 m alaturi de o inaltime de 60. Daca nu te pricepi la constructia acvariilor nu iti recomand sa te bagi la asa ceva. mai bine dai mai multi bani sa il faca cei de acolo cu sticla de 12mm pentru un somn linistit pentru ca la 600l nu ii de joaca. succes
E.T.
Membru de baza
[Avatar]

IP:

crstn_savu wrote:Daca nu te pricepi la constructia acvariilor nu iti recomand sa te bagi la asa ceva. mai bine dai mai multi bani sa il faca cei de acolo cu sticla de 12mm

cred ca nu am fost inteles ! sticla de 12 mm, as cumpara-o in cazul in care il fac singur (ma pricep de ajuns) . Bazinul in sticla de 10 mm, vine gata facut cu garantie de 5 ani aici e dilema. Nu cred ca fabricantul isi asuma riscuri aiurea, mai ales ca e de aici, si-l pot trage repede de urechi ... :-) o fi o sticla tratata ? m-am interesat ce as plati petru sticla tratata termic si am ramas masca : aproape dublu decat cea float... deci ...

... fost "eug4you"
[Email] [MSN]
crstn_savu
Junior member

IP:

eu am inteles ce zici. tu stii e.t. daca iti place riscul poti merge si pe sticla de 10, eu sunt o fire careia ii place sa nu riste si de aceea as scoate din start varianta sticlei de 10 chiar daca este ea tratata... este vorba de prea multi litri ca sa te joci. nici nu vreau sa imi inchipui 600l pe parchet alaturi de o gramada de pesti ... nisip si toate cele
kill
Junior member

IP:

sticla calcosodica
sticla ordinara [de geam] obtinuta din deseuri de sticla topite la 1200 grade

in sectiune este verde sau mai multe foi suprapuse au o nuanta verzuie

sticla termosodica
sticla speciala obtinuta din topitrea nisipului la 1800 grade iar racirea se face treptat eliminimduse tensiunile

in sectiuni este gri alb sau mai multe foi suprapuse au o culoare gri
se folosesc la acvariile de firma
sticla cristal
sticla cu adaus de plumb transparenta aproape de total

chiar daca sticla are decit 10 mm daca in sectiune nu este verde ial este mult mai rezistent decit sticla normala de 12
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

E.T. wrote:cel mai mare magazin in ale acvaristicii, imi propune un bazin 200x50x50 in sticla de 10 mm fara intarituri, sau fund dublu, garantia fabricantului fiind de 5 ani, cu antetul CE pe ea(made in Belgium). Ce parere aveti ?
Din ce spui aici mi se pare in regula . Pentru ca somnu' tau sa fie linistit ii poti pune intarituri longitudinale, eventual si o transversala pe mijloc, da' eu am incredere intr-un fabricant occidental.

Poze: smilie ... Poze cu plante
crstn_savu
Junior member

IP:

ii foarte interesanta treaba de care a amintit kill... eu stiam ca ii mai buna sticla de la acvariile de firma dar nu cunosteam din ce cauza. cei de la ferplast au folosit sticla de 12 la acvariul star 160 care are 570 l (162L x 62l X 68h). Totusi acvariul tau va avea o inaltime de doar 50 cm (cu 18 cm mai mica decat la ferplast) si o latime tot de 50 cm (cu 12 cm mai mica decat la ferplast) deci prin utilizarea unor intarituri pe latimea acvariului si chiar a unui fund dublu s-ar putea sa mearga treaba cu sticla de 10 tratata termic.
E.T.
Membru de baza
[Avatar]

IP:

acum vad ca am facut o greseala ! Eu voiam un acvariu de 200*50*50 si firma respectiva imi livreaza un bazin de 200*50*60 in sticla de 10 mm. Ma gandesc ca sigur trebuie sa fie vorba de o sticla tratata, altfel nu si-ar asuma riscul sa dea o asemenea garantie .

Pe o coloana de 60 , mi-am comandat un sistem de luminare 4xT5x80W. Ceea ce face cam 1W/2l , cred ca este suficient ... I-am pregatit un sistem de incalzire mixt sol/bazin Dennerle cu programator ...

... fost "eug4you"
[Email] [MSN]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: