Message |
|
nu cred ca ar ajunge neaparat uscate prin posta romana... daca sunt ambalate corespunzator ar trebui sa ajunga in stare buna... acuma adevarul este ca depinde si cine din posta romana le manipuleaza 
|
 |
|
cea mai mare problema o reprezinta faptul ca la noi in tara plantele sunt de apa rece, nerezistand in acvariile in care temperatura este de 28 C. totusi in unele regiuni ale tarii se gasesc unele plante de acvariu comune. unii acvaristi au zis ca au vazut elodeea sau cabomba, dar nu am vazut si nu pot sa confirm acest lucru.
O alta problema o constituie faptul ca o data cu aducerea plantelor direct din natura in acvariu, vei aduce si bacterii, microbi, virusuri periculoase pentru pesti.
Personal nu iti recomand sa apelezi la aceasta varianta
|
 |
|
foarte fain george ... ms pt poze. intradevar ii ceva de vis acolo 
|
 |
|
ma refer la a acvariul de jos din poza asta:

|
 |
|
pentru inceput vreau sa te felicit pentru acvariul tau... toate stima
sunt curios daca acvariul din a doua poza este acelasi acvariu ca si in celelalte poze... din cate se vede pare sa nu fie acelasi acvariu. Poti te rog sa atasezi o poza si cu acel acvariu... pare foarte frumos si acela
|
 |
|
imi dai te rog cateva informatii despre reproducerea acestora... ce acvariu ai folosit, ce parametrii a avut apa?
|
 |
|
Am vazut cu scurt timp in urma la un pet Hemigrammus rhodostomus
si mi-au placut tare mult. Desi nu sunt asa de inebunit de reproducerea pestilor, tare ma bate gandul sa imi cumpar 5-6 bucati si sa incerc sa ii reproduc. A reusit sau incercat cineva sa ii repoduca?
|
 |
|
ce tare  ) vand acvariu 125 l complet mobilat  cate bai are? balcoane? sper sa nute superi pe mine dar chiar m-a bufnit rasu cand am citit titlul 
|
 |
|
am gasit si magazine online din italia si germania, dar eu reusesc sa le aduc mult mai ieftin din state. spre exp eu pot sa aduc la 80 lei o sticla de fertilizant de 500ml. pe siteurile respective ii 100 lei + transport. substratul este intr-adevar mai ieftin... 120 lei, dar vine mult transportul deci tot pe acolo o sa fie...
multzam tuturor de ajutor
|
 |
|
incep sa va bat si eu la cap cu hemianthusul meu  )... o sa pun doar plante gen hemianthus, umbrossum, althernathera ... nu voi folosi echinodorusi in niciun caz... eu cred ca o sa imi fac un acvariu de 200l si o sa imi timita fratemeu din state 3 saci de aqua soil cu 160-170 lei bucata de 9l cu transport cu tot si cei mai imp fertilizanti de la ADA.
|
 |
|
orice este posibil m3, dar sunt lucruri foarte greu de realizat si ma 'indoi' ca administratorii acestui site au cunostinte intr-atat de bogate din domeniul php.
Daca ajung la 180 lei un sac de aqua soil amazonia ii scump? cu tot cu transport...
De ce imi dai o bere m3 :yeee:
|
 |
|
foarte frumos, chiar imi place. felicitari
care este durata de viata a acestui substrat?
|
 |
|
iti faci lazarginel, dar bineinteles ca daca vei folosi co2 profesioanl (JBL, Aqua Medic, Dennerle) nu vei avea suficienti bani deoarece iesi foarte scump. dar daca iti cumperi componentele co2 de pe ebay iesi la 300 euro cu butelie si ph controller cu toata cele necesare unui co2 profesional.
apropo... de unde ai reusit sa iti aduci substrat de la ada sau ai doar fertilizanti lichizi?
|
 |
|
hohoo m3... iti faci unu de 400l cu toate de cea mai inalta calitate (fertilizanti ada, iluminat t5, co2 profesional etc)
Porcule  daca se editeaza un mesaj apare mai apoi dupa mesaj insemnarea ca acest mesaj a fost editat. este oarecum de inteles si cam asa se intampla
|
 |
|
mama ce enervant este ca nu poti modifica mesajele... am uitat sa multumesc de ajutor 
|
 |
|
apoi o las balta... ii 120-130 lei unu... dau 260 lei pe iluminat la un amarat de 20l? mai bine bag banii astia in viitorul acvariu de 200l pe care doresc sa il fac si il fac full de creveti ala...
|
 |
|
asa arata spectrul: 
|
 |
|
am inteles cum ii si cu ledurile astea. am gasit pe siteul unui pet din debrecen care ii aproape de oradea urmatorul sistem de iluminat pentru acvarii produs de arcadia. Ce parere aveti?
http://www.arcadia-uk.info/product.php?pid=46&mid=10&lan=en&sub=&id=4

|
 |
|
Am de gand sa imi fac un acvariu de 20l pentru creveti si sa fie plantat cu plante pretentioase (hemianthus cuba), motiv pentru care am nevoie de iluminare puternica si de calitate. dupa ce am discutat si cu alti tovarasi problema, am ajuns la concluzia ca este o solutie foarte buna folosirea ledurilor. As avea unele intrebari pentru cei ce au mai folosit aceasta metoda de iluminare:
1. Cum reactioneaza plantele la acest tip de lumina?
2. Sunt mai bune aceste leduri decat neoanele pentru 'bucatarie'?
3. Cate leduri as avea nevoie pentru a realiza o iluminare corespunzatoare?
Va multumesc anticipat.
|
 |
|
din cate stiu eu aceste acvarii sunt facute pentru a delimita unele camere (dinning de bucatarie, dinning de living, living de bucatarie si mai departe)... aceasta stiu eu ca este destinatia lor si de aceea par cam ciudate dimensiunile
|
 |
|